Recenzie Google Wifi: un router mesh perfect pentru majoritatea oamenilor

Ultimul efort al Google de a păși în sufrageria dvs. vine sub forma unui mic puc.

Google Wifi pretinde că este exact ceea ce aveți nevoie pentru a obține Wi-Fi pe toate dispozitivele dvs., indiferent cât de mare ar fi casa dvs. Pentru a face acest lucru, compania folosește tehnologia de rețea mesh - un grup de dispozitive mici pot transporta toate similare Wi-Fi și pot fi extins fără probleme. Rețelele de tip plasă, fie fără fir sau prin cablu, era unul dintre acele lucruri pe care oamenii cu multe litere după numele lor le configurau pentru tine, punându-l la îndemâna majorității consumatorilor. Dar toate acestea s-au schimbat și Google este cea mai recentă dintr-o mulțime de companii care oferă produse de rețea cu plasă pentru acasă ieftine.

Router vs Rețea Mesh: Ce este mai bun pentru rețeaua Wi-Fi de acasă?

Deoarece Google nu este singurul în acest spațiu - produse precum kit-ul Eero Home Wifi sau sistemul de acasă Amplifi HD sunt o concurență serioasă - vor trebui să facă o treabă grozavă la un preț competitiv pentru a avea succes. S-ar putea să acceptăm ciudații și erori în software-ul telefonului, dar nimeni nu vrea să se ridice și să resetați routerul Wi-Fi. Vreodată.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Să aruncăm o privire la Google Wifi și să vedem dacă este ceva pe care trebuie să-l cumpărați.

Design: Arata bine

Unitatea în sine este proiectată să nu arate oribil stând unde va fi văzută.

Google mi-a trimis un pachet de trei unități Google Wifi pentru a testa și a revizui. cumpăra un singur Google Wifi, desigur, dar pachetul de trei este conceput pentru cei cu un loc mai mare (un singur punct Google Wifi acoperă până la 1.500 de metri pătrați, iar pachetul de trei va acoperi până la 4.500 de metri pătrați. ft.) și puteți economisi câți dolari și aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe. adăugați un punct de rețea la o configurație existentă dacă descoperiți că aveți nevoie de mai multă acoperire decât poate oferi unul (sau trei).

Unitatea în sine este proiectată să nu arate oribil stând unde va fi văzută. Acest lucru este important deoarece punctele de rețea funcționează cel mai bine atunci când stați în aer liber pe un suport sau pe masă decât într-un dulap. Unități în sine au puțin mai mult de patru inci în diametru și aproximativ trei inci înălțime (4.17 x 2.75 inci). Seamănă mult cu un detector de fum, doar puțin mai înalți. Sunt fabricate din plastic policarbonat și au un finisaj ușor texturat pentru un aspect mat în loc de un aspect lucios.

Pereții laterali au o cusătură care aproape înconjoară dispozitivul, care acționează ca o fereastră, astfel încât să poată vedea inelul LED care vă informează dacă lucrurile sunt pornite și funcționează corect. Partea superioară și părțile laterale nu au butoane, butoane și găuri, cu excepția unui buton de pornire/resetare deasupra decupajului pentru cabluri.

În general, este destul de nedescris. Nimeni nu va confunda cu o scrumieră sau un coaster, dar nimeni nu va vedea nici un router Wi-Fi urât. Din nou - acestea sunt proiectate pentru fi amplasate în locurile în care aveți nevoie de Wi-Fi. Dacă ar arăta ca un router Wi-Fi, unii oameni nu le-ar dori pe masă sau pe noptiera.

Desubt este locul unde se întâmplă totul. Unitatea în sine se așează pe picioare de cauciuc ușor ridicate, iar partea inferioară are o adâncitură pentru lucrurile pe care trebuie să le conectați. Veți găsi trei porturi — un port USB-C pentru alimentare și comunicații și două mufe pentru cabluri Ethernet. Portul USB-C este conectat, astfel încât să puteți folosi un încărcător de telefon dacă, dar fiecare punct Google Wifi vine cu propria sa sursă de alimentare de 5 am și 3.

Porturile Ethernet sunt mufe 8P8C fără cheie adecvate, astfel încât orice cablu Ethernet standard se va conecta direct, dar dispozitivele care utilizează un conector RJ45 „adevărat” (precum o unitate de telefonie VOIP/fixă mai veche) sunt conectate pentru a nu se potrivi. Sunt șanse ca niciunul dintre noi să nu aibă niciun echipament cu o mufă RJ45 adecvată, dar fiți avertizat dacă o faceți. Fiecare individuală sau pachet de trei această unitate furnizată cu un cablu Ethernet de un metru și, indiferent de câte unități cumpărați, veți avea nevoie de unul singur.

