UE anunță investigații antitrust oficiale asupra Apple Pay și App Store

Sursa: Apple

Ce trebuie sa stii

  • UE a anunțat o investigație oficială asupra practicilor Apple.
  • Mai exact, investighează Apple Pay și comportamentul anticoncurențial.
  • De asemenea, investighează regulile Apple App Store.

UE a anunțat o investigație oficială asupra posibilelor practici antitrust efectuate de Apple, atât în ​​​​ceea ce verifică Apple Pay, cât și App Store.

Într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a declarat:

Comisia Europeană a deschisă o investigație antitrust oficială pentru a evalua comportamentul Apple în legătură cu Apple Pay încalcă regulile UE de concurență. Ancheta se referă la termenii, condițiile și alte măsuri ale Apple pentru integrarea Apple Pay în aplicațiile comerciale și site-urile web de pe iPhone și iPad-uri, limitarea accesului Apple la funcționalitatea Near Field Communication (NFC) ("tap and go " ") pe iPhone-uri pentru plăți în magazine și presupuse refuzuri de acces la Apple Pay.

VP Margrethe Vestager a spus că „se pare că Apple stabilește condițiile privind modul în care Apple Pay ar trebui să fie utilizate în aplicațiile și site-urile comercianților”. De asemenea, funcționalitatea „tap and go” a iPhone-urilor pentru Apple Pay. Este important ca măsurile Apple să nu refuze consumatorilor beneficii noilor tehnologii de plată, inclusiv o mai bună alegere, calitate, inovație și prețuri competitive. Prin urmare, am decis să arunc o privire atentă asupra practicilor Apple în ceea ce privește acest lucru Apple Pay și impactul acestora asupra concurenței."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Într-o declarație, Apple a spus că este „dezamăgitor că Comisia Europeană înaintează plângerii fără temei de la o mână de companii care pur și simplu doresc o călătorie gratuită și nu vor să respecte aceleași reguli ca toți cei ceilalți. Nu cred că este corect - vrem să menținem condițiile echitabile în care oricine are hotărâre și o idee grozavă poate reuși."

Vestea vine în urma unei investigații preliminare asupra serviciului, care a ridicat „îngrijorări” că termenii și condițiile Apple „ar putea distorsiona concurența și pot reduce alegerea și inovația.„De asemenea, a menționat că Apple Pay este singura plată NFC încorporată în iOS pentru plățile în magazine.

UE a anunțat, de asemenea, o investigație similară asupra App Store într-un comunicat comun:

Comisia Europeană a deschisă investigații antitrust oficiale pentru a evalua regulile Apple pentru dezvoltarea de aplicații privind distribuția de aplicații prin App Store încalcă regulile UE de concurență. Investigațiile se referă în special la utilizarea obligatorie a propriului sistem de aplicare în aplicație proprietară la Apple și la restricțiile privind capacității dezvoltatorilor de informații utilizatorii de iPhone și iPad despre posibilități alternative de cumpărare mai ieftine în afara aplicațiilor.

În special, comisia va investiga utilizarea obligatorie a sistemului IAP al Apple și a cotei de comision de 30% a Apple, și precum și restricțiile aplicate dezvoltatorilor atunci când vine vorba de informații utilizatorilor cu privire la posibilitățile alternative de cumpărare în afara aplicațiilor. Ea notează în mod special o plângere depusă de Spotify în martie 2019.

citiți aici comunicatele complete de presă și aici.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here