Ai nevoie de Surface Go, mai scump?? Probabil ca nu.

Majoritatea canalelor media importante și-au publicat recenziile Surface Go pe baza versiunii mai scumpe, cu 8 GB de RAM și 128 GB de stocare. De asemenea, mulți au respins definitiv modelul de 399 USD cu doar 4 GB de RAM și 64 GB de stocare eMMC mai lentă.

Dar cât de mult contează specificațiile superioare? În testul nostru inițial al vitezelor de stocare, modelul de 128 GB are avantajul de viteză (1.100 MB/s) față de modelul de 64 GB (260 MB/s), dar care este impactul în lumea reală?

În ultimele zile, am folosit modelul de 4 GB la fel ca și cu cel de 8 GB, iar concluzia mea este următoarea: pur și simplu nu este atât de mare diferență.

Vezi la Microsoft

Surface Go este lent?

Într-o lucrare anterioară, am comparat ambele modele Surface Go pentru vitezele de citire și scriere de stocare. Mai jos este tabelul de comparație împreună cu un hard disk de 7.200 RPM pentru comparație, împreună cu alte dispozitive pentru context.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Surface Go (128 SSD) vs Surface Go (64 eMMC)

CrystalDiskMark (mai mare este mai bine)

Dispozitiv Citire Scriere
Surface Go (eMMC) 260 MB/s 145 MB/s
Surface Go (SSD) 1.185 MB/s 133 MB/s
Suprafața 3 (eMMC) 149 MB/s 33 MB/s
Dell XPS Tower (HDD) 133 MB/s 150 MB/s
Laptop de suprafață 648 MB/s 244 MB/s
Surface Pro 4 758 MB/s 159 MB/s
Surface Pro 2017 847 MB/s 801 MB/s
Cartea de suprafață 1.018 MB/s 967 MB/s
Surface Pro 2017 1.284 MB/s 963 MB/s
Cartea de suprafață 2 1.411 MB/s 1.202 MB/s

Pe hârtie, SSD-ul în modelul de 128 GB este destul de impresionant și în comparație cu dispozitivele Surface mai scumpe.

Memoria de 64 GB a Surface. (Pentru cei care vorbesc despre motivul pentru care eMMC este mai rapid decât SSD, este doar testarea variației - acestea sunt aceleași viteze).

Înrudit: eMMC vs. Stocare SSD: Care este diferența?

Cum îl folosești contează

O parte a problemei cu Surface Go – și cu orice computer, de altfel – este să știi cum intenționează o persoană să folosească dispozitivul. Surface Go se adresează piețelor educaționale (K-12), lucrătorilor de primă linie (FLW), consumatorilor generali și familiilor. Totuși, oamenii au întrebat Surface Go rulează AutoCAD? Și ce zici de Adobe Lightroom? Sau este bun pentru editarea videoclipurilor?

În utilizarea mea cu Surface Go, am folosit așa cum credeam că este destinat: pentru computere ușoare. Iată o listă cu exact ceea ce include:

 • Vizionand videoclipuri.
 • Procesarea cuvântului.
 • E-mail.
 • Jocuri ușoare (X-Morph: Defense, Little Triangle și Die for Valhalla!).
 • Rețelele de socializare.
 • Știri și navigare pe web.
 • Editarea fotografiilor prin Adobe Elements 2018.
 • Ascultând muzica.

Pentru toate aceste sarcini, Surface Go cu 4 GB de RAM și 64 GB de stocare a funcționat foarte bine. De fapt, a spune diferența dintre modelul entry-level și cel mai scump a fost dificil.

Un utilizator de pe Reddit a întrebat dacă Surface Go este potrivit pentru ei. Iată ce căutau:

Nu mai sunt un jucător uriaș și orice procesare serioasă a datelor pe care o fac este gestionată pe serverul meu de acasă sau pe desktop, așa că este mai puțin despre putere pentru mine și mai mult despre a avea un aparat Netflix/eReader în pat/ în zbor care De asemenea, poate să apară și să răspundă la un e-mail rapid sau să se ocupe de citirea/adnotarea unui document atunci când este necesar să navigheze când este necesar

Practic, caut un iPad Pro care să nu mă blocheze în iOS și să-mi ofere funcționalitatea unui software-ul care îmi place într-un sistem de fișiere deschise cu care sunt familiarizate.

