Deceniu în analiză: În 2016, Pokémon Go a creat un fenomen care durează până în zilele noastre

Sursa: iMai mult

măr

 • Apple de-a lungul deceniului
 • Produsul lui Rene Ritchie al deceniului
 • iPad-ul
 • iPhone 4S
 • Încărcare Qi
 • iPhone 5c
 • iOS 8
 • Apple Watch
 • Pokémon Go
 • Nintendo Switch
 • iPad Pro
 • iPhone 11 Pro
 • Nintendo

Google

 • Cele mai bune povești Google ale deceniului
 • Google Home și Google Assistant
 • Moto X
 • Roku
 • Chromecast și Google Cast
 • HDR+
 • Samsung Galaxy S7
 • Alexa și Amazon Echo
 • HTC One M7
 • Robot aspirator
 • Google Cardboard
 • Google Wifi

Microsoft

 • Cele mai bune știri Microsoft
 • Surface Pro
 • Windows ca serviciu
 • Revoluția Xbox
 • AMD vs. Intel
 • OneDrive

Pokémon Go nu este un produs Apple (este de la Pokémon Company și Niantic) și nici nu era exclusiv pentru platforma iOS. Cu toate acestea, nu se poate nega fenomenul cultural care este Pokémon Go și, de aceea, este cea mai importantă aplicație care a îmbrățișat iPhone-urile, iPad-urile și iPod-urile Apple în 2016 și este încă puternică.

Am crescut cu Pokémon în copilărie și a rămas un hobby chiar și pe vremea când treceam prin liceu. M-am uitat la anime, am adunat cărțile de schimb (dar de fapt nu am jucat jocul) și, în cele din urmă, am jucat jocurile video. Sincer să fiu, primul meu joc Pokémon a fost SoulSilver și de atunci am jucat majoritatea jocurilor Pokémon.

Dar de când am avut iPhone-ul meu 3G și Apple a lansat App Store, mă întrebam mereu dacă într-o zi vom vedea Pokémon sau o altă proprietate Nintendo disponibilă ca joc mobil. Pokémon Go s-a lansat în 2016 și mi-a schimbat literalmente viața și pentru mulți alții.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Stabilirea standardului pentru realitatea augmentată

Sursa: iMore/ Rene Ritchie

Pokémon Go s-a lansat pe 6 iulie 2016, dar această dată are mai multă semnificație pentru mine decât noi - este, literalmente, ziua în care mi-am cunoscut soțul de acum și începutul multor aventuri Pokémon pentru.

Când Pokémon Go s-a lansat pentru prima dată, în App Store nu există nimic asemănător. Sigur, unii dezvoltatori mai mici au publicat niște jocuri în stil de realitate augmentată (AR), iar Niantic a avut chiar sau rulare moderată de succes cu jocul său Ingress AR, dar niciunul dintre ei nu a decolat cu adevărat, deoarece nu avea în spate. o proprietate intelectuală de nume. lor. Dar când oamenii au auzit că va veni un joc Pokémon AR, unde puteți descoperi și prinde monștri de buzunare infami din lumea reală chiar pe telefonul tău, oamenii s-au entuziasmat. Știu că am fost entuziasmat. Acesta a fost primul joc AR care a decolat ca nimeni altul - a devenit un fenomen global care încă nu se repetă.

În copilărie, întotdeauna mi-am dorit ca Pokémon să fie „real”." Ideea de a putea "văd" Pokemon în lumea reală a fost suficient de interesant pentru mine, dar și pentru a-i putea prinde pentru propria mea colecție personală de Pokémon? Adică, joc-mă! A fost un vis devenit realitate pentru copilul meu interior.

Sursa: iMore/ Lory Gil

Când Pokémon Go s-a lansat pentru prima dată, jucătorii puteau crea un personaj de bază Pokemon Trainer, pot selecta un Pokémon de la început și apoi puteau începe aventura. Profesorul Willow vă poate oferi niște Poké Balls și puteți începe să prinzi Pokemon sălbatici pe care îi trebuie să întâlnești jocul deschis și să mergând la treburile tale zilnice.

Au existat, de asemenea, trei echipe în care puteai să faci parte, aprinzând un sentiment de rivalitate cu alte echipe și camaraderie cu colegii de echipă atunci când a fost vorba de a prelua Pokémon Gyms. Sistemul Gym (și multe alte mecanisme de joc) s-a schimbat mult de versiunea originală, dar Pokémon Go păstrează în continuare aceleași valori de comunitate și de lucru împreună, în ciuda faptului că fac parte din echipe diferite.

Fenomenul global Pokémon Go

Sursa: iMore/ Rene Ritchie

Când jocul a fost lansat pentru prima dată, a avut ca efect să-i scoată pe oameni din casă pentru a se juca, formând în același timp comunități prietenoase și strânse de Pokémon. Și nu a contactat dacă erai un fan veteran al Pokémonului sau un începător complet - oamenii erau în mulțime de peste tot pentru a juca pur și simplu niște Pokémon.

Îmi amintesc că am făcut multe vizite și plimbări prin parcuri, plaje și cheiuri și alte zone dens populate. Ar exista mereu hoarde de oameni, toți împărțiți în propriile grupuri mai mici, rătăcind și făcând tururi cu capul îndreptat în jos spre ecranul strălucitor al unui smartphone.

