Cronologia și istoria God of War: povestea completă de până acum

Sursa: PlayStation

Franciza de lungă durată God of War s-a extins pe mai multe jocuri PlayStation, cu Kratos, însuși Zeul Războiului grec titular. Dacă ești un nou venit în franciză sau pur și simplu nu ai jucat unul dintre aceste jocuri de ceva vreme, evenimentele ar putea părea puțin confuze, mai ales acum că vorbim despre zeii nordici. De aceea, am alcătuit o cronologie a evenimentelor și personajelor cheie, toate ducând la cea mai recentă intrare din serie, God of War Ragnarok, un joc care urmează să sosească pentru PS4 și PS5 la un moment dat în 2022. Având în vedere cât de mari au fost jocurile anterioare, God of War Ragnarok ar putea ajunge să fie unul dintre cele mai bune jocuri PS5 disponibile.

Recumpărați că, în sensul acestei liste, vom trece peste evenimentele jocurilor principale lansate pe console PlayStation și dispozitive portabile. A fost, de asemenea, setat în ordinea lansării, nu cronologică, dar nu vă faceți griji: dezvăluiesc profund și dezavantajele a ceea ce se întâmplă atunci când, așa că nu veți fi confuz în ceea ce este prequel.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dacă sunteți interesat să jucați oricare dintre jocurile care nu sunt disponibile nativ pe PS4 și PS5, toate sunt pe serviciul de streaming PlayStation Now de la Sony. De asemenea, merită remarcat faptul că majoritatea jocurilor de până acum tratează mitologia greacă, God of War 2018 introducând mitologia nordică.

Re cumpărați că vor exista spoilere pentru toată franciză.

Sari la:

 • zeul razboiului
 • Zeul Războiului II
 • Zeul Războiului: Lanțurile Olimpului
 • Zeul Războiului III
 • Zeul Războiului: Fantoma Spartei
 • Zeul Războiului: Ascensiunea
 • Zeul Războiului 2018
 • Zeul Războiului Ragnarok

Biblioteca mare

Abonament PlayStation Now de 1 lună

Abonați-vă și transmiteți în flux

PlayStation Now vă permite să transmiteți o listă lungă de jocuri PS2, PS3 și PS4 pe PS5, PS4 sau PC. Dacă nu jucați, vă consolați pentru jocuri mai vechi God of War este o alternativă excelentă.

 • 10 USD pe Amazon
 • 25 USD la Best Buy (3 luni)

zeul razboiului

Sursa: Baza de date Boss Fight prin YouTube

 • Date de lansare: 22 martie 2005
 • Platformă: PS2
 • Dezvoltator: Sony Santa Monica

God of War original a fost lansat pe 22 martie 2005 pentru PS2. Jocul se concentrează pe Kratos, un războinic spartan care împlinește 10 ani de slujire față de zeii olimpici ai mitologiei grecești dacă îl scapă de coșmaruri. Pentru căutarea sa finală, zeița Atena îl încredințează pe Kratos să-l omoare pe Ares, zeul grec al războiului.

Pe jocului, flashback-urile dezvăluie de ce Kratos suferă coșmaruri. În trecut, Kratos a condus armatele în cucerire, dar aproape a pierdut o bătălie. I-a jurat credință lui Ares dacă zeul îi va da puterea de a câștiga, așa că Ares i-a dăruit lui Kratos Lamele de foc ale haosului, lanțuri care i-au ars în brațe. Ares l-a păcălit însă pe Kratos, făcându-l pe spartan să-și omoare soția și fiica fără să știe. Când Kratos și-a dat seama ce s-a întâmplat și a renunțat la serviciul lui Ares, un oracol l-a blestemat cu coșmaruri, legând cenușa arsă a familiilor sale de piele, dându-i lui Kratos porecla de „Fantoma Spartei”."

Kratos învinge hoarde de soldați strigoi și monștri din mitul grecesc în căutările sale, găsind în cele din urmă Cutia Pandorei într-un templu din spatele Titanului Cronos. Ares îl ucide pe Kratos, dar eroul nostru persistă, luptă pentru a ieși din lumea interlopă. Când Kratos îl ajunge din urmă pe Ares, el folosește Cutia Pandorei pentru a câștiga puterea unui zeu și în cele din urmă îl învinge pe Zeul Războiului.

