Aveți nevoie de controlere Valve Index Knuckles pentru Half Life: Alyx?

Sursa: Ferestre Centrală/Supapă

Cel mai bun raspuns: Nu. Valve a lucrat pentru a se asigura că Half-Life: Alyx este o experiență uimitoare, indiferent de hardware-ul VR pe care îl joacă. Controlerele cu senzori tactili vor oferi o experiență mai „autentică” pentru mâinile lui Alyx în joc. Cu toate acestea, gameplay-ul real nu va fi foarte diferit, chiar dacă încă ești cu un HTC Vive de prima generație.

  • O experiență VR puternică: Oculus Rift S (de la 399 USD la B&H Photo)

Cum diferă experiența?

S-ar putea să vă întrebați cum poate diferi experiența de joc Half-Life: Alyx, în funcție de hardware-ul pe care îl utilizați pentru a o experimenta. Datorită eforturilor Valve de a face Half-Life: Alyx cât mai accesibil posibil, veți avea o experiență grozavă jucând jocul indiferent dacă utilizați controler Valve Index, controler HTC Vive, controlere Oculus Touch sau chiar Controlere Windows Mixed Reality.

O parte din magie vine în excelența software-ului Valve. Echipa Half-Life: Alyx a muncit din greu pentru a se asigura că și hardware-ul VR mai vechi poate oferi o experiență solidă de joc, personalizând metodele de introducere pentru fiecare tip de controler. Asta înseamnă că controlerele mai avansate vor avea funcții lor avansate activate automat.

De asemenea, înseamnă că controlerele mai puține nu vor dezavantaja jucătorii doar pentru că nu au același număr sau aceeași configurație de butoane. Principalele intrări în joc constau în apucarea, fie fizic, fie prin mănușile gravitaționale Russell, tragerea cu arme sau atingerea obiectelor pentru a interacționa. În timp ce recunoașterea avansată a mâinilor din Valve Index face mâinile lui Alyx să pară mai realiste, rezultatul final nu este mult diferit din perspectiva jocului.

Ce zici de mișcare și precizie de țintire?

Sursa: Nick Sutrich/Windows Central

În ciuda unor diferențe destul de masive în ceea ce privește precizia de urmărire între căști, Valve a lucrat pentru a se asigura că Half-Life: Alyx menține un nivel de continuitate între controler și tipurile de urmărire atunci când joci. Multe căști Windows Mixed Reality, de exemplu, folosesc două camere pentru a urmări mișcările controlerului și ale jucătorului. Deși este în regulă pentru multe experiențe VR simple, jucătorii au descoperit că jocurile cu mișcare rapidă precum Beat Saber sau jocurile cu cerințe precise de mișcare sunt mai dificil de a juca pe aceleași.

Valve a creat un sistem de interpolare impresionant în Half-Life: Alyx care funcționează în mână cu propriile metode de urmărire ale căștilor pentru a estima mai bine ceea ce încerci să faci în joc. Asta înseamnă că momentele în care ții un controler în fața altuia, așa cum ai face atunci când ții un pistol cu ​​​​două mâini, nu vor avea ca rezultat mișcare neplăcută sau pierderea urmăririi. În schimb, software-ul Valve din culise este suficient de inteligent pentru a înțelege că ciudateniile în urmărire sunt doar atât; ciudățenii, nu mișcări intenționate și poate ajuta la protejarea automată împotriva acestor situații frustrante.

Ce ai este bine

Sursa: Nick Sutrich/Windows Central

La sfârșitul zilei, asta înseamnă că nu aveți nevoie de controlerele Valve Index de aproape 300 USD doar pentru a vă bucura de Half-Life: Alyx. Nu veți obține un avantaj de joc atunci când utilizați aceste controle, care este componentă cheie a motivului pentru care aveți nevoie de ele pentru Half-Life: Alyx. Dacă ar deja o compatibilă cu SteamVR, cum ar fi fost HTC Vive, veți vedea o imerșiune asigură prin îmbunătățirea prin suprafață a controlului impresionante ale Valvei, a unei capacități de controlerului. mișcările ar trebui să arate ca într-un joc de realitate virtuală.

Dacă aveți un alt set de căști este urmărit de SteamVR, nu vă faceți griji, experiența dvs. nu va fi mai mică doar pentru că nu există abilități de urmărire a degetelor index. Veți putea în continuare să ridicați cu ușurință obiecte, să folosiți arme și alte puzzle-uri și să manipulați lumea virtuală într-un mod care nu a fost făcut într-un joc VR până în prezent. Este o experiență uimitoare, obligatorie, indiferent de modul în care o întâlniți.

Preț mediu, performanță de top

Oculus Rift S

Simplu și accesibil

Oculus Rift este mult mai ușor de configurat decât predecesorul său și este, de asemenea, mai puțin costisitor decât rivalii săi. O combinație perfectă? Cu siguranța credem.

  • 399 USD la B&H Foto
  • 399 USD la Best Buy

Accesorii VR la prețuri accesibile pe care le veți folosi de fiecare dată

Baterii reîncărcabile Energizer (14 USD la Amazon)

Controlerele tactile și WMR necesită baterii AA pentru funcționarea și vorbind din experiență, veți dori să investiți devreme în unele baterii reîncărcabile pentru a economisi bani pe termen lung. Acest pachet include un încărcător de perete care poate gestiona patru AA simultan, așa că nu ar trebui să fie timp de nefuncționare în timp ce așteptați sau încărcare.

Lavețe din microfibră SecurOMax (7 USD la Amazon)

Nu este nimic mai rău decât lentilele VR încețoșate sau murdare. Îți împiedică capacitatea de a te concentra corect asupra acțiunilor din setul cu cască și, sincer, sunt pur și simplu neplăcute. Aceste cârpe de la SecurOMax nu vor zgâria lentilele căștilor și veți fi bucuroși că le-au avut la îndemână după câteva sesiuni.

Hyperkin FreeStep (22 USD la Amazon)

Dacă v-ați săturat să vă împiedicați de cablul care merge de la căștile VR la computer, puteți ridica pe pământ cu acest sistem de suspensie. Are șase carabiniere retractabile care se lipesc de tavan și oferă cantitatea potrivită de slăbiciune pentru a menține cablul la o lungime ideală.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here