Vedeți prima privire a ray tracing pe chipsetul Samsung Exynos cu RDNA 2

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Samsung a distribuit o imagine care ilustrează ray tracing pe un chipset Exynos cu grafică RDNA 2.
  • Fotografia arată o comparație alăturată a imaginilor cu și fără ray tracing activat.
  • AMD și Samsung au anunțat un parteneriat la Computex 2021 pentru a crea un cip Exynos bazat pe arhitectura AMD RDNA 2.

AMD a anunțat că lucrează cu Samsung pentru a crea un cip Exynos pentru dispozitive mobile bazat pe arhitectura RDNA 2 la Computex 2021. Au trecut aproximativ patru luni de la acel anunț și acum avem prima noastră privire asupra ray tracing pe un dispozitiv alimentat de un GPU Exynos. Samsung a distribuit o fotografie care arată o comparație alăturată a jocului cu și fără ray tracing (prin Ice Universe pe Twitter).

Fotografia de la Samsung arată doar o imagine statică a jocului cu ray tracing. Deoarece ray tracing este intensivă din punct de vedere computațional, un videoclip ar face o treabă mai bună demonstrând ray tracing. O imagine statică nu indică la ce rată de cadre rula jocul sau cât de bine arăta jocul.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sursa: Samsung

În ceea ce privește imaginea în sine, aceasta arată flăcări care se reflectă pe fundul unui rezervor. Lumina se reflectă și în alte elemente din imagine, inclusiv clădirea din fundalul fotografiei. O mașină apare pe imaginea creată cu un dispozitiv care rulează un GPU Exynos, în timp ce aceeași mașină nu apare în cealaltă fotografie.

Pe lângă suportul pentru urmărirea razelor, noua generație Exynos SoC (system-on-a-chip) va accepta umbrirea cu rată variabilă. Această caracteristică umbrește anumite părți ale unui cadru în mod diferit, permițând sistemelor să aloce mai puține resurse părților neimportante ale unei imagini. Ca rezultat, mai multă putere de procesare poate fi utilizată pentru a îmbunătăți performanța aspectelor de bază ale unui joc.

Multe dintre cele mai bune plăci grafice acceptă ray tracing și umbrire cu viteză variabilă, așa că este important ca parteneriatul AMD și Samsung să creeze un sistem care să le accepte și pe acestea.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here