Brütal Legend: De ce aventura heavy metal a lui Double Fine merită sau continua mare pentru Xbox

Sursa: Double Fine Productions

După ce a lansat Psychonauts în 2005, Double Fine Productions va petreceri patru ani lucrând la următorul lor mare proiect - Brütal Legend. Brütal Legend a fost un joc de acțiune-aventura / hibrid de strategie în timp real care a celebrat genul muzical heavy metal. A prezentat o regie artistică inspirată de coperți de albume heavy metal, personaje exprimate de adevărați staruri rock și o coloană sonoră licențiată care a compilat unele dintre cele mai mari hituri din istoria metalului.

Îmi amintesc că am iubit acest joc când a apărut prima dată pe 13 octombrie 2009, pe Xbox 360. Am petrecut ore întregi conducând în lumea deschisă, ascultând pe Judas Priest, Motorhead și Black Sabbath în timp ce tundeam băie răi cu hot rodul meu. Datorită Xbox Game Pass, acum pot să retrăiesc acele zile de glorie și să vă arăt de ce Brutal Legend merită sau să continue mare Xbox Game Studios.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Există câteva spoilere de poveste pentru Brütal Legend dincolo de acest punct!

Ținutul Brütal

Sursa: Windows Central

Brütal Legend spune povestea lui Eddie Riggs, cel mai mare roadie din lume care, din păcate, lucrează pentru cea mai proastă trupă de heavy metal din lume, Kabbage Boy. După ce un accident în timpul uneia dintre concertele lui Kabbage Boy i-a revendicat viața lui Eddie, sângele lui se prelinge pe cataramă ornamentată a curelei și o face să invoce spiritul lui Ormagöden, Bestia de Foc Etern.

Cu un vuiet puternic zguduitor, Ormagöden îl reînvie pe Eddie Riggs și îl trimite înapoi în timp, într-o epocă în care lumea arăta ca o coperta de album heavy metal care prinde viața. Dar acest Tărâm Brütal se află sub stăpânirea Colacului Întins, o rasă de demoni sadici și răi care au înrobit omenirea pentru a-și îndeplini poruncile. Deci, cu abilități de vânzare de roadie și abilități noi, Eddie promite că va elibera umanitatea și că va topi demonii cu chitara pe parcurs.

Sursa: Windows Central

Ador absolut designul artistic al decorului Brütal Legend. Surprinde perfect natura mai mare decât natura a metalelor grele. Numai zona de pornire are câmpuri acoperite cu săbii de mărimea unui zgârie-nori, completate cu un munte falnic. Suport Rushmore pe care puteți personaliza fețele. Prezintă munți făcuți în întregime din amplificatoare, copaci făcuți din sulițe și evacuari ale mașinilor și multe alte repere inspirate din metal.

Pe măsură ce te aventurezi mai departe în joc, mai multe zone vor începe să se deschidă. Printre acestea se numără o junglă locuită de amazone cu machiaj KISS și pantere care împușcă lasere pentru ochi. Vei traversa o mlăștină infestată de goți zombi care se furișează în pustietate. Pe măsură ce progresezi, Tainted Coil va începe să corupă pământul ca să răzbunere față de rebeliunea ta - înroșind cerul și spurcându-ți monumentele metalice, înfășurându-le în echipament de sclavie cybergoth.

Sursa: Windows Central

Designul lumii Brütal Legend este încă atât de unic, plin de imaginație și creativitate. Este ca un om interactiv adus oricărei subculturi muzicale alternative și traduce acea răcoare fără efort din industria muzicală cu încredere și stil. Istoria de profunzime care acoperă modul în care a apărut acest lume este impresionantă în sine. Există obiecte de colecție împrăștiate în întreaga lume care spun fragmente din creația Brütal Land. De la moartea lui Ormagöden, care a modelat lumea și a dat naștere raselor ei, cum au creat titanii metalul greu al acestei lumi, până la modul în care Bobina Întinsă a ajuns să disprețuiască și să înrobească omenirea. Este captivant. Fiecare bucată de istorie este transmisă prin ilustrații uimitoare și o narațiune epică oferită de Corey Burton (vocea lui Yen Cid și Shockwave de la Disney din G1 Transformers). Lumea juxtapune peisaje extraterestre cu cultura pop familiară, iar asta se extinde la distribuția sa colorată de eroi și răufăcători.

