Dezvoltatorii reacționează la Windows 10X și Microsoft Developer Day

Sursa: Microsoft

Ce trebuie sa stii

  • Windows 10X este o versiune optimizată a Windows creată pentru dispozitive cu ecran dublu.
  • Microsoft a prezentat Windows 10X la Microsoft Developer Day și a lansat un emulator al sistemului de operare.
  • Dezvoltatorii au răspuns pozitiv Windows 10X până acum, deși susțin că UWP se confruntă în continuare cu provocări.

Microsoft a prezentat Windows 10X la Microsoft Developer Day. Pe lângă faptul că prezintă sistemul de operare elegant, Microsoft a discutat despre optimizarea aplicațiilor pentru dispozitive cu ecran dublu, cum ar fi viitorul Surface Neo. Windows 10X va putea rula aplicații UWP, aplicații MSIX și aplicații Win32, iar fiecare aplicație care rulează pe sistemul de operare va rula într-un container. Microsoft a lansat emulatorul Windows 10X, astfel încât să poată împărți feedback-ul cu Microsoft și să optimizeze aplicațiile pentru dispozitive cu ecran dublu. După aproximativ o zi de demonstrații Microsoft și lansarea emulatorului, iată cum se simte dezvoltatorii UWP.

Arlo, dezvoltatorul din spatele Spotimo și un cunoscut lider al comunității UWP, afirmă,

Cred că 10X este cu siguranță viitorul Windows. spune că au un plan pentru a moderniza cu adevărat Windows de date și îl fac să se întâmple. Voi optimiza cu siguranță aplicația pentru 10X! Pe lângă ecranele duble, aplicația va suporta deja cea mai mare parte a Wonder Bar cu zero modificări. Aștept cu nerăbdare să fac și lucruri noi și unice cu el ?

În ceea ce privește platforma aplicației, este posibil ca Microsoft să fie evidențiat Win32 ieri, dar într-un mod subtil, au arătat un anumit angajament real față de UWP în același timp. Ei știu că modelul UWP este abordarea corectă și a căuta să aplice la cât mai multe lucruri posibile pentru a oferi utilizatorilor beneficii, indiferent de aplicații pe care le-ar putea oferi.

Simt dacă/când acest dispozitiv începe să decoleze, în special cu dispozitivele OEM, UWP va ajunge în fața și în dezvoltarea dezvoltării aplicațiilor pe Windows 10X și sunt entuziasmat.

Niels Laute, dezvoltatorul din spatele Huetro afirmă,

Îmi voi optimiza aplicația a accepta acest factor de formă pentru că ar trebui să fie destul de ușor de făcut. Dacă vă uiți la acest dispozitiv sau sistemul de operare, acesta ar putea fi un sistem de operare cu productivitate ucigaș. Este optimizat pentru asta. Văd atât de mulți oameni cu iPad Pro la locul de muncă (compania F500). Cu toate acestea, nu este optimizat pentru întreprinderi, unele aplicații lipsesc, sunt greoaie cu fișiere și toate acestea Unele au Surface Pro, dar acesta nu este clar un dispozitiv însoțitor. Este literalmente un PC. Dacă acesta este ceva la mijloc, ar putea fi un hit. Cu asta, oamenii se pot baza pe el singurul lor dispozitiv (pe langa telefonul lor). Ce vor oamenii să aibă și acolo? Aplicații. Aceasta ar putea fi o cale de întoarcere pentru a obține mai multe aplicații. Se simte mai mult ca o tabletă, așa că este mai important să ai Magazin.

Yair, dezvoltatorul din spatele QuickPad afirmă,

spune că Microsoft lucrează din greu pentru a facilita cât mai ușor suportul și optimizarea dispozitivelor cu ecran dublu. Aceștia acoperă, de asemenea, web-ul și este foarte posibil ca web-ul să fie foarte bun pentru ei, deoarece înseamnă că vor dezvoltatorii pot crea un PWA care va funcționa grozav pe orice ecran dublu fără a-și face griji cu privire la sistemul. de operare.

Felix-dev, un membru al comunității UWP Discord și dezvoltatorul UWP/WinUI spune,

Viitorul platformei UWP în viitorul apropiat și pe termen mediu nu va depinde de 10X și de succesul său sau nu. Punctul major pe care trebuie să îl abordeze MS, aceasta creează continuarea modelului de aplicație UWP și a platformei de dezvoltare pe Windows 10, sistemul de operare desktop. 10X în sine nu închide aceste lacune. În timp ce aplicațiile UWP rulează mai bine pe 10X decât Win32, în cele din urmă, dezvoltatorii vor întreba dacă pot aplica experiența pe UWP sau nu. Și în prezent, UWP este încă prea limitat în acest sens. Nu contează dacă UWP rulează compatibil cu sistemul produselor preconizate nu pot fi create cu acesta.

10X este o nouă platformă în care UWP este nativ acasă. Windows 10 Desktop va fi în continuare dominant în marea majoritate a deciziilor dezvoltatorilor/companiilor, deși pentru o lungă durată de software.

Sergio Pedri, dezvoltatorul din spatele Legere afirmă,

Am spus asta deja de ceva vreme, cred ca o platforma precum W10X va permite aplicatii noi si moderne sa straluceasca ca niciodata. În aplicații speciale UWP, care vor beneficia, de asemenea, de cele mai rapide containere de pe W10X, pe lângă toate diversele avantaje ale UI și cel mai rapid timp de rulare în general (comparativ cu. React Native sau PWA).

Rudy Huyn, inginer principal de software la Microsoft, și-a împărțit gândurile despre Windows 10X ca platformă pentru aplicațiile UWP pe Twitter. Huyn a dezvoltat o gamă largă de aplicații UWP înainte de a se alătura Microsoft, inclusiv aplicația oficială Dropbox și 6tag.

Emulator Windows 10X este disponibil! Probabil cea mai bună platformă pentru aplicațiile UWP! Testați și bucurați-vă de experiența cu ecran dublu!
⚠️ Recuperează că am lansat emulatorul pentru ca dezvoltatorii să înceapă să lucreze, aplicațiile optimizate pentru 10X sunt ținute secrete pentru moment ?
//t.co/QoOuyLBuY8

– Rudy Huyn (@RudyHuyn) 11 februarie 2020

Un nou Windows strălucitor

Windows 10X este încă într-un stadiu relativ incipient de dezvoltare, cel puțin în ceea ce privește ceea ce dezvăluie ceea ce au avut șansa să se joace, așa că opiniile s-ar putea schimba în timp. Reacția inițială a comunității de dezvoltare a UWP pare să fie pozitivă, recunoscând în același timp că UWP se confruntă în continuare cu provocări.

Citiți mai multe despre Windows 10X

  • Microsoft oferă viziunea pentru aplicații cu ecran dublu pe Windows 10X și Android
  • 5 lucruri pe care trebuie să le știți despre containerele Windows 10X, UWP și aplicațiile Win32

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here