Hardspace: Previzualizare acces anticipat Shipbreaker — Simulatorul spațial al viselor tale distopice

Sursa: Blackbird Interactive

Hardspace: Shipbreaker, care se află în prezent în Early Access, nu este tocmai subtil. Dacă discutăm despre ce fel de joc este, în primul rând este o simulare de lucru în spațiu și în al doilea rând, este un critic uriaș al capitalismului. Dacă ceva, este mai mult din urmă decât primul.

Jocul începe cu semnarea unui număr de contract, inclusiv unul care are Lynx Corp. dreptul de a te clona dacă mori la serviciu. Apoi ți-ai amintit că ți-ai ales nouă carieră ca destructor de nave, dezmembrând nave în vidul spațiului pentru a păstra fiecare piesă pentru reciclare, pentru a plăti sau datorie gigantică de miliarde de dolari. După fiecare tură, vi se prezinta o listă cu toți banii pe care i-ați câștigat, iar imediat înainte de următoarea, taxele zilnice sunt eliminate. Suma pe care să datorați se află în colul din dreapta jos al bărbaților și, în ciuda lor multe, nu pare să scadă niciodată.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cu toate acestea, oricum ai apăsat butonul "Start Shift". Chiar dacă munca este intenționată inutilă și exploatatoare, sunt multe de așteptare pentru fiecare schimb. Poti să plutești în spațiu, unul. Odată ce ați înțeles lucrul, vă treziți să vă instalați într-un șanț. Arde metalul aici, intră în ecluză aici, începe să lucrezi la pereți înainte de a merge la reactor. Fiecare schimb este un puzzle; cum ajungi la părțile valoroase ale navei fără să te sinucizi? Cum procesați cât mai multe posibilități din navă pentru un profit maxim? Cât de departe puteți merge în fiecare schimb fără a-ți umple oxigenul sau a-ți repara costumul?

Hardspace: Shipbreaker este un act de jonglerie. Nu numai că jonglați cu mai multe decizii simultan, dar vă cântăriți emoțiile. Într-o distopie evident capitalistă, merită să o punem la treabă?

Sim de lucru în spațiu

Hardspace: Shipbreaker

Distracție într-o distopie capitalistă

Hardspace: Shipbreaker este un simulator spațial industrial care vă permite să intrați în groover-ul unei zile de lucru în gravitate zero. Rupe navele și câștigă-ți păstrarea zi de zi.

  • 25 USD la GMG

Hardspace: puterea lui Shipbreaker? Construirea stării de spirit.

Sursa: Windows Central

Hardspace: Shipbreaker vine de la Blackbird Interactive, studioul din spatele Homeworld: Deserts of Kharak și Minecraft Earth. Homeworld, dacă nu l-ai jucat, este un joc de strategie în timp real. Îmi amintesc că am jucat Deserts of Kharak în urmă cu câțiva ani și, deși jocul nu m-a uimit, am fost uimit de câte bine a reușit Blackbird să obțină un sentiment de spațiu. În timp ce cea mai mare parte a francizei Homeworld plasează jucătorul în spațiul cosmic, Deserts of Kharak este un prequel și are loc pe un Pământ la sfârșitul vieții sale. Mediile deșertice se simțeau nesfârșite, iar munca se simțea din ce în ce mai dificilă și inutilă. A fost o combinație solidă de joc și decor pentru a crea o atmosferă specifică care să se completeze narațiunea.

Hardspace este, de asemenea, un joc care creează starea de spirit. Golful în care vă faci cea mai mare parte a muncii este în vidul spațiului și nu vezi niciodată o altă persoană. Există o voce în urechea ta pe nume Weaver, un fost spargător de nave care te ghidează prin joc, dar, în cea mai mare parte, ești izolat. Singură altă formă de contact uman pe care să-l acționezi prin jurnalele audio și datele pe care le-ai găsit în navele pe care le-ai destramat. Aici primești indicii despre ceea ce s-a întâmplat cu ultimele echipe și, după temele jocului, de obicei implică o persoană înșelată de companie sau nu poate atinge cotele. Uneori veți ridica o poezie sau o descriere a activității zilnice.

