Războiul cipurilor: Intel dorește să oneze un concurent Arm, potrivit raportului

Sursa: 60 de minute

Ce trebuie sa stii

  • Un nou raport susține că Intel este interesat să plătească peste 2 miliarde de dolari pentru o bună calitate SiFive Inc.
  • Achiziția ar servi drept răspuns către Intel la aplicarea Arm de către NVIDIA.
  • Ar fi cea mai recentă investiție de la Intel la nivelul de miliarde de dolari într-un șir recent de ele.

Dacă ați crezut că Intel a terminat să cheltuiască bani după ce și-a anunțat planul de a crea a fabricilor de 20 de miliarde de dolari și diverse upgrade-uri de miliarde de dolari la fabricile sale existente, gândiți-vă din nou. Un nou raport spune că de tehnologie deschide din nou cufă de război pentru o companie pentru armonizarea unui concurent.

Compania vizată de Intel este SiFive Inc., care a fost evaluat la aproximativ 500 de milioane de dolari în 2020, potrivit PitchBook. Această evaluare înseamnă puțin dacă raportul lui Bloomberg se referă la bani - bani fiind, în acest caz, zvonurile de Intel de peste 2 miliarde de dolari oferite de SiFive.

Până în acest moment, nu a fost încheiat niciun acord și nici SiFive, nici Intel nu a furnizat comentarii către Bloomberg. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că niciun comentariu al companiei nu este diferit de oricare dintre companii care neagă existența tranzacției.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Deși o company care cheltuiește peste 2 miliarde de dolari nu este deloc impresionantă, amintiți-vă că compania cu care SiFive ar concura, Arm, a câștigat favoarea NVIDIA în valoare de 40 de miliarde de dolari. Mai multe guverne din întreaga lume investighează aceasta, deși CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, nu pare îngrijorat - cel puțin, nu public. Autoritățile de reglementare sunt îngrijorate de fapt că NVIDIA și Arm ar face un cuplu al naibii de putere, ceea ce duce la renunțarea la neutralitatea producătorului Arm pentru a adopta o abordare concentrată pe NVIDIA.

Cum ar arăta o eventuală confruntare cu Intel-SiFive și NVIDIA-Arm rămâne incert, deși ceea ce este clar este că, în cazul în care raportul Bloomberg va fi exact, nu va trebui să așteptăm mult pentru a vedea rivalitatea după acesta.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here