Specificații cheie

 • AC1200 2x2 Wave 2 rețea extensibilă Wi-Fi
 • MU-MIMO dual-band (2.4GHz / 5GHz) 802.Suport wireless 11a/b/g/n/ac
 • 802.15.4 Suport Zigbee TX/RX
 • Bluetooth 4.0 suport LE
 • 2 porturi Gigabit Ethernet
 • WPA2-PSK

Conexiunile sunt simple. Portul USB-C central este pentru sursa de alimentare sau pentru o unitate de memorie dacă trebuie să accesați recuperarea. Unul dintre porturile Ethernet este etichetat cu un simbol glob. Folosind cablul furnizat (sau propriul cablu) conectați acest port la modemul dvs. Celălalt este un port LAN pentru un echipament cu fir, cum ar fi un hub comutat. Dacă nu există niciun echipament cu fir, acest port va rămâne nefolosit. Punctele de rețea Google Wifi suplimentare vor avea nevoie doar de conexiune la alimentare și sunt wireless. Pentru acestea, ambele porturi Ethernet sunt disponibile pentru conexiuni prin cablu. Acest lucru este extrem de util și face conectarea la ceva de genul unui comutator cu fir pentru dulapul TV o simplă. multe, de asemenea, să conectați conexiunea între punctele de plasă cu cabluri Ethernet CAT 5e/CAT 6, caracteristica Google Network Assist le va integra perfect în plasă în același mod ca un punct de plasă fără fir.

Din punct de vedere hardware, Google Wifi este simplu și discret - atât în ​​​​ceea ce verifică designul, cât și funcționarea.

Instalare: există o aplicație pentru asta

Este nevoie de mai mult timp pentru a scrie despre procedura de instalare decât o face pentru a o face efectiv. Google a simplificat cu 802 configurarea unei rețele wireless complicate.15.4 (Zigbee) suport. A face asta este partea importantă a ecuației și a avea echipamente ieftine care ar necesita totuși cineva cu pregătire în inginerie de rețea pentru a se configura ar preveni adoptarea de către consumatori. Aceasta este o temă obișnuită a companiilor care construiesc echipamente de rețea wireless pentru utilizatorii casnici, iar abordarea Google este logică și eficientă.

Trebuie să utilizați un dispozitiv Android sau iOS pentru a configura lucrurile - fără excepții.

Un card de configurare include vă spune cum să conectați lucrurile și vă direcționează către Google Play sau Apple App Store pentru a instala aplicația Google Wifi pentru a continua. Configurarea trebuie efectuată prin aplicarea Google Wifi și orice vizită la poarta DNS dintr-un browser web returnează aceeași pagină pe care o vedeți când încercați același lucru de la un router Google OnHub - vă spuneți doar să instalați aplicația. lucru este important - nu puteți configura aceste lucruri fără un dispozitiv Android sau iOS.

Aplicația vă va găsi unitatea Google Wifi (fapt amuzant - radioul Bluetooth din Google Wifi acționează ca un semnal BLE standard - și vă va anunța că vă va conecta la ea). Acesta verifică o conexiune la internet la modem (vi se va solicita să reporniți modemul dacă este necesar) și vă ghidează prin împerecherea și conexiunea inițială. Fiecare pas așteaptă intrarea utilizatorului (există un link următor în partea de jos a fiecărei pagini), astfel încât să știți exact ce să se întâmplă dacă nu știți cum se întâmplă. După un minut sau două de acordare a rețelei și a configura, vi se solicită un SSID și o parolă de rețea. Introduceți-le și sunteți conectat la noua rețea Wi-Fi. Dacă acest moment nu are puncte de plasă suplimentare, ați terminat în.

Dacă aveți mai multe puncte de plasă Google Wifi de instalat, aplicația vă spune să găsiți un loc bun pentru unul (la două camere distanță și în aer liber acest loc sugerat), apoi vă spuneți să îl conectați și să continuați. Acordați lucruri aproximativ 30 de secunde și ați terminat. voi continua dacă aveți puncte de plasă suplimentare sau puteți spune nu când vi se solicită și configurarea este terminată.

