Marele bazar de software al Reddit: piața secretă care vând software pentru PC pentru mai puțin

Sursa: Android Central

Revânzare: dreptul consumatorului sau amenințare pentru corporații? Această întrebare care stă la baza oricărei piețe gri de pe internet, mai ales când vine vorba de software.

Nu contează ce software este: dacă vine ca parte a unui pachet promoțional sau este disponibil ca cheie, va fi cumpărat, vândut și comercializat online. Există numeroase locații online pentru astfel de lucruri, de la eBay până la locurile extrem de umbrite, cum ar fi G2A. Dar există un singur loc fără reguli în care se aplică în zona unui bun este echivalentă cu participarea la vânzarea de garaj cibernetic: Reddit.

La suprafață, Reddit este un loc pentru meme stupide și argumente despre politică. Și, chiar dacă zgârieți dincolo de suprafață, despre asta este totusi site-ul. Dar dacă săpați mai adânc, veți găsi comunități pentru orice vă puteți imagina, inclusiv cele dedicate cumpărării și revânzării copiilor legale ale jocurilor și software-ului, cu mult prețul de vânzare cu amănuntul sugerat de producător.

Ce-ar fi dacă ai putea obține Outriders în prima zi a lansării sale pentru câțiva dolari sau chiar doar bănuți?

This series de subreddit-uri, care va fi definită ca piața gri Reddit de dragul conciziei, schimbă chei în schimbul altor chei, carduri cadou, bani - cum vrei să spui. Dacă cineva vrea să pozeze cu picioarele în schimbul unei copii a Outriders, se va întâmpla. Re cumpărați, acest tip de tranzacție ciudată este doar un exemplu ipotetic, dar dacă cumpărătorul și vânzătorul sunt amândoi pregătiți pentru asta, totul merge.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Acum, asta s-ar putea să nu sune prea nebunesc (relativ vorbind) în sine. Dar ce ar fi dacă ai putea obține Outriders în prima zi a lansării sale pentru câțiva dolari sau chiar doar bănuți? Dacă ați putea face același lucru cu Resident Evil Village sau cu orice alt joc A în prima zi a lansării sale?

Acolo devine interesantă piața gri. Datorită numeroșilor factori, inclusiv pachete și promoții care saturează piața cu copii ale noilor jocuri AAA și Redditors cu puțină grijă pentru normele economice, aproape orice poate fi al tău la orice preț - dacă găsești comerciantul potrivit.

Piața gri Reddit: Cum funcționează

Sursa: Square Enix

După cum am menționat mai sus, există alternative la Reddit - vezi eBay sau tipurile de site-uri G2A și Kinguin. Acestea vor fi discutate mai târziu. Dar niciunul dintre ei nu ține o lumânare la ceea ce poate fi realizat prin intermediul pieței gri Reddit.

Iată cum funcționează:

  1. Comercianții șionează muniție de schimb. Acest lucru poate lua forma unor jocuri gratuite la pachet cu GPU-uri, procesare și hardware general pentru jocuri ("cumpărați un notebook RTX, obțineți gratuit Outriders," "cumpărați un procesor Intel Core i9, obțineți Marvel's Avengers gratuit" " și așa mai departe), cheile de joc rămase adunate de pe site-uri precum Humble Bundle sau Fanatical, licențe Microsoft Office sau orice altceva vă puteți imagina că este tranzacționat pe o vitrină digitală. Există, de sub-uri pentru tranzacționarea hardware-ului, asemenea fizice dacă pot aduce logistica de transport în realitate.

  2. Comercianții găsesc părți interesate care pot schimba bunurile cu ei. Regulile a ceea ce poate fi schimbat sunt mai mult sau mai puțin inexistente odată ce ambele părți duc afacerea către mesaje private sau chat-uri, așa că puteți imagina ce fel de oferte sunt posibile. Doriți să schimbați cărțile dvs. de tranzacționare Steam cu un joc AAA real sau cu vreo trăsătură digitală bizară pentru criptomonedă? Totul este realizabil.

