Diferența dintre controlerele Oculus Touch, HTC Vive și PlayStation VR

Nu contează dacă sunteți proprietar de PlayStation VR, susținătorul Oculus Rift Day One sau explorați universul într-un HTC Vive, acum există controlate pentru fiecare care vă permiteți să vă întindeți brațele reale și să interacționați. cu lumea virtuală. Acolo unde controlerele de mișcare erau considerate trucuri inutile pentru jucătorii de pe consolă, VR a introdus noi mecanici de joc convingătoare și noi metode frumoase de interacțiune cu ceea ce prin a fi controlat destul de simplu. Pentru mulți utilizatori de VR astăzi, controlerele de mișcare nu sunt un supliment - sunt implicite - și nicio aplicație sau joc nu este complet fără imersiunea suplimentară oferită de aceste accesorii.

Dar sunt toți acești controlori egali? Chiar contează dacă folosești controlerele vechi PlayStation Move în locul viitorului Oculus Touch? Dacă o aplicație a fost creată având în vedere controlerele Vive, experiența este identică peste tot? Există un astfel de lucru ca „cel mai bun” controler de mișcare? Hai să aruncăm o privire!

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

PlayStation Move

Sony a introdus pentru prima dată comenzile de mișcare pe PlayStation 3 în 2010 pentru a concura cu popularul Nintendo Wii, și nimic nu s-a schimbat la aceste controle de la acea lansare. Acestea sunt baghete simple cu globuri strălucitoare la un capăt și un declanșator în mijloc. Degetul mare se sprijină pe șase butoane, fiecare menit să reproducă un buton de control al PlayStation DualShock. Nu există joystick sau D-Pad, așa că controlerele sunt folosite doar pentru navigarea interfețelor dacă aplicația sau jocul vă permite să vă îndreptați cu bagheta ca un cursor al mouse-ului.

PlayStation Move nevoie să fii în fața camerei, în special a camerei PlayStation, pentru a avea controlerele „văzute” în jocul pe care îl îngrijesc. Aceasta înseamnă că nu puteți îndepărta complet de cameră sau jocul pierde din vedere controlerele și nu puteți interacționa cu mediul virtual. Acest aranjament al camerelor funcționează bine doar în condițiile de lumină slabă, deoarece camera se bazează pe vederea luminii de la capătul baghetei pentru a vă determina.

Acestea controlează sunt surprinzătoare de precise, având în vedere că se bazează pe o tehnologie veche de șase ani, dar dintre cele trei sisteme de control, PlayStation Move este cel mai puțin precis și cel mai probabil să necesite depanare pentru a reveni în joc atunci când mâinile tale dispar.

Vezi pe Amazon

Controler Vive

Controlerele de mișcare ale HTC sunt singurele controlere VR care sunt incluse în fiecare cutie. Nu puteți cumpăra un Vive fără controlele Vive, toată platforma este concepută pentru a vă întinde mâinile și a interacționa cu lumea. Aceasta înseamnă că costul pachetului Vive este puțin mai mare decât cele independente pentru concurență, dar înseamnă, de asemenea, că fiecare aplicație și joc pentru Vive este construit pentru a profita la maximum de această experiență.

Acestea sunt mai mari dintre cele trei controle ale mișcării, au posibilitatea de a mări măsura inelului din partea de sus a controlului. La fel ca și căștile Vive, acest inel este acoperit cu senzori care captează lumina difuzată de farurile Vive. Acest sistem asigură un nivel ridicat de precizie atâta timp cât vă aflați în limitele Chaperone. Sub acest inel, pe arborele controlerului, veți găsi un touchpad mare pentru degetul mare, un declanșator în partea de jos și butoane speciale de prindere pe care să le activați prin strângerea controlerului.

Controlerele Vive se simt puțin stângace la început, dar abilitatea de a privi în jos în VR și de a vedea lucrul cu care interacționează brațele tale este incredibilă. Unele aplicate vă fac controlele mai mici decât realitatea sau vă fac mâinile invizibile în timp ce ridicați ceva, iar asta poate duce ocazional să vă iubiți în cap cu controlul sau să vă iubiți controlul împreună. Designul durabil face ca daunele să fie mai puțin îngrijorătoare, ceea ce le permite utilizatorilor să revină rapid la distracția în VR.

