Cronologie Halo: Războiul pentru Arc și soarta universului

În ultimul articol, am trecut peste evenimentele din a doua jumătate a Halo 2, deoarece UNSC și Sangheili au format sau alianță cheie pentru a opri Tartarus să activeze Instalația 05 și Profetul Adevărului a alergat pe Pământ, Master Chief în remorche.

Seria cronologică completă Halo

În această parte, nu uităm la evenimentele din Halo 3 și la modul în care UNSC și Sangheili, conduși de Master Chief și respectiv de Arbiter, au reușit să învingă atât Covenant-ul, cât și Flood-ul într-o luptă finală concludentă pentru soarta lui. Universul.

17 noiembrie 2552 CE (Era actuală): Master Chief aterizează pe Pământ

Această artă conceptuală pentru Halo 3 îl înfățișează pe Master Chief căzând pe Pământ după ce a sărit de la Dreadnought-ul Precursor al Profetului Adevărului.

La aproximativ două săptămâni după încheierea lui Halo 2, Profetul Adevărului a sosit pe Pământ cu Forerunner Dreadnought și armada. Știind că Truth nu era conștient de prezența lui pe nava sa, Master Chief a încercat să se infiltreze în ea și să-l asasineze. Cu toate acestea, nu a reușit să dea o lovitură ucigașă din cauza scutului energetic al lui Truth și a fost forțat să se retragă când au sosit mai mulți gardieni ai lui Truth. Rămas fără altă opțiune, Chief a sărit de pe navă și a căzut la suprafața Pământului, aterzând într-o pădure din Kenya.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Armura sa MJOLNIR, cu stratul de gel care absorb șocul și sistemele de blocare, i-a permis să supraviețuiască căderii colosale. La scurt timp după aterizare, el a fost găsit de sergentul Johnson și arbitrul, care luaseră o navă de la Instalația 05 și ajunseseră pe Pământ înainte de Truth și forțele sale.

Armura lui Master Chief i-a permis să supraviețuiască căderii sale masive de pe orbită.

Sergentul Johnson și unii dintre pușcașii marini ai săi s-au despărțit de șef și arbitru pentru a îndepărta forțele Covenant care îi căutau, dar au fost, din păcate, capturați și ținuți într-o bază de operare avansată Covenant din apropiere. Master Chief și Arbiter s-au luptat până la bază și la eliminarea întregului Pact din interior, eliberându-i pe Johnson și pe Marinei. Toți au fost apoi preluați de o navă pelican trimisă de comandantul Miranda Keyes și zburați la baza UNSC din apropiere, Cuibul Corbului.

Legământul găsește portalul către Arcă

La scurt timp după ce a ajuns la Crow's Nest, Miranda Keyes îi explică Master Chiefului că Truth caută Arca, care ar putea fi folosită pentru a trage toate inelele Halo după ce acestea au fost puse în modul de așteptare când ea, împreună cu Johnson și Arbiter , opri Tartarus. Ea, împreună cu amiralul flotei UNSC Lord Terrence Hood, cred că lucrul pentru care Covenant-ul caută în Africa este Arca și plănuiesc să lanseze un atac aerian disperat asupra navei Profetului Adevărului pentru a-l ucide. și, sperăm, să zădărnicească Legământul.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a discutat acest lucru, Covenant a lansat un raid surpriză în Cuibul Corbului. Master Chief și Arbiter au apărat cu curaj baza alături de camarazii marini, dar în cele din urmă a fost depășită și ulterior evacuată. Pentru a nega Covenant-ului toate informațiile stocate la Crow's Nest, Master Chief armează o bombă, scăpând de explozia ei, luând un lift către un adăpost subteran.

După ce s-au conectat cu alți pușcași marini care au mers în aceeași locație, șeful și compania se înalță cu o pereche de Warthog și conduc un contraatac prin forțele Covenant care au stabilit un perimetru în jurul periferiei Cuibului Corbului. După ce a trecut prin linia defensivă, forța de raliu și-a îndreptat drum spre orașul Voi, ridicând orice supraviețuitor găsit.

