Angajații din China protestează împotriva disponibilizărilor masive ale Microsoft”,

Angajații Nokia din China protestează împotriva disponibilizărilor masive introduse de CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, luna trecută. Se spune că sute de angajați din China fac pichet pentru „preluarea ostilă și concedieri violente” timp de ore în șir vineri, iar acei angajați s-ar reuni după-amiaza pentru a preda cererile producătorului Lumia.

Protestul a avut loc la un birou chinez care are 2.400 de angajați. Cu toate acestea, este raportat că doar „sute” au participat la demonstrație, purtând bannere și strigând lozinci împotriva Microsoft.

Protestul a provenit din suma de 7 dolari de la Microsoft.Achiziția de 2 miliarde a Nokia și, ulterior, a anunțat o disponibilizare a 18.000 de angajați, în timp ce se reorganiza într-o nouă schimbare de strategie. Din cele 18.000, 12.500 dintre aceste reduceri ar fi făcute pe partea de telefon Nokia.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Pe lângă proteste, se mai raportează că Microsoft se confruntă cu dificultăți în China. Un raport Reuters afirmă că patru birouri Microsoft au fost perchezite de guvernul chinez în cadrul unei investigații anti-monopol.

Imaginea publică a Microsoft se extinde dincolo de nemulțumirea Chinei față de mișcările forței de muncă, deoarece Finlanda și-a exprimat și „trădarea” prin disponibilizări.

Sursa: Reuters

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here