Bluetooth pe Android: cele mai bune sfaturi pentru ca dispozitivele dvs. să funcționeze corect

Sursa: Android Central

În funcție de cine întrebi, Bluetooth este un confort uriaș, fie unul dintre cele mai frustrante puncte de durere ale tehnologiei moderne. Aș spune că este undeva la mijloc.

De departe, cea mai comună utilizare a Bluetooth în gadgeturile de consum este audio; indiferent dacă ascultați muzică prin difuzoare fără fir sau preluați apeluri telefonice cu căștile dvs., există o șansă de aproape 100% să fie datorită Bluetooth. Una dintre principalele probleme cu streaming audio prin Bluetooth este latența. Probabil ați observat când vizionați videoclipuri cu Bluetooth, de exemplu, că imaginea și sunetul sunt ușor de sincronizat, deoarece Bluetooth pur și simplu nu este suficient de rapid pentru a menține lucrurile perfect aliniate.

Pentru că, pe cât de omniprezent, este în gadgeturile fără fir, Bluetooth este încă captivant uneori, dar multe dintre acestea pot fi atenuate cu un know-how simplu.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Verificați dacă dispozitivele dvs. acceptă Bluetooth 4.2 sau mai nou

Sursa: Android Central

Deși nu puteți face multe pentru a evita blocajele tehnologice, cel puțin vă ajuta să asigurați-vă că dispozitivele fără fir pe care să cumpărați o versiune recentă de Bluetooth. Vestea bună este că asta nu înseamnă neapărat că trebuie să ieși și să cumperi ceva făcut în ultimele luni. În timp ce Bluetooth 5.1 iterație recentă, este cea mai mare parte în funcțiune în joc și stabilitate.

Orice rulează Bluetooth 4.2 sau mai nou va face.

Bluetooth 4.2 mai recentă versiune care aduce aceasta apărare ale vitezei de predecesorul său, cu o creștere masivă a dimensiunii încărcăturii de pachete. Cu alte cuvinte, dispozitivele Bluetooth vândute în 2014 pot avea la fel de puțină latență cu streaming audio ca și căștile și difuzoarele noi vândute în 2019. Desigur, acest suport nu înseamnă nimic dacă dispozitivul de pe care transmiteți în flux rulează sau versiunea mai veche de Bluetooth.

Aceasta nu este atât de multă problemă cu tehnologia pe care ați face upgrade la fiecare câțiva ani, cum ar fi computerele și telefoanele, dar producătorii de mașini sunt renumiți pentru a-ți găsi picioarele atunci când vine vorba de a încorpora noi în sisteme. stereo. Cu excepția cazului în care conduceți o mașină mai nouă sau utilizați un sistem stereo aftermarket, probabil că ați observat sau latență Bluetooth mult mai proastă în comparație cu căștile dvs. fără fir. Mazda 3 din 2012, de exemplu, mai rulează Bluetooth 2.0

care a fost lansat în 2004 și are ca rezultat o întârziere energetică de ~două secunde.

Întâmpinați probleme de asociere?

Sursa: Daniel Bader / Android Central

Bluetooth nu acoperă doar accesorii audio, ci este folosit în orice, de la ceasuri inteligente la control de jocuri, trackere GPS și nenumărate alte gadget-uri. Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu contează dacă nu poți face ca dispozitivul tău. să se conecteze la telefon. Din nou, Bluetooth poate fi capricios, dar există câteva trucuri care vă pot ajuta să vă conectați la un dispozitiv încăpățânat.

Majoritatea soluțiilor sunt mai simple decât ați crede.

Primul sfat este destul de evident, dar asigurați-vă că dispozitivul la care încercați să vă conectați acest pornit și setat în modul de asociere. Ar trebui să vedeți că apare în lista de dispozitive detectabile din meniul Bluetooth al telefonului dvs., dar dacă nu, încercați să dezactivați Bluetooth pe ambele dispozitive, apoi să reporniți. Este uimitor cât de des un truc atât de simplu poate fi tot ceea ce era necesar. Dacă dispozitivul dvs. Bluetooth încă nu apare, opriți complet ambele dispozitive și reporniți.

