Oda incomodă a unui fost jockey de cabină pentru ThinkPad

Indiferent dacă ai iubit cu adevărata experiență, ai urat-o din toată inima sau undeva la mijloc, bătrânul IBM de încredere, errr ... Lenovo ThinkPad probabilitate o serie de amintiri.

În ultimii 13 ani, până în ianuarie 2017, am lucrat pentru aceeași mare companie de editură de tehnologie. S-au schimbat multe în timpul petrecut acolo. Site-uri web noi lansate și site-uri pliate. Scriitori, editori, manageri și oameni de vânzări talentați au venit și au plecat. Au fost inventate forme cu totul noi de computer. Giganții tehnologii s-au ridicat și au căzut. Dar a fost întotdeauna o constantă la fosta mea companie: mai mulți angajați au folosit laptopuri ThinkPad decât orice alte computere ... sau Mac-uri. De departe.

Acesta este probabil un scenariu familiar dacă ați lucrat în corporativă tradițională, obișnuia să domnească suprem - IBM, unde ThinkPad-urile, acum produse de Lenovo, vor păstra în continuare propriile.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Chiar dacă nu ați chemat niciodată o cabină acasă de la nouă la cinci, fenomenul ThinkPad a fost evident în fiecare gară sau aeroport major din fiecare oraș mare din U.S.S. si dincolo. Tot ce a fost nevoie să aruncăm o privire rapidă în jur pentru a vedea câțiva bărbați și femei în afaceri înțelepte, ciocănind cu respect pe ThinkPad-urile lor neremarcabile, negre mat, cutite, în timp ce așteaptă următorul tren sau avion. Dacă nu l-ai căutat, poate l-ai ratat. Dar odată ce ai văzut un ThinkPad și ai ținut un ochi, au fost - și într-o măsură mai mică astăzi, încă sunt - peste tot.

Cum sa întâmplat asta? Și de ce?

Cum ThinkPads a luat cu asalt întreprinderea

Răspunsurile la aceste întrebări sunt relative simple și datează din anii 1980, când următorul citat era bine cunoscut în cercurile tehnologiei de afaceri: „Nimeni nu a fost concediat pentru că a cumpărat IBM."

Vorba însemna că pentru cumpărătorii de tehnologie corporativă, IBM era un pariu sigur. Și chiar dacă jucătorii mai mici aveau opțiuni mai interesante și potențiale valoroase, riscul de multe ori nu merită asumat, pentru că IBM era „suficient de bun."

IBM și ThinkPad-urile sale au devenit un pariu sigur pentru că și-au făcut treaba.

Niciun ofițer șef de informații (CIO) nu ar fi prins mort această propoziție astăzi, dar în multe feluri, conceptul este valabil. Și este un motiv real pentru care ThinkPad-urile au luat stăpânire în întreprindere și apoi s-au răspândit în organizații mari, cum ar fi un incendiu din sudul Californiei în timpul sezonului uscat.

Desigur, IBM și ThinkPad-urile sale au devenit un pariu sigur pentru că pur și simplu și-au făcut treaba. Nu au fost niciodată sexy, nici măcar un pic cool. Dar cam asta era ideea. Erau unelte, ca un ciocan Craftsman, și nu trebuiau să fie plăcute vizual sau la modă. Asta s-a schimbat în mare măsură astăzi, acum 2 computere precum noul ThinkPad X1 Carbon017 de la Lenovo, desigur. (Dacă nu ați văzut-o încă, nu rata recenzia noastră. Este un computer serios.)

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2017) este un laptop de afaceri iconic, perfecționat

Vezi la Lenovo

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2017).

Și ca orice instrument bun, ThinkPad-urile au fost (în mare parte) durabile și fiabile. ThinkPad-urile de odinioară au luat o lovitură și au continuat să facă clic. (Am încercat literalmente să-mi deteriorez în mod ascuns ThinkPad T60 de trei ani, la un moment dat, din motive care vor rămâne nespecificate aici, și pur și simplu nu am putut ucide lucrul. Era Jason Voorhees al PC-urilor.)

