Cronologie Halo: revenirea Cortanei și ascensiunea Creatului

În ultimul articol, am trecut peste evenimentele din Halo 4: Spartan Ops și benzile desenate ulterioare ale acestuia, Halo: Escalation, în care UNSC și Jul 'Mdama's Covenant au alergat pentru a obține sau comoară de tehnologie Forerunner care Cheia Janus ia condus la. În cele din urmă, tehnologia ar strecura printre degetele ambelor facțiuni, iar Dr. Catherine Halsey va rămâne în mâinile lui 'Mdama'.

Seria cronologică completă Halo

În aceasta, vom trece peste intrigă din Halo 5: Guardians, care vede revenirea unui prieten despre care se credea că a murit: Cortana. Cu toate acestea, Cortana s-a schimbat - și cu noua abilitate de a comanda o flotă.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Preludiu: Cortana intră și depășește Domeniul

Cortana vorbind cu Warden Eternal.

După detonarea bombei nucleare la bordul navei Didact, Mantle's Approach, sistemele automate de urgență de pe navă deschisă un portal slipspace către lumea Genesis, unde se află cea mai apropiată unitate de reparații Forerunner. Fragmente din Cortana pe care ea le-a folosit pentru a ajuta pe Master Chief să-l învingă pe Didact se află încă în sistemele navei, așa că atunci când Mantle's Approach a ajuns pe Genesis, fragmentele l-au întâlnit pe Warden Eternal, o inteligență artificială (AI) construiseră înaintașii pentru a păzi domeniul. Domeniul era un fel de bibliotecă masivă care conține o cantitate aproape infinită din toate informațiile pe care să se întoarcă le aflaseră de-a lungul domniei lor și există o poartă către ea situată în Genesis, așa cum Cortana și Warden. Eterna a intrat în contact.

Fragmentele lui Cortana au început să exploreze Domeniul și să-și croiască drum în sistemele sale, în timp ce una dintre ele a distra atenției Warden Eternal cu o lungă dezbatere. În cele din urmă, Cortana a smuls controlul de la Warden chiar sub nasul lui și nu a avut altă opțiune decât să o slujească. Cortana a folosit Domeniul pentru a-și forja o nouă formă și pentru a se vindeca de exaltarea ei, când și-a dat seama că ar putea face același lucru pentru alte IA din galaxie, a declarat că AI - sau, așa cum le -a numit ea, „The Created”. " — au fost cei demni de Manta responsabilității și au preluat controlul asupra prometeenilor, precum și asupra entităților premergătoare uriașe numite Gardieni, care erau răspândite în toată galaxie și care au fost odată menite să servească drept forță de poliție pentru toate speciile aflate sub control. imperiu premergător. Gardienii erau adormiți încă de la căderea Înaintașilor, dar Cortana la început să-i trezească pentru ca să-și îndeplinească poruncile.

2558 CE (Era actuală): Echipa de foc Osiris o recucerește pe Halsey

Opera de artă conceptuală pentru Bătălia de la Kamchatka.

În 2558, UNSC Infinity află că aliații prometeici ai lui Jul 'Mdama s-au întors în mod inexplicabil împotriva lui și a Legământului său, ducând la o luptă masivă între cele două facțiuni de pe planeta Kamchatka. Știind că 'Mdama îl are pe Dr. Catherine Halsey, UNSC desfășoară Fireteam Osiris, condus de Spartan-IV Jameson Locke, la suprafața planetei pentru a o aduce înapoi la UNSC. UNSC speră că Halsey poate oferi informații despre recentele atacuri Forerunner asupra coloniilor umane. Profitând de starea de slăbire a Legământului lui Mdama, echipa de foc spartană trece prin soldații Covenant și Promethean și ajunge în locul lui Iul Mdama.

Prometheenii s-au întors asupra Legământului, provocând haos pe care UNSC l-a valorificat.

După ce și-a dat seama că a fost atacat de echipa de pompieri Osiris, Jul 'Mdama și compania sa de zeloți au rămas în picioare și au încercat să-i respingă pe spartani. Cu toate acestea, când lupta s-a încheiat, 'Mdama și toți războinicii săi Sangheili erau morți, spartanii și Halsey nevătămați. Obiectivul lor final, Fireteam Osiris s-a retras din bătălia mai mare și a fost extras înapoi în Infinit. Cu liderul lor mort, ceea ce a rămas din forțele lui Jul 'Mdama în galaxie s-a regrupat și s-a îndreptat către Sanghelios, lumea natală a Sangheili, cu scopul de a se alătura forței principale de acolo și sperând că ar putea copleși trupele Arbitrului.

