De la DOOM la DOOM Eternal: cei mai emblematici 10 demoni

Moștenirea de brutalitate a lui DOOM este puternică de peste 25 de ani acum. Pentru a sărbători această piatră de hotar impresionantă și lansarea lui DOOM Eternal, vom smulge și sparge cei mai emblematici 10 demoni din istoria sângeroasă a lui DOOM.

10. Fosti oameni (prima apariție - DOOM)

Sursa: DOOM Wiki

Fiind primii inamici pe care îi întâlnești, foștii oameni servesc la stabilitatea tonului întregii serii DOOM. Lumea a mers în iad și aceste coji posedate zone soarta umanității. Odinioară marini mândri precum Doom Slayer însuși, acești soldați căzuți îi servesc acum demonii cu care s-au luptat cândva.

Deși poate nu sunt cei mai intimidați inamici cu care să se înfrunte, aceștia sunt un memento constant că în lumea DOOM, nimeni nu este sigur.

9. Cyberdemon (Prima apariție - DOOM)

Sursa: DOOM Wiki

Manualul DOOM II descrie pur și simplu Cyberdemonul ca „un zgârie-nori care lansează rachete cu picioare de capră” și, deși aceasta nu este cea mai poetică descriere, este probabil cea mai bună modalitate de a o pune. Puțini demoni din DOOM au impact auditiv sau vizual ca și Cyberdemonul.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dacă nu poți vedea această fiară uriașă asemănătoare unui minotaur venind, este sigur că spui că măcar vei auzi copitele acelea călcând în direcția ta.

8. Demon alias 'Pinky' (Prima apariție - DOOM)

Sursa: DOOM Wiki

Numele oficial al acestor bestii brutale este destul de nedescriptiv și sincer puțin inspirat, mai ales având în vedere câte noduri este designul creaturilor. Din fericire, „Demon” a primit cu dragoste porecla „Pinky” de către fani și dezvoltatori, datorită nuanței cărnii sale în designul original.

Totuși, nu lăsați această poreclă capricioasă să vă păcălească, Pinky va distruge absolut pe oricine suficient de nefericit pentru a ajunge în raza de acțiune.

7. Arachnotron (Prima apariție - DOOM II)

Sursa: DOOM Wiki

Parțial geniu malefic cu creier mare, parțial monstru-păianjen cibernetic, Arachnotronul este cu siguranță una dintre cele mai multe creaturi din universul DOOM. Cu un cadru nenatural și cu ochi masivi care schimbă culoarea atunci când se mișcă sau atacă, acest demon inspirat de insecte este un horror SF prin excelență din anii '90.

Deși acest design este cu siguranță iconic, nu este foarte precis să numiți o creatură cu doar patru picioare Arachnotron, dar cred că Insectotron pur și simplu nu sunt similari.

6. Mancubus (Prima apariție - DOOM II)

Sursa: DOOM Wiki

Mancubusul este o mulțime de demon. Statura sa mare, lansatoarele cu două rachete și forma în general impunătoare îl fac un element de bază modern în franciza DOOM. Cu un intestin târâtor care aparent explodează la cusături, fizicitatea intimidantă a acestui gigant este imposibil de ignorat.

Se zvonește că inspirația pentru această creatură provine din combinarea „manducus”, cuvântul latin pentru lacom, și „incubus”, un cuvânt medieval care înseamnă „om-demon”.'

5. Heruvim (Prima apariție - DOOM III)

Sursa: Imgur

Heruvimii ar putea să nu fie cei mai emblematici demoni din franciza DOOM, dar cu siguranță sunt cei mai deranjanți. Acești bebeluși umani desfigurați, cu aripi asemănătoare insectelor și gheare atașate grosolan, dovedesc că atunci când vine vorba de nașterea iadului, nimic nu este interzis.

Pentru mulți jucători, primele lor întâlniri cu aceste abominații îngrozitoare este o experiență terifiantă pe care nu o vor avea curând.

4. Hell Knight (Prima apariție - DOOM II)

Sursa: DOOM Wiki

Cavalerii Iadului sunt rapizi, ageri și chiar vor să te omoare. Acești demoni cărnoși seamănă cu oamenii în câțiva moduri tulburătoare, mai ales la față și la cap. Cu o gură care arată în mod deschis țesut muscular și un craniu complet expus, Hell Knights iau ceva familiar și îl deformează brutal.

La fel ca infamii Lickers din Resident Evil 2, există ceva foarte neliniștitor în privința formelor lor grotești.

3. Revenant (Prima apariție - DOOM II)

Sursa: DOOM Wiki

Cum faci un demon scheletic în descompunerea cu o față directă la Evil Dead și mai înfiorător? Dă-i un jetpack cu lansatoare de rachete! În timp ce ești ocupat să încerci să ucizi hoarde de inamici pe pământ, muștele Revenant au auzit ploua de distrugere asupra ta.

Chiar dacă a fost introdus pentru prima dată în DOOM II în 1994, a fost într-adevăr DOOM (2016) unde această groază aeriană și-a avut șansa să strălucească.

2. Baron of Hell (Prima apariție - DOOM)

Sursa: DOOM Wiki

Deși există cu siguranță câțiva inamici pe această listă care se îngrijește de asemănări cu Baronul Iadului, niciunul dintre ei nu sunt similari pumn diavolesc. Aceasta este cea mai infernală creatură care să devasteze lumea DOOM. Coarnele negre masive și copitele despicate puternice întruchipează îngrozitor unele dintre cele mai emblematice reprezentări ale iadului și imaginilor satanice.

Fiind o franciză de jocuri îmbibată în cultura heavy metal, Baron of Hell este cu ușurință unul dintre cei mai „metal” demoni de jocuri video din timpurile.

1. Cacodemon

Sursa: DOOM Wiki

Există un motiv foarte bun pentru care Cacodemon a devenit mai mult cu mai puțină mascota oficială a francizei DOOM. This monstruozitate nepământeană se inspiră din monstrul clasic Beholder al Dungeons & Dragons, dar înlocuiește tulpinile ochilor asemănătoare tentaculelor cu coarne amenințătoare.

De la debutul său groaznic din 1993, Cacodemon s-a impus ferm ca una dintre cele mai emblematice creaturi din istoria jocurilor video.

Împărtășiți-vă gândurile mai jos!

DOOM ne-a oferit unii dintre cei mai satisfăcători inamici de uci în ultimele decenii și se pare că această tendință nu va schimba deloc cu DOOM Eternal. Care dintre acești răi este preferatul tău să-l distrugi?

Înrudit: recenzia noastră completă DOOM Eternal Xbox One

Xbox

Principal

  • Ce este Xbox Game Pass?
  • Cele mai bune televizoare 4K pentru Xbox Series X și S
  • Căști Xbox One obligatorii
  • Căștile noastre fără fir Xbox One preferat
  • Cele mai bune jocuri Xbox viitoare pentru 2021
  • Xbox One X vs. Xbox Series S

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here