Din perspectiva IT corporativă, ThinkPads a bifat toate cele mai importante casete. Dacă ceva se strica, era ușor demontat și reparat atunci când era necesar. Componentele erau ușor de găsit și, în cea mai mare parte, erau relativ accesibile. Ați putea scoate cu ușurință bateria și faceți clic pe un pachet greoi de viață prelungită acolo. Îți amintești acele baterii groase care ieșeau din partea din spate a ThinkPad-urilor ca un fel de anexă vestigială rigidă, corectă?

Iar IBM, în cele din urmă Lenovo, a creat stații de andocare grozave care au făcut simplu să „dai clic” pe ThinkPad-ul tău prin apăsarea unui buton și să te conectezi la monitorul sau alte periferice în câteva secunde. (Omule, mi-au plăcut docurile alea ...)

Apoi, este tastatură clasică ThinkPad, cu tastele sale perfect conturate, care păreau să-ți ghemuiască vârfurile degetelor, ca o mănușă bine purtată. Obișnuiam să tastam pe tastatură ThinkPad-ului meu când era conectat la un monitor, în loc să folosească o tastatură externă, pentru că era mult mai bine.

Ah, și acel „nub” roșu TrackPoint – sau, așa cum unii dintre colegii mei l-au numit cu afecțiune, „mamelonul” ThinkPad." A fost numit "etalonul de aur" pentru bastoanele de arătare. Fie ai iubit, fie ai urat butonul TrackPoint, dar am căzut mereu pe partea afectuoasă a lucrurilor. Micul buton roșu avea o textură de nivel reconfortantă, nu deosebire de limba unei pisici, care s-a simțit întotdeauna ca acasă pentru mine. Când în cele din urmă am renunțat la ThinkPad, mi-au luat luni de zile să mă obișnuiesc cu un trackpad mai tipic. În anumite privințe, încă nu m-am obișnuit și încă am îndemnuri „fantomă ale TrackPoint”."

ThinkPad TrackPoint 'nub cap.'

Acestea sunt doar câteva motive pentru care departamentele IT corporative au aprobat ThinkPad-urile și pentru care ultimele două decenii de joc de cabină le-au purtat adesea în genți de umăr sau servite.

Dar relația nu a fost întotdeauna armonioasă.

O relație de dragoste-ura cu ThinkPad

Am amintiri frumoase despre multele mele ThinkPad-uri (îmi amintesc că am folosit cel puțin patru modele diferite) și, deși este ușor de uitat, mi-am urat și ThinkPad-urile uneori. Mult. Ca, vitriol. (Amințiți-vă că încercarea intenționată de a-mi ucide PC-ul? S-ar putea să se fi întâmplat de mai multe ori ...)

Am amintiri frumoase despre ThinkPad-urile mele, dar le-am și urat. Mult.

ThinkPad-urile mele au părut întotdeauna să funcționeze bine în primele șase luni sau un după ce le-am primit. Apoi, inevitabil, ceva ar începe să se destrame sau să eșueze. În primul rând, ar fi tastele "G" sau "H" de lângă nodul TrackPoint. Unul sau amândoi ar înceta să funcționeze, sau chiar s-ar întrerupe, probabil pentru că puneam mereu atât de multă presiune pe nub când îl foloseam pentru navigare. Apoi, durata de viață a bateriei s-ar scădea atât de mult, nu puteam să stau mai mult de o oră (uneori mai puțin) fără încărcare, ceea ce a făcut ca acoperirea evenimentelor tehnologice mari, cum ar fi CES, unde prizele de curent erau la fel de rare ca taxiurile goale, multă distracție. (Acolo au intrat în imagine acele baterii prelungite ciudate și ciudate.)

ThinkPad T42 de școală veche.

De asemenea, am folosit unul dintre primele ThinkPad-uri cu cititor biometric de amprentă. Cred că a fost un T42. Am crezut că este atât de tare, nici măcar nu m-a deranjat că mi-a luat în mod constant între cinci și 10 glisări pentru a mă autentifica.

Dar a existat o mare problemă: departamentul meu IT avea o politică stabilită conform căreia, după un anumit număr de glisări eșuate, ThinkPad-urile gestionate de corporație vor fi blocate. Și cuvântul nu ar funcționa. Așadar, după ce IT-ul a petrecut câteva zile alergând prin birou, având de-a face cu oameni care s-au blocat din propriile lor computere glisând nebunește degetele, echipa de servicii tehnologice a decis rapid (și înțelept) să dezactiveze funcția. Păcat.

