Facebook a relaxat regulile de dezinformare pentru magazinele conservatoare pentru a opri acuzațiile de părtinire

Sursa: iMai mult

Ce trebuie sa stii

  • Un nou raport spune că Facebook a relaxat regulile privind dezinformarea pentru paginile conservatoare.
  • Posturilor de știri și personalități li s-a permis să răspândească informații greșite și au fost eliminate grevele.
  • Angajații spun că acest lucru a fost făcut pentru a opri publicitatea negativă și plângerile cu privire la părtinire.

Un nou raport NBC News spune că Facebook a relaxat politic de dezinformare și a lăsat paginile să răspândească știri false pentru a evita acuzațiile de părtinire anti-conservatoare.

Facebook a permis instituțiilor de știri și personalități conservatoare să răspândească în mod repetat informații false fără a se confrunta cu niciuna dintre sancțiunile declarate ale companiilor, potrivit materialelor scurse, analizate de NBC News.

Raportul spune că „conform discuții interne din ultimele șase luni”, Facebook a relaxat regulile pentru paginile conservatoare, inclusiv „Breitbart, fostele personalități ale Fox News Diamond și Silk, instituția de presă nonprofit PragerU și expertul Charlie Kirk”, nu-i penalizează. pentru încălcarea regulilor Facebook cu privire la dezinformare.

Raportul afirmă în continuare că Facebook a escaladat peste 30 de întrebări despre dezinformare din februarie, ștergând astfel grevele:

Lista și descrie escaladările, transmise către NBC News, transmise ale angajații Facebook din echipa de escaladare a dezinformarii, sub supraveghere directă a conducerii companiilor, au șters grevele în timpul procesului de revizuire care au fost emise unor parteneri conservatori pentru că au postat informații despre informații. în ultimele șase. luni. Discuțiile privind recenziile au arătat că angajații Facebook erau îngrijorați de fapt că plângerile cu privire la verificarea faptelor Facebook ar putea deveni publice și ar putea alimenta acuzațiile că rețeaua de socializare ar fi părtinitoare împotriva conservatorilor.

Discuții interne sunt susținute de doi foști și doi actuali angajați pe Facebook, care au declarat anonim pentru NBC că „au crezut că compania a devenit hipersensibilă la plângerile conservatoare, în unele cazuri făcând acorduri speciale pentru paginile conservatoare pentru a evita publicitatea negativă."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Două treimi din escalade au inclus pagini conservatoare precum Breitbart, Donald Trump Jr, Eric Trump și Gateway Pundit. Au existat, de asemenea, escalade (câte una) pentru CNN, CBS, Yahoo și OMS.

Un purtător de cuvânt al Facebook „nu a contestat autenticitatea materialelor scurse”, dar a spus că nu a prezentat imaginea completă. Un exemplu specific de observare a postării de Diamond and Silk în care îi acuză în mod pe democrați că falsă să caute membrii Congresului o mărire de 25 de miliarde de dolari, ca parte a unui pachet de stimulare pentru COVID-19:

Diamond și Silk nu s-au plâns încă pe Facebook cu privire la verificarea faptelor, dar angajatul a tras un semnal de alarmă pentru că „partenerul este extrem de sensibil și nu a ezitat să facă publice preocupările lor legate de presupusele părtiniri conservatoare pe Facebook."

Întrucât a fost al doilea avertisment de dezinformare a contului în 90 de zile, conform postărilor interne scurse, pagina a fost plasată în starea „infractor recidivant”.

Evaluarea a fost contestată și retrogradată, iar statutul de „infractor recidiv” a fost eliminat. Un angajat „politică/conducere” de la Facebook a intervenit și le-a spus echipelor să elimine ambele greve din cont. (A fost cea de-a doua greva a lui Diamond and Silk in 90 de zile)

Problema pare să fi stârnit un război puternic în cadrul Facebook, pentru că întreabă de ce compania încearcă să liniștească magazinele conservatoare, chiar și după ce cercetările nu au găsit astfel de părtinire:

Un angajat a scris o postare pe 19 iulie, raportată pentru prima dată de BuzzFeed News joi, în care rezumă lista escaladărilor de dezinformare găsite în sistemul de management al sarcinilor și susținând compania se bucură de politicienii conservatori.

Postarea, o copie a căreia NBC News a revizuit-o, l-a comparat și pe Mark Zuckerberg cu președintele Donald Trump și cu președintele rus Vladimir Putin.

Angajatul a scris pe un panou de mesaje intern:

„La fel ca toți baronii tâlhari, sclavii și jefuitorii care au venit înaintea ta, tu cheltuiești o ai pe care nu ai construit-o. Nicio sumă de caritate nu poate echilibra vreodată sărăcia, războiul și daunele mediului cauzate de sprijinul tău pentru Donald Trump"

Postul a fost eliminat, lista escaladărilor a fost făcută proprie, iar angajatul a concediat.

Raportul complet îl puteți citi aici.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here