Președintele Blizzard cere scuze în urma controverse Hearthstone Hong Kong

Sursa: Blizzard (captură de ecran)

Ce trebuie sa stii

  • Președintele Blizzard J. Allen Brack a început BlizzCon cu o declarație despre controversa Hearthstone.
  • El și-a cerut scuze, menționând că compania a acționat prea repede în privința incidentului.
  • Protestatarii s-au adunat vineri în fața BlizzCon-ului.

BlizzCon a început vineri cu ceea ce a fost probabil cel mai mare subiect de discuție: controversa în jurul acțiunilor întreprinse împotriva jucătorului Hearthstone Blitzchung.

Discursul a început cu o declarație a lui J. Allen Brack, președintele Blizzard Entertainment, unde a spus că compania s-a mișcat prea repede atunci când a interzis inițial marele maestru Hearthstone Blitzchung

„Blizzard a avut ocazia să aducă lumea împreună într-un moment dificil de eSport Hearthstone acum aproximativ o lună, iar noi nu am făcut-o”, a spus pe scenă. „Ne-am mișcat prea repede în luarea deciziilor și apoi, pentru a învăța lucrurile, am fost prea încet să vorbim cu voi toți."

Brack a continuat asumându-și responsabilitatea pentru acțiunile companiilor, dar fără o mențiune specifică situației sau Hong Kong sau China.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

„Când mă gândesc la cât de nefericit sunt, mă gândesc la două lucruri. Nu ne-am ridicat la standardele mai înalte pe care nu le-am stabilit. În al doilea rând, am eșuat în scopul nostru. Pentru asta îmi pare rău și accept responsabilitatea."

Opinie: controversa privind cenzura chineză a Activision-Blizzard și de ce este timpul să luăm atitudine

Era inevitabil ca Brack să facă o declarație la BlizzCon. Cea mai mare poveste pentru Activision Blizzard din ultimele săptămâni a fost în ceea ce privește această controversă, în care Blitzchung (alți nume reale este Ng Wai Chung) a fost interzis și depus de premiul său în bani pentru că a făcut declarații pro-democrație. într-un flux oficial. Hong Kong se află în mijlocul tulburărilor civile, deoarece țara lucrează pentru a rămâne independentă de China.

Au fost concediați și cei doi comentatori, care nu au făcut declarații politice.

Aproape o săptămână mai târziu, pedeapsa a fost retrogradată la suspendare și i s-a acordat din nou premiul. Pedeapsa comentatorilor a fost de asemenea retrogradată. Compania a reiterat că relațiile sale cu China (corporația chineză Tencent deține un pachet de cinci procente din Blizzard) nu au fost un factor de decizie.

Chiar și așa, paguba a fost făcută și reputația lui Blizzard. În urma declarației inițiale a lui Blizzard, mulți angajați au organizat o renunțare. U multiplu.S. De asemenea, parlamentarii au condamnat compania pentru că a luat o atitudine „preocupată”, în special „în lumina apetitului tot mai mare al guvernului chinez de a face presiuni asupra afacerilor americane pentru a ajuta la înăbușirea libertății de exprimare.„Protestatarii pro-Hong Kong au participat și ei la BlizzCon vineri dimineață.

Protestul Freedom Hong Kong la poza #blizzcon.stare de nervozitate.com/4dkATqSMvZ

— alessandro fillari (@afillari) 1 noiembrie 2019

După declarație, prezentarea a continuat cu mai multe așteptate, dar uriașe, inclusiv Diablo 4. Mulțimea a aplaudat când Brack părea să aibă lacrimi în ochi. El a urmat scuzele cu note pozitive despre convenție și diversitatea sa internațională. El a spus că sunt reprezentate 59 de țări.

„Aceasta este puterea pozitivă a jocurilor vieo, de a transcende diviziunile care ne înconjoară”, a spus el. „Vom face mai bine înainte, dar acțiunile noastre vor conta mai mult decât oricare dintre cuvinte. În timp ce vă plimbați în acest weekend, sperăm că este clar cât de mult angajați suntem față de dreptul de a ne exprima în tot felul de moduri în toate felurile de locuri."

Mulțimea a aplaudat din nou.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here