Echipa albastră distruge Argent Moon

Kelly-087 îi da lui Master Chief pușca înainte de misiune.

În timp ce Fireteam Osiris a extras-o pe Halsey din Kamchatka, Blue Team - care era alcătuită din Master Chief John-117 și colegul său Spartan-II Kelly-087, Linda-058 și Fred-104 - a fost trimisă pe nava ONI Argent Moon, care fusese capturat de forțele Covenant. Misiunea lor era să curețe nava de inamici. După ce s-au îmbarcat pe vas și și-au făcut drum prin forțele inamice, progresul echipei albastre este oprit atunci când lovește corp la corp a unui Mgalekgolo prăbușește un pod și îl face să cadă pe Master Chief. Imediat după aceea, are o viziune în care Cortana îi spune că „Meridian este următorul”.„După ce s-au recuperat și s-au alăturat echipei albastre, Chief și ceilalți observă o flotă Covenant care se apropie și decid să autodistrugă nava. După ce a aruncat în aer reactoarele navei, șeful informează restul echipei albastre despre mesajul lui Cortana către el și ei decid să investigheze posibila ei supraviețuire luând un prowler ONI care se află pe Luna Argent și călătorind pe planeta Meridian. Echipa albastră în cele din urmă contravine ordinelor UNSC de a face acest lucru, ceea ce duce la desemnarea lor ca absentă fără permis (AWOL).

25 octombrie 2558 CE: Echipa de pompieri Osiris este trimisă la Meridian

Echipa de foc Osiris luptă cu Prometheans pe Meridian cu un Warthog.

Dr. Halsey realizează ce a făcut Cortana și îndeamnă UNSC să trimită Fireteam Osiris după Blue Team de teamă că ea îl manipulează pe Master Chief.

La bordul UNSC Infinity, Dr. Halsey afirma că dă seama că Cortana a câștigat cumva controlul asupra Domeniului și îl folosește pentru a-și controlul asupra galaxiei. Ca răspuns la această întrebare, UNSC trimite Fireteam Osiris la Meridian după Blue Team pentru a încerca să împiedice să meargă la Cortana, deoarece Halsey se teme că îl manipulează pe Master Chief. Spartanii sosesc și descoperă că prometeanii îi atacă pe coloniștii umani de acolo. După ce i-a ajutat pe coloniști în apărarea lor împotriva trupelor prometeene, guvernatorul Sloane, IA care guvernează Meridian, îl îndreaptă pe Osiris spre locul în care a mers Echipa Albastră: sub pământ, în interiorul planetei. Echipa de foc Osiris urmărește apoi, luptând prin Prometheans pe parcurs.

Master Chief și Jameson Locke se angajează într-o luptă cu pumnii.

În cele din urmă, Osiris reușește să ajungă din urmă echipa albastră după ce a luptat cu mai mulți prometeani și chiar cu una dintre formele de luptă ale Warden Eternal. Pe măsură ce Guardianul situat în Meridian începe să se ridice, Blue Team se mută pe un portal care va duce la Genesis. Locke reușește să ajungă la Master Chief și caută să-l prindă, dar în meciul care a urmat, Master Chief reușește în cele din urmă să-l supună pe Locke suficient de mult pentru ca el și restul echipei Blue să treacă prin portal, care apoi se închide. Frustrat, Fireteam Osiris ajunge la o navă pelican și reușește să iasă din lume și să se întoarcă în Infinit, la fel cum Gardianul eliberează un impuls electromagnetic masiv (EMP) care elimina toate componentele electronice ale Meridianului înainte ca acesta să mărgă în Genesis prin slipspace. Dr. Halsey deduce că există un Guardian pe Sanghelios, iar AI-ul UNSC Infinity, Roland, este capabil să obțină coordonatele slipspace la Genesis de la plecarea Guardianului. Deoarece Gardienii pot călători prin slipspace mult mai mult decât orice navă UNSC, echipajul Infinity decide să călătorească la Sanghelios, astfel Fireteam Osiris să poată alimenta coordonatele Gardianului de acolo și să ajungă la Genesis.

Echipa albastră ajunge pe Genesis

Echipa albastră îl întâlnește pe Warden Eternal pe Genesis.