Și când a apărut un rar Pokémon? O, băiete, n-ai crede nebunia care va urma. Îmi amintesc că am jucat la The Pike din Long Beach, California, și când a născut un Lapra, o mulțime uriașă de oameni (inclusiv eu) au sprintat peste un pod pentru a se asigura că îi pot face pe Lapra să apară pe telefonul lor. și apoi a încercat. să-l prindă. Ai auzi multe strigăte de „DA”!" odată Lapras a rămas în Poké Ball sau strigăte de agonie când Lapras a fugit după o singură încercare.

Ar exista chiar și oameni care creează scanere Pokémon care te anunță când există un Pokémon rar în zonă. Oamenii conduceau apoi să ia acești Pokemon și vedeai o grămadă de mașini parcate ilegal sau oprite pe drum în timp ce toată lumea încerca să prindă un Dragonit sau ceva asemănător.

Aceasta a fost doar experiența mea de primă mână cu mafioții nebuni de Pokémon. Dar îmi amintesc că am văzut și alte evenimente similare în știri, în care o mulțime uriașă ar fi văzută alergând frenetic în spații publice, încercând să ajungă la un Pokémon rar să apară la timp înainte de a dispărea.

Indiferent de modul în care ați văzut aceste mulțimi de Antrenori Pokémon încercând să prindă icrele puternic și rare, nu există nicio îndoială - Pokémon Go este sigur de un fenomen cultural care nu a fost încă repetat.

Construirea unui sentiment de comunitate prin tehnologie

Sursa: iMai mult

Cel mai semnificativ efect pe care l-a avut Pokémon Go este că a ajutat la construirea prietenilor, relații de durată și un puternic sentiment de comunitate în rândul bazei de jucători. există câteva dintre aceste tipuri de povești pe subreddit-ul Pokémon Go și sunt cu siguranță inspiratoare.

După cum am menționat mai devreme, data de lansare a Pokémon Go din 6 iulie 2016 este, de asemenea, semnificativă pentru mine, deoarece am cunoscut persoana care avea să devină soțul meu. Deși din cauza unor greșeli stupide din partea mea, am cam făcut fantomă să se întoarcă la fostul meu atunci, cu care am plecat câteva săptămâni după câteva aventuri Pokémon - mai ales la The Pike din Long Beach, California și orașul Parcul Monterey. În cele din urmă, lucrurile nu au mers și m-am întors la soțul meu de acum.

Cu Pokémon Go, era una dintre activitățile pe care ne-a plăcut să le faci împreună și să faci plimbări lungi cu husky-ul nostru în diferite parcuri și nu joacă doar Pokémon Go. A fost una dintre activitățile noastre preferate de făcut, chiar dacă am fost puțin competitiv din cauza echipelor diferite - Eu sunt Instinct și el este Valor.

De asemenea, ne-am întâlnit cu alte grupuri de jucători Pokémon Go și am vorbit doar despre Pokémon și despre ceea ce am prins sau văzut acum în zonă în acea zi. Din experiența mea, alți jucători Pokémon Go sunt de obicei prietenoși și ar fi dispuși să ajute alți jucători cu ceva dacă este necesar, cum ar fi săli de sport sau raiduri (deși acest lucru a fost adăugat mai târziu).

Și, deși încă nu am văzut-o personal în zona mea, există povești despre unii jucători care ajung să aducă delicii distractive, cu tematică Pokémon, pe care să le împărtășească altora în timpul unor evenimente precum Ziua Comunității. Este uimitor să nu gândesc că acest mic joc AR care a apărut în 2016 a reunit atât de mulți oameni din cauza dragostei lor pentru Pokémon.

Alte gadget-uri Apple semnificative în 2016

Sursa: iMai mult

Apple a introduce prima generație de AirPods în 2016, care are și un pic de impact, deși nu la fel de mult ca Pokémon Go, cel puțin în ochii mei.

AirPod-urile încă o mare problemă, deoarece au fost eliminate necazurile căștilor fără au fost nebun de ușor și de configurat și utilizat. În plus, există cinci ore de ascultare cu bebeluși și încă 24 de ore de încărcare cu husa de transport.

Sursa: iMai mult

De asemenea, AirPod-urile au introdus în lume cipul W1 proprietar al Apple, care permite asocierea rapidă și conectarea automată cu dispozitivele Apple. Cipul W1 are și avantajul unei eficiențe energetice să te asiguri. Cu toate acestea, AirPod-urile încă funcționează prin Bluetooth, așa că puteți utiliza punct de vedere tehnic și cu dispozitivul care nu sunt Apple, dar cu avertismentul de a nu avea Siri.

După AirPods, puteți găsi astăzi pe piață multe căști wireless asemănătoare AirPod, așa că a lăsat o adâncime pe piață precum iPhone-ul. Și puteți găsi oameni cu AirPod-uri în urechi în public, deoarece este convenabil și, de asemenea, văzut ca un simbol „de stare”.

Dar există ceva despre popularitatea masivă a Pokémon Go care a avut un astfel de impact în lume, este încă un fenomen cultural și astăzi.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here