Bluetooth: secretul ecosistemului Apple

Puterea ecosistemului Apple. Auzi atât de multe despre asta. Cum, odată ce intri, e atât de ușor să stai înăuntru. Odată ce obțineți un produs, cum ar fi un iPhone, este atât de ușor să obțineți mai multe, cum ar fi un Apple Watch, iPad sau Mac. Dar ce înseamnă cu adevărat și cum funcționează cu adevărat? Adică, nu doar în termeni nebulosi, ci în mod specific?

Pentru mine, Bluetooth este o parte importantă.

Aduceți ecosistemul Apple împreună... si legandu-l

Apple are o relație de dragoste-ura cu Bluetooth. Ei cheltuiesc resurse nespuse rezolvând deficiențele sale cu siliciu personalizat, cum ar fi chipseturile din seriale W și H, dar este și lipiciul care menține ecosistemul lor extrem de important. Din cauza Continuității. Când Continuity s-a lansat pentru prima dată alături de Extensibility în iOS 8 și macOS Yosemite, am spus că se vor dovedi a fi două dintre cele mai importante tehnologii ale deceniului. Și cred că s-a dovedit adevărat. Continuitatea este ceva, de la AirDrop la Handoff, de care depind în fiecare zi oamenii cu mai multe produse Apple.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sursa: Rene Ritchie / iMore

Să presupunem că aveți un iPhone și apoi să obțineți un iPad. Când vă conectați la acel iPad cu același ID Apple, aceștia creează sau asociere Bluetooth Low Energy — sau BLE.

Acest lucru se face în afara benzii, ceea ce înseamnă separat de orice comunicare normală și folosesc Serviciul de notificare push al Apple – APNs — care este sistemul responsabil pentru toate notificările pe internet pe care le primiți pe dispozitivele dvs. Comunicația dintre dispozitive este criptată end-to-end. Deci, practic, imaginează-ți iPhone-ul și iPad-ul folosește iMessage împreună pentru a configura lucrurile pentru tine.

Odată ce acirea are loc, fiecare generează o cheie simetrică care a fost criptată utilizată AES de 256 de biți, care este o criptare foarte puternică, și fiecare o stochează în propriul Keychain, care este sistemul pe care dispozitivul Apple îl folosește pentru a stoca. în siguranţă. acreditările precum parole.

Acea cheie este folosită pentru a criptă și autentifica transmisia BLE de pe dispozitiv. Deci, de exemplu, dacă introduceți un e-mail pe iPhone, Bluetooth LE va promova activitatea, protejată de criptare pe 256 de biți, în modul Galois/Counter sau GCM, ceea ce ajută la menținerea securității și a performanței ridicate. De asemenea, în unele cazuri, vor folosi APN-uri în loc de BT LE, dar este încă criptat end-to-end, tot ca iMessage.

Apple măsoară, de asemenea, de zbor (ToF) sau cât durează transmisia, pentru a se asigura că cineva nu încearcă să înregistreze transmite la un capăt și să transmită un alt dispozitiv la celălalt capăt.

La celălalt capăt, iPad-ul tău va primi reclama, va stabili o conexiune și va schimba cheile de criptare. Apoi, în acest caz, aplicația Mail va apărea pe iPad-ul tău, cu stickerul Continuity, iar dacă apeși pe ea, nu numai că aplicația Mail se va deschide, dar textul pe care îl tastai va fi copiat pe acesta și va fi. dus la locul exact unde ați tastat ultima dată pe iPhone.

Și se întâmplă niște chestii grozave în care merită să te scufundi.

  1. Deoarece sunteți conectat la același ID Apple pe ambele dispozitive, dacă lucrați la ceva mai mare, cum ar fi un document Pages, și este stocat în iCloud, iPhone și iPad nu trebuie să vă faceți griji despre trimiterea documentului între ei. iPad-ul tău îl poate prelua de pe iCloud.

  2. Deoarece reclama Bluetooth LE are o rază limitată, mai mică decât Wi-Fi sau o conexiune la internet, proximitatea relativă vă ajută să vă asigurați că vă aflați fizic în același loc. Deci, dacă sunteți acasă, nu trebuie să vă faceți griji că activitatea dvs. va fi promovată pe un dispozitiv la serviciu sau la școală. Cu alte cuvinte, un coleg sau un coleg de clasă nu ar putea deschide orice site web marginal pe care îl navigați în prezent. Cu plăcere.

  3. Dacă datele nu sunt pe iCloud, dar sunt prea mari pentru a fi transferat eficient prin BT LE, de exemplu, dacă e-mailul are o grămadă de imagini atașate, Apple va crea o conexiune Wi-Fi peer-to-peer. Acesta este scriptat folosit T Transport Layer Security - sau LS.