Cititorul de amprentă al Lenovo ThinkPad X1 Carbon cu Windows Hello funcționează de fapt.

A trebuit să actualizez memoria RAM în fiecare ThinkPad pe care l-am folosit. Din nou până, lucrurile să înceapă bine, dar după câteva luni, ThinkPad-urile mele au încetinit la un crawl. Desigur, schimbarea unui stick de memorie RAM cu ceva mai mult nu este foarte mare lucru și, de obicei, IT se ocupă de asta pentru mine. Dar adesea le lua câteva săptămâni să ajungă la mine, ceea ce însemna să se confrunte cu o mașină lent până când problema putea fi rezolvată. Nu e chiar vina ThinkPad-ului, știu. Dar inca.

Aș putea continua. Cu toate acestea, această postare este deja mai lungă decât ar trebui să fie și nici măcar nu am terminat încă. În plus, înțelegi ideea.

Ce urmează pentru ThinkPads (sau, la revedere, prietene)

Lenovo se află la un moment de cotitură cu ThinkPad. De fapt, probabil că a trecut de punctul de cotitură și se îndepărtează din ce mai mult de dispozitivele descrise aici. E în regulă, chiar și necesar.

Dell și HP oferă acum suite de securitate și management comparabile care pun la egalitate cu Lenovo.

Tehnologia întreprinderilor s-a schimbat și ea, iar companiile nu mai caută neapărat „cel mai sigur pariu” – sau cel puțin nu sunt toate. Mulți rivali de PC-uri, cum ar fi Dell și HP, oferă acum multe mașini prietenoase pentru întreprinderi, cu pachet de securitate și management comparabile, care le plasează la egalitate cu ofertele Lenovo în multe feluri.

Și chiar și Apple, care nu se adresează cu adevărat departamentului IT - doar întrebați orice lucrator IT ce părere sunt despre suportul Apple pentru întreprinderi - a făcut o mulțime de progres.

ThinkPad-urile pur și simplu nu ies în evidență în afaceri în zilele noastre în aceleași moduri.

Ca atare, ThinkPad-urile de astăzi, cum ar fi elegantul X1 Carbon 2017 și celelalte laptop-uri de la Lenovo, inclusiv ThinkPad X1 Yoga, Ideapad 310 și Yoga 910, arată că simt mai mult ca MacBook-urile Apple decât ThinkPad- urile. de vechime. De ce? Asta doresc utilizatorii moderni si, intr-o oarecare masura, companiile.

ThinkPad-urile tradiționale erau niște cai de lucru modeste, neremarcabile și fără rușine, care nu au fost concepute pentru atrage atenția, doar pentru a ajuta oamenii serioși să realizeze o muncă reală. Din cauza acestor lucruri, când intrați într-o sală de conferințe sau într-o sală de presă la începutul anilor 2000, vă așezați cu un ThinkPad și vă uitați în jur, există un fel de camaraderie între ceialți utilizatori ThinkPad. Nu a fost mult, dar a fost ceva.

Oamenii cu ThinkPad-uri au fost acolo pentru a-și face treaba.

Cei cu ThinkPad-uri au fost acolo pentru a-și face treaba, nu pentru a-și etala hardware-ul tehnic.

Multe dintre ThinkPad-urile de astăzi sunt construite pentru afaceri, dar Lenovo se îndreaptă în mod clar către o mulțime diferită, de asemenea, cu dispozitive, evident, orientate spre consumatori. Din nou, e în regulă. Este doar diferit ... și poate puțin trist, cel puțin pentru aceia dintre noi care îngrijesc amintesc de o viață când folosirea unui ThinkPad a spus ceva despre aceasta poate nu a fost cool, în sine, dar era totuși ceva de care să fim mândri.

Consultați lista noastră cu cele mai bune laptop-uri Lenovo pentru a vedea cea mai recentă gamă de PC-uri a companiei:

Acestea sunt cele mai bune laptopuri Lenovo

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here