Deceniu în analiză: 10 dintre cele mai mari povești care au impact asupra ecosistemului Apple

Sursa: Rene Ritchie/iMore

măr

 • Apple de-a lungul deceniului
 • Produsul lui Rene Ritchie al deceniului
 • iPad-ul
 • iPhone 4S
 • Încărcare Qi
 • iPhone 5c
 • iOS 8
 • Apple Watch
 • Pokémon Go
 • Nintendo Switch
 • iPad Pro
 • iPhone 11 Pro
 • Nintendo

Google

 • Cele mai bune povești Google ale deceniului
 • Google Home și Google Assistant
 • Moto X
 • Roku
 • Chromecast și Google Cast
 • HDR+
 • Samsung Galaxy S7
 • Alexa și Amazon Echo
 • HTC One M7
 • Robot aspirator
 • Google Cardboard
 • Google Wifi

Microsoft

 • Cele mai bune știri Microsoft
 • Surface Pro
 • Windows ca serviciu
 • Revoluția Xbox
 • AMD vs. Intel
 • OneDrive

Sfârșitul adolescenței este chiar după colț. Pe măsură ce nu luăm la revedere anului 2019 și salutăm 2020, vrem să nu facem timp să nu amintesc despre unele dintre cele mai mari povești care au avut loc în ultimii 10 ani. Au fost o mulțime de povești foarte mari, mult mai mult de 10, dar am reținut lista la cele de mai jos pentru cel mai mare impact pe care l-au avut asupra ecosistemului Apple și asupra noastră, fanilor aceștia.

Urmărește incredibilul videoclip Vector al lui Rene Ritchie: 10 ani de Apple în 10 minute!

1. Un angajat Apple lasă prototipul iPhone 4 la un bar

Sursa: iMai mult

Era aprilie 2010. Fervoarea zvonurilor nici măcar nu intrase în plină desfășurare, când Gizmodo a dezvăluit că a pus mâna pe prototipul iPhone 4. Compania-mamă a site-ului, Gawker, l-a cumpărat de la cineva care l-a găsit într-un bar pentru 5.000 de dolari. Oh baiete. Ce mahmureală trebuie să fi avut angajatul Apple a doua zi.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Ceea ce a dezvăluit această greșeală nefericită pe care ar fi putut-o face oricine dintre noi este numărul unu; Există prototipuri de iPhone-uri încă nelansate care se plimbă prin sălbăticie și dacă stai la barurile din San Jose, s-ar putea să vezi doar unul și numărul doi; Apple nu-i place când oamenii scurg secretele (Apple a ajuns să caute atât de la vânzător, cât și de la Gizmodo).

Deci, dacă întâlniți vreodată un prototip de iPhone pierdut, plecați. Nu merita.

2. Antenagate

Sursa: iMai mult

2010 a fost un mare pentru controverse Apple. Când iPhone 4 menționat mai sus s-a lansat în sfârșit în toamna lui 2010, a venit cu o avertizare; dacă ați ținut iPhone-ul într-un anumit mod, acesta ar pierde semnalul (Apple a lansat o declarație în care explică cum să-l cumpere corect). Poreclit „Antennagate”, Apple a primit destul de multă flack, nu numai pentru problema semnalului hardware-ului în sine, ci și pentru gestionarea mesajului. În cele din urmă, Apple ar oferi huse gratuite pentru iPhone oricărei persoane care se confruntă cu această problemă.

3. Steve Jobs a murit la vârsta de 56 de ani

Sursa: iMai mult

Pe 5 octombrie 2011, lumea tehnologiei a fost zguduită de anunțul că fondatorul, CEO-ul și fața companiei Apple a murit. Cu doar 11 zile înainte de lansarea următoarei generații de iPhone, iPhone 4s, am luat un moment de reculegere pentru unul dintre cei mai faimoși CEO pe care i-a cunoscut vreodată lumea.

Deși l-am pierdut pe Jobs în următorul nou ani, prezența lui încă ne înconjoară și influența sa este evidentă asupra a tot ceea ce lansează Apple. Unii vor spune că „Apple nu este la fel fără Steve Jobs” sau „Steve Jobs nu ar fi lăsat niciodată să se întâmple asta”, dar nu sunt de acord. Mulți oameni de la Apple și-au tăiat dinții cu Jobs la cârmă, iar cultura strictă a perfecțiunilor personale încă pătrunde în companie. Locurile de muncă au influențat, nu doar ceea ce a făcut Apple, ci și cum a făcut-o Apple și, indiferent de cât timp a trecut de când a pășit pe ușile companii, efortul lui de a oferi perfecțiunea rămâne o voce în spatele capului. tuturor. la Apple.