Sursa: Windows Central

Sursa: Windows Central

Personajele Brütal Legend sunt, de asemenea, unul dintre cele mai importante momente ale jocului. La fel ca Lars ciudat, dar îndrăgător de carismatic, Lita înrăutățită de luptă, dar neîncrezătoare, și liderul terifiant al Colacului Întins, Împăratul Doviculus (cu vocea legendarului Tim Curry). După cum am menționat mai devreme, există multe NPC-uri în jocul exprimate de ați rockstars. Printre aceștia se numără Ozzy Osborne de la Black Sabbath, Lita Ford de la The Runaway, Rob Halford de la Judas Priest, Kyle Gass din Tenacious D și regretatul marele Lemmy Kilmister din Motorhead. Aparițiile lor sunt completări scurte, dar dulci, care adaugă farmec și autenticitate lumii Brütal Legend.

Dar, de departe, vedeta spectacolului pentru mine a fost Eddie Riggs. Este un iubitor nerușinat de heavy metal, care se străduiește imediat să anuleze nedreptatea acestui ținut ciudat. Eddie aici găsește adevărata chemare în Brütal Legend, găsind un loc în lumina reflectoarelor după o viață ca roadie ingrat pentru rockeri falși. Și pentru a completa, personalitatea metalhead a lui Eddie este adusă la viață de performanță vocală a lui Tenacious D, Jack Black, care este doar cireașa vopsită în crimson pe un glorios tort death metal.

Mod de joc: Hack n' Shred

Sursa: Windows Central

Din păcate, oricât de minunat sunt decorul și personajele, jocul de bază al lui Brütal Legend a avut câteva aspecte controversate care l-au împiedicat de la cel mai grozav potențial al său. Începutul Brütal Legend a fost un joc distractiv de acțiune-aventura în lume deschisă, dar apoi s-a schimbat treptat într-un hibrid ciudat acțiune-aventura/strategie. Dintr-o dată a trebuit să nu facem griji cu privire la gestionarea resurselor și construirea de armată pentru a doborî scena unui inamic într-o bătălie literală a benzilor.

Această schimbare a genurilor i-a surprins și a dezactivat pe mulți oameni, deoarece au simțit că jocul de strategie în timp real a fost pe jumătate copt în comparație. Multă vreme, ne-am întrebat cu toții de ce dezvoltatorii nu au făcut publicitate pentru aceste segmente RTS, dar mulți ani mai târziu, vom obține în sfârșitul unui răspuns.

Potrivit unui interviu realizat de NoClip cu directorul de creație al lui Brütal Legend, Tim Schafer, inițial a urmat să fie un joc de strategie în timp real în întregime, inspirat de oameni precum Warcraft și Herzog Zwei. Dar, de-a lungul timpului, pe măsura ce au lucrat la campania single-player, aceasta a evoluat treptat în hibridul acțiune-aventura / RTS pe care îl cunoaștem astăzi.

Cu toții credeam că Brütal Legend va fi un joc de acțiune și aventură, deoarece editorii lui Brütal Legend (Vivendi Games și ulterior EA) interzic Double Fine Productions să vorbească despre elementele RTS. Ei au făcut asta pentru că la acea vreme, au simțit că nimănui nu-i mai păsa de jocurile de strategie în timp real. Dacă cineva a văzut jocul RTS și a pus întrebări, Double Fine Productions i s-a ordonat să schimbe subiectul și orice trailere pe care le-a făcut trebuia să prezinte doar jocul de acțiune și aventură. Dezvoltatorii s-au gândit, de asemenea, să facă segmentele RTS opționale în versiunea finală, dar au rămas fără timp să facă. Este destul de regretabil că acest lucru s-a întâmplat, deoarece acest lucru poate consumatorii ar fi fostștienți de elementele RTS de la început, poate că Brütal Legend ar fi avut o recepție mai bună.

