Cofondatorul Epic Games spune că industria trebuie să „lupte cu Microsoft” pe UWP

Pe de o parte, Microsoft cu UWP pentru Windows 10 face forță pentru ceva care ar putea fi revoluționar. Pe de altă parte, îl au pe co-fondatorul Epic Games, Tim Sweeney, care a declarat într-un articol pentru The Guardian că industria jocurilor de noroc lupte împotriva Microsoft, deoarece trebuie să „dorește să monopolizeze dezvoltarea jocurilor pe PC”."

Cuvinte puternice. Sweeney este o figură foarte respectată în industria jocurilor, Epic fiind în spatele francizei exclusive Gears of War de la Microsoft, printre multe altele.Dar de ce anume este atât de agitat? El susține că Microsoft încearcă să forțeze dezvoltatorii de jocuri să intre în „grădina cu pereți” a Magazinului Windows, ceea ce înseamnă, de asemenea, să sacrifice o parte din veniturile în acest proces.

„Problema specifică aici este că noua „Platformă Windows universală” a Microsoft este blocată și, implicit, este imposibil să descărcați aplicații UWP de pe site-urile web ale editorilor și dezvoltatorilor, să le instalați, să le actualizați și să desfășoare comerț cu acestea. în afara Magazinului Windows."

El spune că, prin lansarea de noi funcții exclusive pentru UWP, de îngrijire a dezvoltatorilor ar putea fi de fapt interesați, blocarea acestora în utilizarea Magazinului Windows este un lucru rău. Momentan, Magazinul Windows nu pare să poată face față acestor titluri masive, AAA așa cum sunt, deși ai spera că se va rezolva în curând.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Pentru a fi clar, obiecția lui nu este că UWP ca un lucru și nici că Microsoft are un magazin. El că, ca și în cazul win32, UWP ar trebui să fie mai deschis, și dezvoltatorii de jocuri ar trebui să fie liberi să-l folosească în timp ce vând jocuri directe sau prin alte magazine precum Steam.

El merge chiar până acolo să sublinieze ce crede că ar trebui făcut cu platforma. În scurt:

  • Că orice utilizator de PC Windows poate descărca și instala sau aplicație UWP de pe web, așa cum putem face acum cu aplicațiile win32. Fără bătăi de cap noi, fără avertismente insidioase cu privire la aventurarea în afara grădinii zidite a Microsoft și nicio modificare a setărilor implicite ale Windows.
  • Că orice companie poate opera un magazin pentru jocuri și aplicații Windows pentru PC în format UWP - așa cum face astăzi Valve, Good Old Games, Epic Games, EA și Ubi Soft cu formatul win32 și Windows nu va împiedica să obstrucționeze aceste reviste de aplicații , retrogradându-i la cetățenia de clasa a doua.
  • Căutați utilizatori, dezvoltatori și editori vor fi întotdeauna liberi să se angajeze în comerț direct unul cu celălalt, fără ca Microsoft să forțeze pe toată lumea să intre în monopolul său formativ de comerț în aplicare și să ia o reducere de 30%.

Încheie lăudând oameni precum Phil Spencer pentru că au ascultat preocupările dezvoltatorului, dar este un articol destul de îndrăzneț pe care Sweeney recunoaște că spera că nu va trebui să scrie niciodată. De asemenea, provoacă câteva gânduri serioase, mai ales dacă Microsoft intenționează să transforme Windows Store într-un loc atractiv pentru dezvoltarea de jocuri. Este o dezbatere care cu siguranță va face furie, așa că cântărește-ți propriile gânduri în comentariile de mai jos.

Sursa: The Guardian

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here