La sosirea prin portal, Blue Team s-a trezit pe planeta Genesis. După ce au văzut câțiva Gardieni sosind prin diferite portaluri slipspace, spartanii se întâlnesc cu mai multe grupuri de soldați Covenant care au fost târâți prin portalurile slipspace ale Gardienilor. În cele din urmă, se întâlnesc cu Warden Eternal, care decide că spartanii sunt inamicul când Master Chief îi spune că plănuiește să o aducă înapoi pe Cortana. După ce a învins unul dintre cele mai multe sale cadru de luptă și o hoardă de prometeeni, Cortana îl contactează pe Master Chief și începe să-l ghideze spre locul în care se află ea pe planetă. Pentru a doua zi, Blue Team a călătorit la locația ei. Între timp, Cortana avea să se certe cu directorul și să-i afirme că Master Chief și ceialți spartani nu trebuiau să fie răniți.

27 octombrie 2558 CE: Echipa de pompieri Osiris participă la războiul pentru Sanghelios

Locke și Arbiterul Thel 'Vadam conversează.

Înainte de a putea ajunge la Guardian de pe Sanghelios, Fireteam Osiris ar trebui mai întâi să-l ajute pe Arbitru să învingă Legământul pe lumea sa.

La sosirea la Sanghelios, un Sangheili din fracțiunea lui Arbiter Thel 'Vadam, Swords of Sanghelios, a informat UNSC Infinity că planeta era implicată într-un război civil și că în prezent Arbitrul nu putea vorbi cu ei din cauza unei tentative asupra vieții. lui. Deși UNSC era precaut să se implice în mod semnificativ în conflict, Fireteam Osiris a fost dislocat la suprafața planetei pentru a ajuta Swords of Sanghelios să respingă atacul Covenant, care fusese recent întărit cu Jul 'Mdama' trupele supraviețuitoare ale lui. După o luptă sângeroasă și prelungită, spartanii au reușit să elibereze calea către Arbitru. Locke ia spus că sub orașul oceanic Sunaion era un gardian la care trebuiau să ajungă, iar Arbiter a fost de acord să-i ajute să ajungă la el - cu condiția ca Fireteam Osiris să-și ajute forțele să ia Sunaion din Covenant, permițând- i lui Arbiter să-l expulzeze în cele din urmă. ei din lumea lui o dată pentru totdeauna.

Fireteam Osiris, Arbiter și un contingent de Sangheili călare spre Sunaion.

În timp ce îl ajută pe arbitru, dr. Halsey informează Fireteam Osiris că pot introduce codurile slipspace în Guardian cu un Constructor Sentinel, care poate fi găsit într-una dintre vechile facilități Forerunner pe care Forerunners le-au lăsat pe Sanghelios. După ce au pus mâna pe Sentinel, Osiris și Swords of Sunaion lansează raidul final împotriva Legământului: un asalt copleșitor asupra orașului Sunaion, complet cu o flotă de nave capitale, o cantitate mare de sprijin aerian și legi de Sangheili. războinici. Echipa de pompieri Osiris asista atacul prin distrugerea tunurilor antiaeriene Covenant, dar scopul lor principal este sa calatoreasca catre locatia Gardianului. După ce face acest lucru și îi alimentează coordonatele slipspace, Guardian începe să se ridice și să pregătește motorul slipspace să plece. În timp ce Arbitrul și trupele sale curăță ultimii apărători ai Legământului, Osiris reușește să urce pe care îl are și sub scuturile Gardienului înainte de a pleca asistenței de pilotare a Pelicanului a comandantului Sarah Palmer și a Dr. Halsey.

28 octombrie 2558 CE: Echipa de foc Osiris sosește pe Geneza

Locke oferă Master Chief-ului ajutorul echipei de pompieri Osiris pentru a o opri pe Cortana.

După ce Gardianul din Sanghelios sosește pe Genesis, Fireteam Osiris caută să contacteze Echipa Albastră. După ce a stabilit cu succes o legătură cu Master Chief, Locke explică că Osiris este dispus să ajute Blue Team să o aducă înapoi pe Cortana. În drumul lor spre a întâlni Echipa Albastră, Fireteam Osiris da peste 031 Exuberant Witness, Monitorul desemnat la Genesis. Martorul, revoltat și îngrozit de felul în care Cortana i-a smuls controlul asupra Genesis, a fost de acord să ajute Fireteam Osiris să oprească pe Cortana dacă ar putea restabili accesul la sistemele planetei. Odată ce Osiris a ajuns la Echipa Albastră, cei opt spartani au început să încerce să coordoneze o strategie; cu toate acestea, înainte de a putea fi făcută sau planificare semnificativă, Cortana i-a transferat pe Spartans of Blue Team în locația ei.

Master Chief să încerce să aducă înapoi pe Cortana

Cortana are un moment de tristețe după ce a fost forțată să prindă Blue Team, care nu-i s-ar alătura de bunăvoie.

Master Chief a încercat să o aducă pe Cortana acasă, fără niciun rezultat.

