Google clarifică poziția Maps pe Windows Phone, va putea accesa în curând

Ieri, interwebs-urile au luat-o razna din cauza ca Google a blocat Windows Phone sa foloseasca aplicatia Maps in browserul web. În schimb, utilizatorii au fost redirecționați către pagina de pornire Google, destul de frustrant a fost faptul că aceasta părea a fi o decizie conștientă pentru jumătatea din Google. Se pare că așa a fost și a fost făcută o dezvoltare recentă pentru a remedia situația utilizatorilor Windows Phone 8 care caută să acceseze Google Maps pe dispozitivele lor.

Într-o declarație pentru The Next Web, un purtător de cuvânt al Google a clarificat situația privind accesul Google Maps cu Windows Phone și alte platforme. Principalul vinovat conform Google a fost performanța. Google a declarat că versiunile anterioare de Windows Phone nu au funcționat conform așteptărilor lor și au dus la o redirecționare către pagina de pornire. Cu toate acestea, par să remedieze acest lucru în curând pentru dispozitivele Windows Phone 8, deoarece compania Mountain View a descoperit că Internet Explorer este la îndemână cu gestionarea aplicației lor web.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Iată declarația completă de la Google:

„Testăm periodic compatibilitatea Google Maps cu browserele mobile pentru a nu asigura că oferim cea mai bună experiență pentru acești utilizatori.

În ultimul nostru test, IE Mobile încă nu a oferit o experiență bună cu hărți fără posibilitatea de a deplasa sau mări și de a funcționalității de bază a hărții. Drept urmare, am ales să continuem redirecționarea utilizatorilor de dispozitive mobile IE către Google.com unde puteau măcar să facă căutări locale. Browserul mobil Firefox a oferit o experiență de utilizator mai bună și de aceea nu există nicio redirecționare pentru acești utilizatori.

Îmbunătățirile recente aduse IE Mobile și Google Maps oferă acum o experiență mai bună, iar în prezent lucrăm la eliminarea redirecționării. Vom continua să testăm compatibilitatea Google Maps cu alte browsere mobile pentru a asigura cea mai bună experiență posibilă pentru utilizatori.”

În ochii lui Google, decizia lor de a restricționa accesul utilizatorilor Windows Phone nu a fost pentru a da o platformă de concurență, ci pentru a oferi un anumit nivel de servicii produselor lor. Luați asta așa cum, ar putea fi doar o discuție de PR, deoarece Windows Phone 8 este disponibil de ceva timp.

În prezent, încă nu puteți accesa Google Maps pe un Windows Phone din browserul web, dar atunci când remediază situația, vă vom anunța sigur.

Ce crezi? Încearcă Google doar să evite PR-ul rău??

Sursa: Următorul Web

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here