Sursa: Windows Central

Sursa: Windows Central

Sentimentele mele personale asupra gameplay-ului sunt amestecate. Elementele RTS s-au simțit cu siguranță slabe în comparație cu acțiune-aventura, mai ales echilibrului jocului. Am distrus armate întregi folosit solo-ul de chitară Facemelter și am folosit doar unități pentru a ataca clădirile, așa că abia a fost implicată nicio strategie. Singura dată când a trebuit să-mi fac griji cu privire la strategie a fost în timpul șefului final, unde a trebuit să mă coordonez cu armata mea pentru a doborî mai multe obiective. Cu toate acestea, nu a fost un deal-breaker pentru mine, deoarece există o mulțime de explorări în lume deschisă și quest-uri secundare care să însoțească segmentele RTS.

Dar să revim la aspectele pozitive ale Brütal Legend, cum ar fi lupta. Sistemul de luptă a fost simplu, dar eficient - înlănțuind atacurile corp la corp cu atacurile mele la chitară pentru a forma combo-uri satisfăcătoare care au trimis inamicii să zboare de pe stânci. Și cântând solo-urile de chitară care mi-au aruncat în aer dușmanii, mi-au șters armata sau au chemat urși cu capcane pentru urs pentru gura. În plus, alergarea peste demoni în hot rod personalizabil nu îmbătrânește niciodată.

Și cum pot să vorbesc despre Brütal Legend, un tribut masiv adus heavy metalului fără să menționeze muzica? Pe lângă coloana sa sonoră originală minunată, Brütal Legend include peste o sută de piese licențiate de la zeci de trupe de heavy metal. Melodii din Black Sabbath, Motörhead, Judas Priest, The Runaways, Megadeth, Cradle of Filth, Bracos Helm, Iced Earth, Dragonforce, Tenacious D, Manowar, Mötley Crüe și multe altele.

Alergarea peste demoni în hot rod personalizabil nu îmbătrânește niciodată.

debloca aceste melodii pentru a le reda pe radioul mașini dvs., găsind obiecte de colecție prin lume. Jocul redă și aceste piese în momente speciale, făcându-te să te simți ca protagonistul propriului tău videoclip muzical OTT heavy metal. Ca „Cry of the Banshee” al lui Brocas Helm în timpul luptei cu șefii Metal Queen. Sau „Through the Fire and Flames” al Dragonforce în timp ce scăpa de Palatul Plăcerii, care se prăbușește, al generalului Lionwhyte.

Muzica a fost de asemenea, folosită pentru a avea foarte multe momente dramatice din poveste. Un bun exemplu în acest sens este momentul meu preferat din joc. Înainte de bătălia finală, Eddie Riggs visează să fie alături de interesul său amoros, Ophelia, care în acest moment al jocului a devenit un tip rău. Este un moment dulce-amărui pentru Eddie, tânjind după vremurile bune înainte ca totul să mărgă în iad, totul în timp ce „Holiday” a lui Scorpion rulează în fundal. Visul este întrerupt de sunetul armatei Ofeliei, Drowning Doom, care încep să se apropie. Muzica trece violent la „Sofrail” al lui Mirrorthrone, punctând sentimentele de furie și tristețe ale lui Eddie că acum va trebui să lupte și, eventual, chiar să-și omoare fostul iubit devenit dușman amar. Aceste momente atente și gândite sunt cele care mi-au vândut cu adevărat Brütal Legend.

Brütal Legend 2: Îmbunătățirea a ceea ce a apărut înainte

Sursa: Windows Central

Când totul este spus și gata, îmi place Brütal Legend în ciuda defectelor sale și mi-ar plăcea să văd sau să continue acest joc. Nu știu dacă este chiar posibil ca Double Fine Productions să facă sau să continue. EA și Activision au hotărât în ​​​​afara instanței cine deține drepturile de a publica Brütal Legend, dar proprietatea actuală exactă rămâne puțin neclară. Ca să nu mai vorbim, Double Fine este ocupat să lucreze la Psychonauts 2 la momentul scrierii acestui articol. Dacă a fost posibil, am câteva câteva despre cum ar fi realizat sau continuare și cum s-ar putea avea posibilitatea de a predecesorul său.

