Bluetooth 5: Este de fapt mai bun și nevoie de el?

Sursa: Bluetooth SIG

Dacă ați cumpărat recent orice fel de dispozitiv inteligent, este posibil să obțineți acest lucru are suport pentru Bluetooth 5, cea mai recentă versiune a standardului Bluetooth. Există, de asemenea, șanse mari ca o bună calitate recentă să accepte Bluetooth 5, deoarece nu toate companiile sunt îngrijorate cu privire la actualizarea celei mai noi versiuni. Este mai mult decât suficient pentru a ridica câteva întrebări.

Din fericire, chiar dacă Bluetooth poate fi un subiect dificil, răspunsurile despre ce este "nou și ați avut" și despre ce diferență face cu adevărat sunt destul de ușor de răspuns. Să aruncăm o privire la ceea ce aduce Bluetooth 5 la masă.

Bluetooth Low-Energy pentru căști

Bluetooth Low-Energy (sau BLE) a fost introdus cu Bluetooth 4 și face exact ceea ce ați putea crede - oferă modalități de comunicare pentru a putea folosi mai puțină energie. Acest lucru este important atunci când un dispozitiv funcționează de la o baterie, cum ar fi un telefon sau căști fără fir.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Înainte de Bluetooth 5, BLE a fost retrogradat la lucruri precum dispozitivele portabile, balize și dispozitivele mici de Internet of Things. Aceasta înseamnă că căștile Bluetooth au trebuit să folosească conexiunea radio Bluetooth obișnuită, mai consumatoare de energie.

Deși diferență față de ceva ca telefonul tău nu este prea groaznică, face o mare diferență față de ceva cu o baterie foarte mică, cum ar fi o pereche de căști Bluetooth. Mai mult timp la încărcare înseamnă mai puțin timp în urechi.

Cu Bluetooth 5, toate dispozitivele audio comunică prin Bluetooth Low-Energy. Acest lucru poate face o diferență semnificativă în ceea ce se asigură durata de viață a bateriei, dar acest lucru nu este de obicei valabil. AirPod-urile originale Apple sunt un exemplu bun: atunci când este conectat la un iPhone, cipul Apple W1 ar putea „intermedia” conexiunea Bluetooth pentru a monitoriza puterea și pentru a face mici ajustări. Pe un telefon Android, depinde de conexiunea Bluetooth standard. Acesta este motivul pentru care au avut o viață mai bună a bateriei atunci când sunteți cu un iPhone.

Bluetooth Dual Audio

Sursa: Android Central

Bluetooth Dual Audio înseamnă conectarea a două dispozitive audio, cum ar fi căștile, la o singură sursă, cum ar fi un telefon.

Nu este un lucru complet nou - oferă lucrării Qualcomm a fost o opțiune cu Bluetooth pe Galaxy S8. Cu Bluetooth 5, face parte din standard și nu ar trebui să depindă de o licență specială a unui producător de cipuri.

Recuperați că aceasta înseamnă toate dispozitivele audio, nu doar căștile. Vă puteți conecta și la două difuzoare sau chiar la o pereche de căști și un difuzor Bluetooth.

Mai rapid, mai puternic și mai bun

Cele mai mari beneficii ale Bluetooth 5 sunt viteze mai mari și mai multă rază de acțiune. Și ne referim la mult mai rapid și mai departe.

Bluetooth 5 are o rază de maxim patru ori mai mare, de opt ori lățimea de bandă și o viteză de două ori mai mare. Doar nu toate în timp.

Bluetooth 5 face diferența dacă ambele dispozitive îl folosesc.

Mai exact, dispozitivele pot „alege” între viteze mai mari sau gamă mai mare. Ceva de genul unei perechi de căști concepute în principal pentru redarea muzicii ar putea alege să profite de vitezele duble de trecere, în timp ce un dispozitiv precum și etichetă de urmărire Bluetooth ar beneficia de mai multă gamă.