Athena se întoarce pentru a-i mulțumi lui Kratos pentru serviciul său, dar în timp ce este iertat, i se spune că coșmarurile lui nu pot fi luate. Când căutați să se sinucidă, Atena îl prinde, aducându-l în Olimp ca nu zeu grec al războiului.

Zeul Războiului II

Sursa: Shirrako prin YouTube

 • Date de lansare: 13 martie 2007
 • Platformă: PS2
 • Dezvoltator: Sony Santa Monica

God of War II se deschide cu Kratos plictisit și alegând să se alăture unei armate spartane care atacă Atena împotriva avertismentului Athenei. Când sosește, Zeus se deghizează într-un vultur uriaș și consumă o mare parte din puterile lui Kratos pentru a aduce la viață Colosul din Rhodos. Apoi îi oferă lui Kratos Lama Olimpului pentru a-l învinge pe Colos, deși este nevoie de ultima putere divină a lui Kratos pentru a încărca sabia și a o distruge.

Un Kratos rănit este ușor de Zeus după ce primul refuză să se alăture olimpienilor. În timp ce este dus din nou în Lumea de Subteran, Titan Gaia intervine, căutând răzbunare pe Zeus. Ea îl crescuse pe tânărul rege al Olimpului și îl proteja de tatăl său, Cronos, dar când Zeus a crescut, titanii au fost răsturnați de olimpici în Marele Război.

Kratos află în cele din urmă că Surorile Sorții îl pot trimite înapoi în timp pentru a anula înfrângerea lui Zeus. În căutarea surorilor, el află și că Zeus a distrus Sparta în timp ce Kratos a fost plecat. În cele din urmă le găsește pe surorile, care refuză să-l ajute. Ucidendu-i, el dobandeste puterea de a calatori in timp cu Loom of Fate. Când se confruntă cu Zeus, el ia Lama Olimpului, dar Athena se sacrifică pentru a preveni moartea lui Zeus. Pe măsură ce moare, ea dezvăluie că Kratos este cu adevărat fiul lui Zeus.

Kratos se întoarce apoi la sfârșitul Marelui Război, salvând Titanii de la înfrângere și aducându-i în ziua de azi pentru a distruge Olimpul.

Zeul Războiului: Lanțurile Olimpului

Sursa: Micul teren de joacă pentru jucători prin YouTube

 • Date de lansare: 4 martie 2008
 • Platformă: PSP
 • Dezvoltator: Gata în zori

God of War: Chains of Olympus este plasat înaintea evenimentelor din primul joc, în perioada în care Kratos îi slujea pe olimpici. După ce a eliminat o armată persană invadatoare, Kratos află că soarele a fost întunecat de răpirea lui Helios și, ca urmare, mulți dintre zei încep să doarmă. În timp ce Kratos încearcă să descopere ce se întâmplă, el se confruntă în cele din urmă cu regina lui Hades, Persefona. Ea îi permite lui Kratos să se reîntâlnească cu fiica sa Calliope în Elysium dacă renunță la putere și armele sale evlavioase.

În timp ce Kratos se reunește cu bucurie cu Calliope, el află că Persefona lucrează cu Titan Atlas pentru a folosi puterea lui Helios pentru a distruge Stâlpul Lumii, care va doborî Olimpul și lumea interlopă. Cu tristețe, ia înapoi puterea și armele pentru a salva sufletul fiicei sale, confruntându-se și ucigând-o pe Persefona, în timp ce Atlas este forțat să ducă cerul pe umeri.

Zeul Războiului III

Sursa: Gamers Little Playground prin YouTube

 • Date de lansare: 12 martie 2010
 • Platformă: PS3
 • Dezvoltator: Sony Santa Monica

God of War III se deschide cu asaltul asupra Olimpului care a început la sfârșitul God of War II. Zeii și Titanii se luptă și în timp ce mulți Titani mor, Kratos este capabil să-l omoare pe Poseidon, ridicând valoarea mării și provocând valori violente. Gaia îl trădează apoi pe Kratos, spunând că nu mai este nevoie și lăsându-l să cadă în Lumea Subterană.