Din păcate, în acest moment, doar unele dintre jurnalele audio sunt exprimate de oameni reali, în timp ce altele sunt citite cu o voce electronică. Este o dovadă a scrisului din acele jurnale, totuși, că vocea robotului nu ia prea mult de la efectele dorite.

Sursa: Windows Central

În timp ce cântați, sunteți însoțiți de o coloană sonoră blândă bluegrass, care pare deplasată la începutul în decorul futurist, dar devine rapid doar un alt element obișnuit în viața ta. Îi amintește jucătorului de o anumită zonă a Pământului - America care este plină de cei sărăciți și asupriți. Evocă imagini cu mineri de cărbune sau fermieri, în speranța că faci singurele conexiuni între ceea ce faci în spațiu și cât de familiar pare întregul scenariu, în ciuda faptului că este SF.

Ai putea juca jocul pe mut dacă vrei. Am auzit oameni descriind Hardspace ca pe un „joc podcast”, ceva pe care să-l poată juca în timp ce asculți podcasturi sau te uiți la televizor. Este meditativ în monotonia sa - în mod similar în care o mulțime de locuri de muncă, de fabrică sau industriale sunt.

Cu toate acestea, spre deosebire de industria din viața reală, nu există niciun risc real pentru jucător. Dacă mori, vei fi clonat și poți repeta ciclul din nou. Știi exact cine ești în Hardspace: ești un muncitor modest, cu puțină putere asupra situației tale, cu excepția faptului că faci treaba bine. Îi datorezi companiilor aproape un miliard de credit și, deși poți câștiga 500.000 de credit într-o tură, cea mai mare parte va merge către taxele tale zilnice și chiria, așa că nu câștigi prea mult din nimic. Există un sfârșit în vedere, dar vă va lua foarte mult timp să ajungi acolo.

Cum este jocul?

Fiecare tură începe să aibă grijă de a alege să lucreze, să examineze lucrul și apoi să plutească în gravitate zero. Controlele, după cum puteți ghici, nu sunt simple. Te poți mișca în trei dimensiuni și de multe ori trebuie să te reorientezi pentru a fi în direcția corectă.

A începe o tură este ca și cum ai privilegiat un puzzle din exterior.

Vi se oferă câteva instrumente pentru a face treaba. Cel mai important este grappler, care vă permite să prindeți obiecte și să vă mutați în zonele corecte pentru a fi reutilizate, fie defalcate. Aceasta oferă cea mai mare parte a jocului, dar vi se oferă și un scanner pentru a vă ajuta să vedeți ce aveți nevoie pentru a strica, un tăietor pentru a ajuta, știți, să tăiați, împreună cu propulsoare, o cască, costum și locuință. instalație în care vă puteți aproviziona cu provizii și vă puteți odihni la sfârșitul schimbului.

Cel mai important aspect al jocului este folosirea grappului, a scanerului și a tăietorului nu numai pentru a sparge navele, ci și pentru a găsi cele mai valoroase piese. Vi se dă o comandă de lucru pentru fiecare navă care vă spune că părțile să acordați prioritate. De exemplu, majoritatea navelor de la început vor avea un reactor și o celulă de putere pe care să le poată reutiliza. Apoi, puteți descompune restul vasului pentru metal, nanocarbon și alte părți.

De asemenea, trebuie să faceți toate acestea în siguranță. Trebuie, în primul rând, să depresurizați nava în mod înainte de a începe să distrugeți. Uitarea unui pas din acest proces poate duce la o explozie care te poate ucide. De asemenea, trebuie să fiți la mutarea reactorului și a mută celule de alimentare, deoarece atent pot provoca, de asemenea, daune masive dacă nu sunt manipulate corect. De obicei, aceasta este o castă de a crea o cale sigură pentru a trage piese și aici se află una dintre ghicitorile nivel. Dacă nu eliminați piesele potrivite sau nu urmați pașii, vă puteți pierde viața sau, mai rău, profit.

