De la Dark Souls la Sekiro: Clasificare de la software-ul celor mai apreciate de Souls de la cel mai bun la cel mai rău

Sursa: Bandai Namco

De-a lungul ultimului deceniu, FromSoftware a reușit să creeze, și probabil să perfecționeze, formula sa unică RPG de acțiune cu titluri precum Dark Souls, Bloodborne și Sekiro: Shadows Die Twice. De la introducerea iconicului sub-gen Metroidvania, popularizat de jocuri fenomenale precum Castlevania: Symphony of the Night și Super Metroid, nu am văzut un șablon atât de recunoscut și replicat pentru jocurile de rol de acțiune.

Popularitatea acestui model creat de FromSoftware a reușit chiar să dea naștere unui sub-gen propriu: Souls-like. În timp ce mulți dezvoltatori au încercat cu disperare să surprindă esența Dark Souls, nimeni nu o face ca FromSoftware.

Mi-am petrecut ultimele șase luni aproximativ jucând și rejucând fiecare titlu din catalogul oficial FromSoftware Souls. De la Demon's Souls la Sekiro: Shadows Die Twice, m-am angajat în angajamentul monumental de a plasa fiecare dintre aceste jocuri de rol excepțional într-o ordine arbitrară, de la cel mai rău la cel mai bun bun. Iată clasamentul nostru definitiv al puterii FromSoftware Souls.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

6. Dark Souls II

Sursa: Bandai Namco

Deși cred că Dark Souls II este, fără îndoială, cel mai prost Souls-like FromSoftware dezvoltat, nu cred că Dark Souls II este un joc prost. De fapt, cred că ceea ce este echipa a realizat cu o continuare a unuia dintre cele mai infame jocuri din toate timpurile a fost destul de impresionant. Există o glumă foarte obosită despre pizza care, din păcate, se aplică perfect jocurilor de tip Souls dezvoltate de FromSoftware: „Când este bine, este grozav. Și când este rău, este încă destul de bine." Chiar cel mai prost joc Dark Souls este mai bun și mai mulți jocurilor de acțiune moderne.

Deci, de ce exact Dark Souls II a asigurat ferm locul de jos? Din păcate, există câteva probleme flagrante care implică designul de bază al jocului, întâlniri neinspirate cu șefi și tradiția pe jumătate care împiedică experiența, mai ales când sunt comparate direct cu alte titluri FromSoftware.

Motorul Dark Souls nu este potrivit pentru cantități mari de platformă, totuși echipa Dark Souls II a insistat să introducă cantități absurde de platformă inutile și neplăcute în joc. Obiectele 3D pe care ai sarcina de a manevra deseori nu reușesc să răspundă în mod comun la mișcările jucătorilor, determinându-te să mergi într-o groapă fără sfârșit dacă pivotezi accidental în direcția greșită. Ramuri și margini slabe afectează multe dintre mediile de altfel captivante din Dark Souls II, ceea ce face ca navigarea în anumite zone precum Cardinal Tower să fie un coșmar plictisitor.

Sursa: Bandai Namco

O mare parte din notorietatea după lansarea Dark Souls s-a învârtit în jurul dificultăților sale necruțătoare și a satisfacției care a venit din depășirea provocării intense. Dark Souls II a luat toate lecțiile greșite din asta și-a umplut etapele cu o grămadă de morți ieftine, de la bolovani clasici care se rostogolesc până la inamici care vă împing de pe margini. Era mai puțin despre înțelegerea mediului înconjurător prin indicii de mediu și mai mult despre a lua prima moarte arbitrară. Îmi place dificultatea jocurilor Souls, dar simt că multe dintre opțiunile de design din Dark Souls II există doar de dragul de a le face mai dure.

Cu toate acestea, nu este totul nenorocire și întuneric în acest lume a nenorocirii. Utilizarea inteligentă a luminii și a mecanicii torței în zone precum No Man's Wharf demonstrează creativitatea și dorința echipei de a oferi un joc de ambiții. Dark Souls II a introdus, de asemenea, caracteristici esențiale pentru calitatea vieții, cum ar fi un sistem de călătorie rapid simplificat și inelul Name Engraved, care a făcut ca jocul cu prietenii să fie mult mai ușor. Aceste inovații au deschis calea pentru sistemul de parolă și pentru călătoria rapidă modernă la care ne așteptăm acum în jocurile FromSoftware.

