Previzualizare Doom Eternal: Mai multă mâncare nedorită ... cu o întorsătură nutrițională

Sursa: Bethesda

Dacă este de crezut Hugo Martin, directorul de creație la id Software, Doom (2016) a fost doar începutul. Era pe drumul spre ceea ce compania dorea să facă cu franciza retro, hiper-violentă, dar mai sunt multe de explorat. Într-un interviu cu mine la un eveniment de previzualizare, el a comparat Doom Eternal cu Evil Dead 2 - un film care a refăcut originalul, dar a adăugat mai multe detalii care au modelat seria pentru deceniile următoare.

Doom Eternal, așteptat în martie 2020, este continuarea lui Doom (2016), care a reînnoit serialul clasic din punct de vedere vizual și tehnic. Era încă împușcătorul violent din caricatură cu care oamenii au fost familiarizați, dar a dus acțiunea la înălțimi mai mari și mai nebunești. A fost un joc care a ascultat deopotrivă într-o altă era și se potrivește perfect cu mediul de joc care a existat în 2016. Pentru ca Eternal să aibă succes de la distanță, trebuia să mărgă și mai departe și să facă mai mult. Ca Evil Dead vs. Evil Dead 2, Eternal trebuia să refacă multe dintre elementele care fac Doom (2016) grozav, dar să le stingă pentru a crea o experiență mai îmbogățitoare.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

La evenimentul de previzualizare menționat mai sus, am putut juca câteva ore în noua campanie. Am ajuns să-mi sfâșie și să-mi sfâșie mulțumirea inimii, dar erau mult mai multe acolo. Nu toate funcționează, dar dacă obiectivul a fost să le ofere fanilor Doom și mai mult de care să-și închidă dinții — mai multă poveste, mai mult joc, mai mult management al resurselor, mai mult Doom Slayer, mai multe medii — atunci Eternal. reușește.

„Cred că putem fi distractive. Putem fi ușori. Vă putem pune doar să împușcați și să sfâșieți demonii, dar asta nu înseamnă că nu putem face față unui joc inteligent”, a spus Martin. „Te ridicăm de nivel, te gândești la mult mai mult."

E timpul să rupi și să rupi

Doom Eternal

Shooterul retro, ultraviolent a revenit

Gata să vedeți ce îi rezervă Iadul Pământului? Doom Eternal este continuarea lui Doom (2016) și are loc exact acolo unde a rămas ultimul - cu toate filmările și multe altele.

  • 60 USD la Microsoft Store (Xbox One)
  • 60 USD la Microsoft Store (PC)

În scopul acestor previzualizări, am jucat sau versiune pentru PC a jocului cu setări înalte.

Ce zici de managementul agresiv al resurselor?'

Sursa: Bethesda

O frază care continuă să apară este „junk food cu conținut nutrițional”, pe care Martin o menționează pentru prima dată în remarcile sale introductive. Este un descriptor perfect pentru ceea ce caută să fie Doom Eternal: un joc care vă sătură pofta de dulce pentru o luptă distructivă, aparent lipsită de sens și exagerată, dar care, de asemenea, vrea să vă provoace cu ceva mai mult. Asta însemna să nu arunci ceea ce a funcționat în primul Doom, ci să-l aduci la un alt nivel.

Doom Eternal continuă jocul rapid, nebun și sângeros din Doom (2016), dar cu o întorsătură. Nu numai că smulgeți și sfâșieți demonii rapid și bombastic, dar acum trebuie să vă gestionați rapid resursele. Martin îl numește „gestionarea agresivă a resurselor”, ceea ce sună ca un oximoron la prima vedere, dar are sens în practică.

Doom Eternal este un joc care îți satură pofta de dulce pentru o luptă distructivă, exagerată, dar vrea și să te provoace cu ceva mai mult.

