Ai nevoie de un comutator de rețea?

Cel mai bun raspuns: Dacă nu aveți nevoie de un comutator de rețea depinde de câte dispozitive de nevoie pentru a vă conecta la rețeaua de acasă sau de la birou cabluri. Dacă de obicei vă bazați pe Wi-Fi și sunteți mulțumit de performanță, probabil că nu este necesar un comutator de rețea, dar dacă puteți conecta diverse PC-uri și alte componente hardware, un comutator vă poate face viața mai ușoară.

  • Rețea Gigabit: TP-Link TL-SG105E (25 USD la Amazon)
  • Comutator accesibil: TP-Link TL-SF1005D (8 USD la Amazon)

Ce este un comutator?

Un comutator de rețea este un dispozitiv simplu care găzduiește un număr de stabilitate de porturi Ethernet. Acestea pot fi folosite pentru a conecta multe dispozitive cu porturi RJ45. PC-ul, televizorul, imprimanta, consolele si alte dispozitive inteligente vor avea mai mult ca sigur un port Ethernet care poate fi folosit pentru a crea o conexiune mai stabila. Deși Wi-Fi a parcurge un drum lung în ultimul deceniu, încă nu bate o conexiune prin cablu. Dacă sunteți mulțumit de performanță wireless a routerului dvs., probabil că un comutator nu este pentru dvs.

Comutatoarele de rețea sunt concepute pentru proprietarii de case sau birou pentru a crea rețele conectate fizic. Un comutator va prelua controlul asupra gestionării traficului și vă oferi unele funcții avansate de rețea de îngrijire a rutei furnizate de ISP-ul dvs. poate să le lipsească, și mai mult performanță. Există două tipuri de comutatoare pe piață: gestionate și neadministrate. Primul este pentru utilizatorii avansați care știu că fac și trebuie să ajusteze setările comutatorului pentru rețea. Un comutator negestionat este opțiunea mai bună pentru proprietarii de case, deoarece se va ocupa în mare parte de tot cu puțin uman sau deloc aport.

Ai nevoie de un comutator?

Dacă puteți să creați rețea de domiciliu sau de a putea cabla Ethernet, routerul dvs. nu va avea probabil suficiente porturi fizice, care este locul în care un comutator intra în joc. Ceea ce pot face aceste dispozitive este să scadă de sarcina routerului (sau punctului de acces) și să ofere mai multe puncte de conectare pentru dispozitive. Comutatorul gestionează traficul, asigură că datele merg către și ale fiecărui dispozitiv fără întârziere și deschide noi scenarii pentru implementarea tehnologiei.

Să presupunem că aveți o consolă Xbox și un televizor inteligent în sufragerie, ambele cu porturi Ethernet. Routerul dvs. Este într-o altă lume și numai Xbox are acces la exterioară folosind Wi-Fi. Aveți un PC și o unitate NAS instalată în aceeași cameră cu routerul, ambele conectate prin Ethernet și vizionați în principal media Plex de pe NAS pe consolă. instala un comutator de rețea în sufragerie cu un singur cablu Ethernet care rulează către router.

Acest comutator ar putea oferi acces la internet la televizor și la consola fără probleme de latență sau de fiabilitate care ar putea fi prezent cu Wi-Fi de acasă. În plus, acest lucru ar permite ca NAS să fie conectat la televizor, care ar putea apoi transmite conținut direct, fără a fi nevoie să pornească consola Xbox. Având mai multe dispozitive pe o conexiune fizică, eliberează lățimea de bandă Wi-Fi pentru dispozitivele portabile precum smartphone-ul, tabletele și laptopurile.

Singurul dezavantaj al rulării unui cablu Ethernet între camerele acesta va trebui să încercați să îl fixați pe perete sau pe plinta inferioară, ceea ce s-ar putea dovedi a fi pacoste în dvs. funcție de planul proprietății. Acest lucru ar putea fi trecut cu vederea de performanță fi stabilită a rețelei de transmitere a conținutului 4K pe ecranul mare.

Alegerea comutatorului potrivit

Comutatoarele în sine pot fi folosite acasă, într-un birou mic sau într-o locație în care mai multe mașini trebuie conectate. Există două tipuri de bază de comutatoare, gestionate și neadministrate, și care este cel mai bine pentru dvs. depinde de cerințele dvs. și de cât de bine aveți cunoștințe cu rețelele. Am adunat unele dintre cele mai bune comutatoare gestionate și neadministrate disponibile astăzi, dar puteți arunca o privire mai jos la câteva opțiuni rapide.

Performanță Gigabit

TP-Link TL-SG105E

Excelent pentru construirea propriei rețele

Acest comutator TP-Link gestionat Gigabit cu cinci porturi este ideal pentru o configurație mică de birou sau acasă pentru conectarea hardware-ului de jocuri și a serverelor media. Unitatea mică găzduiește câteva caracteristici serioase care se găsesc de obicei în comutatoarele mai scumpe, cum ar fi diagnostice, QoS și multe altele, în ciuda prețului bugetar.

  • 25 USD pe Amazon

Prietenos cu bugetul

TP-Link TL-SF1005D

Când nu aveți nevoie de performanță Gigabit

Există un motiv pentru îngrijirea acestui „splitter” TP-Link costă doar 8 USD și asta pentru că acestea sunt porturi de 100 Mb/s și nu Gigabit (1.000 Mb/s), deci nu obțineți sau rețea locală super-rapidă. viteze. Dar dacă nu aveți nevoie de mai mult de 100 Mb/s, atunci acesta este un mic mic grozav cu care să începeți.

  • 8 dolari la Amazon

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here