Pentru a lansa cu succes atacul asupra Truth's Forerunner Dreadnought, amplasamentele antiaeriene Covenant din orașul trebuiau eliminate, astfel navele de război UNSC să poată zbura suficient de aproape pentru a lovi direct nava. Șeful, alături de aliații săi marini și Arbiter, și-au luptat drum prin Voi și au reușit să realizeze acest lucru. Cu spațiul aerian liber, Lord Hood a reușit să trimită trei fregate UNSC și un contingent de bombardiere Shortsword pentru a iubi direct Forerunner Dreadnought.

Din nefericire, exploziile și explozivii MAC au afectat puțin sau deloc nava de război antică. Imediat după aceasta, Truth și-a folosit nava pentru a activa ceea ce a descoperit Legământul, care s-a dovedit a fi un portal către Arcă, nu Arca în sine. Pe măsură ce el și întreaga flotă a intrat în această nouă ruptură de slipspace, o navă Covenant infestată de inundație a ieșit din slipspace din apropiere, aterizare directă în inima Voi.

Potopul s-a răspândit prin Voi

Pentru o vreme, Potopul s-a confruntat cu o rezistență minoră a Marinei în Voi, permițându-le să se răspândească rapid și să infecteze toate cadavrele din bătălia recentă.

Sosirea Potopului pe Pământ a fost o evoluție extrem de îngrijorătoare – dacă nu este controlat, parazitul ar putea infecta întreaga planetă în câteva ore. Știind acest lucru, Master Chief, Arbiter și forțele UNSC de la Voi au acționat rapid; planul lor era să încerce să se îndrepte spre nava în care sosise Potopul și să-și arunce în aer reactorul pentru a elimina sursa inundației. La jumătatea drumului spre obiectivul lor, au sosit forțele Sangheili, conduse de comandantul Rtas 'Vadum. Un maior Sangheili le-a explicat maestrului șef și arbitrului că, atunci când nava Flood a spart blocată în jurul Înaltei Carități, ei au urmat nava cu toate forțele lor pentru a încerca să împiedice răspândirea Potopului.

Cu ajutorul întăririlor de la Sangheili, Master Chief a reușit să ajungă la navă și să intre înăuntru. Înainte de a sufla reactorul, însă, a observat un mesaj înregistrat de la Cortana pe navă, care în prezent era tortura de Gravemind, deoarece a fost lăsată în urmă la High Charity. În plus, 343 Guilty Spark, care venise cu întăririle de la Sangheili, a intrat după Chief și a încercat să facă pace cu el, în ciuda a tot ceea ce sa întâmplat la Instalația 04.

343 Guilty Spark a reușit să repare modulul de comunicare trimis de Cortana, ceea ce a permis coaliției UNSC și Sangheili să audă despre o potențială soluție la amenințarea Flood.

După ce au pus reactorul să explodeze, Master Chief, Arbiter, Comandantul Miranda Keyes, Lord Hood și 343 Guilty Spark s-au deplasat cu toții la nava lui Rtas 'Vadum', Umbra Intenției, pentru a discuta ce să facă în continuare în timp. ce flota Sangheili. a acoperit părțile infectate ale Africii pentru a înăbuși complet infecția de pe Pământ. Guilty Spark a reușit să facă modul de comunicare al lui Cortana să funcționeze corect; mesajul ei spunea că a existat o soluție pentru Potopul de pe Arca care nu ar implica tragerea tuturor inelelor Halo și ștergerea universului.

Ea a mai spus că Potopul plănuia să atace Pământul cu toată puterea Înaltei Carități controlate de inundații, care acum era nepăzită, deoarece forțele Sangheili și-au abandonat blocada. În cele din urmă, sa decis ca o flotă mică de nave umane și întreaga flotă Sangheili să călătorească prin portalul către Arca, să învingă Legământul și să descopere care este soluția lui Cortana, în timp ce ceea ce a rămas din flota de apărare. fi. fi lăsat pe Pământ pentru a încerca să țină cont de invazia Flood.