Călătorie la Majula

Dark Souls II: Învățatul primului păcat

O continuare reimaginată

Dark Souls II: Scholar of the Sin aduce o serie de noi modificări First ale calității vieții jocului original, pe lângă toate expansiunile.

  • 40 USD la Xbox

5. Sufletele demonului

Sursa: Android Central

Demon's Souls a fost prima încercare a lui FromSoftware de a oferi un joc „Souls”, înainte ca oricare dintre noi să știi cu adevărat cât de importantă va avea formula. Când am jucat pentru prima dată acest titlu pe PS3 în 2009, am fost imediat captivat de lupta sa inovatoare și lumea evocatoare. Îmi amintesc clar cât de unic s-a simțit Sufletele Demonilor. Chiar dacă a fost prima încercare, era clar că FromSoftware avea ceva special pe mâini.

Recent, am revăzut Demon's Souls prin remake-ul PS5 de la Bluepoint Games și mi-a dat o apreciere mult mai mare pentru câte de influență a fost această fundație pentru viitorii Souls-like din echipă. De la nemernicii dragoni care efectuează în mod constant drumeții cu suflare de foc, până la sălile gotice ale Turnului Latriei, multe elemente din Demon's Souls și-au făcut în cele din urmă drum spre lansări precum Dark Souls și Bloodborne. Aceasta a fost, de asemenea, nașterea legendarei bucle asemănătoare sufletelor, care se învârte în jurul renașterii inamicilor și colectarea sufletelor dușmanilor căzuți.

Sursa: Android Central

Deși potențialul pentru această echipă și ceea ce încercau să construiască era evident, nu se poate nega că prima ofertă a fost departe de a fi perfectă. Pentru fiecare idee strălucitoare și inovatoare de stabilitate în Demon's Souls, există o fel de derutantă și frustrantă. Luptele cu șefi prost executate, cum ar fi Zeul Dragon și Bătrânul Călugăr, distrag atenția de la întâlniri inteligente precum Erou Vechi și Arbitru. De asemenea, este imposibil să ignori cât de strânse și claustrofobe se simt unele zone, mai ales când joci în cooperare. Veți petrece ore întregi blocându-vă pe inamici sau chiar pe prietenii dvs. în timp ce jucați Demon's Souls. Nu toate mediile suferă de aceste constrângeri compacte, dar în comparație cu celelalte jocuri de pe lista noastră, scara etapelor este drastic mai limitată.

FromSoftware a fost confortabil să experimenteze cu diferite mecanisme de joc cu acest titlu, iar unele dintre ele pur și simplu nu au funcționat. Din fericire, FromSoftware a obținut câteva informații valoroase care ar beneficia foarte mult de jocurile ulterioare.

Revedeți Boletaria

Sufletele demonului

O experiență Souls de nouă generație

Demon's Souls pe PS5 este un remake superb construit al exclusivității PS3 care a început totul. Revizuiește acest clasic ca niciodată.

  • 70 USD pe Amazon

4. Transmis prin sânge

Sursa: Sony

Ne aflăm acum în partea din clasamentul nostru în care am luat deciziile devin exponențial mai dure. Unii cititori pot fi confuzi sau chiar supărați de plasarea lui Bloodborne pe această listă, dar așa cum sunt menționat cu Dark Souls II, toate acestea sunt jocuri incredibile, dar se reduce pachetul lor general. Și când vine vorba de pachetul total Bloodborne, există, fără îndoială, multe de iubit, în ciuda defectelor sale.