În timpul celor două ore pe care le-am jucat pe Doom Eternal, am aflat imediat ce a vrut să spună. La fel ca în Doom (2016), ești aruncat în acțiune fără nicio introducere. Primești o armă și începi să distrugi inamicii, dar după un minut sau două, primești ferăstrăul cu lanț. În jocul anterior, ferăstrăul cu lanț a fost o armă strălucitoare, dar era și o modalitate de a umple muniția. Acest lucru ar fi putut deveni parte a strategiei tale pe măsură ce trece prin niveluri, dar nu era obligatoriu (nu l-am folosit aproape atât de mult pe cât voia jocul). Aici, nu este doar o parte cheie a arsenalului tău, dar este ceva fără de care nu poți trăi. Este ca arma ta din punct de vedere al importanței.

Gestionarea resurselor este un aspect mult mai mare al jocului în Eternal, deoarece echipa a vrut să-l facă pe jucător să gândească mai mult. Tragerea și ruperea sunt distractive, dar trebuie să existe mai mult pentru a contracara monotonia și pentru a oferi jucătorilor sau a provoca depășit. Deci resurse precum muniția și sănătatea sunt mai rare de date aceasta. Există câteva împrăștiate în fiecare nivel, la fel ca înainte, dar există mai puțin. Pentru a te menține în viață, trebuie să folosești în mod regulat instrumente precum ferăstrăul cu lanț.

„În prima parte a dezvoltării

am aruncat piesele înapoi împreună cu noi dușmani... Dar nu s-a adăugat cu adevărat la distracție”, a spus Martin, explicând că schimbarea ferăstrăului cu lanț a fost ca jucătorul să nu se gândească doar la resursele lor, ci să-l facă să interacționeze mai mult cu arsenalul lor. „Dacă folosești ferăstrăul cu lanț, primeai muniție și era mult mai captivant să o faci așa decât atunci când tocmai o ridică de pe sol."

Alături de arme și ferăstrău cu lanț, un nou instrument care vă va ajuta să aduni resurse: Flame Belch. După cum puteți ghici din nume, este un dispozitiv care stinge focul. folosi acest lucru pentru a lumina amicii, care, în schimb, aruncă bucăți de armură. Dacă poți ucide inamicul după ce l-ai prins, vei obține și mai multă armură.

Vi se va aminti adesea această nevoie de mai multe resurse. Jucam doar la a doua cea mai grea dificultate, dar am fost inundat de mementouri ca aveam sanatatea redusa sau ca aveam munitie redusa. În plină zonă de luptă agitată, este ușor să ignori chiar și literele mari de pe afișajul heads-up (HUD) care îți spun să găsești un demon pe care să-l distrugi pentru sănătate. Când arma ta trece automat la ferăstrău cu lanț și alergi încercând să găsești un demon suficient de slab pentru a sparge pentru muniție, îți dai seama că trebuie să-ți modifici strategia. Reușește să spargă monotonia rupturii și rupturii fără a îndepărta prea mult jucătorul de misiunea generală a jocului. Nu este "distractiv" în sensul tipic al cuvântului, dar este, așa cum a spus adesea Martin în interviul nostru, "angajant."

„Chiar și sângele și demonii distructivi au un scop. Da, aș putea smulge părți și arată grozav, dar și pot dezactiva părți care sunt de fapt foarte important", a spus Martin. „Dacă ar fi să definesc ingredientul cheie numărul unu al angajamentului, trebuie să mă gândesc. Dacă nu mă gândesc, sunt doar plictisit."

Doom Eternal dar remixat

Sursa: Bethesda

Un alt aspect al lui Doom (2016) care a fost remixat pentru Eternal sunt puzzle-urile. În primul Doom, există nenumărate puzzle-uri de sărituri susținute de lumini verzi care vă arată unde să mergeți. Aspectele platformelor ale acestor puzzle-uri pot fi provocatoare, dar accentul nu se pune niciodată pe puzzle-urile în sine, ci pe ele pentru a despărți secțiunile de luptă și a crea profunzime fizică în niveluri.

