Deceniu în analiză: Google Chromecast și Google Cast au revoluționat modul în care transmitem conținut media

Sursa: Android Central

Google

 • Cele mai bune povești Google ale deceniului
 • Google Home și Google Assistant
 • Moto X
 • Roku
 • Chromecast și Google Cast
 • HDR+
 • Samsung Galaxy S7
 • Alexa și Amazon Echo
 • HTC One M7
 • Robot aspirator
 • Google Cardboard
 • Google Wifi

măr

 • Apple de-a lungul deceniului
 • Produsul lui Rene Ritchie al deceniului
 • iPad-ul
 • iPhone 4S
 • Încărcare Qi
 • iPhone 5c
 • iOS 8
 • Apple Watch
 • Pokémon Go
 • Nintendo Switch
 • iPad Pro
 • iPhone 11 Pro

Microsoft

 • Cele mai bune știri Microsoft
 • Surface Pro
 • Windows ca serviciu
 • Revoluția Xbox
 • AMD vs. Intel
 • OneDrive

Când ni s-a cerut să venim cu produsul nostru preferat din ultimul deceniu, Chromecast a fost primul lucru care ne-a venit imediat în minte. Dongle-ul de streaming modest al Google a reușit să schimbe unul singur modul în care eu și milioane de alți ne uităm filmele, emisiunile TV preferate și chiar nu jucăm jocuri video.

Simplitatea tehnologiei permite practic oricui cu o telecomandă a unui smartphone să controleze o listă în continuarea creșterii aplicațiilor de streaming media care pot difuza conținut pe un televizor din apropiere. Funcționează chiar și cu aproape orice computer care are browserul Chrome instalat. A fost o revoluționară la acea vreme pe care Google încă se sprijină pe Stadia, deoarece compania transmite propunem să revoluționeze să revoluționeze jocuri video, în același mod în care Chromecast a revoluționat modul în flux și consumăm media digitală.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Google Chromecast Un scurt istoric

Sursa: Android Central

Primul dongle Chromecast a fost lansat de Google în martie 2013 pentru doar 35 USD și, în afară de Chromecast Ultra gata pentru 4K, prețul de 35 USD a rămas constant pentru ofertele de bază Chromecast.

Ceea ce a început ca un proiect secundar experimental dezvoltat de un grup mic de angajați Google a sfârșit prin a surprinde întreaga lume tehnologică, așa cum a opinat Jerry Hildebrand în recenzia noastră inițială a primului Chromecast. Pe lângă crearea eforturilor de colaborare ale Google cu dezvoltarea tehnologiei precum HTC și LG pentru linia de smartphone-uri Nexus, Chromecast a reprezentat prima incursiune a companiei în hardware-ul cu propriul design.

Este important să ne amintim stătea serviciilor de streaming digital la momentul anunțării Chromecastului. La acea vreme, Roku era cel mai mare nume din spațiu, oferind casete de streaming mai tradiționale cu o telecomandă pentru navigarea în interfața de utilizare și, mai important, începea de la aproximativ 80 USD.

Google Chromecast a fost unul dintre primele succese hardware ale companiilor dezvoltate în întregime în casă.

Apoi vine Google are acest stick elegant de comoditate de streaming, aparent de nicăieri, care nu trebuie să navigheze prin telecomenzi, nici pur și simplu vă permite să proiectați direct și să controlați conținutul media din aplicațiile instalate pe dintr-un browser Chrome. de pe computer. Era un concept revoluționar și livrat la un preț care părea prea bun pentru a fi adevărat.

Cred că este corect să spun că nici măcar Google nu a fost pe deplin pregătit pentru cât de popular ar fi Chromecastul imediat. Primul Chromecast sa vândut în câteva ore de la vânzare, în parte pentru că Google la combinat inteligent cu un abonament de trei luni la Netflix - probabil cea mai inteligentă decizie de marketing, având în vedere modul în care popularitatea Netflix începe să se aprindă la aceea. vreme.

Chromecastul a ajuns să fie unul dintre cele mai populare produse tehnologice din 2013, așa că era doar o casă de timp până când Google va dezvălui următorii pași în viziunea pentru streaming digital.

Google a anunțat al doilea val de Chromecast-uri la Google I/O 2015, care a inclus Chromecast Audio, acum dispărut, care se conectează la difuzoare și vă permite să difuzați muzică de pe telefon. De asemenea, Google a introdus dongle-ul în formă de disc, care a rămas de atunci aspectul emblematic al Chromecast-urilor. Când a difuzat Google Home a fost anunțat un mai târziu, a adăugat voce vocală pentru Chromecast, ceea ce înseamnă acum nu mai era nevoie să folosiți telefonul pentru a apela emisiunile preferate Netflix pe televizorul din sufragerie.

