Dell XPS 13 vs. HP Spectre x360: Ultrabook Battle Royale de 13 inchi!

Actualizat 14 februarie 2017: Am reîmprospătat acest articol cu ​​​​cateva actualizări ale hardware-ului - și anume oferta 4K de la HP și cititorul de amprentă XPS 13 opțional.

La sfârșitul anului 2016, consumatorii au o mare problemă atunci când cumpără un Ultrabook premium: prea multe opțiuni bune. Cu doar câțiva ani în urmă, utilizatorii de Windows erau afectați de invidia hardware-ului Apple - linia de laptopuri MacBook era un hardware fenomenal care a făcut de rușine aproape fiecare PC de pe piață - dar acele poziții se inversează acum în mod ironic.

Astăzi, confruntăm Spectre x360 reproiectat cu XPS 13 (9360) reîmprospătat, astfel încât să vă puteți face o idee mai bună despre avantajele și dezavantajele fiecăruia. Ambele sunt în fruntea listei noastre pentru cele mai bune Ultrabook-uri premium, dar numai unul poate fi rege.

  • HP Spectre x360 (4K) | Vezi la Best Buy
  • HP Spectre x360 | Vezi la HP
  • Dell XPS 13 | Vezi la Dell

Specificații: Ce este diferit?

Nu puteți începe o confruntare fără a compara specificații. În cea mai mare parte, ambele dispozitive oferă hardware similar în gama Ultrabook de 13 inchi. Mai exact, ambii folosesc procesoare Kaby Lake Intel Core de generație a șaptei, pot ajunge până la 16 GB de RAM (neupgrade) și până la 1TB PCI-e SSD (înlocuit de utilizator).

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Există totuși unele diferențe semnificative și acestea pot face toată diferența pentru unii oameni. Iată o diagramă simplă care arată unde diferă aceste două.

Caracteristică XPS 13 Spectre x360
Convertibile Nu da
Yrackpad de precizie da Nu
Opțiune de afișare QHD da Nu
Opțiune mat FHD da Nu
Opțiune FHD lucioasă Nu da
Opțiune de vizualizare 4K Nu da
Slot pentru card SD da Nu
Verificare baterie LED da Nu
Port USB vârf C unu Două
Încărcare rapidă USB de tip C Nu da
Thunderbolt 3.1 da da
Rama subțire a vizualizajului Da – 3 laturi Da – 2 laturi
Suport stilou Nu da

Evident, unele dintre acestea sunt o afacere mai mare decât altele. Personal, consider că opțiunea de afișare 4K și capacitatea de a converti în „modul cort” sunt diferențe semnificative.

Afişa

Când vine vorba de ecrane, ambele laptop-uri oferă afișaje fantastice. Dell oferă două opțiuni – opțiune tactilă non-touch Mat (1920x1080) și QHD lucios (3200x1800). HP oferă o configurație tactilă lucioasă 1920x1080, precum și o opțiune tactilă lucioasă 4K (3840x2160).

IGZO Infinity Edge de la Dell nu este lent și este probabil cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor - în special pentru oricine apreciază o viață mai bună a bateriei și un afișaj anti-orbire. Dacă puteți să vă afișați, nu puteți greși cu oferta HP 4K touch cu suport HP Pen. Cu toate acestea, are un preț - este cu 300 de dolari mai mult decât versiunea touch FHD.

Actualizați: Magazinul Microsoft vinde o opțiune unică XPS 13: Full HD cu atingere.

Câștigător: HP

Vezi la Best Buy

Tastatură

Ambele HP și Dell oferă tastaturi mai bune decât media. Dell este din plastic negru și predispus la captarea uleiurilor de pe piele, deși are o iluminare de fundal mai bună. HP optează pentru gust mai mari, integral metalice, care vă oferă mai mult spațiu la tastare.

Călătoria este bună pentru ambele, la 1.3 mm, dar HP are puțin mai multă revenire și este mai puțin moale.

În timp ce ambele sunt solide, HP este mai bună.

Câștigător: HP

Vezi la HP

Trackpad

Trackpad-urile de pe aceste dispozitive sunt greu de evaluat. Iată de ce: HP are hardware mai bun (mai lin și mai mare), dar se bazează pe Synaptics pentru software. Hardware-ul Dell este bun – nu grozav – dar folosește Microsoft Precision pentru gesturi și mișcări mai bune.

Sincer, este o spălare. Ambele evaluează mai mult decât media și majoritatea oamenilor ar trebui să fie de acord cu ele. Dar preferințele personale vor conta aici.

Câștigător: cravată

Calitate de construcție

HP optează pentru un șasiu integral din metal, în timp ce Dell îl împarte între metal și fibră de carbon premium. Tastatura Dell este din plastic, dar acesta este singurul loc în care o veți găsi.

Personal, îmi place designul unibody din metal. Oferă doar o impresie mai bună și se simte grozav. Cu toate acestea, nici nu mă pot plânge de XPS 13. De fapt, finisajul moale la atingere este mai primit la utilizare, deoarece nu este primit la atingere.

O să-i dau lui HP încuviințarea, dar nici la XPS 13 nu e nimic blestemat. Ambele sunt excelente.

Câștigător: HP

Caracteristici – Windows Hello, Wi-Fi și multe altele

HP Spectre x360 Windows Hello la masă cu o cameră IR, astfel încât să vă puteți conecta la Windows 10 cu fața. Dell a adăugat un cititor de amprentă opțional la XPS 13, care costă 25 USD în plus.

Spectre x360 se transformă și într-o tabletă – o caracteristică majoră – în timp ce XPS 13 este un laptop „clasic”. Ambele oferă ecrane tactile.

