Ghid pentru începători Final Fantasy 14 (FFXIV): Sfaturi rapide pentru jucătorii noi

Sursa: Windows Central

Final Fantasy XIV a cunoscut un pic de creștere în ultimul timp pe fondul unei oferte slabe de la MMO concurent, World of Warcraft. Totuși, acest lucru nu este în întregime corect. FFXIV nu a făcut exact nimic diferit, ceea ce nu a făcut deja de ani de zile, dar toți mai mulți jucători sunt dornici să încerce pentru prima dată, căutând pășuni mai verzi.

FFXIV este un joc de rol online multiplayer masiv, care se desfășoară pe o varietate de servere mondiale persistente. Jocul are o ofertă generoasă de încercare gratuită, dar costă în general aproximativ 6 USD pe lună pentru a ajuta la plata costurilor serverelor sale. Nu toată lumea place să plătească pentru un MMO bazat pe abonament, dar consider reîmprospătarea constantă a conținutului, serverele bazate pe cloud și dezvoltarea continuă de înaltă calitate merită mai mult decât prețul cerut.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

FFXIV împrumută din diferite jocuri Final Fantasy de-a lungul timpului și chiar prezenta în alte jocuri, cum fi Monster Hunter și NieR:Automata. Te vei lupta cu dragoni legendari precum Bahamut, te vei asocia cu figuri emblematice precum Shiva și Cid și te vei scufunda într-o intriga politică complexă care acoperă națiuni. Povestea este probabil cea mai bună parte a FFXIV (pentru mine, până acum), care este livrată printr-o abundență de scene din joc, complete cu scene coregrafiate și actorie vocală frecventă. Cu toate acestea, a ajunge la adevărata carne a FFXIV poate fi o sarcină incredibilă pentru nou-veniți, în special pentru cei obișnuiți cu alte tipuri de jocuri (sau chiar cu alte MMO-uri).

În calitate de începător „încolțit”, iată câteva dintre sfaturile și trucurile pe care aș fi vrut să știi când sunt intrat inițial în joc.

Ghid FFXIV:

 • Alegerea unei clase
 • Configurarea HUD-ului
 • Flux de nivelare
 • Temnițe, raiduri și echipamente
 • Viitorul

Călătorie în Eorzea

FFXIV: Ediție completă

Final Fantasy MMO

Final Fantasy XIV este un MMO de top în lumea Eorzea. Plin de creaturi și personaje din legenda Final Fantasy, FFXIV a ocupat un loc în fruntea pachetului MMO în ultimii ani, datorită livrării de înaltă calitate a poveștii și a luptei și raidurilor spectaculoase.

 • 60 USD pe Amazon (digital)

FFXIV: Alegerea unei clase

Sursa: Windows Central

Final Fantasy XIV diferă de alte MMO-uri existente prin faptul că vă permite să antrenați mai multe clase de personaje simultan. În FFXIV, cursurile sunt cunoscute sub numele de joburi, inspirate de jocurile clasice Final Fantasy și vin într-o varietate de roluri și stiluri de joc.

Unele joburi încep ca o versiune de bază și, prin progresia poveștii, trec la joburi mai avansate. De exemplu, pentru a juca ca joburile clasice Dragoon sau Black Mage ale altor jocuri Final Fantasy, trebuie sa incepi ca Lancer sau, respectiv, Thaumaturge.

Spre deosebire de MMO-ul anterior Final Fantasy XI, rasa aleasa de dvs. este pur cosmetică în FFXIV și nu are nicio influență asupra capacităților dvs. în luptă. Unele locuri de muncă sunt, de asemenea, limitate la anumite expansiuni și pot fi deblocate numai după ce au trecut prin poveste până în acel moment.

Avem aici un ghid complet cu privire la fiecare loc de muncă din FFXIV, dar iată o prezentare generală a rolurilor principale pe care le puteți îndeplini în FFXIV.

Tancuri

Clasele de tanking sunt o bază clasică MMO. Dacă alegi un tanc, ești apărător și conduc grupurile păstrând atenția monstrului ferm asupra ta. Prin generarea unei „vrăjmășii” ridicate, te asigură că inamicii te țintesc mai întâi pe tine, mai degrabă decât clasele de daune mai puțin defensive și de vindecare, care nu pot primi cu adevărat multe lovituri (dacă există) de la inamicii mai mari. Tancurile provoaca, de asemenea, daune moderate, contribuind la productia totala de daune ale grupului.