  3. Comerțul începe și, în mod ideal, ambele părți primesc bunurile pe care le doresc la prețuri ridicol de mici. Cu toate acestea, așa cum puteți da seama cu o piață din vestul sălbatic, cum ar fi Reddit, există o mulțime de escroci și escroci care doresc să profite de începători.

Cele trei copii de rezervă ale Yoku's Island Express se pot transforma într-o copie a Resident Evil Village.

Întregul proces poate dura mai puțin de 60 de secunde, dacă ambele părți sunt dornice și eficiente. Nu-i rău, corect? Și din nou, să presupunem că există câteva chei Steam rămase dintr-un pachet IndieG sau Fanatical - chei pe care nu le veți atinge niciodată, fiecare cu valori de câțiva bănuți sau dolari. Dacă găsiți un comerciant suficient de pacient internat care dorește acele jocuri și se întâmplă să aibă la îndemână o copie promoțională a unui titlu AAA major, nou-nouț (cum ar fi o copie a Outriders inclusă în NVIDIA), atunci puteți obține profituri ridicole ale investiției inițiale.

Acea filozofie „cumpără mic, vinde mare” este tot ce este nevoie. Dacă ești viclean, poți continua să schimbi jocurile (de exemplu câțiva bănuți sau dolari au rămas din Humble Bundle, de exemplu) pentru jocuri cu valoare mai mare până când, dintr-o dată, vei primi trei copii de rezervă ale lui Yoku ' Island Express se transformă într-o serie de oferte care au ca rezultat rezultatul Resident Evil Village. Astfel de lucruri necesită timp, timp și îndeare, dar este posibil.

Piața gri Reddit: Riscuri și consecințe

Sursa: Windows Central

Din perspectiva comerciantului, există două pericole majore: escrocii și companiile de îngrijire a acestui software legal.

Escrocii folosesc o listă de trucuri pentru a-i convinge pe noii veniți să le predea chei valoroase de joc și licențe de produs, inclusiv:

  • Mesaje private în loc să comenteze postările publice (pentru că sunt interzise din subreddit-ul respectiv și nu pot comenta).
  • Imitând comercianți de încredere cu conturi aproape identice.
  • Crearea de versiuni duplicate ale paginilor de reputație în care utilizatorii de încredere înregistrează tranzacții de succes (similar cu paginile de feedback ale cumpărătorilor/vânzătorului eBay).

Având în vedere ingeniozitatea comunității Reddit, escrocii inventează noi metode rapide și la întâmplare. Totuși, articolele de mai sus sunt ușor de urmărit.com). Există, de asemenea, un instrument de încredere pe care o mulțime de comunități de pe Reddit îl folosesc la unison pentru a urmări și a interzice fiecare escroc pe care îl întâlnesc, numit „Lista universală de escroci”."

În ceea ce privește celălalt pericol major pentru comercianți - companiile care furnizează bunurile în sine - nu sunt la fel de ușor de evitat. Companii precum NVIDIA și AMD au făcut tot posibilul pentru a reduce revânzarea copiilor de promovare, solicitând verificarea hardware și conectări directe la cont înainte ca un joc promoțional să poată fi ușor. Cu toate acestea, chiar și cu cheile plasate în spatele mai multor obstacole sau cheile sunt scoase cu totul din ecuație, comercianții încă găsesc modalități de a aduce aceste jocuri cumpărătorilor și vânzătorilor prin soluții din ce mai înțelepte.

Unele companii vor să pedepsească revânzătorii.

Cu toate acestea, unele companii sau duc mai departe decât să îngreuneze lucrurile pentru comercianți. Unele companii vor să-i pedepsească. Luați, de exemplu, Humble Bundle, care este unul dintre site-urile de bază folosite pentru aplicarea de jocuri tranzacționabile. Nu cu mult timp în urmă, au început să apară rapoarte cu privire la Humble Bundle, care interziceau pur și simplu utilizatorii pe care îl aveau în legătură cu activitățile de tranzacționare și revocau cheile ulterioare, dacă acestea ar fi fost deja răscumpărate de cumpărătorul comerciantului.