4. Războiul brevetelor

Sursa: iMai mult

Literal, o bătălie de aproape un deceniu între Apple și Samsung la început în 2011 și într-adevăr nu s-a stabilit până în 2018. Ceea ce a început cu o companie acuzând-o pe cealaltă de încălcarea brevetelor s-a transformat într-o ceartă în curtea școlii despre cine a copiat pe cine și cât se datorează. Inițial, Apple a primit despăgubiri de 1 miliard de dolari, dar asta a fost în 2012. După o multitudine de procese, rejudecare și recursuri, numărul a scăzut la 539 de milioane de dolari în 2018.

De-a lungul procesului îndelungat, Samsung a dat în continuare Apple pentru încălcarea brevetelor, Apple a dat în judecată Samsung pentru încălcări suplimentare de brevete și o mulțime de companii au dat în judecată multe alte companii pentru diverse pretenții de încălcare a brevetelor.

Războaile brevetelor pot fi considerate povestea (sau poveștile) deceniului, dar este într-adevăr povestea (sau poveștile) din toate timpurile pentru că nu se încheie niciodată.

5. Apple acuzat de prețurile antitrust pentru cărți electronice

Sursa: iMai mult

A dominat o mare parte a anului 2012 a fost ancheta Departamentului de Justiție asupra Apple, HarperCollins, MacMillian, Penguin, Barnes & Nobel și presupusa colaborare a Amazon cu privire la prețul cărților. Acest proces antitrust i-a târât pe editorii de cărți electronice, precum și pe fostul CEO al Apple, Steve Jobs, prin noroi și s-a încheiat în cele din urmă cu o hotărâre oarecum agresivă împotriva Apple și a celorlalți editori numiți în proces.

Pârâților din proces li sa atribuit un „minutor” extern care să țină cont de evenimentele companiilor, ceea ce era un spin în partea Apple și a culturii sale secrete. În cele din urmă, Apple i s-a spus să ramburseze consumatorii afectați în valoare de 450 de milioane de dolari.

6. Apple cumpără Beats

Sursa: iMai mult

Una dintre cele mai discutate ale Apple din ultimul deceniu este utilă de 3 miliarde de dolari a Beats Electronics, care a cuprins departamentul de hardware pentru căști, precum și recent lansatul Beats Music. Beats Music va fi integrat rapid în Apple Music în decursul unui an, dar linia de căști Beats este încă un brand popular astăzi, noi lansări dovedindu-se a fi unele dintre cele mai populare căști de pe piață.

Totuși, ceea ce este și mai memorabil despre ceea ce este bine Beats Electronics este ce a fost o întâmplare la începutul acelei luni.

Într-o postare pe Facebook de noaptea târziu, dr. Dre și Tyrese Gibson au lăsat pisica să iasă din geantă prematură, sugerând o schimbare foarte mare în finanțare care va urma în curând, Dre referindu-se la însuși drept „primul artist hip-hop miliardar”, iar Gibson spunând: „Ei trebuie. să actualizez lista Forbes.„Acesta ar fi putut fi un dealbreaker pentru Beats și Apple. Slavă Domnului că nu a ieșit nimic din asta. Ar trebui să avem un fel de funcție de blocare a socializării împotriva beției pe telefoanele noastre.

7. Bendgate

Sursa: iMai mult

Prima intrare a Apple în factorul de formă mai mare a telefonului la începutul cu 4.7 inci și 5.iPhone 6 și iPhone 6 Plus de 5 inchi. Acest corp din aluminiu ultra-subțire a avut unele probleme cu durabilitatea. La începutul lansării sale, cumpără s-au plâns că au probleme cu iPhone-ul 6 Plus care se îndoiește de la a fi în buzunare. Datorită unui videoclip extrem de popular „Test de îndoire iPhone 6 Plus” de la Unbox Therapy, problema, despre care Apple a susținut că a fost raportată doar de noi persoane, a explodat pe internet și a numit „Bendgate”.„Apple chiar a trebuit să lase reporterii să intre în centrul său de testare pentru a demonstra că iPhone-ul trece prin teste riguroase înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor.

Când tot praful s-a așezat, verdictul final a fost că toate telefoanele, în special telefoanele subțiri din metal, se vor îndoi dacă puneți suficientă presiune asupra lor. Nimeni nu s-a plâns de un telefon îndoit de atunci și mai sunt patru generații ale acestui model.

8. Apple Watch salvează vieți

Sursa: iMai mult

Primul ceas Apple a venit cu un monitor de ritm cardiac, pe care cei mai mulți dintre noi folosim pentru a ne urmări obiectivele de fitness. Deoarece poate urmări în mod constant bătăile inimii, poate identifica și dacă inima ta nu se comportă așa cum ar trebui, ca și cum inima să înceapă să-ți bată mai repede, chiar dacă stai la birou. Când Apple Watch a patra generație a apărut în 2018, Apple a adăugat un monitor ECG și detectarea căderii. Deși au existat o mulțime de povești despre oameni care susțin că Apple Watch le-a salvat viețile, a fost a patra generație Apple Watch care a inundat internetul cu povești care le-au salvat vieți.

