Cele mai bune routere Wi-Fi 6 2021

Cele mai bune routere Wi-Fi 6 ne apropie de viteze 5G multi-gigabit acasă. Wi-Fi 6 (802.11ax) a sosit și promis să împingă viteze Wi-Fi până la 2.4 Gbps per dispozitiv pentru a oferi o experiență mai bună și o acoperire mai extinsă acasă. Nu numai asta, dar majoritatea acestor routere vin cu un software excelent, inclusiv control parental, pentru a-ți ușura viața. Noul standard Wi-Fi devine din ce în ce mai comun în telefoane și laptopuri. Deci acum este momentul potrivit pentru a investi într-unul dintre cele mai bune routere Wi-Fi 6 de pe piață.

Care sunt cele mai bune routere Wi-Fi 6?

TP-Link Archer AX90 este un echilibru excelent pentru majoritatea oamenilor, indiferent dacă sunteți un jucător care dorește o conexiune rapidă și stabilă sau doar ceva care să ofere o acoperire consistentă. OneMesh este inclus pentru o extindere ușoară, iar HomeShield vă păstrează conexiunea în siguranță. Conexiunea AX6600 este perfectă pentru familii sau streameri cu o capacitate mare pentru zeci de dispozitive.

A doua cea mai bună opțiune este Linksys MAX-STREAM Mesh Router, care este pentru persoanele care nu au nevoie de o soluție de plasă în acest moment, dar ar putea dori să-și extindă rețeaua în viitor. Soluțiile de router mesh împerechează mai multe noduri” împreună pentru a crește calitatea și viteza semnalului în casele mai mari.

Pentru o familie cu jucători, TP-Link Archer GX90 este o alegere excelentă. Cu viteze tri-band AX6600, o bandă dedicată de 5 GHz menține jocul rapid, cu multă capacitate rămasă pentru streameri și întuziaști ai rețelelor sociale. Mai mult, TP-Link a inclus o setare specială Game Accelerator QoS alături de securitate HomeCare și control parental avansat.

Cele mai bune routere Wi-Fi 6:

 1. TP-Link - Router Wi-Fi 6 tri-bandă Archer AX90 AX6600
 2. Linksys - Router Wi-Fi 6 Max-Stream AX1800 Dual-Band Mesh
 3. TP-Link Archer GX90
 4. Netgear Nighthawk RAX70
 5. TP-Link Archer AX1500 (AX10)
 6. Netgear Nighthawk RAX120
 7. TP-Link Deco X20 pachet de 2
 8. TP-Link Archer AX73
 9. Router Wi-Fi 6 cu bandă dublă Amazon eero 6
 10. ASUS ROG Rapture AX11000
 11. NETGEAR Orbi Whole Home Mesh (RBK752)

Sursa: Samuel Contreras / Android Central

1. TP-Link Archer AX90

Cel mai bun router Wi-Fi 6 în general

281 USD pe Amazon

Concluzie: Cu o conexiune tri-band, suport de 160 MHz și MU-MIMO 4x4, Archer AX90 va ține pasul cu un număr mare de dispozitive conectate fără a renunța la viteză. HomeCare QoS menține dispozitivele conectate la cea mai bună bandă, iar optează înainte să ofere multă acoperire pentru majoritatea caselor.

 • Viteze maxime: AX6600, 4804Mbps + 1201Mbps @ 5Ghz Wi-Fi 6 și 574Mbps @2.4GHz
 • Caracteristici de top: Tri-band, 4x porturi gigabit Ethernet, 1x 2.Port Ethernet WAN/LAN de 5 Gbps, 2 porturi USB, suport OneMesh, software HomeCare inclus

Pro:

 • Conexiune Wi-Fi 6 tri-bandă
 • Viteze rapide AX6600
 • Extinderea acoperirii cu OneMesh
 • HomeCare gratuit include securitate, control parental și QoS

Contra:

 • Foarte larg
 • Modul 160MHz folosește DFS

TP-Link Archer AX90 este unul dintre primele valuri de routere tri-band complet Wi-Fi 6 și prinde aproape orice. Acest router are viteze AX6600 cu o configurare Wi-Fi 6 tri-band. Spre deosebire de alte routere WI-Fi 6 tri-bandă, fiecare bandă este Wi-Fi 6. Ratele sescad la 4804Mbps pe o banda de 5GHz 0 datorita unui canal de 1601Mbps, cu cealtă bandă de 5GHz oferind o frecvență constantă de 1201Mbps. Acoperirea 2.Banda de 4 GHz vine cu 574 Mbps.