11 decembrie 2552 CE: Bătălia Instalației 00

La sosirea la Arca prin portal, Sangheili și forțele umane au fost imediat angajat de propria flotă a Profetului Adevărului. În ciuda faptului că au fost depăși numeric cu trei, Sangheilii au reușit să câștige avantajul în bătălia navală, în parte faptului că au strategii și tacticieni mai buni decât Jiralhanae. Având în vedere că bătălia spațială mergea bine, UNSC a reușit să-și aterizeze forțele inițiale pe suprafața Arcei. Scopul lor era să găsească Cartograful Arcei, care să le arate unde se află Camera de Control, la fel ca inelele Halo. După ce s-au luptat prin trupele terestre Covenant, Master Chief și Arbiterul l-au găsit pe Cartograf și, prin urmare, unde se află camera de control.

Mai multe nave pline atât cu trupe UNSC, cât și cu trupe Sangheili și-au făcut drum spre Camera de Control, care era protejată de o barieră controlată de trei turnuri. Master Chief și o echipă de Orbital Drop Shock Troopers (ODST) au fost desemnate să dezactiveze primul turn, Arbiterul și Sangheili l-au atacat pe al doilea, iar sergentul Johnson și o echipă de pușcași marini au călătorit la treilea. Atât Master Chief, cât și Arbiter, alături de trupele lor, au putut să-și dezactiveze turnurile respective. Cu toate acestea, marinii sergentului Johnson au fost uciși, iar el a fost luat prizonier. Șeful, Arbiterul și forțele lor combinate supraviețuitoare au atacat cu succes la treilea turn, doborând în cele din urmă bariera.

Odată ce s-a făcut acest lucru, totuși, a sosit High Charity, luând pe toți prin surprindere în timp ce ploua forme de inundație. Se pare că Potopul nu invadase Pământul, ci mergeau acolo pentru a folosi portalul pentru a merge la Arca. În ciuda eșecului, UNSC și Sangheili au continuat, înțelegând că trebuie să-l termine cu Truth acum, în timp ce forțele sale erau pe picior din spate și în timp ce flota lui era învinsă. După o întâlnire bombastică cu două vehicule Scarab, Master Chief și Arbiter au intrat în cele din urmă în structura Citadelei în care se află Adevărul, care găzduia Camera de Control.

Profetul Adevărului este ucis

Arbitrul Thel 'Vadam reduce la tăcere vocea Legământului.

Truth, nebun de putere și încolțit de dușmanii săi, plănuia să activeze inelele Halo. Deși este adevărat că Jiralhanae ar fi confuzi (și potențial înfuriați) de fapt că inelele nu i-au ridicat pe toți în Marea Călătorie la divinitate, Adevărul a fost dispus să-și riște loialitatea dacă ar însemna să fie capabil să folosească inele pentru a șterge. tot ce sa opus guvernării lui din univers. Pentru a face acest lucru, avea nevoie de ADN uman sau „Reclaimer”; Acesta este motivul pentru îngrijirea sergentului Johnson a fost capturat în loc să fie ucis. Comandantul Miranda Keyes a prăbușit un pelican în fereastra camerei de control și a încercat să-l oprească pe Truth, dar a fost înconjurat de paznicii lui Jiralhanae și împușcat de Truth însuși. Când Keyes a murit, Johnson a fost forțat fizic să înceapă procesul de activare.

Recunoscând că Adevărul a fost inamicul atât al Potopului, cât și al coaliției forțelor UNSC și Sangheili, Gravemind a propus o alianță temporară.