Și face mult mai mult decât doar sincronizarea conținutului, așa cum fac multe servicii online. Este starea de sincronizare. puteți accesa mulțime de servicii online, puteți autentifica și puteți vedea lucrurile pe mai multe dispozitive. Dar, cu aceasta, nu trebuie să deschideți browserul, să mergeți la serviciu, să găsiți documentul, să găsiți unde ați rămas ultima dată. Îți face toată munca grea. Îți aduce activitate. Doar atingeți și sunteți gata să continuați exact de unde ați rămas.

De la AirDrop la Deblocare automată

Acestea sunt elementele de bază ale modului în care funcționează Handoff, astfel încât să poată începe activitatea pe un dispozitiv, cum ar fi iPhone-ul dvs. și să o continuați sau să o finalizați pe altul, cum ar fi iPad-ul dvs. De asemenea, așa funcționează Universal Clipboard, care vă permite să copiați ceva pe un dispozitiv și să-l lipiți imediat pe altul.

Sursa: Rene Ritchie / iMore

Deci, de exemplu, dacă aveți o fotografie pe Mac și să vă lipiți pe Twitter pe iPhone, nici nu trebuie să treceți prin transfer. apăsa literalmente CMD-C pe Mac și apăsați, obțineți apăsat și lipiți direct pe iPhone.

AirDrop este, de asemenea, similar, dar puțin mai complicat, deoarece, puteți face AirDrop cu ușurință între propriile dispozitive Apple, și AirDrop pe dispozitivele Apple ale altor persoane. Deci, Apple face câteva lucruri pentru a-l menține în siguranță. În primul rând, ID-ul tău Apple este asociat cu o adresă de e-mail și/sau un număr de telefon. Așa contactați oamenii prin iMessage sau FaceTime. Dar, asta e cu oamenii pe care îi cunoști. Poate să faceți AirDrop cu cineva pe care îi îngrijește tocmai ați întâlnit-o la școală, la o conferință, în vacanță, orice ar fi. Deci, atunci când porniți AirDrop, Apple creează un scurt hash de identitate pe baza e-mailului și/sau numărului de telefon Apple ID-ul dvs.

Când accesați AirDrop, dispozitivul dvs. începe să facă publicitate pentru o conexiune, inclusiv acel hash. Dacă altcineva se află în raza de acțiune Bluetooth Low Energy și are AirDrop activat, poate prima aceea reclamă. Atunci se poate întâmpla unul dintre cele două lucruri diferite. Dacă AirDrop-ul este în modul Numai Contacte, acesta va primi hash-ul dvs. și va încerca să îl potrivească cu hash-urile tuturor persoanelor din baza lor de date de Contacte. Dacă găsește o potrivire, va răspunde prin Wi-Fi peer-to-peer, iar dispozitivul dvs. va face pasul suplimentar de a trimite un hash de identitate lung. Dacă și asta se potrivește, hash-ul lung de identitate vă va fi trimis înapoi. Apoi, dacă numele lor propriu și fotografia de profil în contactele dvs., AirDrop vă va arăta asta ca o potențială țintă.

În acest fel, nu puteți trage niciodată informații de contact sau fotografia altcuiva prin AirDrop, iar eu nu le pot trage niciodată pe ale dvs. Amândoi vedeți doar ceea ce amândoi deja. Așadar, dacă sunteți într-o călătorie de afaceri și au poza dvs. pe LinkedIn, fotografia de glumă la petrecere beată pe care ați salvat-o vinerea trecută nu se scurge. De asemenea, sunteți binevenit.

Dacă contactul este stabilit sau ați setat AirDrop la „Toată lumea”, atingeți persoana cu care să raportați că să partajați, se creează o conexiune criptată TLS, certificatul de identitate iCloud al fiecărei persoane este verificată în cu persoana de contact și dacă persoana cu care are grijă. partajați acceptă, datele sunt transferate.

Partajarea parolei Wi-Fi, care vă permite să atingeți pentru a aproba pe cineva din rețeaua dvs. fără a fi nevoie să oferiți parola pentru rețea, funcționează într-un mod similar, cu excepția faptului că datele trimise sunt un PSK de 64 de caractere pentru a se alătura rețelei într-o fotografie sau alt tip de fișier.

Urmeaza

Există, de asemenea, o grămadă de alte funcții Continuity, care vă permiteți să trimiteți mesaje text pe Mac iPhone-ul sau să faceți instantaneu un hotspot iPad-ul să vă atingeți iPhone-ul pe HomePod pentru a schimba sursele audio să deblocați și să vă autentificați pentru a utiliza Mac Apple Watch-ul tău.

Este literalmente lipiciul care leagă împreună cu ecosistemul Apple. Asta îl face mai mult decât suma dispozitivelor individuale. Și Apple continuă să adauge la el an de an.

VECTOR | Rene Ritchie

Principal

  • Video: YouTube
  • Podcast: Apple | Înnorat | Piese de buzunar | RSS
  • Coloana: iMai mult | RSS
  • Social: Twitter | Instagram

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here