BlackBerry are susține telefoanele după ce grupul de securitate criminalistică susține că a decriptat mesaje private

BlackBerry se apără de afirmații conform acelei unități criminalistice sau landeză a găsit o modalitate de descriere a mesajelor de pe un smartphone BlackBerry. Compania a emis o declarație oficială, spunând că nu cunoștea metoda utilizată și a adăugat că telefoanele sale „rămîn la fel de sigure și private așa cum au fost întotdeauna."

Potrivit BBC News, Netherlands Forensic Institute (NFI) susține că a decriptat 275 de e-mailuri de pe un dispozitiv BlackBerry, din 325 de e-mailuri găsite pe telefon. NFI oferă servicii poliției olandeze și nu a dezvăluit cum a fost realizat acest lucru. Există unele speculații că ar fi putut folosi software sau hardware special pentru a decripta date, posibil chiar demontând dispozitivul BlackBerry în sine și accesând direct cipurile de memorie.

Declarația completă a BlackBerry cu privire la această problemă este mai jos:

Au existat rapoarte recente din presă către grupurile afiliate poliției din Țările de Jos au reușit să „sparge” criptarea care protejează e-mailurile și alte date care sunt stocate pe dispozitivele BlackBerry.

BlackBerry nu are detalii despre dispozitivul specific sau despre modul în care acesta a fost configurat, gestionat sau protejat în alt mod și nici nu avem detalii despre natura comunicărilor despre care se pretinde că au fost descriptate.

Dacă sa întâmplat sau astfel de recuperare a informațiilor, accesul la aceste informații despre un dispozitiv BlackBerry ar putea datora unor factori care nu au legătură cu modul în care a fost proiectat dispozitivul BlackBerry, cum ar fi consimțământul utilizatorului, o aplicație nesigură a unei terțe părți sau un comportament de securitate deficitar sau utilizator.

În plus, nu există uși din spate în niciun dispozitiv BlackBerry, iar BlackBerry nu stochează și, prin urmare, nu poate participa parolele dispozitivului BlackBerry cu forțele de ordine sau cu oricine altcineva. Cu alte cuvinte, cu condiția ca utilizatorii să urmeze practice recomandate, dispozitivele BlackBerry rămân la fel de sigure și private precum au fost întotdeauna.

Sursa: BBC News, BlackBerry

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here