Oculus Touch

Acestea sunt singurele controlate de mișcare care nu erau disponibile cu căștile VR asociate la lansare și, în prezent, adaugă 100 USD la costul Oculus Rift. Dacă aveți o configurație Oculus Rift la scară completă a camerei, va trebui să cheltuiți încă 60 USD pentru o treilea senzor Constellation. Întârzierea lansării pentru Oculus Touch înseamnă, de asemenea, că un număr copleșitor deții și jocuri pentru Rift sunt construite doar în vederea controlului Xbox One. Acest lucru este de așteptat să se schimbe în timp, ceea ce Oculus a ajutat, asigurându-se că erau disponibile peste 50 de jocuri gata pentru atingere la livrarea controlerelor.

Controlerele Oculus Touch sunt de departe cele mai elegante și cu caracteristici complete dintre controlerele VR de astăzi. Întregul controler se potrivește în mână și se înfășoară în jurul degetelor, oferindu-vă acces la o pereche de joystick-uri, patru declanșatoare și mai multe butoane în partea de sus a controler principal. Primul declanșator și joystick de pe fiecare controler pot detecta când cifrele tale se ating, creând ceea ce se numește „prezența mâinii” în mai multe aplicații. Aceasta înseamnă că poate îndrepta și ridica degetul mare în sus în lumea reală, iar avatarul tău virtual va face același lucru. Dacă nimic altceva, este grozav pentru a batjocori alți jucători în jocurile online.

Sunt multe de plăcut la controlerele Oculus Touch și la aplicațiile care le acceptă. Este nevoie de puțină muncă suplimentară pentru a vă bucura pe deplin de aceste controle, mai ales dacă trebuie să extindeți lungimea cablurilor dvs. Oculus pentru a aprecia capacitatea de a vă deplasa în spațiul de joc fără a trage de computer. Odată ce vă dați seama, întreaga configurație merită pe deplin.

Vezi pe Amazon

Controlează Windows Mixed Reality

Windows Mixed Reality este o nouă adăugare la Windows 10, care cuprinde realitatea virtuală și ofertele de realitate augmentată de la Microsoft. Controlerele Windows Mixed Reality dezvăluite recent fac parte din acest efort, pentru a urmări mișcării mâinii pentru căștile de pe platformă. Deși nu vor fi lansate până la sfârșitul acestui an, avem deja sau idee despre ofertele lor.

La fel ca și căștile în sine, controlerele Windows Mixed Reality nu se bazează pe senzori montați. În timp ce majoritatea clienților pentru consumatori de pe piață utilizează camere și senzori externi, căștile Windows Mixed Reality gestionează toate urmărirea intern. Deși controlerele nu folosesc urmărirea din interior spre exterior a setului cu cască, o matrice de senzori integrate pe setul cu cască urmărește poziționarea controlerului.

Cu toate acestea, bazându-se pe senzorii pentru căști orientați în față, câmpul vizual în care funcționează aceste controle ar putea fi un motiv de îngrijorare. Microsoft nu a oferit încă demonstrații practice cu controlerele și, cu această abordare a urmăririi, ar putea fi limitate ale preciziei și mișcării acestora.

În ceea ce privește designul, aceste controle împrumută elemente atât de la baghetele HTC Vive, cât și de la controlerele Oculus Touch. Deși vor fi ținute de o singură prindere, ca în cazul baghetelor HTC Vive, veți obține un factor de formă compactă precum Oculus Touch. Din imaginile pe care le-am văzut până acum, se pare că aceste controle au o combinație de joystick și touchpad.

Favoritul tau?

Ce controlere VR ai încercat? Care preferați? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii!

Actualizat mai 2017: Au fost adăugate viitoarele controale Windows Mixed Reality de la Microsoft, care se lansează mai târziu în această dată.

Obține mai multe PlayStation

Sony PlayStation

  • PlayStation 4: Tot ce trebuie să știți
  • PlayStation 4 Slim vs. PlayStation 4 Pro: pe care ar trebui să-l cumpărați?
  • Cele mai bune tastaturi pentru PlayStation 4 în 2019
  • Cele mai bune jocuri pentru PlayStation 4
  • PlayStation 4 Pro De la 400 USD la Amazon
  • PlayStation 4 Slim De la 300 USD la Amazon

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here