Între timp, Master Chief și Arbiter tocmai reușiseră să intre în Citadelă când formele de inundații au căzut brusc în fața lor. Erau pe cale să-i omoare, dar Gravemind a început să vorbească prin intermediul uneia dintre ei. Acesta a subliniat cât atât Potopul, cât și UNSC și Sangheili îl voiau pe Adevărul mort și că ar avea șanse mai mari de a atinge acest obiectiv dacă ar lucra temporar împreună. Fără tragere de inimă, șeful și arbitrul au fost de acord, iar cei doi au luptat alături de formele Flood pentru a termina ultimele forțe ale Adevărului care îl apărău.

Când a ajuns la Truth, Arbiter l-a înjunghiat în piept pentru că i-a trădat pe Sangheili, iar Master Chief și-a folosit ADN-ul uman pentru a opri activarea inelelor în timp ce Johnson a scăpat cu Pelicanul. În acest moment, Gravemind se întoarce spre Chief și Arbiter, iar eu doi sunt forțați să se întoarcă la liftul pe care l-au luat și să sară pe un puț de evacuare.

Planul lui Cortana este dezvăluit

După ce evadează din inundație, șeful și arbitrul deschid o fereastră din apropiere în partea laterală a Cetății și se întâlnesc cu un inel Halo parțial construit. Aceasta a fost Instalarea 08; scopul său era să înlocuiască Instalația 04, pe care Master Chief o distruse. Una dintre funcțiile Arcei a fost de a reconstrui automat un Halo în cazul în care acesta ar fi distrus vreodată. 343 Guilty Spark a ajuns din urmă cu duo-ul și, după o scurtă discuție, s-a decis ca inelul să fie activat. Acesta a fost planul lui Cortana; deoarece nu era în modul de așteptare ca toate celelalte halouri, putea fi declanșat independent de celelalte. De asemenea, din moment ce toate Potopul se află în interiorul măsurilor de protecție ale Arcei, explozia le-ar șterge, în timp ce scutul Arcei l-ar conține, asigurându-se astfel că numai Potopul va fi distrus.

Cu toate acestea, ar avea nevoie de un Index pentru a-l activa. Din fericire, Cortana îl mai avea pe cel din instalația originală 04, așa că atunci când Master Chief și Arbiter au salvat-o din ghearele Potopului în High Charity, ea a dezvălui acest lucru. După ce a instalat motoarele High Charity pentru a sufla, trio-ul și-a făcut drum la suprafața noului inel Halo. A urmat și sergentul Johnson. Restul forțelor UNSC și Sangheili au fugit din Ark luând un portal de întoarcere înapoi pe Pământ.

După ce au ajuns la noul Halo, Chief, Arbiter și Johnson s-au luptat spre camera de control a ringului, trecând pe lângă ultimele forțe de luptă ale Flood. Când Johnson a încercat să inițieze secvența de activare, 343 Guilty Spark l-a oprit, explicând că nu au putut declanșa încă inelul, deoarece l-ar distruge, deoarece nu a fost complet finalizat. Johnson l-a ignorat pentru că nu-și puteau permite să-l lase pe Gravemind să adune mai multă putere așteptând și, din moment ce era nouă directivă a 343 Guilty Spark de a proteja inelul care îl înlocuia pe original, acest lucru l-a înfuriat. Înfuriat, Guilty Spark l-a rănit de moarte pe Johnson cu o explozie cu laser în piept. Master Chief a reușit să-l omoare cu lovituri repetate cu laser spartan, dar până atunci era prea târziu pentru Johnson. Când a murit, șeful și arbitrul la începutul secvenței de activare a inelului și la începutul să fugă.

