Bill Gates și Paul Allen au fondat Microsoft în această zi, 4 aprilie, în 1975

Sau mai exact, prietenii din copilărie Bill Gates și Paul Allen au fondat compania oficială pe care o iubim cu toții (de cele mai multe ori) în această zi, în 1975.

Fără a intra în prea multe detalii (acesta este un blog, nu un manual de istorie), compania, numită inițială „Micro-Soft”, a fost înființată în 1975 și cu sediul în Albuquerque, New Mexico. Deloc întâmplător, că Southwestern, U.S. orașul a fost locația companiilor de electronice, MITS, care a produs computerul Altair 8800, potrivit History.com. În crearea noii companii, obiectivul atât al lui Gates, cât și al lui Allen a fost la început să creeze software pentru Altair 8800, așa că a avut sens să se înființeze în Albuquerque.

Câțiva ani, mai târziu în 1979, Microsoft și-a mutat sediul în statul Washington, în Bellevue, unde atât Gates, cât și Allen și-au petrecut anii formativi.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În 1981, Microsoft a licențiat sistemul său de operare MS-DOS către IBM pentru a fi utilizat în primul său computer personal (PC), IBM Model 5151.

Compania a introdus lumea în Windows în 1985 și nimic nu a mai fost la fel de atunci.

În 1986, Gates și Allen și-au mutat compania la Redmond, Wash., unde se află încă sediul său.

În 2001, Microsoft a lansat primul Xbox și a schimbat definitiv jocul în consolă odată cu lansarea ulterioară a serviciului său Xbox Live.

Restul va trăi pentru totdeauna în cărțile de istorie. O grămadă de aceste alte lucruri importante s-au întâmplat, evident, între evenimente, dar ideea este că totul a început acum patruzeci și doi de ani astăzi.

Și dacă nu ar fi ziua aceea fatidică, nu ar exista Windows, nici Xbox, nici Surface, nici magazine Microsoft ... fără Zune - OK, asta îl împinge - și fără Windows Central. (Fără Windows Central!?! Groaza, groaza.)

Pentru toate aceste lucruri, suntem veșnic recunoscători. Mulțumesc, Bill și Paul.

Și la mulți 42 de ani, Microsoft. Iată încă patru decenii de schimbare a modului în care lumea este tehnologia pentru a se folosește.

Lectură înrudită:

  • Top 5 Steve Ballmer momente memorabile
  • 10 meme minunate Microsoft pe care nu vrei să le ratezi

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here