Eternal este la fel de mult un joc de platformă 3D, pe cât este un shooter.

Eternal, pe de altă parte, este la fel de mult un platformer 3D, pe cât este un shooter. Aceste secțiuni încă servesc același scop și în primul Doom, dar sunt mai complexe și mai mari. O secțiune, în special, mi-a dat multe probleme. Nu numai că trebuia să ajungi de la platformă la platformă, dar trebuia să-ți cronometrezi săriturile pentru a coborî de pe platformele care care cădeau și a sări în modul potrivit pentru a lovi sau bară de pe care să-ți poată balansa. Mori mult în Doom Eternal și speranța este că folosești pentru a învăța din greșelile tale. Se plătește cel mai mult în astfel de situații.

Oferă o modalitate de a provoca jucătorul și de a extinde aspectele din Doom (2016), dar, mai important, creează un alt spațiu pentru id Software pentru a introduce mai multe instrumente pentru jucători. Există o nouă abilitate Dash pe care o puteți debloca, care adaugă și mai mult spațiu pentru puzzle-uri platforme; un cârlig pentru carne, care este o pușcă cu un cârlig atașat; și un sistem Rune actualizat care nu trebuie să finalizați o temniță pentru a debloca noi abilități (desigur, acesta a fost înlocuit cu Slayer Gates, astfel jucătorii nu vor pierde zonele opționale).

Sursa: Bethesda

Sistemul de competențe a fost, de asemenea, diversificat. În loc să adăugați doar puncte în sănătatea sau capacitatea de muniție, puteți debloca noi abilități care merg împreună cu o creștere a sănătății. Acesta permite jucătorului să adapteze ușor stilul de joc la preferin, chiar dacă strategia generală de a ucide cât mai mulți demoni este încă prioritară.

Toate acestea se reunesc pentru a face progresul mai interesant. Martin a sub a vrut ca jucătorul să se simtă să împliniți echipa atunci când s-au creat ceva nou, iar acest lucru este valabil în multe domenii îmbunătățească). Indiferent dacă înveți sau nouă abilitate, găsești sau nouă armă sau îmbunătățești sau abilitati, există locuri care să simți că mergi mai departe. Acest lucru devine din ce în ce mai important în timp, pe măsură ce jocul introduce și mai mulți inamici și îl pune pe Doom Slayer în situații și mai intense.

Dincolo de câteva atingeri complicate, echipa a lucrat pentru a reface modul în care speră că publicul va vedea Doom. Este un "joc video" în cel mai elementar sens al cuvântului, așa că există elemente care vor să-i aducă un om. Am fost încântat să văd un simbol 1UP mai mult în depărtare, ceea ce, de fapt, vă oferă veți mai multe odată ce străduiești să-l ridici. Doom (2016) a fost deja o întoarcere retro, dar Doom Eternal este și mai direct în acest sens.

Mai mult totul, chiar mai mult

poveste?

Sursa: BethesdaThe Doom Slayer și The Betrayer au o „conversație”."

O critică uriașă la adresa primului joc, potrivit lui Martin, a fost că unul dintre ele s-au simțit repetitive. Acest lucru a fost abordat în multe domenii. În primele două niveluri, ai lovit în jur de trei peisaje diferite și ai lovit o secțiune surprinzătoare cu zăpadă în al treilea, de exemplu. Acela este valabil și pentru lucrul acesta, instrumentele de îngrijire a lucrului la dispoziție și acum elementele de poveste. Cu toate acestea, povestea a trebuit corectată? Aveam neapărat nevoie de mai mult complot?

Doom Slayer nu-i pasă de complotul tău. Scuipă în fața poveștii tale.

A existat întotdeauna o deconectare între Doom Slayer și ceea ce se întâmplă în jurul lui. El este, evident, un cifr pentru a iubi diferite elemente narative, pentru a avansa jocul și pentru a oferi un scop de luptă excesivă. Aceste elemente, în ansamblu, nu sunt la fel de important ca rezultatul, care este să ducă jucătorul într-o altă zonă.