Pentru început, din moment ce toate problemele care afectează Brütal Land se rezolvă până la sfârșitul primului joc, aș vrea ca Eddie Riggs să se întoarcă în zilele noastre pentru continuarea. Impulsul pentru aceasta ar fi că Eddie primește o viziune de la Ormagöden și arată că perioada de timp din care a venit a devenit un coșmar corporativ în absența lui. Aproape toate formele de muzică au fost interzise, ​​​​cu excepția muzicii corporative igienizate care împinge narațiunile care beneficiază corporațiile. Oricine nu se conforma și dorea să-și facă propria muzică ar fi închis pe viață sau chiar executat.

Sursa: Windows Central

Sursa: Windows Central

Îngrozit și supărat de ceea ce va avea viitorul pentru lumea sa, Eddie Riggs decide să se întoarcă timpul său pentru a îndrepta lucrurile. El va fi însoțit de prietenii pe care i-a făcut în primul joc și împreună cu s-ar lansa într-un al doilea tur al distrugerii pentru a salva viitorul umanității și a păstra gloria metalului.

Pentru joc, aș renunța poate segmentele RTS și aș concentra pe extinderea sistemului de explorare și luptă în lume deschisă. Gameplay-ul peste lume s-ar putea învârti în jurul distrugerii propagandei tipului rău și înlocuirea lor cu monumentele și reperele minunate de heavy metal ale primului joc. Pe măsură ce răspândiți cuvântul despre heavy metal, lumea s-ar schimba treptat de la a fi distopia tipică corporativă, eliberată de muzica clinică lounge a asupritorilor.

De data aceasta nu l-ai controla doar pe Eddie, ci ai controla direct diferite personaje care se alatură trupei tale. Fiecare personaj ar avea propriile abilități muzicale și arme care ar putea fi folosite pentru a rezolva puzzle-uri și a doborî casa inamicilor. În plus, ai putea schimba controlul între colegii de echipă în mijlocul combo-urilor corp la corp pentru a le extinde într-un grad absurd. Ceva asemănător cu mecanică de echipă a Războinicilor Orochi sau Marvel Vs. Jocuri Capcom.

Cu siguranță aș încerca să păstreze implicarea artiștilor de heavy metal de dragul autenticității, nu ar fi Brütal Legend fără ea. Poate că am putea vedea o serie de vedete noi de heavy metal din generațiile mai recente, care luptă împotriva corporațiilor într-o rebeliune subterană. L-am putea avea pe Mick Thomson de la Slipknot să lupte alături de Ozzy Osborne? Alice Cooper face echipă cu Dave Grohl? Mi-ar plăcea să joace în rolul lui Eddie the Head din Iron Maiden sau al unui prost cu toporul James Hetfield, în stilul pe care îl are doar Double Fine îl poate face.

O legendă brutală

Sursa: Windows Central

Există atât de mult potențial care ar putea fi realizat cu Brütal Legend dacă i s-ar oferi o altă șansă și, sper, am arătat de ce merită una. O continuare rafinată a Brütal Legend, cu mai mult stil și caracter ar fi o completare grozavă la portofoliul Microsoft, devenind poate chiar unul dintre cele mai bune jocuri de pe Xbox. Dar până va veni acea zi, voi continua să răspândesc Evanghelia Brütal Legend, astfel încât să nu fie uitată niciodată.

Rock on!

Legenda Brütal

Lasă-ți strigătul de luptă și luptă pentru gloria metalului!

Încălțați-l pe Eddie Riggs, un roadie care a fost chemat într-o lume fantastică direct de pe coperta unui album heavy metal. Plecați într-un turneu prin lume pentru a ucide demoni și a salva omenirea cu puterea metalelor grele.

  • 15 USD la Microsoft Store

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here