Trebuie să știu ceva despre Assassin's Creed ca să mă bucur de Odyssey?

Seria Assassin's Creed este compusă din 11 jocuri principale, fără să ia în calcul numeroase spin-off-uri. De la lansarea sa inițială în 2007, Ubisoft a făcut din aceasta o franciză anuală aproape tot timpul. Acest lucru poate fi, desigur, intimidant atunci când vă gândiți să alegeți cel mai nou joc. O să înțeleg? Trebuie să știu ceva despre restul seriei? Dacă vă puneți aceste întrebări, vă puteți ajuta să defalcați punctele vitale ale complotului pe care să vă îngrijiți să vă înțelegeți.

Fiecare joc Assassin's Creed are loc în cel puțin două perioade de timp; unul situat în trecutul istoric și unul în prezent. Acest lucru este explicat cu câteva elemente și tehnologie SF în joc. Prin utilizarea unei mașini numite Animus (și mai târziu Helix), jucătorii pot fi martori a trecutului strămoșilor lor analizându-și ADN-ul. Odyssey va prezenta o poveste în Grecia antică și alta în zilele noastre, pe care o să vă detaliați mai jos.

  • Vezi pe Amazon
  • Vezi la Microsoft

Cum continuă narațiunea?

Assassin's Creed Odyssey nu continuă direct nicio narațiune istorică din trecut, dar reia de unde a rămas povestea sa modernă. Din fericire, o parte semnificativă a jocului are loc în Grecia antică în timpul războiului din Peloponesia. Nu ar trebui să vă pierdeți sau să vă încurcați când experimentați această poveste, deoarece este complet independentă și nouă.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Gândește-te la asta ca la Universul cinematografic al Marvel. Nu trebuie să fi urmărit fiecare film cu Captain America pentru a-ți bucura de Black Panther. Același lucru este valabil și pentru Assassin's Creed. Toți împărțișesc universul și vor conține uneori referiri unul la celălalt, dar narațiunile lor istorice nu sunt întotdeauna mari să continue direct și sunt în parte independentă.

Istoric

Odiseea se va desfășura între 431 și 404 î.HR. pe continentul grecesc și insulele înconjurătoare din Marea Egee. Acesta este cel mai îndepărtat Assassin's Creed care a avut loc vreodată. Din acest motiv, nu este o continuare directă niciuna dintre celelalte intrări și nici nu va prezenta tradiționalul tău Assassin vs. Conflict templier, deoarece acele societăți nu au fost încă întemeiate. Este propria ei fiară.

Dacă ești interesat, verifică tot ce știm până acum despre Assassin's Creed Odyssey.

Zi moderna

Acum narațiunea sa modernă este puțin mai complicată. Aici vă va fi util să măcar niște cunoștințe terțiare despre ce se întâmplă.

Cheia zilei moderne este continuarea unui război străvechi între Asasini și Templieri. Templierii, în acest caz, nu sunt Cavalerii Templieri pe care puteți vizualiza. În schimb, sunt un grup de oameni dedicati idealurilor Ordinului Templierului sub pretextul de control al corporației multinaționale cunoscută sub numele de Abstergo. Pentru a spune simplu: aceștia sunt băieții răi.

Scopul templierilor și, prin extensie, al Abstergo, este de a crea o utopie perfectă prin utilizarea manipulării și controlului. Pentru a face acest lucru, ei caută artefacte puternic cunoscute sub numele de Bucăți de Eden, care au fost realizate de ființe cunoscute sub numele de Prima Civilizație (cunoscute și sub numele de Isu, Precursori și Cei care au venit înainte).

Deși Prima Civilizație nu sunt din punct de vedere tehnic zei, este ușor să nu se refere la ei ca atare, deoarece într-adevăr nu există un termen mai bun pentru ei. Prin utilizarea Pieces of Eden, ei au subjugat umanitatea timpurie și i-au transformat în sclavi. După un mare dezastru, aproape toți au fost distruși și Bucățile lor de Eden s-au împrăștiat pe tot globul.

Asasinii și Templierii sunt acum prinși într-un joc de pisică și șoarecele în timp ce încerca să găsească aceste Bucăți de Eden pentru a împiedica să cadă în mâinile greșite, fiecare crezând că sunt eroii proprii povești. Ambii vor în cele din urmă pacea mondială, dar Asasinii o doresc prin liberul arbitru, în timp ce templieri sau doresc prin dominație.

Serialul a prezentat câțiva protagoniști moderni diferiți de-a lungul cursului său, în special Desmond Miles, dar ceea ce trebuie să știi că acum joci în rolul femeilor pe nume Layla Hassan, o fostă angajată Abstergo devenită afiliată Assassin.

În timp ce retrăiește viața unui mercenar spartan din Grecia antică care să intre în contact cu o bucată de Eden, ea va fi simultan fugită de Abstergo.

Ce zici de mecanica de joc?

În ceea ce privește gameplay-ul, Assassin's Creed de anul trecut și-a zdruncinat întreaga fundație renovând complet mecanica de lungă durată a luptei și de explorare a seriei. Odyssey preia această nouă experiență RPG și o perfecționează și mai mult. Nu vă veți face o mare favoare, obișnuindu-vă cu gameplay-ul intrărilor anterioare. Odyssey este suficient de unică, ar trebui să poată sări fără să vă faceți griji pentru comenzile sale.

Concluzie

Deși te poți bucura de Odyssey fără a juca niciun alt joc Assassin's Creed, s-ar putea să fii totuși confuz din când în când. Sperăm că informațiile de mai sus vă ajută să înțelegeți ce s-a întâmplat și importanța unor jucători cheie din franciză și vă permiteți să vă bucurați din plin de Odyssey.

  • Vezi pe Amazon
  • Vezi la Microsoft

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here