Mai rău, se pare că acele interdicții însemnau că, dacă utilizatorul avea chei în contul său Humble Bundle pe care nu le-au folosit încă, acestea ar fi blocate definitiv. Deci, chiar dacă ar plănui să folosească câteva dintre ele pentru uz personal, mai degrabă decât pentru tranzacționare, Humble Bundle ar păstra fondurile cheltuite pentru căutarea lor, întrerup, de asemenea, accesul la produsul plătit. A fost în toate condițiile în fricoșătoare în cercurile comerciale, din punctele de vedere, cu afirmația că compania încalcă legi privind drepturile consumatorilor, și legi UE privind revânzarea licențelor digitale.

De ce ar putea Humble Bundle să meargă atât de departe în eforturile sale de a pune capăt tranzacțiilor? S-ar putea datora faptului că revânzarea afectează rezultatul afacerii. La urma urmei, Humble depinde de dezvoltatorii si editorii care se asociaza cu el. Dacă acei dezvoltatori și editori văd că jocurile lor ajung pe site-uri de revânzare unde nu obțin nici măcar un ban din venituri din vânzări și determină că Humble este în centrul durerii de cap în distribuție, atunci de ce ar continua să colaboreze?

Sursa: Humble Bundle

Recent, Humble a făcut pe scurt, astfel contribuțiile caritabile de pe site-ul său să poată ajunge doar până la 15% din prețul total al fiecărei condiții. Acesta a fost departe de opțiunile anterioare, care au permis până la 100% să meargă la organizații de caritate pentru anumite vânzări. Din cauza reacțiilor negative, Humble a revenit aproape la modelul său original, dar imediat că o astfel de schimbare a fost preconizată în primul rând spune destul de mult.

Unii atribuie schimbarea „lăcomiei” din partea proprietății actuale a lui Humble (IGN). Totuși, există o altă perspectivă: vânzările Humble au scăzut de mult din cauza pierderilor de parteneriat provocate de retragere, care realități de afaceri forțează mâna companiilor?

Este posibil ca acțiunile recente ale lui Humble Bundle să nu aibă nimic de-a face cu comercianții, dar dacă au? La urma urmei, de ce NVIDIA și AMD au făcut atât de mult pentru a preveni revânzarea copiilor promoționale, dacă nu pentru că consecințele asupra capetelelor lor sunt neplăcute?

AMD, Intel și Humble Bundle nu au răspunsuri la comentarii despre această poveste. NVIDIA a refuzat să comenteze. Ca răspuns la întrebările referitoare la revânzarea și comercializarea licențelor obținute legale și a produselor Microsoft, cum ar fi sistemele de operare Windows și MS Office, un reprezentant Microsoft a trimis un link către o postare de blog de securitate Microsoft despre contrafacere și fraudă.

Piața gri Reddit: oamenii din spatele cortinei digitale

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce au în comun un lucrător polonez în cercetare și dezvoltare în domeniul alimentației, un cercetător asistent indian în neuroștiință care locuiește în Japonia și un croat în domeniul producției de hârtie? Le place să tranzacționeze pe Reddit.

„Când aceiași editori vor să mă taxeze cu 60 EUR pentru un joc nou și plata mea lunară este de 600 EUR, atunci am o problemă."

Deși este posibil să am despre piața gri ca despre un corp amorf de furnici care se înfierbează împotriva mașinii corporative și a unei prețuri de vânzare cu amănuntul sugerate de producător, nu este corect pentru oamenii care fac posibilă piața gri. Sunt oameni obișnuiți care doresc să joace câteva jocuri și să facă bunuri digitale la un preț în limita bugetului lor.

Luați, de exemplu, /u/dinkomaricic. El este din Croația și are o ocupație în fabricarea hârtiei care este folosită în cutiile de carton. El nu este un revânzător comercial sau cineva care caută să profite de sistemele economice pentru un câștig excesiv - pur și simplu vrea să joace copii legale ale jocurilor la un preț pe care și-l poate permite și face acest lucru prin tranzacționare de doi ani.

