Deceniu în analiză: Google Cardboard a inaugurat o nouă eră pentru VR

Sursa: Nick Sutrich/Android Central

Google

 • Cele mai bune povești Google ale deceniului
 • Google Home și Google Assistant
 • Moto X
 • Roku
 • Chromecast și Google Cast
 • HDR+
 • Samsung Galaxy S7
 • Alexa și Amazon Echo
 • HTC One M7
 • Robot aspirator
 • Google Cardboard
 • Google Wifi

măr

 • Apple de-a lungul deceniului
 • Produsul lui Rene Ritchie al deceniului
 • iPad-ul
 • iPhone 4S
 • Încărcare Qi
 • iPhone 5c
 • iOS 8
 • Apple Watch
 • Pokémon Go
 • Nintendo Switch
 • iPad Pro
 • iPhone 11 Pro

Microsoft

 • Cele mai bune știri Microsoft
 • Surface Pro
 • Windows ca serviciu
 • Revoluția Xbox
 • AMD vs. Intel
 • OneDrive

Evoluția realității virtuale a fost o absurdă de lentă. Conceptul de realitate virtuală există de atâta timp cât science-fiction a fost un lucru, dar a fost reținut de ani de zile de tehnologie care pur și simplu nu a putut oferi experiența pe care mulți dintre noi la-o aștepta. La fel ca o serie de concepte incipiente din lumea tehnologiei, VR avea nevoie de un produs erou care să-și ridice vertiginos numele către mase. Un produs de îngrijire a oamenilor și-l puteau permite și, totuși, i-ar face să spună „wow."

Care a fost acel produs? Google Cardboard.

Numele, în sine, este destul de bizar. Este o cutie pe care a făcut-o Google? Este o cutie în care vine un produs Google? Dacă ați folosit un dispozitiv Cardboard, veți ști că nu este niciunul. This cască VR portabilă și ieftină a fost, într-adevăr, făcută din carton și a inaugurat era VR mobilă pe care mulți o cunosc și o iubesc acum. Călătoria, la fel ca multe produse Google, să fi fost aproape accidentală, dar impactul său a fost suficient de semnificativ pentru a fi menționat în conversații până astăzi.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Ce este într-o cutie?

Cu toții suntem familiarizați cu cartonul. Este acel material maro rigid în care sosește următoarea expediere Amazon. Este, de asemenea, alături de material pe care Google l-a folosit pentru a furniza VR pentru milioane de telefoane pe munca de doi ani scurti și a făcut-o într-un mod care a puțin sau nimic. A dovedit că prețul a fost o barieră uriașă pentru VR (și încă este), care a fost unul dintre factorii cheie în succesul său.

Călătoria sa către popularitate a fost la fel de neglorificată ca și materialul din care este construit. La fel ca multe produse Google, Cardboard s-a simțit ca o idee ulterioară. Era ca și cum cineva stătea într-o cameră plină de carton și ar fi încercat să modeleze lucruri utile din cutiile rămase îngrămădite în jurul lor. chiar să creați unul singur folosind unul dintre planurile simple Google. Singura cheltuială reală a fost cumpărarea lentilelor care fac posibilă experiența, dar această simplitate și cost redus a fost cu adevărat frumusețea platformei. Tot ce aveai nevoie aveau două lucruri pe care le aveai deja: un smartphone și o cutie.

Sursa: Android Central

Odată ce setul cu căști Cardboard a fost asamblat, veți porni sau aplicație sau un joc compatibil Google Cardboard și veți glisa telefonul înăuntru. Experiențele Google Cardboard au fost în mare parte relegate la vizionarea videoclipurilor sau la plimbare cu rollercoasters virtuale, cu un shooter ciudat pe șine sau experiență istorică introdusă pentru o bună măsură. Au existat alte tipuri de jocuri, dar experiențele găsite aici au fost la fel de elementare ca și vehiculul folosit pentru a le livra.

Cele mari probleme ale cartonului s-au rezumat la faptul că nu există deloc standarde pentru dezvoltare. Spre deosebire de VR modern, nu există constrângeri pentru framerate, nicio nevoie de rezoluție, nicio modalitate de a ajusta IPD (distanța elevilor) și nici o modalitate de a preveni durerea de cap după doar câteva minute de utilizare.

Cu toate acestea, experiența a fost atât de strălucitoare și atât de fascinantă și captivantă, că oamenii au tot revenit. Au continuat să cumpere unități și lentile din carton. Au continuat să descarce jocuri și aplicații și,-o dată, Cardboard era peste tot, la fel și o mulțime de căști VR ieftine care funcționează cu noul „standard”.

O istorie fără viziune

Sursa: Nick Sutrich/Android Central

Totul a început cu lansarea soft a „produsului” în mai 2014, la conferința anuală de dezvoltare a Google, Google I/O. Fiecare participant la spectacol a primit o unitate Google Cardboard gratuită și aici s-a născut VR mobil. În timp ce Facebook era ocupat să cumpere Oculus, inginerii francezi Google David Coz și Damien Henry au inventat Cardboard în timpul liber.