Dacă nevoile și așteptările dvs. de calcul sunt similare, Surface Go - oricare versiune - va fi bine.

Gestionarea memoriei Surface Go se descurcă singură

Utilizatorii de PC-uri profesioniști tind să se bucure de microgestionarea dispozitivelor lor, inclusiv să acorde atenție utilizării RAM. Dar acesta este în mare parte un pas inutil pentru un computer cu utilizare ocazională precum Surface Go. Windows 10 face o treabă admirabilă de a gestiona memoria RAM fără a fi în detrimentul performanței. Windows 10 la 4 GB de RAM este mai optimizat pentru a utiliza acea memorie dacă o setați și o uitați.

Acolo unde contează mai mult RAM este să scoateți Surface Go din modul S și să treceți la instalarea aplicațiilor precum Chrome, Steam, iTunes (din Magazin), Battle.net și Razer Synapse. Aceste aplicații tind să instaleze aplicații „ajutor” care rulează în fundal și consumă resurse în timp. Deși oferă un anumit beneficiu utilizatorului, performanța PC-ului se va degrada probabil în timp. Aruncarea mai multă memorie RAM este o soluție, dar este o costisitoare. Limitarea doar aplicațiilor din Microsoft Store este o altă opțiune, dar și acestea sunt compromisuri, cum ar fi să nu poată folosi sau aplicație de care ai nevoie.

Nu respingeți Surface Go entry-level

Concluzia din experiența mea în utilizarea Surface Go de 399 USD este că, dacă îl utilizați ca computer secundar pentru canapea, pat, într-un zbor, cafenea sau pentru a ține copiii ocupați în mașină, nu există diferență vizibilă de performanță între acest și model. mai scump de 550 USD. Așa că cumpărați versiunea mai ieftină și economisiți niște bani.

Pentru studenții care caută un computer ușor pentru ca clasa să ia notă, să răspundă la e-mailuri, să se ocupe de rețelele sociale sau să ruleze Microsoft Word, nu este nevoie reală de a obține unul mai scump decât dacă poți permite să existe. nevoie de acel spațiu de stocare. Cu alte cuvinte, cumpărați versiunea mai ieftină și economisiți niște bani.

Există 40 GB de spațiu de stocare utilizabil pe 64 GB Surface Go out of the box cu Microsoft Office complet deja preinstalat. Combină asta cu extinderea microSD și natura autolimitată a unui PC de 10 inchi și cred că utilizatorii vor fi surprinși că nu îl înghesuie plin de jocuri sau aplicații de mare volum.

Întregul eMMC "lent" versus SSD "rapid" contează, dar numai pentru încărcarea de jocuri sau aplicații uriașe – și chiar și acolo, este încă mult mai rapid decât un hard disk.

Dar, dacă aveți nevoie de 8 GB de RAM - și pentru a fi clar, unii dintre voi sau vor - sau mai mult spațiu de stocare, luați modelul Surface Go de 550 USD.

Iată câteva sfaturi ale cumpărătorului:

 1. Dacă Surface Go va fi folosit ca PC cu normă întreagă, alegeți modelul de 8 GB.
 2. Dacă Surface Go va fi un computer secundar pentru calcule ușoare, modelul de 4 GB ar trebui să fie perfect.

Exprimarea negativă legată de 4 GB de RAM și de stocare eMMC vine în principal de la oameni care nu l-au folosit niciodată. Încearcă și judecă singur, pentru că s-ar putea să realizezi că este mai bun decât ceea ce ți s-a spus.

Vezi la Microsoft

Lectură similară pentru Surface Go

 • Surface Go: Cum să ieși din Windows 10 în modul S
 • Cum să reinstalați Windows 10 Home în modul S pe Surface Go
 • Surface Go vs. iPad-uri
 • Surface Go vs. Chromebook

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here