Demeo hands-on: Dungeons and Dragons pentru noi ceilalți

Sursa: Nick Sutrich / Android Central

Dungeons and Dragons este una dintre acele experiențe pe care m-am gândit adesea, dar nu le-am întreprins niciodată. De-a lungul anilor, am jucat jocuri de cărți precum Magic the Gathering, am participat la mai multe petreceri Everquest și World of Warcraft LAN și, totuși, ceva la fel de omniprezent precum Dungeons and Dragons mi-a scăpat, într-un fel, întotdeauna de înțelegere. Nu știu dacă este angajamentul profund cu care jucătorii D&D sunt adesea de acord – fratele meu are un grup obișnuit de D&D cu care joacă – sau uriașul regulament care pare să se schimbe tot timpul; Doar că nu a făcut niciodată parte din rutina mea.

Demeo amenință că va schimba toate acestea - într-un mod foarte bun, desigur - aducând sentimentul Dungeons and Dragons în lumea VR, creând o atmosferă de joc de societate într-un subsol virtual în care tu și alți trei colegi de echipă puteți să vă adânciți în adâncime. temnițe fără a fi nevoie de o navetă sau un angajament masiv. Sunt Dungeons and Dragons pentru noi ceilalți, dacă vreți.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Resolution Games, dezvoltatorul Demeo, mi-a oferit oportunitatea de a lua parte la o sesiune virtuală practică a jocului săptămâna trecută. În timp ce m-am alăturat doi dintre dezvoltatorii jocului și altui jurnalist de jocuri pentru o oră din zi, am descoperit că Demeo mi-a stârnit interesul; m-a chemat într-un mod în care RPG-urile pe turn nu au făcut-o de vremuri și m-a lăsat să-mi doresc mai mult.

În timp ce l-am jucat pe Oculus Quest 2 pentru această sesiune de joc, versiunile viitoare de Demeo vor suporta atât jocuri VR, cât și „clătite” simultan, ceea ce înseamnă că tu și toți prietenii tăi de jocuri pe computer poți lua parte la o experiență genială, indiferent dacă ei. vrei să te înscrii în VR sau nu. Dacă intenționați să jucați mai mult timp în VR, cele mai bune accesorii Quest 2 vor face acele sesiuni prelungite mult mai confortabile.

Demeo Așteptări realiste

Sursa: Resolution Games

În sesiunea de joc de o oră, am terminat aproape două temnițe, ceea ce înseamnă că probabil că vă puteți aștepta la aproximativ o jumătate de oră per temniță. Excepția este, desigur, dacă doriți să curățați întreaga temniță sau să explorați toate secretele acesteia înainte de a pleca. Demeo începe jucătorii împreună la intrarea în temniță, însărcinați să găsească cheia care va descuia ușa - ambele fiind plasate într-un punct aleatoriu în temniță. Piesa de tablă a fiecărui jucător este aleasă din timp și reprezintă una dintre cele patru clase RPG tradiționale.

Fiecare temniță este generată procedural, iar inamicii sunt plasați în mod aleatoriu, de asemenea, similar jocurilor roguelike sau roguelite. Jucătorii încep cu un pachet de cărți, care sunt, de asemenea, randomizate la început, dar pot fi personalizate în rundele ulterioare. Puteți cumpăra cărți la sfârșitul fiecărei temnițe folosind aurul pe care l-ați câștigat din uciderea inamicilor și găsirea comorilor. Veți găsi aceste cărți în mână ținând palma în sus, așa cum ați face cu un pachet de cărți adecvat în mâna dvs.

Sursa: Resolution Games

Fiecărui jucător îi este permis să efectueze două acțiuni pe tură, constând de obicei dintr-o mișcare și un atac special în timpul hands-on-ului. Totuși, mișcarea și atacul sunt considerate o singură tură, așa că puteți lega împreună câteva tipuri diferite de acțiuni pentru a profita la maximum de fiecare tură. La fel ca multe jocuri de societate sau RPG-uri pe rând, temnițele lui Demeo au o grilă pe podea care urmărește mai bine distanța pe care o poate deplasa piesa unui jucător. Piesele sunt ridicate și plasate în locul dorit, așa cum v-ați aștepta într-un joc de societate. Veți arunca chiar și un zar cu 20 de fețe după fiecare acțiune pentru a vedea cât de reușită va fi mișcarea făcută.

Am înregistrat o parte din a doua temniță în timpul expunerii, pe care o puteți viziona needitat mai jos. Vocea mea nu a fost înregistrată dintr-un motiv oarecare, așa că nu mă veți auzi.

Demeo Adu-ți prietenii, nu este nevoie de pivniță

Sursa: Resolution Games

Demeo este conceput ca o modalitate mai socială de a juca jocuri multiplayer, care, prea des, se transformă în experiențe centrate pe individual, care se întâmplă să aibă loc pe același teren ca și alți oameni. Din experiența mea, prea mulți jucători din jocurile multiplayer – în special împușcături – ajung să joace mai mult ca niște lupi singuratici decât ca făcând parte dintr-o haită. Gameplay-ul mai lent, mai tactic al lui Demeo și concentrarea pe a se înghesui în jurul unei mese - complet cu comunicare în aer liber - fac să simți că joci de fapt același joc cu alți oameni.

Comenzile lui Demeo le permit jucătorilor să rotească masa, să tragă singuri prin lume și chiar să crească sau să se micșoreze la dimensiunea care este cea mai confortabilă.