Inspirat puternic de Turnul Latriei și servind drept de continuare neoficială a Sufletelor Demonilor, Bloodborne este plin de arhitectură gotică uluitoare și terori Lovecraftiene de altă lume. Estetica sumbră din orașul decrepit Yharnam oferă groază gotică necrutoare și neiertătoare din secolul al XVIII-lea. Fiecare centimetru din această locație picră cu creaturi grotești și medii bântuitoare. Când vine vorba de designul inamicului de coșmar, Bloodborne este FromSoftware la cel mai bun mod absolut. Imaginea monstruozităților precum Asistenta lui Mergo va rămâne pentru totdeauna arsă în mintea mea.

Sursa: FromSoftware

Din păcate, această experiență îngrozitoare îi lipsește în mod critic stadiul obișnuit și varietatea de caractere care face formula RPG a lui FromSoftware atât de specială. Trecerea la o luptă mai rapidă și mai agresivă a fost cu siguranță o schimbare revigoranta de ritm în comparație cu Dark Souls, dar, în ciuda unei selecții de diferite tipuri de arme primare și off-hand din care să aleg, personalizarea cu care m- am obișnuit în titlurile anterioare pur și simplu nu a fost nu acolo. Este clar că echipa lucra pentru a pune bazele unui nou sistem de luptă asemănător sufletelor, dar la fel ca jocul care l-a inspirat, prima încercare nu a blocat complet aterizarea.

În cele din urmă, motivul pentru care m-am hotărât asupra acestei poziții inferioare pentru Bloodborne provine dintr-un defect fundamental care implică designul lumii. Nu se poate nega cât de captivant arată și se simte Yarnham și zonele înconjurătoare, dar această dependență de locație principală începe în cele din urmă să-și amploare. Pentru mine, gri, verde și albastru la început să se amestece, făcându-mi timpul în Bloodborne mult mai puțin memorabil decât jocuri precum Dark Souls sau Sekiro. Nu am simțit aceeași dorință de a explora fiecare colț și colț al zonelor asortate, care a fost întotdeauna unul dintre elementele mele preferate din RPG-urile FromSoftware.

Dacă vă plasați locațiile exclusiv gotice prezentate în Bloodborne, probabil că veți clasa acest titlu puțin mai sus, dar în ceea ce privește pachetul general, nu deține sau Torță Hunter pentru următoarele trei jocuri de pe noi. listă.

Yharnam așteaptă

Transmis prin sânge

Horror gotic vicios

Experimentați cel mai întunecat dintre RPG-urile de tip Souls ale FromSoftware, plasate în orașul bântuitor Yharnam.

  • 18 USD pe Amazon

3. Suflete intunecate

Sursa: Bandai Namco

Desigur, când am încercat prima dată Demon's Souls, nu a dat clic complet. Am apreciat elementele de luptă și de acțiune-RPG, dar am simțit că dificultatea obositoare și designul de nivel deschis sunt copleșitoare. Când Dark Souls s-a lansat pe Xbox 360 în 2011, totul s-a schimbat. La început, nu am înțeles de ce m-am conectat atât de puternic cu Dark Souls când am căzut din Demon's Souls în 6-7 ore. Apoi am avut marea revelație care mi-a consolidat dragostea pentru FromSoftware Souls-like: Dark Souls este cel mai apropiat lucru pe care îl vom avea vreodată de un Castlevania 3D: Symphony of the Night.

La fel ca Symphony of the Night, Dark Souls conduce cu lupte incredibile, medii extreme de variate și o mulțime de personalizare a personajelor. This lume întinsă, interconectată a dus explorarea Metroidvaniilor clasice la noi niveluri. Cu Firelink Shrine servind ca centru central al aventurilor tale, vi se va oferi aproape imediat orice libertate de a porni pe calea pe care o alegeți. Deși există cu siguranță rute preferate și o ordine generală a modului în care ar trebui să abordați diferite zone, frumusețea designului acestui joc provine din flexibilitatea sa robustă.

Sursa: Bandai Namco

Spre deosebire de multe RPG-uri care au apărut înaintea lui, clasele și rolul tău în lume sunt puternic demonstrate prin armele și echipamentele pe care le folosești. Dacă vrei să fii un hoț agil, care folosește pumnale și proiectile pentru a cuceri inamici puternici, poți să construiești cu siguranță un echipament care se potrivește unui astfel de stil de joc, dar în Regatul Lordran nu toate clasele sunt create egale. Alegerea unui hoț și angajarea în această fantezie a fost o întreprindere provocatoare, așa cum am învățat dureros în timpul primelor mele jocuri Dark Souls. Din fericire, vrăjitorii și piromanții oferă o introducere mai accesibilă pentru jucători.