Bluetooth 5 poate transmite data la 2 Mbps, în timp ce Bluetooth 4.2 avea maxim 1 Mbps. Bluetooth 5 poate comunica cu un alt dispozitiv la o distanță de până la 800 de picioare (240 de metri), în timp ce Bluetooth 4.2 a fost limitat la o distanță de 200 de picioare (60 de metri).

Amintiți-vă că acestea sunt maxime ale liniei de vedere, ceea ce înseamnă că orice în acest fel poate și va afecta semnalul. Totuși, acestea sunt niște îmbunătățiri impresionante. Acestea pot avea un semnal mai bun și pot economisi energie.

Chiar am nevoie de Bluetooth 5?

Depinde.

Bluetooth 5 numai face diferența dacă ambele dispozitive îl folosesc. Dacă telefonul dvs. are Bluetooth 5 activat, dar căștile sau mașina dvs. nu sunt, de exemplu, atunci nimic din toate acestea nu se aplică. Există, de, șanse mari ca ambele lucruri să fie adevărate, deoarece producătorii de automobile sunt cunoscuți când vine vorba de actualizarea Bluetooth.

Veste bună este că Bluetooth 5 este 100% compatibil cu Bluetooth 4. Asta înseamnă că, chiar dacă ambele dispozitive nu rulează aceeași versiune, acestea ar trebui să se conecteze și să funcționeze normal. Pur și simplu nu veți vedea niciunul dintre beneficiile pe care Bluetooth 5 le oferă.

O modalitate bună de a gestiona conexiunile care nu implică lucrurile preferate este să se asigure că orice nou cumpărați este gata pentru Bluetooth 5. Totuși, acest lucru poate fi dificil atunci când uiți la dispozitivul IoT și smart home.

Nu te stresa prea mult dacă nu ești 100% pregătit pentru Bluetooth 5 în viața ta de tehnologie. Cei mai mulți dintre noi nu sunt și până când Bluetooth 5 este în toate, vom vedea o nouă versiune și vom putea face totul din nou!

Toate cele 20 de povești din pachetul nostru Spotlight on Bluetooth 2019, toate într-un singur loc. Fie că este un punct al istoriei Bluetooth, un pic de umor din meme-urile wireless sau o analiză atentă asupra viitorului tehnologiei cu rază scurtă de acțiune, îl veți găsi chiar aici, prin amabilitatea oamenilor de la Android Central, iMore și Windows Central.

Bluetooth general

 • Introducere în Spotlight 2019 pe Bluetooth
 • De unde provin numele și logo-ul Bluetooth?
 • Un istoric al tuturor lansărilor și actualizărilor Bluetooth majore
 • Încotro se îndreaptă Bluetooth și provocările pe care trebuie să le depășească pentru a ajunge acolo
 • Bluetooth 5: Este de fapt mai bun și nevoie de el?
 • De ce Bluetooth este atât de grozav (și atât de groaznic): O poveste spusă prin meme
 • De ce Bluetooth-ul din mașina ta este nasol (și va fi întotdeauna)
 • 12 gadget-uri Bluetooth ciudate pe care echipa Mobile Nations le folosește în fiecare zi

Android

 • O privire mai atentă asupra tehnologiei Google Fast Pair și a modului în care se bazează pe Bluetooth
 • Sfaturi de top pentru ca dispozitivele dvs. Android să se joace frumos cu Bluetooth
 • Da, Bluetooth este nasol, dar a fost suficient de bun pentru a ucide mufa pentru căști de pe telefoane

Windows

 • 5 repere majore Bluetooth la Microsoft
 • Cum să stăpânești Bluetooth pe Windows 10
 • De ce Xbox One (încă) nu folosește Bluetooth
 • De ce șoareci de gaming fără fir folosesc încă receptoare RF în loc de Bluetooth
 • Gadgeturile Bluetooth preferate ale personalului Windows Central chiar acum

Apple și iOS

 • Secretul ecosistemului Apple (video)
 • Cum să rezolvi probleme Bluetooth comune pe iPhone, iPad și Apple Watch și Mac
 • Bluetooth vs AirPlay 2: care este tehnologia wireless superioară?
 • Tehnologia Bluetooth preferată a personalului iMore

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here