Google și Samsung ar trebui să se uite la modul în care Microsoft se asigură că aplicațiile cu ecranul dublu sunt făcute corect.

Sursa: Jerry Hildenbrand / Android Central

Pliabilele și alte ecrane de telefon extra-mari cu două afișaje sunt deja un lucru. Este posibil ca Galaxy Fold să nu fi vândut milioane și milioane de unități, dar după ce au fost aduse unele modificări la designul inițial, oamenii care au investit în iubesc chestia. Motorola este programat să lanseze unul foarte curând. LG are ceva foarte asemănător cu LG G8X. Și Microsoft a făcut internetul să sufle când a prezentat Surface Duo.

Piesele pliabile nu sunt viitorul. Sunt aici chiar acum.

Android are suport pentru dispozitive cu ecran pliabil încorporat, dar nu este foarte cuprinzător. De aceea, aplicațiile Samsung arată și acționează mai pe Fold decât cele mai multe aplicații din Magazinul Play. Totul se întoarce la chestia cu suportul tabletei, unde suportul înseamnă că va funcționa, dar s-ar putea să nu funcționeze grozav. lucru se realizează faptului. Acest lucru poate fi aplicat în acest loc, indiferent cât de mare este extins.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Google a făcut o treabă bună, asigurându-se că totul va funcționa. Dar Microsoft face un pas mai departe pentru Surface Duo. Și este un pas în direcția corectă.

Sursa: Windows Central

Când creați aplicații care se întind pe un ecran gigant sau două ecrane gigantice cu o ramă mică în mijloc, există o cale corectă și o greșită. Extinderea unei aplicații „obișnuite” poate funcționa, dar din nou s-ar putea să nu funcționeze. Când sunt atât de multe imobile cu care să lucrați, ar trebui să profitați de ele. Este ușor să văd despre ce voresc dacă ați folosit vreodată o aplicație adecvată pentru tabletă, cum ar fi Google Play Books sau Gmail, pe o tabletă adecvată.

Coloanele și rândurile contează. Unde este plasat media pe aspect contează. Unde sunt chestiuni controalele, butoanele și gadgeturile. Când dispozitivul dvs. va fi două afișaje separate, cum ar fi testamentul Microsoft, contează cu adevărat.

Aspectul unei aplicații pe un afișaj gigant este important, mai ales dacă are o ramă în mijloc.

De aceea, Microsoft a lansat deja o previzualizare a SDK-ului pentru Duo, completată cu o previzualizare a emulatorului în care dezvoltatorii pot testa cum se pot face lucrurile pentru a profita cât mai mult de tot spațiul de pe ecran. Și ca bonus, va face același lucru în curând și pentru dispozitivele cu ecran dublu Windows 10.

Acest lucru este important pentru Microsoft, care dorește ca aplicațiile să arate și să se simtă la fel pe fiecare produs cu numele său pe carcasă. Fie că este vorba de Office 365 sau Angry Birds experiența pe care o aveți, pe toate dispozitivele dvs. ar trebui să fie constantă și fluidă. Și asta vine de la o companie care nu a lansat nimic cu ecran dublu. Este minunat să vezi modalități prin care dezvoltatorii se pregătesc.

Sursa: Microsoft

Desigur, este mai ușor pentru Microsoft să facă acest lucru pentru propriile produse. Google cu greu poate face un SDK care să acopere fiecare clapetă pliabilă sau cu două ecrane care să ruleze vreodată Android, deoarece fiecare poate și va fi foarte diferit. Galaxy Fold este un ecran care acționează foarte diferit față de soluția cu clapetă de la LG. Flip-ul vertical al Motorola este diferit de oricare. Următorul telefon va fi diferit de toate acestea.

Ar fi greu pentru Google să ofere asistență la nivel de platformă în acest fel, dar Google este foarte bun într-o față lucruri dificile.

Ceea ce știm este că Microsoft oferă asistență - inclusiv zilele practice pentru dezvoltatori - pentru viitorul dispozitiv Android pliabil cu mult înainte de lansare. Există un stimulent pentru Google și partenerii să înceapă să facă același lucru dacă vrem vreo dată ca un Galaxy Fold să ruleze bine aplicațiile, apoi să schimbe un Motorola RAZR Flip și să aibă aceleași aplicații „să simtă” la fel.

Lucrurile ar putea fi diferite din cauza numărului de producători OEM Android și fiecare unitate face treaba lui – ceea ce face Microsoft, pentru a-mi dovedi punctul de vedere – dar a face lucruri dificile și diferite aceste câte de grozav se întâmplă. Vreau să văd strategia Microsoft copiată și rafinată într-un mod în care fiecare dispozitiv pliabil primește o experiență de primă clasă care ne face să-l iubim.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here