O problemă pe care am găsit-o în timpul testării: dacă decuplați totul fără să resetați din fabrică punctele de plasă individuală, configurați lucrurile din nou, dar folosirea unei alte unități ca conexiunea la modul dvs. este puțin mai dificilă. În cele din urmă, am fost direcționat să scanez un cod QR în partea de jos a unității cu care încercam să mă conectez și încă mai aveam câteva „porniri false” înainte ca lucrurile să fie conectate. Configurarea punctelor de plasă suplimentare a decurs mai ușor, dar a necesitat totuși mai multe reporniri ale dispozitivului. Resetarea dispozitivelor este simplă în aplicare și este ceva ce ar trebui să faceți dacă trebuie să mutați lucrurile.

Aplicația: simplă și ușoară

După cum am menționat, Google Wifi depinde de aplicarea sa pentru a face orice. Dacă sunteți familiarizat cu aplicația OnHub, veți găsi o mulțime de asemănări și câteva modificări pentru a ușura lucruri.

Aplicația este împărțită în trei fișiere pe ecranul principal și un meniu de setări prin „hamburger” Android, care glisează din stânga. Filele sunt (de la stânga la dreapta) mesaje de la Google Network Assist, informații despre dispozitivele conectate la rețeaua dvs. și comenzi rapide rapide către instrumentele și setările de care ați putea avea nevoie mai mult decât alții.

Aplicația Google Wifi este ușor de navigat și totul are sens.

The Mesaje fila afișează informații despre Google Network Assist vă va informa despre configurarea unui pod Phillips Hue, astfel oamenii să poată accesa prin pornire.Aici serverul care rulează în rețeaua dvs. internă, vă spuneți ce funcții ale Google Wifi nu ați configurat încă (cum ar fi rețeaua pentru invitații sau setările familiilor) sau pur și simplu vă anunță că totul este în regulă. Dacă serviciul dvs. de internet se întrerupe sau vă deconectați modemul, vă anunță și despre asta.

The Dispozitiv fila vă informează despre conexiunea dvs. la internet, dispozitivele dvs. de rețea și despre orice este conectat la rețea în sine. O atingere pe pictograma Internet permite să vă verificați vitezele de internet și să vedeți câte date folosite într-o anumită perioadă de timp. Atingerea pictogramei puncte Wifi vă aduce la sau de ansamblu în care puteți vedea fiecare nod și următorul test de rețea sau efectuarea unui nou test și o atingere pe pictograma roată, deschideți pagina cu mai multe informații și locuri în care puteți face ări, cum. ar fi setarea luminozității LED-ului sau schimbarea locației punctului nodului. De asemenea, aici resetați lucrurile din fabrică dacă aveți nevoie.

The Comenzi rapide fila este locul în care veți seta un dispozitiv prioritar sau veți verifica vitezele și conexiunile la rețea, precum și accesarea tuturor setărilor. The Rețea avansată secțiunea are setări și opțiuni pentru următoarele:

 • DNS de rețea
 • Setări WAN (sunt accepte DHCP, PPPoE și Static)
 • Rezervări DHCP IP
 • Redirecționare porturi (în și ieșire TCP și UDP)
 • UPnP activat/dezactivat
 • Setări pentru modul de rețea (numai citire) pentru modurile NAT sau Bridge

Ajustările sunt simplificate și dacă executați sau configurați complicat cu mai multe puncte și subrețele Google Wifi nu va fi suficient de robust. Dar nu a fost conceput pentru așa ceva și voi fi primul care vă va spune că nu cumpărați în acest caz. Pentru nevoile mai simple care încă se încadrează în categoria avansată, este bine. Rulez un server SSH complet cu redirecționare X (lectura excelentă și instrucțiuni despre asta aici) și un server FTP, fiecare conectat la lumea exterioară prin Google Wifi, iar configurarea a fost simplă pentru amândoi prin Google Wifi aplicația. Este posibil ca nevoile dvs. să nu fie satisfăcute la fel de bine. Amințiți-vă, acesta este un dispozitiv de consum.

Testarea rețelei: Performanță solidă

Google Wifi nu este proiectat pentru o rețea pe distanță lungă, iar acest lucru a fost ușor de văzut când am încercat să duplicăm testele pe care le-am făcut cu Amplifi HD de la zero la 100 de metri. Ceea ce am văzut în timp ce foloseam iPerf — un MacBook Pro care rulează instrumentul iPerf lângă punctul de plasă NAT și un al doilea MacBook (iPerf are nevoie de un PC, astfel încât să nu pot folosi telefonul) care se mișcă prin câmpul de testare. — a fost un solid ~ Conexiune de 200 Mbps până la sfârșitul liniei pentru rețea.

