Mișcările „anti-competitive” ale Google pentru Android ar putea afecta Xbox, Windows 11

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Google se confruntă cu un proces pentru practica anticoncurențiale.
  • Google și-a crescut treptat controlul asupra Android de-a lungul anilor, forțând producătorii să integreze tot mai multe servicii Google.
  • Se pare că Google intenționează să restricționeze serviciile de streaming pe bază de acțiune și asta ar putea avea implicații pentru Microsoft și mulți alții.

Google este pălmuit cu o serie de procese antitrust, ca parte a unei respingeri mai mari în SUA.S. în practici monopoliste anticoncurențiale ale „big tech” (prin The Verge). Ca parte a procedurilor judiciare, acuzarea evidențiază o serie de mișcări proaste ale monopolului de căutare de colectare de date preferate al tuturor, menite să înăbușe concurența.

Mișcările variază de la forțarea producătorilor de telefoane Android preinstaleze până la treizeci de servicii Google, să le ofere plasare „favorabilă” pe ecranul de pornire, făcându-le în același timp „imposibil” de șters, despre care procesul pretinde că înăbușă concurența față. de alte soluții. Google este, de asemenea, setat să renunțe la APK-urile instalabile pentru aplicații, ceea ce va face mai dificil pentru magazinele concurente Android să organizeze și să ofere conținut, cum ar fi Samsung Galaxy Store, magazinul de aplicații Amazon și următoarea funcție de integrare. Windows 11 Android.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Printre cele mai mari de impact potențial pentru Microsoft este această nouă modificare a serviciilor bazate pe abonament, care, la fel ca iOS-ului Apple, va fi interzis să informeze utilizatorii cum să-și spună prin web. Servicii Office, OneDrive, Xbox Game Pass Ultimate și nu numai, ar trebui să ofere Google o reducere cu 30% a abonamentelor în aplicare, sau li se va interzice să ajute utilizatorii să se aplice prin mijloacele web terță parte.

Mai târziu în acest an, aplicațiile de streaming vor trebui să fie necesare în aplicarea Google. Dacă nu o fac, nu li permite chiar să sugereze că există și alte modalități de a vă abona în afara Magazinului Play.
La fel ca pe iOS. poza.stare de nervozitate.com/dmLg5gQCqt

– Dieter Bohn (@backlon) 8 iulie 2021

Deși acest lucru nu va opri pe oricine care este hotărât să se folosească pentru Xbox Game Pass, Netflix și să alte servicii similare, să perturbe fluxul obișnuit de lucru pentru achiziții potențiali de pe Android și va afecta capacitatea acestor servicii de acțiunea utilizatorilor.

Apple sa confruntat cu o presiune crescândă din partea autorităților de reglementare și a publicului deopotrivă cu privire la afacerea brută pe care o oferă dezvoltatorilor pe platforma sa, confruntându-se cu un proces inutil, dar destul de jenant, cu Epic Games pentru Fortnite, care. este în prezent interzis efectiv de pe dispozitivele iOS pentru că oferă posibilitatea de a beneficia de o modalitate de a face o bună aplicație fără a utiliza Apple Store. Microsoft a orientat, de asemenea, dezvoltarea unei aplicații native iOS pentru Xbox Game Pass pentru a construi o aplicație web, deoarece taxa de 30% a Apple, pe lângă cerința arbitrară ca jocurile să fie întități separate, ar fi făcut ca afacerea de acolo să fie neviabilă.

Sursa: Windows Central ajută la accesul pe web Xbox Pass pe web, dar se pare că Google chiar acum să încerce să interzică această practică.

Google a răspuns acuzațiilor multistate într-o postare pe blog, susținând că este „deschis” și stimulează competitivitatea. Deși, probele oferite în plângerea juridică prin să sugereze contrariul. Trebuie doar să căutați în Google (sau Bing ?) „Google amendat” pentru a descoperi o multitudine de situații în care compania nu a reușit să facă apel la acuzațiile antitrust. Se spune că nu există fum fără foc, până la urmă.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here