Prețurile plăcilor grafice înregistrează o scădere mare după luni de penurie și scalping

Sursa: Harish Jonnalagadda / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Prețurile PU-urilor au fost umflate peste tot din 2020, datorită penuriei și scalperilor.
  • Exploatarea criptomonedelor a exacerbat aceste deficite.
  • Pentru prima dată după mult timp, prețurile GPU-urilor prin să aibă o tendință înapoi spre MSRP-urile lor normale.

Când ați văzut ultima dată când un GPU este vândut la MSRP? Probabil că a mult timp, probabil că majoritatea oamenilor au fost nevoiți să recurgă la un comportament bizar pentru a obține un GPU la prețuri monstruos de umflate de la marele val de penurie din 2020. Necazurile semiconductoarelor la începutul problemei, dar speculatorii și criptominerii au dus problemele mai departe, tensionând lanțurile de aprovizionare deja subțiri. Acum, GPU-urile sunt practic imposibil de găsit - deși acest lucru se poate schimba, pe baza unui raport recent.

Așa cum este menționată de 3DCenter, prețurile GPU-urilor AMD și NVIDIA au fost explozive în Germania (prin TechRadar). Articolul este în germană, dar chiar dacă nu utilizați Microsoft Edge și funcția de traducător la îndemână și nu puteți înțelege textul în sine, puteți vedea în continuare graficul postării clar ca ziua. Acesta ilustrează faptul că comercianții cu amănuntul german coboară din munții prețurilor GPU-urilor NVIDIA umflate cu 304% din mai 2021 și se vând la un preț relativ ieftin de 153% din MSRP din iulie 2021.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

3DCenter avertizează că prețurile care scad înapoi la nivelurile MSRP nu este o singură dată. Se spune că consumatorii ar trebui să-și țină caii și să ia în considerare să aștepte să treacă la patru săptămâni pentru a vedea dacă prețul standard revine, deoarece cheltuielile acum pot duce la plata unor sume umflate artificial care ar putea fi mult mai puțin umflate. în doar câteva săptămâni scurte.

Toate aceste informații se referă la comercianții germani și germani, dar este important ca publicul nord-american să acorde atenție prețurilor celor mai bune plăci grafice de peste iaz, deoarece ambele piețe au similare, iar revenirea la normalitate pentru unul ar putea indica sau tendință de intrare pentru celălalt. Dacă vrei un RTX 3060 Ti la prețul său normal, s-ar putea să ai noroc în curând.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here