Kratos de Athena, care a supraviețuit cumva și a urcat la o formă spirituală oferită acest sacrificiului ei. Ea îl ghidează pe Kratos în căutarea Flăcării Olimpului pentru a-l învinge pe Zeus. Pe parcurs, Kratos ucide orice zei sau titani pe care îi găsește, cum ar fi Helios, Hermes, Hercules, Perses, Cronos și Hera, care dezlănțuie diverse ciumă și face ca soarele să se întunece. Kratos mai află că Flacăra Olimpului protejează acum Cutia Pandorei și că numai Pandora poate provoca stingerea flăcărilor.

Kratos o cruță în special pe Afrodita, care încearcă să-l seducă. El îl ucide pe soțul ei Hephaestus, care încearcă să-și păstreze fiica Pandora în siguranță. Găsind Pandora în interiorul Labirintului, Kratos o aduce în Flacăra Olimpului. În timp ce Kratos se luptă cu Zeus, Pandora se sacrifică, stingând Flacăra. Cutia Pandorei se dezvăluie totuși goală, iar Gaia îl atacă atât pe Zeus, cât și pe Kratos. Folosind Lama Olimpului, Kratos este capabil să o omoare pe Gaia, un Zeus rănit a atacat dar folosește spiritul pentru a mintea lui Kratos.

După ce a auzit vocile lui Calliope, Pandora și alții, Kratos se iartă în cele din urmă pentru atrocități pe care le-a comis, recâștigându-și puterea evlavioasă și bătându-l pe Zeus până la moarte. Athena se confruntă cu Kratos, dezvăluind că atunci când a deschis pentru prima dată Cutia Pandorei, toate relele conținute înăuntru s-au răspândit prin zei, corupându-i și mai mult. Athena dezvăluie, de asemenea, că Kratos a absorbit puterea Speranței, pe care a ascuns-o în interiorul cutiei. Refuzând să returneze puterea, Kratos se înjunghie cu Lama Olimpului, eliberând Hope întregii omeniri.

Kratos începe apoi să sângereze și se prăbușește, dar într-o scenă de după credite se dezvăluie că a supraviețuit, târându-se până la mare.

God of War III remasterizat

Experimentați căderea zeilor greci în timp ce Kratos pune în sfârșitul răzbunării. Această versiune a jocului rulează la 1080p 60 FPS pe PS4 și poate fi redată și pe PS5 prin compatibilitate cu versiunea anterioară.

 • 17 USD pe Amazon
 • 20 USD la Best Buy
 • 20 USD pentru PlayStation

Zeul Războiului: Fantoma Spartei

Sursa: NRMgamingHD prin YouTube

 • Date de lansare: nov. 2, 2010
 • Platformă: PSP
 • Dezvoltator: Gata în zori

Amplasat după God of War, dar înainte de God of War 2, Ghost of Sparta se deschide cu Kratos rătăcind ca un zeu, căutându-și mama Callisto. Când în cele din urmă o găsește, ea se transformă într-un monstru și este forțat să lupte cu ea. Înainte ca Callisto să moară, ea îi spune lui Kratos să-l caute pe Deimos, în timp ce Kratos face ca Atlantida să se scufunde prin eliberarea Titanului Thera.

Flashback-urile din jocul dezvăluie că Deimos este fratele lui Kratos. Deimos are un semn de naștere roșu deasupra ochiului, pe care Kratos și-a modelat tatuajul în onoarea lui. Deimos a fost răpit de Ares (care i-a dat lui Kratos cicatricea peste ochi în acest proces) și dus la Thanatos, zeul morții, după ce o profesie a indicat că olimpienii vor fi răsturnați de un războinic muritor marcat.

Kratos află în cele din urmă că Deimos este închis în Domeniul Morții, care se află în Atlantida acum scufundată. În timp ce cei doi se ciocnesc inițial la întâlnirea din nou, Thanatos atacă și frații lucrează împreună pentru a-l învinge. Thanatos realizează că profeția se referă de fapt la Kratos. Deimos este ucis, dar Thanatos este slăbit până la punctul în care Kratos este capabil să-l omoare.

Kratos îngroapă fratele mort, devenind supărat pe zei, ducând la evenimentele din God of War 2.

