Jocurile confortabile m-au ajutat să faci față nebuniei anului 2020

Sursa: Windows Central

Pentru a cita practic pe oricine a ținut un discurs public în ultimele 10 luni: 2020 a fost un an fără precedent. Deși înțeleg că această linie este puțin necinstită în acest moment, este, din păcate, dureros de exactă.

Anul acesta a fost ciudat, stresant, confuz și devastator în moduri pe care nu le-am mai experimentat până acum. Mulți dintre noi au fost forțați să găsească noi modalități de față și de a se adapta la traiul pandemic.

Pentru mine, a folosit jocuri familiare de confort din trecutul meu pentru a lupta cu incertitudinea viitorului. Chiar și cu lansări noi de consolă și jocuri mari la orizont, titlurile care m-au ajutat să trec de coșmarul anului 2020 au fost adesea cele pe care le-am finalizat de mai multe ori sau le-am scufundat cu sute de ore anterior. Acest lucru m-a învățat o lecție valoroasă despre importanța revederii elementelor copilăriei tale pentru a învăța din ele.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În ochii unora, nostalgia este o cârjă care ne ține legați de trecut. Dar anul acesta, mai mult decât oricare altul, am avut nevoie de acea cârjă pentru a merge mai departe.

Prima etapă: Animal Crossing și începutul noii normalități

Sursa: Nintendo

La începutul lunii martie, îmi amintesc foarte bine că mi-am luat soția la o cină de ziua de naștere la unul dintre restaurantele noastre preferate din California. Ceea ce niciunul dintre noi nu știa atunci era că aceasta va fi ultima dată când nu vom bucura de o masă într-un restaurant în 2020.

Animal Crossing: New Horizons a fost esențial pentru sănătatea mea.

În săptămânile următoare, severitatea COVID-19 ne-a fost clarificată, deoarece multe baruri și restaurant au fost forțate să treacă la doar mâncare la pachet. La scurt timp după aceste evoluții, au fost discuții cu privire la ordinea de a rămâne acasă și am început să ne pregătim pentru prima criză globală de sănătate să afecteze cu adevărat fiecare american din viața noastră.

Incertitudinea modului în care operațiunile de zi cu zi vor continua a îngrijorat și, sincer, a îngrozit multe întreprinderi. Au început rapid să ia decizii dificile pentru a păstra longevitatea și, în cazul meu, asta a însemnat sau a concediat legată de COVID-19 de la locul meu de muncă zilnic din Los Angeles.

Pentru a-mi amplifica anxietatea și neputința în această activitate terifiantă, a fost, de asemenea, o înghețare a muncii mele independente. Lucrurile nu s-au simțit mai instabile în toată viața mea. Eu, la fel ca milioane de alți americani, am solicitat pentru prima dată șomaj.

Sursa: Nintendo

Printre haosul inițial al pandemiei a fost lansarea celor mai mari versiuni Nintendo din 2020 - Animal Crossing: New Horizons. Deși din punct de vedere tehnic acest lucru a fost o nouă lansare a francizei de lungă durată, formula a rămas în mare parte neschimbată, așa că nostalgia mi-a fost trezită. New Horizons nu a fost prima mea experiență cu un titlu Animal Crossing (am jucat original pe Game Cube aproape religios), dar bucla de joc zilnic, discutabil de monoton, a căpătat un sens cu totul nou pentru mine de date aceasta.

Având o rutină structurată pe care o puteam controla în cadrul jocului, a ajutat să distrage atenția de la lipsa totală de control pe care o simțeam în viața mea reală. În Animal Crossing, aș putea economisi în mod rezonabil pentru a-mi permite o casă, aș avea un impact semnificativ asupra comunității și aș putea atinge în mod constant obiectivele pe care mi le-am propus. M-aș pierde în joc ore întregi în fiecare zi, înregistrând aproape 130 de ore în prima lună de la lansare.

A avea o structură într-o anumită formă m-a ajutat să nu trec în comportament depresiv mult mai rele. În cazul meu, Animal Crossing: New Horizons a fost cea mai importantă lansare din 2020 și esențială pentru sănătatea mea.

Insula ta de paradis

Animal Crossing: New Horizons

Evadarea supremă

Animal Crossing: New Horizons este o experiență de joc video esențială și sănătoasă. Dacă vrei să faci o pauză de la propria ta zi de zi, acest titlu oferă o mulțime de distrageri.

  • 50 USD pe Amazon
  • 50 USD la Best Buy

Faza a doua: Revizuirea JRPG-urilor clasice si o mișcare mare

Sursa: Square Enix

Înainte de carantina, eu și soția mea plănuiam să nu mutăm din Los Angeles la Denver în iunie. Cu toate acestea, pandemia avea alte planuri și, din cauza problemelor de siguranță, am decis să nu am călătoria, sperând că țara noastră va avea în cele din urmă sau mai bună gestionare a virusului - și wow, dacă nu am înșelat. A trebuit să ne amânăm călătoria până în august, iar în acele câteva luni mi-am redescoperit dragostea pentru JRPG, ceea ce cred că am pierdut complet în ultimii ani.

Reaprinderea dragostei mele JRPG a început odată cu lansarea remake-ului Trials of Mana. Anterior, acesta era un titlu pe care îl jucasem doar prin emulatoare traduse de fani în prezentarea sa originală pe 16 biți. Reexperimentarea acestui titlu iconic în gloria sa superbă și modernă 3D mi-a reamintit exact de ce jocurile ca acesta au fost o parte atât de mare a copilăriei mele. Aceste lumi strălucitoare și vii pline de personaje și creaturi fantastice au fost scăparea supremă din realitatea noastră întunecată și sumbră.

