Cursa globală a semiconductoarelor se încălzește pe măsură ce guvernele fac toate investițiile în cipuri

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Penuria globală de semiconductori pune multe țări în alertă maximă.
  • U.S. Guvernul intenționează să subvenționeze eforturile interne de producție de cipuri.
  • China, Coreea de Sud și UE caută, de asemenea, să crească producția.

În altă zi, o nouă actualizare privind (în curând) criza semiconductoarelor de ani de zile în curs de dezvoltare. Țările majore, de la Statele Unite până la China, au anunțat toate eforturile de a crește producția de cipuri și de a preveni viitoarele deficite de semiconductori. Acum, Coreea de Sud a intervenit în această casă.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că întreprinderile interne din națiune vor investi „mai mult de 510 trilioane de woni în următorul deceniu”, guvernul susținând aceste eforturi prin stimulente și subvenții fiscale (prin CNBC). Toate acestea fac parte din „Strategia K-semiconductor” a guvernului sud-coreean."

Coreea de Sud nu este singura în eforturile de a merge mare pe frontul producției de cipuri. China lucrează pentru a deveni la fel de autosuficientă și independentă din punct de vedere tehnologic cum a fost vreodată, o misiune stimulată de numeroase sancțiuni ale Statelor Unite asupra companiilor sale de tehnologie. Și vorbind de U.S., am intensifică, de asemenea, strategia de semiconductori prin intermediul afacerilor interne, cum ar fi extinderea operațiunilor Intel și președintele Biden, care luptă pentru ca asistență guvernamentală să intre în viteză.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

UE este, de asemenea, optimistă în ceea ce urmărește viitorul în fabricarea de cipuri, deși discuțiile recente cu TSMC nu au mers atât de bine.

Deși rămâne de văzut la ce vor duce aceste eforturi globale atunci când vine vorba de scurtarea cronologiei crizei, nu există nicio îndoială că, cel puțin în departamentul de planificare, marii jucători merg all-in pe planuri. sfârșitul deficitului de semiconductori.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here