 • Marauder/Războinic: Începând ca Marauder, clasa Războinic este elementul de bază MMO prin excelență. Legănând un secure cu două mâini, vei încărca mai întâi în luptă în timp ce îți aperi aliații cu atacuri puternice.
 • Gardian/Paladin: Mânuind o sabie și un scut, Paladinul este o variantă mai magică a Războinicii, folosește magia sfântă pentru a vă spori puterea și priceperea.
 • Cavalerul intunecat: Opusul unui Paladin, un Cavaler Întunecat lucrează pentru dreptate folosiți-și chinul interior ca arma. Magia întunecată cuplată cu capacitatea de a fura sănătatea inamicilor te ține în viață împotriva amenințărilor care i-ar învinge pe alții.
 • Gunbreaker: Una dintre clasele mai noi, Gunbreaker este inspirată de Squall of Final Fantasy VII. Folosind o lamă unică, atacurile tehnice rapide fac ca inamicii să lucreze rapid.

Vindecătorii

Vindecătorii sunt responsabili pentru menținerea grupului în viață. Diverse tipuri de daune vă pot afecta grupul în luptă, de la daune inevitabil în zona de efect pasivă (AoE) până la lovituri directe care pot smulge bucăți din rezerva sănătății a tancului dvs. Gestionarea punctelor de mana (MP) și măsurarea care vindecă pentru a folosi cum și când este semnul distinctiv al unui bun vindecător, iar clasele de FFXIV oferă o varietate bună pentru a rămâne blocat.

 • Conjurator/mag alb: Opusul magului negru mai distructiv, Magul Alb este un turnător orientat spre sfânt, care folosește o varietate de vrăji pentru a repara rănile și a apăra grupul de daune.
 • Arcanist/Savant: Savandecători studioși sunt care folosesc cunoștințele despre arcane pentru a atenua răul. Deținând o carte apocrifă de cunoștințe, săvantul este un apărător formidabil care poate, de asemenea, să cheme spirite zâne pentru a-i ajuta pe aliați.
 • Astrolog: Astrologii sunt o clasă de vindecare mai nouă, care folosește cunoștințele despre stele și zodiac pentru a evoca vrăji de vindecare mistice.

Distribuitori de daune (DPS)

Clasele DPS (daune pe secundă) sunt sulița grupului, provocând cantități mari de daune fondului de sănătate a unui monstru. Totuși, nu sunt foarte defensivi, ceea ce înseamnă că rolul lor este să evite cât mai multe posibilități pentru a-și maximiza producția de daune. Deși, ca toate locurile de muncă din FFXIV, primesc niște vrăji defensive de urgență pe cronometru mai lungi de răcire.

 • Taumaturg/Magic Negru: Magii Negri sunt vrăjitorii emblematici ai lumii Final Fantasy, mânuind vrăji precum Foc, Viscol și Tunete pentru a elimina cantitățile masive de daune din rază de acțiune. În general, sunt totuși zdrobiți și mai rapid atunci când sunt vizați. Ei sunt, de asemenea, expuși să piardă DPS dacă sunt forțați să se deplaseze.
 • Mașinist: Printre clasele mai noi, Mașinistul este un tehnician care folosește un pistol și alte unelte mecanice la distanță pentru a provoca daune.
 • Lancer/Dragoon: Dragonul este distribuitor de daune care oferă o asumă riscuri care mânuiește o lance și puterea dragonilor înșiși. Dragonul este un distribuitor de daune agil pentru cei care le place să se apropie și de personal.
 • Rogue/Ninja: Ninja este un alt distribuitor de daune la distanță scurtă care folosește pumnale gemene și magie ninjutsu pentru a trimite inamicii.
 • Samurai: Samuraiul este un dealer avansat de daune care folosește o katana mare cu două mâini și combinații cu lame, provocând cantități mari de daune cu un stil fără efort.
 • Magul Roșu: Magul Roșu este un alt element de bază al Final Fantasy care combină lupta cu sabia la distanță scurtă cu vrăjirea la distanță lungă, creând un stil de joc hibrid care combină aspecte de corp la corp, magie albă și magie neagră.
 • arcaș/bard: Folosind cântece pentru a inspira membrii partidului, Bardul este o clasă de arcași care luptă de la distanță. Un indicator unic de cântec oferă avantaje puternice grupului tău, ajutând fiecare nivel de luptă.
 • Arcanist/Invocator: Invocatorul este o clasă de gamă unică, orientată spre animalele de companie, care apelează la creaturi elementare puternice pentru a le ajuta în luptă.