Camera compatibilă cu Windows Hello merge mult pe HP Spectre x360

XPS-ul Dell are o placă Killer Wireless AC35 în el, dar nu este ceva pentru care să decideți. În cele mai multe cazuri, Wi-Fi se simte la fel.

HP are, de asemenea, încărcare rapidă USB Type-C, astfel încât să puteți obține sau încărcare de 90% în 90 de minute. Totuși, trebuie să utilizați încărcătorul proprietar. (Alte încărcătoare funcționează, doar că nu la capacitate maximă.)

HP include nu mai puțin de patru difuzoare (două în partea de sus, două în partea de jos) care pot fi foarte puternic, ca în „acest-este-posibil-cel mai tare-laptop-ever”. Dell folosește doar două, dar oferă mai mult bas și are un sunet mai bogat. Ambele au abilități avansate de reglare software.

Ambele companii sunt excelente pentru suport pentru software și drivere, oferind actualizări și remedieri frecvente. Îmi place mai mult sistemul de actualizare HP.

Dell vă oferă un slot dedicat pentru card SD. Pentru unii oameni, aceasta este o caracteristică majoră de care încă o doresc și de care au nevoie.

În general, pentru funcții, HP iese înainte încărcării rapide de tip C. Și este un decapotabil. E și tare stupid.

Câștigător: HP

Vezi la HP

Baterie

HP dispune de o baterie de 58 Wh la modelele sale FHD, în timp ce Dell folosește acum una de 60 WHr pe toată linia. Ambele laptopuri sunt alegeri grozave pentru „toată ziua”, dar Dell poate merge mai departe, mai ales dacă alegeți ecranul Full HD, non-touch.

Câștigător: Dell

Vezi la Dell

Performanţă

La testarea ambelor dispozitive cu un procesor Core i7 dual-core, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că obțin scoruri similare pe Geekbench 4.0 la testele single și dual-core.

Geekbench 4.0 puncte de referință (mai mare este mai bine)

Dispozitiv Un singur nucleu Dual core
XPS 13 (9360) Core i7 4.120 7829
Spectre x360 Core i7 4.100 7469

Există o mică diferență cu performanța SSD-ului, XPS-ul obținând o viteză de scriere mai mare și Spectre obținând scoruri de oraș puțin mai rapid.

Criterii de referință CrystalDiskMark (mai mare este mai bine)

Dispozitiv Citire Scriere
Spectre x360 512 1.332 589
XPS 13 (9360) 256 1.287 794

Pentru toate scopurile, atunci când sunt specificate în mod uniform, aceste laptopuri sunt aceleași.

Câștigător: cravată

Prețul contează

Pentru a fi clar, Ultrabook-ul meu preferat și laptopul Windows 10 „ultim” este încă Surface Book cu Performance Base. Dacă banii nu fac obiect, cred că acel dispozitiv este cel de luat în considerare. Cu toate acestea, acea Surface începe de la 2.400 USD și ajunge la 3.300 USD, ceea ce îl pune la îndemâna majorității utilizatorilor.

Prin comparație, un Dell XPS 13 (9360) maxim este de 2.250 USD (cu SSD de 1 TB), în timp ce HP Spectre x360 cu un afișaj 4K și un SSD de 512 GB se află la aproximativ 1600 USD - un model FHD cu un SSD de 1 TB este, de asemenea, cam la fel. punct. Prețul de pornire pentru Dell este de doar 799 USD cu un Core i3, în timp ce Spectre x360 începe mai sus cu un Core i5 la aproximativ 1.050 USD.

Cu alte cuvinte, puteți obține în continuare un laptop premium care arată și se simte ca ceva în intervalul de 2.000 USD pentru mult mai puțini bani.

Ce laptop este „cel mai bun” se reduce ceea ce este nevoie în mod special. De exemplu, dacă prețuiești creionul și cerneala, Specter x360 cu afișaj tactil 4K este o opțiune mai bună.

Totuși, nu există nicio îndoială că dolarul tău merge mai departe cu HP Spectre x360 decât cu Dell XPS 13.

Câștigător: HP

Câștigătorul general este

Câștigând cinci categorii este HP față de cea a Dell. Ambele laptopuri sunt la egalitate la două categorii.

Dar oricare ai alege, ar trebui să fii foarte mulțumit. Atât Dell, cât și HP au prezentat lumii că pot furniza hardware premium și demn de saliva, care este la egalitate sau peste pragul de calitate Apple.

Cu toate acestea, este greu să negi că vei plăti mai mult pentru mai puțin „lucruri” cu Dell XPS 13. O mare parte din asta se datorează acelui afișaj IGZO QHD Infinity Edge. Nu este ieftin și este pur și simplu minunat. Totuși, este greu de transmis valoarea găsită în Spectre x360.

Dell XPS 13:

XPS 13 | Vezi la Dell

Pentru cei cu un buget, este puțin inversat. oferă un Dell XPS 13 (9360) cu un ecran Full HD non-touch, Core i3, 4 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare pentru 799 USD. Deși acestea nu sunt specificații uimitoare, încă primești un laptop premium de ultimă generație cu mult sub o mie de dolari.

Actualizați: Magazinul Microsoft vinde o opțiune unică XPS 13: Full HD cu atingere.

HP Spectre x360:

  • HP Spectre x360 (4K) | Vezi la Best Buy
  • HP Spectre x360 | Vezi la HP

Dacă aveți puțin mai mult spațiu în, prețul de pornire al HP Spectre x360 de 1.050 USD merge mult mai departe decât aceeași numerar cheltuit pe un Dell XPS 13.

O notă despre XPS 13 2-în-1

Dell a lansat recent un XPS 13 convertibil care seamănă foarte mult cu notebook-ul original. Vom posta o confruntare autonomă între XPS 13 2-în-1 și HP Spectre x360 când vom avea ocazia să comparăm cele două modele.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here