Sortimentul divers de echipamente, mediile superbe și personaje memorabile fac fiecare joc să se simtă proaspăt și incitant. Chiar și trei sau patru alergări, încă găsesc obiecte noi și, uneori, șefi pe care nu i-am mai întâlnit până acum. Dacă Demon's Souls a fost subiectul de testare pentru FromSoftware Souls-like, atunci Dark Souls este locul în care formula a fost rafinată. Similar cu jocul The Legend of Zelda: A Link to the Past sau Halo: Combat Evolved pentru prima dată, experiența mea introductivă cu Dark Souls.

Git gud în 60 fps

Dark Souls: Remastered

O cale mai bună către Dark Souls

Dark Souls: Remastered adaugă un sistem convenabil de parole pentru cooperare online și un framerate blocat de 60 FPS. Gata cu bătaia în Blight Town!

  • 40 USD la Xbox

2. Sekiro: Shadows Die Twice

Sursa: Activision

M-am dus și înapoi pe locul meu în Sekiro: Shadows Die Twice de nenumărate ori. Pe de o parte, Sekiro este un incredibil RPG de acțiune stealth, plin de locații uimitoare și design-uri remarcabile pentru inamici. Pe de altă parte, Souls-like este cel care se îndepărtează cel mai mult de idealurile de bază ale jocurilor care au venit înainte. Cu cât mă gândeam mai mult la asta, totuși, cu atât mi-am dat seama cât de magistral este acest RPG centrat pe shinobi. Bazele stabilitate de Bloodborne pentru o luptă mai rapidă și mai fluidă au fost practic perfecționate în Sekiro: Shadows Die Twice.

Ca un veteran Souls de multă vreme, am avut o muncă dificilă de adaptare la Sekiro. Tot ce m-a antrenat Dark Souls să fac în ultimul deceniu a trebuit să fie complet aruncat. În primul rând, nu a existat nicio rostogolire, care până în acest moment fusese un element de bază. A fost eliminat și contorul de rezistență pentru sprint sau atac, ceea ce a schimbat complet dinamica întâlnirilor inamice. Prin urmare, viteza ofensivă, sincronizarea defensivă și conștientizarea adecvată a mediului au fost cheile victoriei.

Sursa: Activision

Inițial, aceste modificări m-au făcut să mă simt îngrozitor la joc, dar în cele din urmă reacției mele s-a schimbat și m-am trezit îmbrățișând pe deplin fantezia supremă a puterii ninja. Manevra prin zonele uimitoare din Sekiro cu ajutorul cârligului protetic Shinobi oferă cel mai mare sentiment de mobilitate din orice FromSoftware asemănător sufletelor. Cu o locomoție fantastică comparabilă cu titluri precum Spider-Man al lui Insomniac, de multe ori m-am trezit manual între regiuni în loc să folosească călătoriile rapide.

Una dintre cele mari critici ale mele Bloodborne a fost întotdeauna lipsa unei varietăți semnificative de arme principale și secundare, dar a fost un experiment fascinant pentru FromSoftware și unul pentru care sunt foarte recunoscător echipei reluat. Instrumentele protejate Shinobi sunt fantastice și chiar așa că Sekiro: Shadows Die Twice oferă cea mai bună luptă dintre orice titlu FromSoftware oferă aceste flexibilități și fluidități fenomenale. Fiecare șef, inclusiv marele maimuță de coșmar, are o slăbiciune distinctă de tip Mega Man, care încurajează experimentarea cu arme și abilități. Sekiro: Shadows Die Twice este o faptă de excelență în designul jocului și merită fiecare laudă pe care o primește.

Deveniți Shinobi

Sekiro: Shadows Die Twice

O adevărată fantezie de putere ninja

Sekiro: Shadows Die Twice este cel mai recent RPG al echipei talentate de la FromSoftware și oferă o nouă întorsătură a formulei iconice.