De aici, am mers adânc în gaura iepurelui Mana, trecând la remake-ul Secret of Mana, Adventures of Mana și, în sfârșit, Legend of Mana, care este unul dintre jocurile mele preferate din toate timpurile. În copilărie, admirația mea pentru aceste titluri era atât de simplă. Reluându-le ca adult, am reușit să identific exact ce am făcut atât de speciali și importanți pentru mine. Triumful asupra șanselor aparent insurmontabile a reprezentat acest sentiment pur de bucurie și posibilitate în imposibilul pentru care îl pierdusem odată cu maturitatea. Revizuirea acestei seri cruciale din tinerețe a fost, fără îndoială, o experiență terapeutică și cathartică.

Mana refăcut

Încercările lui Mana

O aventură superbă

Trials of Mana servește ca un punct de intrare excelent pentru fanii interesați de seria Mana. Acest remake oferă acțiune JRPG simplă, distractivă și distractivă la nesfârșit.

  • 25 USD pe Amazon
  • 25 USD la Best Buy

Faza a treia: Tony Hawk și speranța pentru viitor

Sursa: Activision

La scurt timp după ce am făcut marea noastră mișcare (care a implicat o oprire incomodă în spatele Shell și a unor șervețele de metrou) și ne-am instalat în munții din Colorado, a apărut una dintre cele mai importante lansări ale anului - Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2. Unii s-au grăbit să scrie asta ca un simplu remake sau remaster, dar Vicarious Visions a reușit să renunțe la unul dintre cele mai apreciate jocuri din 2020 și fiecare laudă pentru acest joc este binemeritată. După părerea mea, este un remake perfect și unul care m-a teleportat înapoi într-o epocă cheie din viața mea.

Ca preadolescent, eram ceea ce anumite companii de îmbrăcăminte descriau drept „husky”, dar, de fapt, eram foarte supraponderal și foarte nemulțumit de corpul meu. Nu mi-aș scoate cămașa în zonă, purtam adesea pulovere sau cămăși largi și eram foarte sensibil când oamenii îmi spun greutatea. În această perioadă de nesiguranță extremă au fost lansările lui Tony Hawk's Pro Skater 1 și Tony Hawk's Pro Skater 2, două jocuri video care au reușit să mă inspire să iau un skateboard și să-mi schimb sănătatea pentru totdeauna.

Inițial, am început prin a juca ore întregi la Tony Hawk's Pro Skater, stăpânind hărțile și manevrele. În cele din urmă, această obsesie pentru jocul video a evoluat într-o obsesie pentru skateboardingul real. În loc să joc Playstation toată ziua, am început să scot prima mea tablă pentru a învăța trucurile mele preferate în viața reală.

După cum ați putea presupune, am fost foarte rău pentru foarte mult timp. Dar, în ciuda căderilor și vânătăilor, am continuat, sărbătorind repere precum primul meu Ollie și kickflip. This fixare de a-mi transforma abilități de jocuri video în abilități din lumea reală m-a făcut să slăbesc aproape 50 de lire sterline. Eram în cea mai bună formă pe care am fost vreodată datorită lui Tony Hawk's Pro Skater 1 și 2.

La fel ca multe lucruri pe care le-am iubit în copilărie, în cele din urmă am ieșit din ele. Jucatul lui Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 în 2020 mi-a reamintit câte de mult mi-a fost dor de skateboarding în viața mea și, pentru prima dată în 10 ani, mi-am luat placa și am ieșit în stradă. În comparație cu locul în care eram la vârf, am fost destul de prost, dar asta nu m-a împiedicat să ies și să patin aproape în fiecare zi.

Cel mai consistent regim de exerciții pe care l-am stabilit de când a început carantina. Re-concentrarea asupra libertății de patinaj, în timp ce mă aflu în lumea pandemică aparent înfricoșătoare, mi-a oferit primul meu sentiment real de speranță pentru viitorul dincolo de 2020. Luni mai târziu, încă mă trezesc revenind la acest remake, pierzându-mă în fericirea nostalgică.

The Birdman s-a întors

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

Refacerea perfectă

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 rămâne ferm unul dintre cei mai mari remake-uri din toate timpurile. Dacă ați fost vreodată interesat de această serie, această reimaginare meticulos realizată aduce experiența de joc emblematică pe care o cunoașteți și pe care să iubească cu un strat proaspăt de vopsea.

  • 30 USD la Microsoft
  • 25 USD pe Amazon
  • 25 USD la Best Buy

Un an greu se apropie de final

Găsirea unor modalități de a face față sentimentelor de incertitudine sau neputință poate fi incredibil de dificilă. Sunt sigur că asta e ceva la care nu putem simți cu toții după acest an infernal. De la început, m-am orientat către alcool și alte metode oarecum distructive de a face față unei vieți pandemice, dar accesarea unora dintre jocurile mele preferate de confort mi-a ajutat să-mi distragă atenția sentimentului copleșitor de echipă și disperare. Jocurile video au fost întotdeauna o parte importantă a vieții mele, dar în aceste vremuri dificile au devenit o necesitate.

Indiferent cine ești sau de unde ești, 2020 a fost un an dificil. Pentru unii, a fost mult mai devastator decât alții și pentru oricine și-a pierdut prietenii, familia sau cei dragi din cauza acestei pandemii, inima mea este pentru tine. Nu îmi pot imagina cum trebuie să se simtă și să se complice au avut restricții de sănătate în procesul de doliu. Iată un 2021 sigur, oportun și eficient.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here