Când a fost întrebat despre, atunci când ați privit la tranzacționare, văzând că tinde să încalce Termenii și condițiile companiilor (cum ar fi Humble Bundle), el a păstrat-o sincer cu mine.

„Am înțeles că este împotriva lui T.O.S., dar (biiiiiiiiiiig DAR), când aceiași editori vor să mă taxeze cu 60 EUR pentru un joc nou și plata mea lunară este de 600 EUR, atunci am o problemă cu T-ul lor.O.S.,", a spus dinkomaricic, ridicând un punct cheie în apărarea pieței gri: într-o lume în care nici măcar prețurile regionale oficiale nu sunt uneori suficiente, de ce nu ar trebui să cumpere un reseller pentru a obține sau copie legală. a unui joc? Alternativele sunt pirateria sau lipsa software-ului deloc. Niciunul dintre aceștia nu va avea avantajul editorului de a crește activitatea jocului, analiza și numărul jucătorilor, de exemplu, Steam.

„Probabil că voi înceta să mai cumpăr pachete dacă vor pune tranzacționării jocurilor prin eforturile lor."

dinkomaricic a avut, de asemenea, câteva cuvinte de alegere în ceea ce urmăresc editorii majori și schemele lor de prețuri, aducând în discuție presupusul bonus de acțiuni de 200 de milioane de dolari la CEO-ului Activision, Bobby Kotick, pe fondul disponibilităților în masă. ale companiilor (după cum a raportat Kotaku), când a invocat de ce nu îi pasă. produce maririlor companii. El a menționat că tratează jocurile independente în mod diferit atunci când decide cât este dispus să plătească.

Utilizatorul /u/docxfamas, un chirurg stomatologic indian devenit cercetător asistent în neuroștiință din Osaka, după ce mai multe discuții alunecate au făcut practicarea stomatologiei prea solicitate din punct de vedere fizic, a avut sentimente similare cu dinkomaricic în ceea ce a ajutat comerțului. Vorbind ca cineva care a făcut tranzacții din 2017, el a susținut că piața Reddit permite oamenilor accesul la jocuri la un preț accesibil, în timp ce îi ajută pe cumpărătorii de pachete să elimine jocurile pe care nu le vor folosi.

Sursa: Square Enix

„Companiile de jocuri de noroc și-au deja partea lor de bani prin intermediul comerciantului atunci când acesta cumpără pachetul/promoția și de fapt, primesc utilizatori care vor juca jocul”, a spus docxfamas, subliniind că o persoană care caută jocul. prin intermediul unui reseller este mai probabil să se joace și să se bucure de el decât cineva care se întâmplă să aibă o cheie pentru ea ca parte a unui pachet mai mare.

Întrebat probleme legate de tranzacționare, el a citat una pe care puțini alții au putut spune-o, subliniind că „dezvoltatorul ar revoca cheile în legătură cu disputele cu distribuitorul și nu există o adecvată pentru utilizatorii a-i compensa pe ceiilalți utilizatori." Ca și în cazul mențiunii de revocare a cheilor Humble mai devreme, la sfârșitul zilei, destinatarul final nu are niciun recurs dacă ceva merge în lateral, deoarece nu a trecut prin canalele oficiale pentru a procura produsul în primul rând.

Când a fost întrebat despre Termenii și condițiile companiilor și eforturile lor de a suprima tranzacționarea, docxfamas a declara că suprimarea ar putea duce la reacția lui ca client de către aceste companii. „Probabil că voi înceta să mai cumpăr pachete dacă vor pune tranzacționării jocurilor prin eforturile lor.„El a adăugat că nu vrea ca companiile să-și oprească servicii, dar simte că are dreptul să facă ce vrea cu produsele pentru care să plătit.

Sursa: Capcom

Această prezentare o dilemă interesantă pentru companii precum Humble Bundle. Îndrăzesc ei să riște în străineze plătitori în cazul în care să plătească să fie respectivi îi costă mai mult în operațiunile de revânzare decât valorează ei până în fond??