  • 60 USD la Xbox

1. Dark Souls III

Sursa: Bandai Namco

Iată-ne la punctul culminant al clasamentului nostru de putere FromSoftware Souls-like. Știam că ar fi dificil să construiesc această listă și să-mi expun cazul pentru fiecare dintre aceste jocuri impresionante, dar a ajuns să fie mult mai intens decât anticipa. Îmi place fiecare joc de această listă din motive diferite, dar există un titlu pe care îl iubesc mai mult decât celelalte și este unul pe care sunt foarte încrezători să îl plaseze pe primul loc - și acesta este Dark Souls III. În ochii mei, aceasta este cea mai mare realizată a lui FromSoftware până acum.

Dark Souls III întruchipează perfect toate elementele vitale ale formulelor de tip Souls a lui FromSoftware. Opțiunile de personalizare și echipament introduse cu Dark Souls sunt extinse în toate modurile posibile, cu mai multe arme, mai multe armuri, mai multe vrăji, mai multe miracole și mai multe posibilități pentru tine ca jucător. Am rejucat Dark Souls III de mai mult de cinci ori și încă nu am văzut toate echipamentele și abilitățile pe care le oferă acest RPG magistral.

Există critici care cred că Dark Souls III se bazează prea mult pe reșaparea zonelor și trop familiare din original, dar, datorită naturii ciclice a evenimentelor și a știrilor din acest lume, aș susține că modul în care Dark Souls III le prezintă acestea au fost stabilitate. locații este mult mai ambițioasă și mai inovatoare decât pentru care mulți îi acordă credit. Jucătorii care doresc să înțeleagă cu adevărat temele de bază persistente în Dark Souls vor găsi nenumărate semne din cap la evenimentele din trecut și modul în care au modelul acestui lume. Poveștile criptice pentru care este renumită seria este demonstrată meticulos în Dark Souls III prin indicii de context plasate cu grijă și niciun joc nu m-a încurajat vreodată să petrec ore întregi citind articolelor descrise în acest fel înainte.

Sursa: Windows Central

Când vine vorba de mediul memorabil și designul locațiilor, Dark Souls III este într-o ligă proprie. Amploarea varietății și nivelul de acțiune pentru diferite zone afișate în acest RPG este uluitoare. Pot numi și descrie fiecare locație din Dark Soul III din memorie și asta nu este ceva ce pot spune despre majoritatea jocurilor. De la apele toride ale Lacului Smoldering până la peisajele pitorești ale Văii Boreale, există atât de multe detalii și grijă în fiecare cadru. Chiar și zonele care se întorc, cum ar fi Anor Londo, sunt reimaginate într-un mod care face ca prezentările lor, când va mărețe, pălesc în comparație.

Lista mea de plângeri pentru Dark Souls III este practic inexistentă. La fel ca o carte grozavă sau un film preferat, este ceva la care mă întorc constant între jocuri. Pe măsură ce îmbătrânesc și experimentez din ce în ce mai mult, mă întreb adesea dacă stabilitatea titlurilor existente și dorința mea de experiențe din ce în ce mai ambițioase mi-au îngreunat să mă conectez cu jocurile în mod similar în care am făcut-o. o în copilărie. Apoi apare ceva de genul Dark Souls III și reaprinde acel sentiment magic din nou.

Cel mai bun dintre cei mai buni

Dark Souls III

O adevărată capodopera

Dark Souls III nu este doar unul dintre cele mai bune RPG-uri dezvoltate de FromSoftware, ci poate și unul dintre cele mai mari RPG-uri de acțiune din timpurile. Acesta este un joc obligatoriu.

  • 60 USD la Xbox

Împărtășește-ți propriul clasament al puterii!

Există cu siguranță câteva discuții și de pasionale de purtat vine vorba de FromSoftware Souls-like. Aceste titluri ocupă un loc special în inimile multor jucători. Ce părere aveți despre clasamentul nostru de putere? Dezacord? Asigurați-vă că vă împărtășiți propriile liste în secțiunea de comentarii!

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here