Epic a vândut franciza Gears of War către Microsoft pentru că devenea prea scumpă

Cofondatorul Epic Games, Tim Sweeney, a dezvăluit că dezvoltatorul și-a vândut franciza Gears of War pentru Xbox 360 editorului său Microsoft, deoarece era prea scump pentru ca Epic să dezvolte alte jocuri din serie.

Într-o conversație cu Polygon, Sweeney a declarat că primul joc Gears of War, lansat în 2006, a costat 12 milioane de dolari pentru Epic și a generat venituri de 100 de milioane de dolari. Cu toate acestea, costurile de dezvoltare au continuat să crească pentru tranșele ulterioare:

Gears of War 3 din 2011 a costat „aproximativ de patru sau cinci ori mai mult” decât a făcut Gears of War în 2006. Potrivit lui Sweeney, așa cum merge Epic Games, al patrulea joc s-ar fi lăudat cu un buget de peste 100 de milioane de dolari. A obține un profit din proiect ar fi nevoie ca jocul să fie un succes major. „Orice mai puțin ne-ar putea scoate din afaceri”, a spus Sweeney.

Epic a vândut franciza Gears of War către Microsoft pentru o sumă nedezvăluită în 2014. Microsoft a lansat Gears of War: Ultimate Edition, o versiune reînnoită grafică a primului joc din serie, pentru Xbox One în 2015. Dezvoltatorul său intern, The Coalition, lucrează la următorul joc din serie, Gears of War 4, care va fi lansat pe 11 octombrie. Microsoft nu a anunțat câte cheltuiește pentru a dezvolta Gears of War 4.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Între timp, Epic lucrează la o serie de proiecte free-to-play, inclusiv shooter-ul MOBA Paragon, care va fi lansat mai târziu în 2016 pentru PC și PlayStation 4. De asemenea, încă lucrează la jocul de supraviețuire Fortnite pentru PC, care a fost anunțat pentru prima dată în decembrie 2011.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here