Google Wifi nu este proiectat pentru rețele pe distanță lungă, dar încă funcționează excelent în majoritatea caselor mari.

Cu Amplifi HD, puteai vedea când rețeaua avea nevoie de creștere, dar nu erai încă conectat la un punct de rețea mai nou, mai apropiat, dar odată conectat la nodul potrivit, vitezele erau mai mari. Google Wifi a avut o viteză constantă, cu transfer fără întreruperi până când am ajuns la limita acoperirii, la aproximativ 150 de picioare de sursă. Performanță acceptabilă (

Nu așa ar trebui să fie configurat Google Wifi, dar funcționează.

În timp ce testează la distanță lungă ne satisface curiozitatea, un test mai bun a fost doar folosirea Google Wifi timp de săptămână în timp ce încercam să facem lucruri care ar solicita rețeaua. Am reușit să ajung la ceea ce simt că este capacitatea rețelei, descarcă patru fluxuri Netflix simultan (trei la 1080p și unul la 4K). În acest moment, descărcarea de conținut de pe internet prin intermediul unui computer ar face ca să-l facă pe Netflix 4K și să se pixeleze și, în cele din urmă, să se tamponeze. Casa mea are aproximativ 3200 de metri pătrați pe două etaje (1600 mp. ft per etaj) și am Wi-Fi solid și rapid, cu timpi excepționali de ping peste tot.

Am o rețea Wi-Fi grozavă la masa de pe veranda din spate unde îmi petrec serile de vară, iar telefonul meu se va conecta când voi intra în alee. Televizorul poate Netflix sau un joc pentru PC prin televizorul meu Shield, la fel ca atunci când lucrurile erau conectate, iar conexiunile mele exterioare funcționează exact așa cum mă așteptam și aveam nevoie de ele să funcționeze. Deși Google Wifi nu oferă performanțe uimitoare la distanță liniară, o compensează cu o rețea excepțională, care este consecventă în întreaga amprentă a rețelei.

Sunt impresionat.

Verdictul: Un produs grozav

În cele din urmă, veți avea nevoie de un nou router Wi-Fi. Sunt șanse să nu aveți o bancă de server configurată și să nu aveți nevoie să clonați adresa MAC sau să controlați traficul. În acest caz, Google Wifi va fi perfect pentru tine.

Dar Google Wifi nu există într-un vid. Sistemul de acasă Amplifi HD este la fel de ușor de configurat, oferă controale de rețea mai avansată și performanțe mai bune la distanțe lungi (precum și o versiune dedicată pentru distanțe lungi cu antene direcționale suplimentare) la un preț mai mare și o mai mare. variabilitate a performanței între noduri. Alte sisteme de la eero, Orbi și Luma au toate caracteristici similare. Fiecare dintre aceste sisteme poate fi preluat la un preț care este mai puțin de 100 USD din Google Wifi și fiecare are fanii lor. Toate aceste alegeri sunt bune, iar zilele de utilizare a extensiilor de rețea cu priză de perete sunt, din fericire, pe cale să dispară.

Google Wifi este o alegee grozavă, dar la fel este și concurența.

Recomand Google Wifi oricui caută o modalitate de a-și acoperi toată casa cu o conexiune la rețea. Dar pot recomanda și sistemul Amplifi și am planuri să mă uit la ce au oferit Eero și Luma. Nu pot spune că unul este mai bun decât celălalt, dar vă pot spune că fiecare este o alegere bună. Acesta este un loc bun pentru a fi, unde avem sau gamă de produse care funcționează așa cum ne așteptăm să funcționeze. Dacă sunteți strâns legat de ecosistemul Google, mergeți cu Google Wifi pentru a configura pe mai multe dispozitive. Îți va plăcea On.Aici, integrarea pentru dispozitivele conectate și radiourile Zigbee și BLE înseamnă că ar putea veni mai multe funcționalități, deși am auzit asta înainte cu OnHub și nu s-a materializat.

Dacă aveți nevoie de Wi-Fi și de ceva extensibil (și destul de grozav de folosit prin aplicare), cu siguranță mergeți cu Google Wifi aici. Prețul este comparabil cu orice router Wi-Fi bun și veți aprecia atât performanța rețelei, cât și ușurința în utilizare.

Vezi pe Amazon

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here