Bing este disponibil din nou în China (actualizare)

Actualizat 24 ianuarie 2019: Bloomberg raportează că Bing este din nou disponibil în China. Întreruperea, conform raportului, s-a datorat mai degrabă unei erori tehnice, decât unei cenzurii intenționate. Urmează povestea originală.

China în această săptămână pare să blocheze căutarea Bing, potrivit The New York Times. Site-ul este în prezent inaccesibil în țară, ceea ce o face cea mai recentă companie de tehnologie occidentală care nu face parte din „Great Firewall” al Chinei."

Nu este clar dacă blocarea este permanentă, dar un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat că „Bing este în prezent inaccesibil în China și este angajat să determine următorii pași."

O blocare permanentă a Bing ar lăsa utilizatorii de internet chinezi să se bazeze exclusiv pe Baidu, cel mai mare motor de căutare din țară. Asta în ciuda eforturilor Microsoft de a respecta politicile de cenzură ale guvernului chinez. Căutările pentru subiecte considerate controversate de Partidul Comunist de guvernare, de exemplu, sunt eliminate din Bing sau populate cu rezultate aprobate.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Bing nu ar fi primul serviciu occidental care va fi cenzurat de pe internetul Chinei. Facebook, Twitter și Google – toate platformele dominante din întreaga lume – pot fi accesate numai în China prin metode folosite pentru a evita cenzura, expunând utilizatorii la acțiuni legale.

Până acum, autoritățile chineze nu au comentat despre aparenta cenzură a lui Bing.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here