Zeul Războiului: Ascensiunea

Sursa: Micul teren de joacă pentru jucători prin YouTube

 • Date de lansare: 12 martie 2013
 • Platformă: PS3
 • Dezvoltator: Sony Santa Monica

God of War: Ascension are loc la șase luni după ce Kratos a fost păcălit să-și ucidă familia, cu ani înainte de evenimentele din God of War. Jocul începe cu Kratos căutând să înțeleagă viziunile pe care le are, în timp ce încă se simte într-istat de acțiunile sale, renunțând la jurământul lui Ares. Un bărbat pe nume Orkos îi spune să caute Furii și că Ares a căutat războinicul potrivit care să-l ajute să-l răstoarne pe Zeus.

Orkos este fiul lui Ares și Alecto, una dintre cele trei Furii alături de surorile ei Tisiphone și Megaera. Orkos, în timp ce era un războinic puternic, a devenit păstrătorul jurământului Furiei. Furii ii pedepsesc pe tradatorii, scotand un gigant cu o suta de brate pe nume Aegaeon, unul dintre Hecatonchiri, transformandu-l intr-o inchisoare pentru viitorii tradatori.

De asemenea, Kratos învață de la un oracol că singura modalitate de a-și distruge legătura cu Ares este să-i ucide pe Furii. După ce a fost capturat de Furies și închis în Aegaeon, Kratos este eliberat când Megaera îl torturează, îndepărtându-i accidental lanțurile. Kratos o ucide pe Megaera și în timp ce Alecto și Tisiphone îl încetinește cu viziuni ale soției sale Lysandra, Kratos reușește să-i omoare pe ambii Furii rămași.

Întorcându-se la Orkos, Kratos este informat că, pentru ca legătura cu Ares să fie complet ruptă, și Orkos trebuie să moară. Kratos, cu regret, pune capăt vieții lui Orkos. Viziunile morții familiile sale încep imediat să-l tortureze pe Kratos, pregătind scena pentru God of War original.

Zeul Războiului 2018

Sursa: EternityInGaming prin YouTube

 • Date de lansare: 20 aprilie 2018
 • Platformă: PS4
 • Dezvoltator: Sony Santa Monica

God of War, sau God of War 2018, așa cum este adesea numit de fani, deschide cel puțin câteva zile de ani nespus de la evenimentele din God of War III. Kratos și-a făcut drum departe de Grecia și locuiește în Midgard, unul dintre cele nouă tărâmuri ale mitului nordic. Se luptă să se conecteze cu tânărul său fiu Atreus, în timp ce cei doi lucrează împreună pentru a aprinde rugul funerar al lui Faye, regretată soție a lui Kratos și mama lui Atreus.

Kratos nu mai mânuiește Lamele Haosului, ascunzând cicatricile din lanțul de foc sub cârpe înfășurate și folosindu-se în schimbul toporului înghețat Leviathan, care îi revine întotdeauna când este aruncat. Kratos este atacat la el acasă de un străin misterios, care a fost trimis de Odin pentru răspunsuri. Cei doi distrug o mare parte din peisaj și, în timp ce un Kratos epuizat este capabil să-l oprească temporar pe Străin, rupându-i gâtul, devine clar că Străinul nu poate fi ucis.

Kratos și Atreus pornesc într-o călătorie pentru a împrăștia cenușa lui Faye pe vârful celui mai înalt munte, în conformitate cu dorințele ei. Cei doi se întâlnesc cu multe ființe prieten precum frații. După ce au călătorit la Alfheim pentru a obține obținerea care poate străpunge o ceață neagră pe cel mai înalt munte, Kratos și Atreus îl întâlnesc pe Mimir, un zeu închis într-un copac și interogat de Magni și Modi, fiii lui Thor, precum și de Străinul, care este de fapt Baldur, fiul lui Odin.

Mimir explică că Faye se referea la cel mai înalt vârf din Cele Nouă Tărâmuri, care se află în Jotunheim, țara uriașilor. Călătoria la Jotunheim este blocată pentru a preveni moartea mai multor giganți din mâna zeilor nordici, blocați unele pasaje secrete. Apoi îi cere lui Kratos să-i taie capul și să-l aducă la Vrăjitoare, care reînvie capul și se dezvăluie că este Freya, soția înstrăinată a lui Odin și Zeița Nordică a Fertilității.

Sursa: Sony

Kratos și Atreus (acum purtând capul vorbăreț al lui Mimir) sunt atacați de Magni și Modi. În timp ce reușesc să-l omoare pe Magni, Atreus se îmbolnăvește, ceea ce Freya spune că se datorează faptului că nu cunoaște natura divină. Kratos se aventurează în Helheim pentru a recupera o anumită inimă pentru a-și vindeca fiul, recuperând Lamele Haosului pe parcurs pentru a arde și a avea acces la tărâmul înghețat. Pe parcurs, Kratos este batjocorit de Athena, deși este ambigios dacă este o amintire sau nu.