Sursa: Blackbird Interactive

Pentru a afla cum să spargi nava este o altă provocare a jocului. vă folosiți toate scanerul pentru a găsi puncte de conectare și pentru a le topi cu tăietorul, dar nu va arăta totul. Uneori trebuie să găsiți o cale în spatele unui perete pentru a găsi punctul potrivit sau să căutați nava pentru celula de alimentare, care nu apare pe scaner decât dacă o actualizați. De asemenea, trebuie să vă asigurați că descompuneți totul până la cea mai mică formă; altfel, riști să distrugi o bucată valoroasă din navă.

Totul este standard la început, dar pe măsură ce finalizați mai multe comenzi de lucru, obțineți acces la clasa mai mari de nave, care sunt nave mai dure. Au probleme precum blocuri de aer mort sau motoare și conduc de combustibil mai greu accesibile. Având în vedere că doar o zi sau două pentru a finaliza ceea ce este pe comanda de lucru (puteți continua să distrugeți navele după ce termenul limită a trecut, dar primiți doar mai mulți bani, nu și posibilitatea de a face upgrade), trebuie să folosește-ți timpul cu înțelepciune. Să te grăbești printr-o navă și să tai fără discernământ bucăți te poate da înapoi.

Începeți o tură este ca și cum ați privi un puzzle din exterior, mișcându-l în mâini pentru a găsi deschiderea care vă va conduce înainte. Este o provocare, dar și plină de satisfacții odată ce găsești modalitatea corectă de eliminare a unui reactor. Primești toți banii dar și realizarea unei strategii bine gândite.

Ce urmează

Sursa: Blackbird Interactive

Deoarece jocul este în Early Access, există o mulțime de erori. Acesta este standard, iar dezvoltatorii lucreaza pe forumurile Steam pentru a cataloga toate problemele. În timp ce jucam jocul pentru revizuire, am avut probleme cu blocarea jocului și rupea Steam, dar după o actualizare recentă, acele probleme au fost remediate.

Hardspace are o campanie pentru un singur jucător, care durează în aproximativ 15 ore. Dezvoltatorii se așteaptă, când este complet, să ofere peste 40 de ore de conținut. Dincolo de poveste, există și Free Play, care vă permite să vă jucați cu o navă fără să vă faceți griji pentru sănătate, proviziile sau limita de timp. Există, de asemenea, un mod Challenge care nu este încă disponibil și un clasament, care tocmai a intrat online în cea mai recentă actualizare.

Sunt deja multe aici și multe altele de așteptat. Dezvoltatorii Blackbird au anunțat, de asemenea, că intenționează să permită utilizatorilor să genereze conținut, mai multe nave și instrumente, evenimente și multe altele.

Concluzie

Hardspace: Shipbreaker este un simulator spațial care cu siguranță vă va satisface pe cei care să caute o experiență meditativă, monotonă (în cel mai bun mod). Echilibrează provocările oferite, astfel încât să înveți noi tehnici și să înfrunți obstacole unice pe măsură ce mergi, dar odată ce înțelegi lucrurile, nu este niciodată dificil. Dincolo de joc, este o lume plină de personaje pe care nu le veți niciodată și de corporații fără chip care vă puteți controla fiecare mișcare, dar care să fie egală cu cursul în jocurile de astăzi.

Subtextul capitalist poate fi prea greu în unele părți și vi se reaminește constant că este acolo, dar asta face parte din idee. sparge navel tot ce vei putea, dar este mai semnificativ atunci când există un scop și o poveste care să le susțină. În plus, într-o distopie capitalistă, nu scapi niciodată din sistem. Trebuie să continuați să lucrați până când munca este terminată și nu se termină niciodată.

Sim de lucru în spațiu

Hardspace: Shipbreaker

Distracție într-o distopie capitalistă

Hardspace: Shipbreaker este un simulator spațial industrial care vă permite să intrați în groover-ul unei zile de lucru în gravitate zero. Rupe navele și câștigă-ți păstrarea zi de zi.

  • 25 USD la GMG

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here