Diverse

 • Magul albastru: Magul Albastru este un job orientat spre solo, care nu poate participa la evenimente sau temnițe regulate. În schimb, Blue Mage are propria sa poveste și moduri de provocare unice, care oferă recompense decente. Blue Mage se învârte în mare parte în jurul sistemului său unic de bunăvoință de vrăji, care îi face pe jucători să fie mafii pe tot vânzătorul pentru a fura abilități de la. Acesta este, într-un fel, conținut secundar pentru cei care doresc să încerce ceva diferit.

FFXIV: Configurarea HUD-ului

Sursa: Windows Central

Final Fantasy XIV și MMO-urile în general sunt renumite pentru interfața lor complexă cu utilizatorul (cunoscută și sub numele de UI sau HUD). MMORPG-urile prezintă diverse sisteme care se intersectează și se suprapun, ceea ce face destul de descurajant pentru nou-veniți. Deși interfața de utilizare poate fi descurajată la început, nu durează prea mult timp pentru a învăța și vine cu o mulțime de personalizări pentru propriul tău stil de joc unic.

personalizarea interfeței de utilizare în FFXIV apăsând ESC selectând „Personalizați HUD”, acest lucru vă oferă un nou mod care vă permite să vă deplasați în jurul elementelor UI, să le redimensionați după bunul loc, inclusiv posibilitatea de a ascunde complet. Iată câteva sfaturi despre cum să vă personalizați HUD-ul.

 • Elemente generale ale interfeței de utilizare: Majoritatea lucrurilor, cum ar fi harta, punctele tale de lovituri și așa mai departe, probabil că nu trebuie să mute decât dacă ești avansat și vrei să încerci ceva nou. Cu toate acestea, le puteți modifica dimensiunea selectând un element, apoi apăsând pictograma roată dințată și schimbându-i scara.

Sursa: Windows Central

 • Jurnalele de chat: Jurnalul de chat din stânga jos arată toate mesajele de la diverși jucători și funcții ale sistemului. Poate fi extrem de ocupat, totuși, mai ales dacă te alătură unei companii libere (asemănător unei bresle sau unui clan, cu prietenii). Ceea ce face este să adaug un al doilea jurnal pentru mesajele „sociale”, separat de celălalt. Pentru a face acest lucru, apăsați pe simbolul + de lângă caseta de chat din partea de jos. Apoi, puteți apăsa pictograma roată dințată pentru a configura filtre pentru fiecare filă. Filtrez totul, cu excepția mesajelor, chat-ului gratuit la companii, chat-ului pentru petreceri și raid și chat-ul linkshell în caseta de sus și la toate acestea să se desfășoare ca de obicei în cel de jos.
 • Baruri fierbinți: Acestea sunt principalele tale bare de abilități, în general în partea de jos a interfeței de utilizare. oferă combinații de gust după cum prin meniul ESC. În general, folosesc WASD mișcare (folosind butonul din dreapta al mouse-ului pentru a-mi transforma personajul). Apoi atribuiți 1, 2, 3, 4, Q, E, R, F și combinații de Shift stânga și Ctrl stânga ca modificatori pe acele butoane pentru a adăuga mai multe vrăji. Primești două bare de acces în mod implicit, dar am configurat o treia bară de acces în lateral pentru lucruri precum poțiuni și abilități suplimentare aleatorii. Până la sfârșitul jocului, s-ar putea să descopere căi nevoie și de trei bare de abilități, datorită volumului mare de vrăji pe care îl primesc unele roluri de muncă.