Acel sentiment de a sta în jurul unei mese aduce avantaje și dezavantaje similare cu omologii lor în timp real. De exemplu, după doar câteva minute de joc, gâtul a început să mă doară din cauza privirii în jos. Deși acest lucru se poate întâmpla și cu o versiune reală a Dungeons and Dragons - sau orice joc de societate, de altfel - Resolution Games a dezvoltat o modalitate simplă de a corecta această problemă: înclinarea vizualizării tablei în joc. O simplă lovitură în sus sau în jos a fiecărei legături va înclina placa astfel încât, în loc să priviți în jos, acum așteptați cu nerăbdare o vedere mai de sus în jos a plăcii.

Rotirea are loc în unghiuri mici, astfel încât să o puteți înclina atât de mult sau cât de puțin doriți, pentru a elibera orice gât drept. În timpul sesiunii practice, dezvoltatorii au glumit că acum au cele mai puternice gâturi din lume și văd de ce. Deși acest mecanic este genial, am fost întristat de faptul că înclinarea plăcii face ca camera în jurul tablei să fie neagră. Acest lucru se face pentru a împiedica oamenii să se simtă rău, deoarece camera din jurul tablei arată foarte mult ca un subsol când placa este într-un unghi normal.

De fapt, mi-a plăcut absolut senzația de a sta în jurul unei mese într-un subsol cu ​​prietenii, jucând D&D. Mi s-a părut autentic din toate punctele de vedere și, de mai multe ori, am simțit că vreau să mă sprijin pe masă pentru o privire mai atentă asupra personajelor sau doar să mă relaxez puțin în timp ce îmi aștept rândul. Demeo, ca un joc obișnuit de societate, se joacă cel mai bine atunci când este așezat din mai multe motive, deși cu siguranță poți juca în picioare dacă preferi.

Demeo oferă un sentiment de prezență pe care majoritatea jocurilor multiplayer pur și simplu nu îl realizează. Chiar simți că ești în cameră cu prietenii tăi.

Am petrecut întreaga oră practică stând pe scaunul meu de birou, așa cum trecusem anterior prin tutorial și prima redare. Între cele două sesiuni, am descoperit că statul a fost mai confortabil modalitatea de a juca. Nu este nimic în neregulă să stai în picioare tot timpul – oamenii fac asta când joacă biliard sau alte jocuri de genul – dar un joc strategic și bazat pe rând, cum ar fi Demeo, pare că are mai mult sens din confortul un scaun.

Dacă ești îngrijorat de cât de inconfortabil ar fi să te apleci peste o masă virtuală uriașă doar pentru a ajunge la piesa ta, nu fi. Comenzile lui Demeo le permit jucătorilor să rotească masa, să tragă singuri prin lume și chiar să crească sau să se micșoreze la dimensiunea care este cea mai confortabilă. Toate acestea se fac într-un mod natural, care are sens într-o lume a ciupirii și a măririi.

Veți vedea jucători înghesuiți în jurul mesei - reprezentați de o mască și o pereche de mâini - la dimensiunea exactă pe care și-au făcut-o ei înșiși. Fie că se uită în jos la o placă minusculă de 2 ft x 2 ft sau că te micșorează, astfel încât piesa ta eroului este la fel de mare ca fața ta, a putea intra și a obține cel mai bun punct de vedere este incredibil de util când te joci cu ceilalți. Cea mai bună parte este că, din cauza modului în care Resolution Games a proiectat măștile, mâinile și fețele altor jucători nu vor sta în cale.

Demeo De abia aștept să se aprofundeze

Sursa: Resolution Games

După doar o oră, am fost total captivat. M-am gândit la Demeo pentru tot restul zilei și abia așteptam să am cât mai mulți dintre prietenii mei în acest joc. În calitate de adult care are o familie, un program încărcat și nu se poate programa chiar și o oră pentru a juca cu prietenii câteva săptămâni, un joc precum Demeo se simte ca amestecul perfect de accesibilitate și profunzime. Nu știu despre tine, dar majoritatea prietenilor mei locuiesc acum în mai multe locuri din țară și din lume și pur și simplu nu este posibil să mă întâlnești în mod regulat și să joc ceva ca Demeo în viața reală.

Adevăratul cheie al experienței, pentru mine, a fost sentimentul de prezență pe care Demeo îl oferă. M-am simțit ca și cum aș fi de fapt în camera cu acești oameni, făcând strategii și socializând într-un mod care înainte se simțea posibil doar atunci când mă întâlneau în viața reală. Versiunea obișnuită pentru PC cu tastatură și mouse, când se lansează, va lipsi cu siguranță acea componentă, deoarece pierzi un anumit grad de experiență senzorială în afara VR, dar, îmi imaginez, va fi totuși o modalitate excelentă de a te aduna cu prietenii în afara limitelor un adevărat hangout la subsol.

Demeo va fi actualizat regulat cu conținut nou, gratuit, cum ar fi medii, inamici, cărți și multe altele, începând cu Realm of the Rat King, în vara anului 2021.

Resolution Games spune că intenționează să mențină Demeo actualizat în mod regulat cu conținut nou, livrat în format „carte”. Prima extensie de conținut, Realm of the Rat King, a fost tachinată pe Twitter înainte de lansarea jocului, arătând că Resolution se angajează să aducă o mulțime de conținut gratuit viitor. Am văzut, de asemenea, utilizatori care solicită funcții precum capacitatea de a fi stăpânul temniței într-un joc, ceea ce ar deschide o cutie complet nouă de viermi pentru multiplayer. Oricum ar fi Resolution, viitorul pare luminos pentru acest dungeon crawler.

Adunați-vă în jurul mesei

Demeo

Adună-ți echipajul

Adună-ți prietenii pentru un dungeon crawler cu patru jucători, care nu se simte ca nimic din ce ai mai experimentat până acum, datorită imersiunii VR.

  • 30 USD la Oculus
  • 30 USD la Steam

Este posibil să câștigăm un comision pentru achiziții folosind link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here