Am auzit tineri care au timp a problemelor cardiace din Apple Watch datorită monitorului ECG, de oameni care au fost salvati din apropierea mor după o cădere grea datorită detectării căderii și de aventurieri pierduți care au fost găsite de servicii de fost urgență de detectare Funcție. SOS de la Apple.

Dacă a existat vreodată sau justificare pentru a cheltui bani pe tehnologie, este, fără îndoială, funcții de salvare ale Apple Watch. Accident de mașină, probleme de inimă altfel nedetectabile, familia pierdută, Apple Watch ar putea salva viața ta sau viața cuiva iubit.

9. Efectul cheie fluture

Sursa: Rene Ritchie/iMore

Apple a introdus mecanismul tastaturii fluture în 2015 cu MacBook-ul de 12 inchi, dar în 2016, odată cu lansarea MacBook Pro, începe povestea adevărată. A început cu o mână de jurnaliști din domeniul tehnologiei care au menționat că anumite taste fie au încetat să funcționeze, fie au tastat dublu. Personalul de asistență Apple ar da vina pe praful sau firimiturile care intra sub taste și a recomandat să vă întoarceți laptopul cu susul în jos și să-l stropiți cu aerul conservat. Poveștile au escaladat pe măsură ce nume mai mari din industria jurnaliștilor tehnologici la început să raporteze că au probleme similare și răspunsuri similare din partea asistenței Apple. Al tău scrie cu adevărat pe un MacBook Pro 2016 și a căzut victima problemei de tip dublu în aproximativ doi ani.

În cele din urmă, Apple va lansa un serviciu de reparare a tastaturii, care acoperă toate laptopurile Mac cu un mecanism de tastătură fluture, chiar dacă acestea nu au garanția AppleCare.

Deși Apple va continua să actualizeze mecanismul de flutură, să crească fiabilitatea și să protejeze sistemul fragil de praful și firimiturile invadate. Prejudiciul a fost făcut. Chiar dacă numărul de probleme raportate la tastatură a scăzut de mecanismul fluture din a treia generație, încrederea noastră în acest a dispărut. Nimeni nu și-a dorit un MacBook Pro cu tastatură tip fluture.

În toamna trecută, Apple a lansat un nou MacBook Pro cu un ecran de 16 inchi, o mulțime de elemente interne mai bune și un mecanism nou-nouț pentru tastatură, care încorporează vechiul mecanism de comutare foarfecă după care toată lumea tânjea de ani de zile.

De dragul Apple 2020 a rămas bun de la controversa din jurul tastaturii nu atât de revoluționare a Apple, care a afectat compania timp de jumătate de deceniu.

10. Tim Cook: Mândru de a fi gay (2014)

Sursa: iMai mult

Pe 30 octombrie 2014, CEO-ul Apple, Tim Cook, a scris un eseu pentru Bloomberg, în care și-a clarificat orientarea sexuală.

Deși nu mi-am negat niciodată sexualitatea, nici nu am recunoscut-o public, până acum. Așa că permiteți-mi să fiu clar: sunt mândru că sunt gay și consider că sunt gay printre cei mai mari daruri pe care mi le-a dat Dumnezeu.

Deși identitatea sexuală a unei persoane nu este, în sine, o știre, ceea ce face ca scrisoarea deschisă a lui Cook din Bloomberg să fie atât de importantă este efectul ei potențial asupra lumii. Apple este una dintre cele mai urmărite organizații din lume, iar CEO-ul său este monitorizat în tot ceea ce face compania. A fi în centrul atenției atât de mult ar face pe oricine să dorească să nu-și expună viața personală, dar Cook s-a ridicat pentru a anunța lumii că nu există nimic de ascuns.

Nu mă consider un activist, dar îmi dau seama cât de mult am beneficiat de sacrificiul altora. Așadar, dacă auzirea că CEO-ul Apple este gay poate ajuta pe cineva care se luptă să se împace cu cine este el sau ea sau poate aduce mângâiere oricui se simte singur sau poate inspira oamenii să insiste asupra egalității lor, atunci merită. schimb cu propria mea intimă.

Angajamentul Apple de a fi diversi și de a susține drepturile omului este un model de urmat pentru alte companii. Dacă cea mai mare companie de tehnologie din lume arată un exemplu despre cum se face, este mult mai ușor pentru toți cei ceilalți să se implice.

Și acum este timpul să nu luăm la revedere

Pe măsură ce 2019 se încheie și nu luăm rămas bun de la adolescenți, nu uităm la 2020 și la anii următori pentru a ne conduce noi progrese tehnologice și pentru a nu ajuta să înțelegem mai bine natura noastră umană. De asemenea, trebuie să nu amintim trecutul, nu numai pentru a evita să facem aceleași greșeli, ci și pentru a ne informa viitorul.

Care sunt unele dintre cele mai mari povești din ultimul deceniu pe care le puteți aminti? Orice povești care ți-au schimbat viața personală?

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here