FFXIV: Flux de nivelare: misiuni de urmat si misiuni de ignorat

Sursa: Windows Central

Final Fantasy XIV prezintă o progresie relativ liniară, cel puțin pentru început. Este un MMORPG puternic bazat pe povești, cu o misiune principală cu un singur thread (cunoscut și sub numele de MSQ), care este necesar pentru a debloca temnițe, raiduri, locuri de muncă și alt conținut. MSQ-ul ar trebui să fie punctul tău principal în timp ce joci. Misiunea principală a poveștii este simbolizată cu un semn de exclamare de foc și este, de asemenea, descrisă în colțul din stânga sus al ecranului. Există totuși o varietate de tipuri de misiuni. Iată un explicativ rapid.

Cel mai simplu mod de a găsi unde obiectivul misiunii este să vă deschideți jurnalul (tasta J în mod implicit), să selectați o căutare, apoi să apăsați. Făcând clic pe hartă și teleportarea la cel mai apropiat eterit (un simbol de cristal albastru) te va ajuta să ajungi acolo unde trebuie să mergi cel mai repede, deși trebuie să fi călătorit fizic acolo pe jos prima dată.

 • Misiunea pentru scenariul principal (MSQ): MSQ este adevărată carne a FFXIV, oferindu-vă contextul poveștii, deblocări de temnițe, bătălii cu șefi, evenimente de încercare, de a crea echipamente și multe altele. Deoarece FFXIV se află acum într-o patră expansiune, MSQ vă oferă un munte de EXP în timp ce jucați, suficient pentru a putea nivela două sau chiar trei locuri de muncă lângă alta destul de confortabil, fără a atinge cu adevărat vreo misiuni secundare. Câștigurile EXP sunt sporite pentru conținutul mai vechi, pentru a ajuta jucătorii să ajungă la curent, deși este posibil să descoperiți că trebuie să explorați alergări suplimentare în temniță sau misiuni secundare în timp ce trece la nivelul celor mai recente expansiuni.
 • Cereri de locuri de munca: Sub bannerul MSQ din stânga sus, este posibil să vedeți și să căutați mai mică sub acesta. Acest lucru indică că există o nouă căutare disponibilă pentru povestea unui loc de muncă disponibil. Misiunile de locuri de munca deblocheaza abilitati, recompenseaza echipamentele in stilul de munca si multe altele. În general, o nouă căutare de locuri de muncă este deblocată la câteva niveluri, iar jocul vă va anunța când o nouă devine disponibilă.
 • Misiuni secundare cu deblocări: Când vedeți un marcator de misiuni cu o culoare albastră și un simbol + în interiorul acestuia, acesta denotă o formă de conținut deblocat. Aceasta poate fi o nouă slujbă de deblocat, o nouă funcție de joc, cum ar fi materie, crafting sau curenți de eter pentru a învăța zborul. Poate debloca o nouă temniță sau un raid și diverse alte lucruri. În general, dacă vedeți un marcator de misiuni albastru cu simbolul +, merită verificat.
 • Misiuni secundare obișnuite: Marcatorii standard de aur pentru misiuni sunt misiuni secundare. Marea majoritate a acestora pot fi ignorate, deoarece nu recompensează EXP bun și, în general, nu au recompense interesante. Unele oferă dansuri, emoții și alte lucruri „distractive” aici și colo. Cu toate acestea, în afară de tradiții, marea majoritate nu merită făcută decât dacă îți simți lipsit de EXP.

FFXIV: Temnițe, raiduri și pregătire

Sursa: Windows Central

Piatra de temelie a oricărui MMO care se respectă este stratul de dungeoneering. Dincolo de lumea supraterană principală, majoritatea zonelor sunt atașate unei temnițe sau două, desemnate ca simbol albastru de intrare în peșteră pe hartă. Cele mai multe dintre acestea sunt deblocate prin intermediul misiunii de scenariu principal, deși câteva (mai ales în cazul modurilor hard) trebuie deblocate prin misiuni secundare care apar pe măsură ce și când îndeplinești criteriile (în general, un anumit nivel).

face coadă pentru orice temniță pe care ați deblocat-o deschizând fila de serviciu (U în mod implicit). Acest lucru vă oferă posibilitatea de a face coadă pentru anumite temnițe și raiduri, teleportându-vă în ele odată ce o petrecere potrivită a fost făcută. În plus, există reguli de serviciu și misiuni zilnice pe care le puteți întreprinde, recompensând pietrele metalice care pot fi schimbate cu echipamentul funcțional de la nivelul 50 (de la un NPC din Revenant's Toll, Mor Dhona). Conținutul de grup din FFXIV este împărțit între temnițe liniare pentru 4 jucători, evenimente pentru șefi de 4 și 8 oameni numite încercări, raiduri de 8 oameni și alianțe de raid de peste 24 de jucători. Sunt necesare câteva „raiduri” pentru misiunea povestirii principale, care nu recompensează neapărat prada, dar vă pot oferi pietre pentru a face schimb de echipamente.