Când Atreus revine, Kratos îi spune că cei doi sunt amândoi zei. Acest lucru ajunge rapid la capul lui Atreus, care devine arogant, refuzând să-l asculte pe Kratos și ucigând un Modi fără apărare. Kratos și Atreus sunt din nou atacați de Baldur, distrugând pasajul spre Jotunheim și căzând în Helheim. Atreus că cere scuze pentru acțiunile sale, în timp ce el și tatăl se află că Baldur este fiul Freyei și Baldur are disprețuiește mama, deoarece vraja Vanir pe care a folosit-o pentru a face invulnerabil la răpit și de a simți sau de a face. gusta ceva

Recuperând un al doilea articol de la Jormungandr care le va oferi trecerea în Jotunheim, Kratos și Atreus află că zeul nordic al războiului, Tyr, a fost iubit de popoare și zei din lume și că Odin pare să fi ucis. Kratos și Atreus o protejează pe Freya de un Baldur răzbunător și, în acest proces, Baldur este rănit de un vârf de săgeată de vâsc, rupându-și vraja de invincibilitate. Pe măsură ce se bucură de capacitatea de a simți din nou, Baldur refuză să asculte rațiunea și, pentru a salva viața lui Freya, un Kratos îndurerat afirmă că ciclul trebuie să se încheie și să ucide pe Baldur. Freya jură să se răzbune pentru moartea fiului ei, când Kratos și Atreus pleacă la Jotunheim.

În Jotunheim, cei doi descoperă că giganții sunt toți morți. Ei împrăștie cenușa lui Faye, aflând că de fapt era și un gigant, cu picturi murale care indică toate faptele că ea prevăzute evenimentele majore ale jocului. Atreus află, de asemenea, că mama lui avea un alt nume pentru el, un nume nordic: Loki.

În timp ce Kratos și Atreus se întorc acasă, ei află că Fimbulwinter, iarna aprigă care precede Ragnarok, a început cu o sută de ani mai devreme decât se prevedea. Acasă, Atreus are un vis sau o viziune că Thor va ajunge la casa lor, mânuindu-l pe Mjolnir...

Vine Ragnarok.

Zeul Războiului 2018

Un Kratos obosit se trezește într-un ținut nou și aspru, încercând să-și protejeze tânărul fiu. Gameplay-ul se schimbă într-o perspectivă peste umăr, în timp ce povestea se concentrează nou.

 • 17 USD pe Amazon
 • 20 USD la Best Buy
 • 20 USD pentru PlayStation

Zeul Războiului Ragnarok

Sursa: PlayStation

 • Date de lansare: 2022
 • Platformă: PS4, PS5
 • Dezvoltator: Sony Santa Monica

God of War Ragnarok nu s-a lansat încă. Până acum, știm că sunt loc la câțiva ani după meciul anterior. Kratos și un Atreus acum adolescent sunt urmăriți de Freya și Thor, care doresc să amândoi să se răzbune. Kratos și Atreus îl găsesc și pe Tyr, Zeul Războiului, întemnițat, și speră să lucreze cu el pentru a preveni Ragnarok.

Ce poate rezerva viitorul

Sursa: PlayStation

Momentan, nu este clar ce se va întâmpla cu franciza după lansarea lui God of War Ragnarok. Singurul lucru ferm pe care îl știm este că, potrivit directorului de creație, God of War Ragnarok va „închide” saga nordică, terminând povestea care a început în God of War 2018. Sony Santa Monica ar putea decide să nu facă mai multe jocuri sau echipa poate dezvolta proiecte viitoare pe tărâmuri non-nord.

Fii gata

Card cadou PlayStation Store

Ușor de stocat

Cardurile cadou PlayStation sunt o modalitate ușoară de cumpărare a jocurilor God of War din PlayStation Store sau de a face stocuri pentru PS Now pentru a reda jocurile în flux. De asemenea, vin într-o mare varietate de denominațiuni.

 • De la 10 USD la Amazon
 • De la 10 USD la Best Buy
 • De la 20 USD la Walmart

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here