Blizzard reduce penalizarea pentru campionul Hearthstone Blitzchung, dar reiterează poziția într-o nouă declarație

Ce trebuie sa stii

  • Blizzard a lansat o declarație despre situația în care este implicat marele maestru Hearthstone Blitzchung.
  • Jucătorul va primi primii în bani.
  • Compania și-a dublat poziția cu privire la „comportamentul înainte și după meci”, dar a spus că relația sa cu China nu a fost un factor.

La aproape o săptămână după ce Blizzard l-a interzis pe marele maestru Hearthstone Blitzchung timp de un an și l-a retras din premiul său în bani, compania a lansat o declarație cu privire la situație.

Președintele Blizzard Entertainment J. Allen Brack a declarat în declarația, difuzată vineri seară, că compania va reduce penalitățile acordate lui Blitzchung (alți nume reale este Ng Wai Chung). El va primi premiul său în bani și va putea concura din nou după șase luni. De asemenea, nu va fi eliminat din Hearthstone Grandmasters, potrivit unui angajat Blizzard. Brack a mai spus că cei doi turnatori taiwanezi implicați în interviu, care au fost concediați, vor fi reintegrați după șase luni. Totuși, el a reiterat în regulile poziția companiei cu privire la situație, dând de-abia că pedeapsa se bazează doar pe.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

„O parte din gândirea globală, conducerea responsabilă și fiecare voce contează este recunoașterea faptului că avem jucători și fani în aproape fiecare țară din lume. Scopul nostru este să ajutăm jucătorii să se conecteze în domeniile noastre comune, cum ar fi pasiunea lor pentru jocurile, și să creăm un sentiment de comunitate comună”, a el. „Avem aceste reguli pentru a menține concentrarea asupra jocului și a turneului în beneficiul unui public global și acesta a fost singurul aspect în acțiunile pe care le-am întreprins."

Controversa a început când, într-un interviu de după meci, Blitzchung a cerut eliberarea Hong Kong-ului și și-a exprimat sprijinul pentru democrația în țara sa natală. Inițial, Blizzard a lansat o declarație în care a numit-o o „încălcare a regulilor de concurență” și a dezbrăcat jucătorul de premiul său în bani. De asemenea, a suspendat Blitzchung de la concurența la turneele Hearthstone pentru un an întreg. Au fost concediați și cei doi comentatori de pe flux, nu au făcut declarații politice.

This hotărâre a fost citată:

Angajarea în orice act care, la discreția exclusivă a Blizzard, vă aduceți în discreditul public, jignește sau parte sau un grup de public sau dăunează în alt mod imaginii Blizzard va avea ca rezultat eliminarea Grandmasters și reducerea premiului total al jucătorului. la 0 USD, în plus față de alte remedii care pot fi produse în manual și Termenii site-ului Blizzard.

Acest lucru a dus la reacții din partea comunității de jocuri – inclusiv a fanilor și alți jucători Hearthstone – dar și a angajaților Blizzard, dintre care unii au renunțat la această decizie.

Mai multe: Controversa privind cenzura chineză a Activision-Blizzard și de ce este timpul să luăm atitudine

Brack a scris că totul a fost făcut pentru a menține concentrarea asupra jocului și a jucătorilor săi și nu are nimic de-a face cu relația companiilor cu China. Blizzard are o bază uriașă de jucători în China, iar mega-corporația Tencent, care are sediul în China, deține un pachet de cinci procente din Blizzard. Contul oficial Weibo al companiei, care este condus de partenerul chinez de publicare Netease, a postat, de asemenea, scuze la începutul acestei săptămâni, care a adoptat o atitudine mai părtinitoare de partea Chinei.

„Opiniile specifice exprimate de blitzchung NU au fost un factor în decizia pe care am luat-o. Vreau să fiu clar: relațiile noastre din China nu au influențat decizia noastră”, a reiterat el.

Brack a scris că a considerat că procesul disciplinar „nu a fost adecvat” și că compania „a reacționat prea repede”.„El mai spune că, pentru că Blitzchung a jucat „corect” în timpul turneului, el va primi premiul în bani.

Cu toate acestea, pentru că Blitzchung și cei din turnare nu au păstrat interviul pe tema jocului și au vorbit în schimbul despre politică, de aceea au fost pedepsiți.

„În, vom continua să aplicăm regulile turneului pentru a ne asigura că transmisiunile noastre oficiale rămân concentrate pe joc și nu sunt o platformă pentru opinii sociale sau politice divizate”, a spus el.

Acesta nu este răspunsul pe care mulți oameni l-au sperat. Este un pas în direcția corectă, dar a afirma că orice jucător sau comentator care adoptă o poziție politică în calea regulilor este un pas înapoi. Nu toate opiniile politice sau ideologice sunt create egale (multe comunități Blizzard sunt pline de profesioniști care au spus remarci controversate și chiar homofobe sau rasiste, care ar intra și ele sub această hotărâre), așa că nu este să le menționăm pe toate celelalte standarde. e tocmai corect. Este o falsă echivalență care pune a fi pro-democrație la același nivel cu pro-autoritarismul.

Acest lucru aduce, de asemenea, sub semnul întrebării unde se află valorile companiilor, în special în ceea ce privește aspectul precum libertatea de exprimare. Este o întrebare etică la care Blizzard nu a răspuns bine, mai ales la 5:30 p.m. PST într-o zi de vineri.

Actualizați: S-a adăugat extrasul oficial de cont Weibo al Blizzard de la începutul acestei săptămâni.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here