Deși nu este corect să numim invenția lor genială o idee ulterioară, fapt că a fost inventată în timpul lor liber spune multe și ajuta la explicarea celor totul a fost ca un experiment. Probabil că cartonul nu a fost menit să meargă nicăieri. A fost un experiment simplu pentru a vedea dacă un telefon mobil ar fi capabil să ruleze ceva la fel de captivant precum realitatea virtuală și a reușit extraordinar.

Ceea ce a apărut a fost un amalgam de aplicații și jocuri fără rimă sau motiv real. Cardboard a funcționat practic cu orice telefon, Android sau iOS și nu a avut limite reale de hardware. Ultima parte este ceea ce a făcut-o atât de periculoasă. Nu într-un fel de „o să mori”, ci mai degrabă i-a îmbolnăvit pe mulți oameni și a făcut ca VR să se simtă ieftină și trucată.

Sursa: Android Central

Cu toate acestea, aveam nevoie de aceste neajunsuri pentru a ghida industria spre ceea ce s-a întâmplat în continuare. Fără haos, nu poate exista ordine, până la urmă. Nici măcar puternicele unități de dezvoltare Oculus Rift DK1 și DK2 nu aveau standarde rigide ca în prezent, iar dezvoltarea multor acestor standarde poate fi atribuită, chiar și într-un mod mic, experienței pe care mulți oameni au avut-o cu Google Cardboard.

Succesul lui Cardboard a fost destul de scurt, deoarece succesorul a apărut doar doi ani mai târziu. Cartonul s-a vândut undeva în parc de 15 milioane de unități, cu imitații și căști neoficiale care au susținut acest număr în mod semnificativ. Chiar și OnePlus și-a încercat mâna la o astfel de unitate, dar în cele din urmă nu a reușit să înțeleagă ce era necesar pentru o experiență cu adevărat bună.

Daydream, numele tehnologiei ulterioare de la Google, avea standarde reale pentru a funcționa (spre deosebire de Cardboard). A funcționat doar pentru telefoanele care aveau anumite chipset-uri, anumite tipuri de ecran (OLED-uri cu persistența scăzută la acea vreme) și un standard de referință de performanță specifică pentru a vă asigura că ceea ce a jucat să mișcat fără probleme și nu vă. va îmbolnăvi. De asemenea, prezenta un vizualizator standard și un controler de mișcare care vă permiteți să interacționați cu lumea virtuală într-un mod util și semnificativ.

Coșmar sau vis cu ochii deschiși?

Sursa: Android Central

Daydream ar fi putut fi urmărirea directă de la Google, dar nici nu a durat prea mult. Întâmpinat cu un ușor succes comercial și critic, Daydream View a avut sau continuat ajustat un mai târziu, în 2017, iar în 2018 Lenovo a lansat primul set de căști autonom alimentat de Daydream OS. Cu toate acestea, niciuna dintre acestea nu a fost un succes comercial așa cum a fost GearVR de la Samsung.

GearVR a fost adevărata evoluție a Cardboard și, în cele din urmă, a introdus milioane de oameni în ecosistemul Oculus. Formată, încă o dată, prin cadouri gratuite și bonusuri de precomandă pentru cea mai recentă linie de telefoane Samsung Galaxy, GearVR a intensificat într-un mod în care altora le-ar lua ani de zile să ajungă din urmă. GearVR a fost lansat la sfârșitul anului 2015 și a durat patru ani înainte de a fi anulat în cele din urmă doar recent.

S-a lansat la doar aproximativ un an după lansarea inițială a Cardboard, iar diferența nu ar fi putut fi mai mare. Standardele reale pentru framerate, fluiditatea mișcării și confortul general l-au făcut să se simtă mai degrabă un produs viabil decât un truc. Dincolo de asta, am văzut lansarea Oculus Go anul trecut, o cască independentă ieftină, care nu este altceva decât un GearVR de sine stătător și nu a făcut mare lucru pentru a avansa tehnologia.

Sursa: Nick Sutrich/Android Central

Oculus Quest de anul acesta este punctul culminant a tot ceea ce Google Cardboard a început acum cinci ani. Reprezintă tot ceea ce mulți dintre noi și-au dorit ca VR-ul mobil să fie în trecut, dar într-un mod pe care doar tehnologia actuală îl poate oferi. Este clar să vedem cum Google Cardboard a afectat o industrie care era inexistentă cu doar câțiva ani în urmă și a ajutat-o ​​​​să se unească în jurul creării de standarde de confort care au fost importante pentru creștere și adoptarea generală.

Între 2014 și 2015, am introdus câteva zeci de oameni în conceptul de realitate virtuală, selectând cu atenție aplicații specifice Cardboard care rulau bine și au fost suficient de intuitive pentru o idee. De atunci, cartonul a dezvoltat un mod de stigmatizare în mintea oamenilor poate fi cea mai proastă modalitate de a experimenta VR și, deși cu siguranță au dreptate în multe privințe, a fost o modalitate importantă de a arăta oamenilor că VR poate fi magică o. dată pe puţine elemente importante au fost rafinate.

La naiba, poate că recenta trece la open source va transforma Cardboard în ceva mai măreț decât s-a crezut vreodată. VR de calitate pentru toți, de câte puțini bani există, a fost întotdeauna scopul, până la urmă.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here