Sursa: Windows Central

Temnițele din FFXIV sunt destul de ușoare în cea mai mare parte, cel puțin până când începi să intri mai adânc în încercări și moduri dificile și extreme. Pentru începători, iată câteva sfaturi:

 • Dacă sunteți DPS, asigurați-vă că lăsați tancul să conducă și lăsați-l să se angajeze în luptă. În general, să atace ținta pe care se concentrează tancul. Dacă trageți de vrăjmășie (agro), veți suferi multe daune și veți face lucrurile mai dificile pentru vindecător.
 • Dacă aveți timp, merită să aruncați o privire rapidă asupra tacticilor șefului înainte de a intra într-o temniță nouă, căutând numele temniței în motorul de căutare preferat. Dacă introduceți conținut de ultimă generație, studiul tacticilor mai în profunzime devine mai necesar.
 • Majoritatea șefilor telegrafiază atacurile cu o bară de turnare sau animație. Încercați să evitați toate atacurile cu zona de efect (AoE) deplasându-vă imediat ce vedeți marcatori portocalii de daune care apar pe podea.
 • Dacă faceți tank, merită să mutați lista de inamici din HUD într-un loc mai vizibil, deoarece este mai ușor de urmărit când se adaugă spawn pentru preluare.
 • În raiduri mai mari, unii șefi pun un debuff pe tanc care îi face să primească daune mai mari. Al doilea rezervor ar trebui să folosească provocarea în acest scenariu în ceea ce este cunoscut în general sub numele de „schimb de rezervor” pentru a atenua daunele primite și pentru a ușura viața vindecătorilor.
 • În temnițe, nu vă fie teamă să folosiți frecvent perioadele de răcire. Acest lucru este valabil mai ales pentru tancuri. Dacă sunteți dispus să utilizați frecventele de răcire pentru atenuarea daunelor mari, puteți face trageri mai mari și puteți alerga temniței să meargă mai repede. Totuși, ar trebui să încercați să vă asigurați că sunt opriți pentru luptele cu șefii.

FFXIV: Viitorul

Sursa: Square Enix

Următoarea expansiune mare FFXIV se numește Endwalker și va servi pentru a completa povestea principală care se învârte în jurul cristalului Hydaelyn, o zeitate care are caracterul jucătorului și aliaților lor puterea Luminii. Endwalker va adăuga zone noi, conținut nou, șefi noi și clasa noi.

Endwalker adaugă jobul de vindecator Sage și jobul DPS corp la corp Reaper, precum și o cursă jucabilă Viera masculină (iepurași). Limita de nivel crește de la 80 la 90, extinzând povestea în zone și zone noi. Unele dintre noile încercări includ convocarea Anima, care a debutat în Final Fantasy X. De asemenea, va adăuga centru de date Oceania și, de asemenea, va oferi jucătorilor posibilitatea de a se juca cu prieteni de pe alte continente, datorită actualizărilor ample de server. Endwalker va adăuga, de asemenea, un nou sistem „Island Sanctuary”, care să fie inspirat de animale Animal Crossing, unde jucătorii se pot bucura de o experiență casuală solo.

Final Fantasy XIV m-a cucerit complet în căutarea pășunilor mai verzi din cauza declinului uneia dintre cele mai bune jocuri multiplayer pentru PC. Comunitatea a fost incredibil de caldă și primitoare și chiar dornică să încurajeze și să ajute să găzduiască jucători noi.

Plănuiesc să extind acest lucru mai mult în viitor, așa, dacă există obiecții sau sfaturi despre care ghidează și că mai multe informații, puneți întrebări. în comentarii și voi fi sigur că le voi răspunde.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here