„Înțeleg că revânzarea poate dăuna grav companiilor."

Am vorbit și cu lucrătorul polonez în cercetare și dezvoltare în domeniul alimentar /u/The1WhoKares, care face comerț din 2013. El a menționat în mod explicit practicile de interzicere ale Humble Bundle și încălcarea reglementărilor UE privind revânzarea și tranzacționarea digitală. Cu toate acestea, el a fost sincer cu privire la impactul pe care l-ar putea avea tranzacții asupra companiilor.

„Pentru editori, companii de vânzare de jocuri precum Humble Bundle etc. Nu văd deloc un pozitiv”, a spus el. "Consumatorii pot tranzacționa sau cumpăra un joc pe /r/SteamGameSwap pentru o fracțiune din prețul său, în loc să-l cumpere cu 60 USD de la Steam."

Un student australian care folosește /u/AmiableAustralian a avut și gânduri despre partea negativă a tranzacției. „Cunosc câțiva comercianți care cumpără zeci de jocuri pe zi aici, probabil, la cele mai mici prețuri din jur, doar ca să le vândă [... revânzători de pe piața gri, cum ar fi G2A sau Kinguin, pentru un profit ordonat. Este clar să văd cum asta poate duce la devalorizarea creațiilor câștigate cu greu ale dezvoltatorilor de jocuri și sunt foarte înțelegător cu situația lor."

El a mai spus ceva asemănător cu docxfamas, subliniind că revânzarea măsurilor de represiune poate avea consecințe nedorite dacă sunt aplicate fără discernământ și disproporționat.

„Înțeleg că revânzarea poate dăuna grav companiilor, dar mă întreb dacă, în încercarea lor de a preveni acest daune, au exagerat cu măsurile de a restrânge revânzarea, deoarece pun la îndoială prejudiciul pe care un comerciant mic care tranzacționează doar jocul potrivit în mod. legitim pentru alte jocuri cumpărate în mod legitim nu."

Sursa: Square Enix

El a adăugat o notă despre impactul său asupra rezultatului lui Humble. „În special pentru mine, tranzacționarea a beneficiat de Humble Bundle, un serviciu la care sunt bune. Prin posibilitatea de a tranzacționa jocurile, nu sunt interesat în mod deosebit de cele pe care le îngrijesc, mi-a permis să rămână abonat la serviciu în fiecare lună, chiar dacă cele mai multe ori în ultimele luni, aș întrerupe serviciul."

„Simt că scena a fost preluată de câțiva oameni care dețin un monopol asupra tranzacțiilor."

Am vorbit cu mulți alții care au evidențiat articole similare cu toate cele de mai sus, inclusiv cu un liber profesionist ucrainean care a citat recentele acțiuni cheie de revocare ale lui Humble și încălcările verdictelor de ședințe anti-monopol ale UE ca motiv pentru a spune că „suntem egali” când a fost vorba de încălcarea termenilor și condițiilor companiilor. El a spus că a început să tranzacționeze pentru activitățile de jocuri personale în jurul anului 2014, dar în cele din urmă a încercat să facă și profit.

Mențiunea tranzacționării pentru profit nu este doar acolo unde companiile probabil văd cea mai mare problemă, ci și alți comercianți din cauza a ceea ce face piața gri. Faceți cunoștință cu Denis Joseph, un profesor din Insula Prințului Eduard. Deși majoritatea intervievaților au preferat ca numele lor Reddit să fie folosite pentru acest articol, el a mers pe calea opusă.

„Simt că scena a fost preluată de câțiva oameni care dețin un monopol asupra tranzacțiilor, luând toate opțiunile la preț rezonabil pentru revânzare, lăsând în același timp resturile comune pentru alții”, a spus Joseph, declarând că nu mai participă. în ea ca urmare a recursului în scădere.

Am vorbit cu unul dintre acei comercianți la scară largă, care a răspuns sub rezerva anonimatului, deoarece dezvăluirea fie a Reddit-ului, fie a numărului lor real în articol i-ar putea afecta într-un mod tangibil. În afara Reddit, sunt un designer web din Arizona. Pe Reddit, sunt un mare comerciant de șase ani.