Nu că face timp să asculte de Samuel Hayden, de exemplu, deoarece spune că nu distruge instalația Argent, dar o face oricum pentru Doom Slayer nu-i pasă de complotul tău. El este apatic, ceea ce este amuzant ca personaj și alegere narativă, dar în context, arată cât de mult trebuie să știi jucătorul. Jucătorii pot interacționa cu povestea dacă doresc (și ar trebui, deoarece multe din tradiții arată multă creativitate și o dedică față de materialul sursă), dar Doom Slayer le oferă minim necesar pentru a lucra, ceea ce da tonul. pentru restul jocului.

Pe de altă parte, Doom Eternal îl face o componentă cheie, ceea ce se simte ciudat în unele zone. După o secvență, întâlnești un personaj numit Trădătorul, care îți oferă un MacGuffin pe care trebuie să îl duci într-o altă parte a nivelului și să îl combini cu un alt MacGuffin. În loc să reacționeze în modul său tipic nepăsător, Doom Slayer atunci când face timp să se uite la Tradător prin casca lui, să ia MacGuffin și să-i permită Tradatorului să comenteze situația. Doom Slayer este un jucător activ aici în locul unui avatar, care se simte în afara caracterului. De asemenea, atrage atenția asupra câtorva lipsite de sens sunt multe elemente ale intrigii. În Doom (2016) fost o glumă cât de cât de puțin contau piesele, chiar dacă citiți, totul avea sens. În Eternal, este cheia.

Acest lucru ar putea funcționa pentru unii, deoarece îi conferă lui Doom Slayer mai multă personalitate. Din păcate, nu funcționează în scopul de a permite jucătorului să experimenteze intriga, mai ales că complotul este un nonsens. Sigur, a fost întotdeauna exagerat și ridicol, și toate acestea au fost în concordanță cu ceea ce este Doom, dar sunt atât de multe revelate aici în date, obiecte de colecție și depozite de expunere devine copleșitoare.

Concluzia pe Doom Eternal

Doom Eternal este mult mai mult din ceea ce era deja mult joc în Doom (2016). Există mai multe de explorat și mai multe cu care să te joci. Există mai multe instrumente, mai multe strategii pentru a merge împreună cu și mai mulți inamici, mai multe ritmuri de poveste de experimentat și, desigur, mai multe rupturi și rupturi. Faptul că echipa id Software a reușit să facă acest din urmă punct și mai complex prin adăugarea managementului resurselor în combinație este o dovadă a pe care a vrut să se concentreze cu această nouă intrare.

Jocul este atât de actualizat, cât și de revenit – chiar mai mult decât a fost primul Doom – iar atenția la detaliile este lăudabilă. Rămâne de văzut dacă se va traduce într-o experiență satisfăcătoare în toată ambiția sa; Martin spune că jocul complet va avea peste 22 de ore de joc, așa că este suficient timp pentru a-l vedea cum se concretizează.

Cel puțin, jucătorii vor primi mai mult din Doom de bază pe care îl iubesc; ruptură și ruptură și mai mult ruptură și mai mult ruptură.

Înrudit: recenzia noastră completă DOOM Eternal Xbox One

E timpul să rupi și să rupi

Doom Eternal

Shooterul retro, ultraviolent a revenit

Gata să vedeți ce îi rezervă Iadul Pământului? Doom Eternal este continuarea lui Doom (2016) și are loc exact acolo unde a rămas ultimul - cu toate filmările și multe altele.

  • 60 USD la Microsoft Store (Xbox One)
  • 60 USD la Microsoft Store (PC)

Sfâșiind-o

Doom Eternal Deluxe Edition

Acum cu toate extraurile

Nu numai că primește campania și Battlemode, dar primești și o copie a Doom 64, un Year One Pass, suplimente de campanie, skin-uri și multe altele.

  • 90 USD la Microsoft Store

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here