S-ar putea de asemenea să beneficiezi eliminând toate dispozitivele conectate anterior din memoria telefonului dvs. Există o șansă decentă să fii în lista dvs. Bluetooth o mână de accesorii cu care le-ați asociat o dată sau de două ori - de exemplu, difuzorul portabil al unui prieten sau un ceas inteligent pe care nu îl mai folosiți - și telefonul dvs. ar putea încerca pentru a vă conecta la unul dintre aceștia în loc de dispozitivul pe care încercați de fapt să îl asociați. Eliminarea dispozitivului este felul de simplu ca navigarea în lista dvs. de dispozitive, atingerea pictogramei de setări de lângă fiecare nume și atingerea opțiunilor de dezasamblare.

În cele din urmă, veți dori asigurați-vă că ambele dispozitive în cauză sunt complet încărcate; unele dispozitive au funcții de economisire a energiei care dezactivează automat Bluetooth odată ce atingeți un anumit procent de baterie. Aceasta este o soluție ușoară, dar poate fi enervant atunci când tot ceea ce vrei să faci este să-ți împerechezi dispozitivele și să revii la ceea ce faci.

Asigurați-vă că activați permisiunile Bluetooth

Una dintre frumusețile Android este că vă permite să activați sau să dezactivați anumite funcții individuale pentru fiecare dintre perifericele dvs. Bluetooth, dar asta poate duce și la o anumită confuzie dacă anumite permisiuni sunt dezactivate implicite. Pe căștile Bluetooth care acceptă apeluri, de obicei, poți comutați accesul la apeluri telefonice, audio media sau partajarea contactelor. Acest lucru vă poate fi util dacă puteți să ascultați muzică prin căști, dar preferați să porniți conversații cu telefonul direct la ureche.

Ajustarea acestor permisiuni este ușoară; trebuie doar să accesați același meniu de setări periferice Bluetooth dorite în secțiunea anterioară și veți vedea permisiunile enumerate împreună cu comutoarele pentru fiecare.

Bluetooth-ul merită din plin compromisurile

Cu toate frustrările sale, Bluetooth este încă o tehnologie excelentă care face loc unor dispozitive fără fir destul de incredibil. Folosesc căști și difuzoare Bluetooth în fiecare zi, iar mulți dintre colegii mei se bucură de comoditatea ceasurilor inteligente cu Bluetooth.

Nu veți obține aceeași calitate audio și imediatitate cu căștile Bluetooth ca și cu căștile cu fir și nici controlerele Bluetooth nu vor fi la fel de receptiv ca și omologii lor cu fir, dar comoditatea merită compromisul pentru majoritatea.

Toate cele 20 de povești din pachetul nostru Spotlight on Bluetooth 2019, toate într-un singur loc. Fie că este un punct al istoriei Bluetooth, un pic de umor din meme-urile wireless sau o analiză atentă asupra viitorului tehnologiei cu rază scurtă de acțiune, îl veți găsi chiar aici, prin amabilitatea oamenilor de la Android Central, iMore și Windows Central.

Bluetooth general

 • Introducere în Spotlight 2019 pe Bluetooth
 • De unde provin numele și logo-ul Bluetooth?
 • Un istoric al tuturor lansărilor și actualizărilor Bluetooth majore
 • Încotro se îndreaptă Bluetooth și provocările pe care trebuie să le depășească pentru a ajunge acolo
 • Bluetooth 5: Este de fapt mai bun și nevoie de el?
 • De ce Bluetooth este atât de grozav (și atât de groaznic): O poveste spusă prin meme
 • De ce Bluetooth-ul din mașina ta este nasol (și va fi întotdeauna)
 • 12 gadget-uri Bluetooth ciudate pe care echipa Mobile Nations le folosește în fiecare zi

Android

 • O privire mai atentă asupra tehnologiei Google Fast Pair și a modului în care se bazează pe Bluetooth
 • Sfaturi de top pentru ca dispozitivele dvs. Android să se joace frumos cu Bluetooth
 • Da, Bluetooth este nasol, dar a fost suficient de bun pentru a ucide mufa pentru căști de pe telefoane

Windows

 • 5 repere majore Bluetooth la Microsoft
 • Cum să stăpânești Bluetooth pe Windows 10
 • De ce Xbox One (încă) nu folosește Bluetooth
 • De ce șoareci de gaming fără fir folosesc încă receptoare RF în loc de Bluetooth
 • Gadgeturile Bluetooth preferate ale personalului Windows Central chiar acum

Apple și iOS

 • Secretul ecosistemului Apple (video)
 • Cum să rezolvi probleme Bluetooth comune pe iPhone, iPad și Apple Watch și Mac
 • Bluetooth vs AirPlay 2: care este tehnologia wireless superioară?
 • Tehnologia Bluetooth preferată a personalului iMore

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here