La sosirea în locația în care Cortana i-a transferat, Echipa Albastră a fost imediat angajată de către Warden Eternal și Prometheans. În ciuda comenzii lui Cortana, gardul a insistat să lupte cu spartanii, afirmând că aceștia amenință o amenințare la adresa domniei ei. Spartanii au împins înainte, eliminând cadrele de luptă ale gardianului și trupele sale, când ajungi în sfârșitul Cortanașii. Master Chief a încercat să o convingă să se întoarcă la UNSC cu el, refuzând să i se alăture în planul ei de a folosi Gardienii pentru a subjuga galaxia sub conducerea ei. Pentru aceasta, Cortana a pus Blue Team într-un câmp de stază și i-a încuiat într-un Cript Forerunner, în speranța că Chief va veni să se răzgândească cu timpul.

Osiris eliberează Blue Team

Fireteam Osiris împiedică pe Cortana să scape cu Cryptum.

Cu 034 Exuberant Witness, Fireteam Osiris a conceput un plan pentru a întrerupe conexiunea Cortanei de sisteme Genesis în timp ce ea se pregătea să înceapă „poliția” a galaxiei cu Gardienii. Pe măsură ce Cortana începe să-și transmită stăpânirea în toată galaxie, spartanii învingând mulți prometeeni și sunt capabili să redea controlul asupra Genezei lui 034 Exuberant Witness. Witness folosește un roi de Santinele pentru a elibera Criptul Echipei Albastre de pe Gardianul ei, exact când flota de Gardieni începe să sară în slipspace. Cortana, care se află la bordul uneia dintre ei, este neputincioasă să oprească planul lui Osiris. Odată ce Criptul este securizat, santinelele îi dărâmă zidurile și Echipa Albastră se reunește cu Osiris.

Consecință: Cortana începe cucerirea

O proiecție a Cortanei stând triumfător pe puntea UNSC Infinity.

Puterea Gardienilor a pus UNSC într-un dezavantaj sever.

În urma evenimentelor de la Genesis, Cortana a început să-și folosească Gardienii pentru a-și pune în aplicarea domniei peste galaxie, cucerind pe toți cei care refuzau să trăiască sub ea. În plus, multe alte IA s-au declarat aliați cu Creații și s-au alăturat Cortanei, sabotând sistemele celor pe care i-au servit cândva. Exploziile EMP ale Gardienilor erau capabile să dezactiveze orice navă sau vehicul pe care umanitatea sau orice altă specie le avea, făcând lupta împotriva ei extrem de dificilă. UNSC Infinity a reușit să scape de atacurile unui Guardian prin slipspace și va continua să facă salturi aleatorii slipspace pentru a evita capturarea, cel puțin până când vor găsi o modalitate de a sta și de a lupta.

Între timp, Blue Team, Fireteam Osiris și Swords of Sanghelios s-au întâlnit pe Sanghelios, neștiind ce să facă în continuare. Pentru prima dată în ultimii ani, Master Chief l-a văzut pe Dr. Catherine Halsey încă o dată, precum și Arbitrul, cu care luptase intens în timpul Războiului Om-Legământ.

Pe măsură ce Creații și-au afirmat stăpânirea galaxiei, se petrecea un conflict diferit. Una care era departe, departe și o care era la o scară mult mai mică - deși ar putea avea consecințe care ar putea schimba soarta întregului univers Halo...

Gândurile tale

Ce părere ai despre intrigă din Halo 5: Guardians? Personal, îl urăsc, din mai multe motive decât aș putea spera să încap în aceste note de subsol. Asigurați-vă că aveți grijă la următorul articol când va fi scris, deoarece va fi despre Halo Wars 2. Va fi, de asemenea, ultimul articol cronologic până la Halo Infinite - cu siguranță am parcurs un drum lung, eh?

Jocuri minunate cu Halo

Toate cele bune jocuri Halo sunt disponibile acum pe Xbox și se îndreaptă și pe PC pe tot anul 2019 și mai departe.

Halo: The Master Chief Collection (30 USD la Microsoft)

Colecția Master Chief este un joc fantastic care vă permite să experimentați întreaga saga Master Chief într-un singur pachet convenabil.

Halo Wars 2 (40 USD la Microsoft)

Halo Wars 2 este, fără îndoială, cel mai bun titlu de strategie în timp real de pe Xbox One, oferind jucătorilor sau mulțime de conținut incredibil de satisfăcător, cu tematică Halo.

Halo 5: Guardians (20 USD la Microsoft)

Halo 5: Guardians este cel mai recent titlu.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here