„Unii comercianți, ca mine, profită din revânzare, dar marea majoritate a utilizatorilor sunt doar plini de resurse și fac comerț pentru ceea ce doresc, orice resurse au și, uneori, economisesc un dolar”, au spus ei.

Sursa: Windows Central

Când au fost întrebați despre aspectul moral al încălcării Termenilor și condițiilor companiilor, aceștia au subliniat războiul lui Humble Bundle împotriva revânzătorilor. Ei au spus că nu cred că piața gri Reddit „afectează companiile, editorii de jocuri sau dezvoltatorii de jocuri suficient pentru a fi considerat o amenințare sau ceva în care ar trebui să investească resurse în combatere. În orice caz, răspândește conștientizarea vânzărilor, pachetelor, jocurilor noi etc., și permite utilizatorilor care nu jocuri permit sau obține anumite jocuri să aibă o opțiune dacă au și înșiși resturi sau nedorite."

Dacă a existat un singur lucru asupra creșterii toți cei intervievați au convenit universal, a fost că escrocii abundă și sunt cei mai rău dintre cei mai rău. A existat un dispreț palpabil din partea mulțimii atunci când discutam despre tipurile de oameni care ar trebui să încerce să obțină un nou joc sau bucată de software.

Piața gri Reddit: Dincolo de Reddit

Sursa: G2A

Reddit nu este singurul joc din oraș. oferă oferte nebunești de software pe alte site-uri, diferența fiind că companiile sunt mai multe probabilități să obțină liste de articole problematice eliminate înainte de a putea fi acumulate vânzări reale.

Luați, de exemplu, eBay. Dacă dorești la momentul potrivit, poți obține o licență Windows sau cheie Office pentru prețuri ridicol de mici. chiar să cumpărați cel mai recent software de editare, inclusiv produsele Adobe căutate, pentru câțiva dolari bucata.

Dar acele listări vor dispărea rapid după ce vor fi postate, dacă nu intrați la timp, veți pierde oportunitatea. Acestea tind să provină de la vânzătorii din regiuni care beneficiază de diferențe regionale uriașe de prețuri, care apoi folosesc diferența respectivă pentru a vinde oameni din țările mai bogate la tarife foarte ieftine, în timp ce obțin profit. Acțiunile precum acestea sunt de obicei prinse rapid și rapid moderate.

Este logic ca site-urile cu mai multe reglementări și supraveghere să aibă o moderare mai rapidă. Aici se află beneficiul real și blestemul pieței gri a Reddit. Nu este chiar la fel ca, să zicem, G2A, unde șansele ca un dezvoltator să fie rănit sunt mari, deoarece cheile sunt cumpărate și vândute în masă, probabil prin carduri de credit furate. Totuși, nu este monitorizat la fel de judecători precum site-urile mari dedicate în întregime operațiunilor de piață sustenabile.

Piața gri Reddit: bună, rea sau gri?

Este greu de spus cât de mult le pasă corporații cu adevărat de micuțul care revinde mărfuri, deoarece nicio companie nu este dornică să admită câți bani pierd în fața unor oameni de pe eBay sau Reddit. Poate costul este neglijabil, iar revânzătorii sunt puțin mai mult decât o pată pe radarul general. Sau, poate că sunt sau dure de cap prea mare pentru ca anumite entități comerciale să se simtă încrezătoare că se adresează public.

Dar când cântărim cum se simt corporațiile, merită să nu gândesc la cât de bine le fac aceste piețe gri pentru oamenii obișnuiți de pe tot globul, fie ei vânători de chilipiruri din Insula Prințului Eduard sau producători de hârtie din Croația care trebuie să facă față unui. nou joc care costă. o zece din venitul unei luni. Mulți oameni nu sunt în el în scopuri comerciale; vor pur și simplu să-și permită și să se bucure de software în mod legal. Și când totul s-a spus și s-a făcut, este cu adevărat un lucru atât de rău?

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here