În timp ce Instalația 08 a început să tragă și să se scuture în bucăți, Master Chief și Arbiter au ajuns la un Warthog și au condus cu o viteză vertiginoasă către fregata UNSC Forward Unto Dawn aterizată din apropiere, pe care a urmat-o să folosească scăpa. Au reușit să ajungă la navă exact la timp, iar pe măsură ce arbitrul ajungea la comenzile pentru a decola, Chief a urmărit cum inelul și-a finalizat activarea, distrugându-se complet pe sine și pe fiecare creatură vie care se află încă în câmpul. de protectie al Arcei. Cu toate acestea, pe măsură ce nava a intrat pe portalul de întoarcere pe Pământ, evenimentul instabil a făcut-o să se închidă brusc, împărțind nava în două; Arbitrul a reușit, dar Chief și Cortana au fost lăsați în urmă în ceaaltă jumătate a Forward Unto Dawn, lăsați să plutească în spațiu.

3 martie 2553 CE: Lupta s-a încheiat

Un memorial pentru eroii căzuți – și dispăruți.

La aproximativ trei luni după încheierea conflictului de pe Arca, UNSC a organizat o slujbă comemorativă pentru toți eroii care au fost uciși sau considerați dispăruți în acțiunea în timpul Războiului Om-Legământ și al conflictului cu Potop. Deși nu mai aveau un inamic comun, UNSC și Sangheili au rămas aproape, păstrând intactă alianța lor șocantă. Lord Hood a deplâns că nu i-ar putea ierta niciodată pe Sangheili pentru ceea ce au făcut omeniri în timpul războiului, dar i-a mulțumit totuși lui Arbiter pentru ajutor în ultima oră și pentru că a rămas cu Master Chief până la sfârșit.

Războiul terminat, Arbiter și Sangheili s-au întors acasă.

Odată cu războaiele atât împotriva umanității, cât și împotriva Legământului, Sangheilii au decis că cea mai bună cale de acțiune ar fi să se întoarcă în lumea lor natală, Sanghelios, și să înceapă să-și creeze propriul destin, eliberarea minciunilor și manipularea unora. oameni precum Profetul Adevărului. Cu toate acestea, nu ar fi un drum ușor de urmat pentru nimeni. Decenii război au lăsat omenirea și în pragul pragului, trebuie să fie strict de fapt că au servit ca soldați timp de nenumărate generații, Sangheilii ar învețe din nou să trăiască independent de Imperiul Legământ. În anii următori, atât omenirea, cât și Sangheilii se vor confrunta cu multe greutăți.

Gândurile tale

Ce părere ai despre intrigă din Halo 3? Spune-mi ce crezi. Personal, este una dintre poveștile cele mai puțin preferate cu Halo, deoarece sunt mai multe găuri în complot decât brânza elvețiană. Totuși, este o poveste distractivă și există multe de iubit despre Halo 3.

Jocuri minunate cu Halo

Toate cele bune jocuri Halo sunt disponibile acum pe Xbox și se îndreaptă și pe PC pe tot anul 2019 și mai departe.

Halo: The Master Chief Collection (30 USD la Microsoft)

Colecția Master Chief este un joc fantastic care vă permite să experimentați întreaga saga Master Chief într-un singur pachet convenabil.

Halo Wars 2 (40 USD la Microsoft)

Halo Wars 2 este, fără îndoială, cel mai bun titlu de strategie în timp real de pe Xbox One, oferind jucătorilor sau mulțime de conținut incredibil de satisfăcător, cu tematică Halo.

Halo 5: Guardians (20 USD la Microsoft)

Halo 5: Guardians este cel mai recent titlu.

Accesoriile Xbox pe care le veți iubi

Fiecare dintre aceste accesorii de calitate este garantat pentru a vă avea experiența Xbox.

Controler cu firul stabilit PowerA pentru Xbox One 20 USD la Amazon)

Imaginea de la PowerA asupra controlerului Xbox One este o alegere atractivă pentru jucătorii care au grijă de buget, care găsește toate elementele de bază.

Telecomanda media Talon PDP Xbox (20 USD la Amazon)

Telecomanda media Talon PDP Xbox este excelentă pentru a viziona emisiuni pe consolă.

Stand vertical Xbox One S (10 USD la Amazon)

Stați-vă consola în poziție verticală cu acest accesoriu.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here