Odată cu apariția Google Stadia, Chromecast Ultra se poziționează și ca soluție de streaming pentru jocuri.

De asemenea, în această activitate, Google la început să rebrandă secțiunea Chromecast din Magazinul Play la „Google Cast”, ceea ce a fost făcut pentru a adăuga claritate distinctă Chromecast, dispozitivele conectate la televizor în flux și Google Cast, care a fost a fost. apare ca o caracteristică inteligentă care va găsi în cele din urmă drumul pe majoritatea boxelor de streaming Android TV, televizoarelor inteligente și difuzoarelor și ecranelor inteligente Google Home. A fost următorul pas mare care a inaugurat era actuală în care atât de multe produse au acum funcționalitatea Google Cast imediat de la început.

Cel mai recent salt înainte pentru gama Chromecast a venit și în 2016, când Google a lansat Chromecast Ultra, care a adăugat suport pentru 4K și HDR și a permis, de asemenea, o conexiune prin cablu prin Ethernet pentru a oferi o pauză rețelelor noastre Wi -Fi de acasă. Privind în viitor, Chromecast se dovedește a fi o parte integrantă a strategiei Google pentru cel mai recent proiect ambițios, Stadia. Google speră să-i convingă pe jucători să renunțe la consolele lor convenționale și să folosească un Chromecast Ultra pentru a transmite jocuri de pe serverele Google până în sufrageria lor.

Google Chromecast O moștenire de durată

Sursa: Android Central

Impactul pe care Chromecast-ul continuă să aibă asupra industriei media și a societății în ansamblu este greu de cuantificat, dar imposibil de ignorat. Popularitatea dongle-urilor de streaming, cum ar fi Chromecast, și creșterea omniprezentă a conținutului media de streaming sunt intrinsec împletite.

A devenit o regulă nespusă că orice nou serviciu de streaming video trebuie să accepte funcționalitatea Google Cast. Când Disney și-a așteptat foarte mult serviciul de streaming Disney+, mai bine credeți că a inclus suport pentru Google Cast încă din prima zi.

Factorul de forma elegant al Chromecastului a fost imitat de alte variante.

Factorul de forma elegant al Chromecastului a fost imitat de alt lucru precum Amazon și Roku, dar, în opinia mea, nu poate egala ușurința de utilizare și oferit de Google Cast. Lipsa unei telecomenzi fizice este una dintre cele mai bune caracteristici ale Chromecastului pur și simplu pentru că nu sunt la fel de probabil să-mi pierd telefonul între pernele canapelei.

Un lucru pe care l-am apreciat întotdeauna la Chromecast este suportul multiplatform atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS. Încă eram cu un iPhone când mi-am cumpărat primul Chromecast, dar nu am avut probleme cu conectarea sau transmiterea în flux a videoclipurilor pe Netflix sau YouTube la televizor. Suportul fără întreruperi pe mai multe platforme înseamnă, de asemenea, că toată lumea din petrecerile mele poate scoate melodiile preferate pe YouTube și le pot difuza pe televizor - indiferent de telefon care se află în buzunar.

Vorbind ca unul dintre acei naibii de mileni responsabili pentru moartea lentă a companiilor tradiționale de cablu, pot spune cu siguranță că Chromecast (și, prin extensie, funcționalitatea Google Cast în sine) a fost o invenție care mi-a schimbat viața. Mi-a făcut infinit mai ușor să găsesc conținutul de vizionare – la bine și la rău – și mi-a permis să decupeze cablul și să mă bazez pe surse media digitale precum YouTube și Netflix pentru a mă distra.

Acum, dacă Google poate găsi echilibrul potrivit cu biblioteca sa de jocuri pe Stadia, cred că este sigur să presupunem că Chromecastul va continua să fie un jucător important în milioane de camere de zi din lume.

Streamingul este ușor

Google Chromecast Ultra

Distracție în streaming 4K rezistentă la viitor

Chromecastul Google este una dintre cele mai simple și mai ieftine soluții de streaming de pe piață. Chromecast Ultra funcționează la fel ca modelul obișnuit, dar acceptă și 4K, are performanțe mai rapide și va funcționa cu Stadia când se lansează.

 • 69 USD pe Amazon

Cel mai bun buget

Google Chromecast

Mai obțineți până la 1080p pentru un chilipir

Nu aveți nevoie de 4K și puteți face o afacere pentru bugetul dvs. de streaming? Chromecastul obișnuit transmite în flux până la 1080p – ceea ce îl face perfect pentru televizoarele mai mici sau mai vechi din bucătărie sau dormitor.

 • 35 USD pe Amazon

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here