Pe spate sunt trei porturi LAN gigabit dedicate cu un alt port gigabit WAN/LAN. Există și un 2.Port WAN/LAN de 5 Gbps, astfel încât să vă puteți conecta routerul la sau rețea de mare viteză sau să puteți conecta un computer rapid la router fără compromisuri. Cele opt antene oferă multă acoperire chiar și pentru o casă mare, dar dacă aveți nevoie de mai mult, puteți extinde acoperirea fără fir cu un alt extender compatibil TP-LInk OneMesh.

Multe rute cu bandă dublă oferă viteze apropiate de viteza acestui router, dar nu vor rezista la fel de bine în condiții dificile, cum ar fi un bloc de apartamente dens populat sau o casă cu multe interferențe. Deci, în schimb, AX90 se poate conecta la dispozitivul dvs. pe cea mai rapidă bandă posibilă, menținând automat rețeaua să funcționeze fără probleme.

TP-Link a făcut, de asemenea, mult în departamentul de software cu pachetul său solid HomeCare. Acestea includ scanarea de securitate pentru dispozitivele conectate, precum și rapoarte pentru a vă ține la curent cu activitatea în rețea. HomeCare vine, de asemenea, cu controale parentale avansate care vă permit să blocați anumite tipuri de conținut. În cele din urmă, QoS de la HomeCares se asigură că dispozitivele care au cel mai mult nevoie de ele obțin multă viteză pentru a elimina tamponarea chiar și într-o conexiune aglomerată.

TP-Link - Router Wi-Fi 6 tri-bandă Archer AX90 AX6600

Cel mai bun router Wi-Fi 6 în general

TP-Link Archer AX90 este un excelent router Wi-Fi 6 tri-band, cu multă viteză pentru aproape oricine și un software excelent HomeCare pentru a-l face backup.

 • 281 USD pe Amazon
 • 298 USD la Best Buy

Sursa: Linksys

2. Router Linksys MAX-STREAM Mesh (MR7350)

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru o expansiune ușoară

130 USD la Best Buy

Concluzie: Linksys îmbină performanța, dimensiunea și valoarea cu noul său router mesh MR7350. Excelent ca unitate independentă și chiar mai bine atunci când sunt unite într-o configurație de plasă, acesta este unul dintre cele mai bune routere Wi-Fi 6 ieftine pe care le puteți cumpăra.

 • Viteze maxime: 1201 Mbps @ 5 Ghz, 574 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Dual-band, 1.700 mp. acoperire, capabil de rețea, 4 porturi Ethernet, 1 porturi USB, profil redus

Pro:

 • Suport din plasă Velop
 • Profil scăzut
 • Ieftin
 • Configurarea este super simplă
 • Compatibilitate Alexa

Contra:

 • Viteze Wi-Fi 6 scăzute în comparație cu concurența

Linksys și-a dezvăluit recent intrarea bugetară în Wi-Fi 6 cu MR7350, cu viteze dual-band până la AX1800. Conexiunea dual-band conduce la viteze de 574 Mbps la 2.4GHz și 1.201 Mbps la 5 GHz. Are, de asemenea, patru porturi Ethernet pe spate, precum și un USB 3.0 port. Securitatea WPA 3 este, de asemenea, inclusă.

În timp ce reușește să acopere până la 1.700 de metri pătrați singur, funcționează și cu orice routere Linksys Velop mesh sau chiar cu alt MR7350 pentru a adăuga mai multă acoperire. Aceasta fi o modalitate excelentă de a vă ajuta rețeaua să se dezvolte în funcție de nevoile dvs. sau dacă găsiți zonă cu un semnal slab. Vine într-o carcasă neagră subestimată, cu două antene în spate.

Configurarea este simplă aplicației Linksys, inclusiv acces la distanță. De asemenea, aici puteți configura controalele parentale incluse și veți avea acces la asistența Linksys 24/7 pentru a vă ajuta dacă întâmpinați probleme. În cele din urmă, puteți controla accesul Wi-Fi cu Alexa, ceea ce face mai ușor să păstrați controlul asupra cine este online.

Linksys - Router Wi-Fi 6 Max-Stream AX1800 Dual-Band Mesh

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru o expansiune ușoară

Linksys MR7350 oferă Wi-Fi 6 viteze la un preț scăzut, precum și suport Velop mesh pentru a vă extinde acoperirea dacă este necesar mai târziu.

 • 130 USD la Best Buy
 • 130 USD la B&H

Sursa: Samuel Contreras / Android Central

3. TP-Link Archer GX90

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru jocuri cu buget redus

250 USD pe Amazon

Concluzie: TP-Link a construit un router tri-band extraordinar cu un design și un pachet software conceput pentru a pune jocul pe primul loc. Cu o capacitate tri-bandă, acest router dedicat o bandă rapidă de 5 GHz conexiuni de jocuri cu o altă bandă pentru restul familiilor.

 • Viteze maxime: 4804 Mbps + 1201 la 5 Ghz, 574 Mbps la 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Tri-band, acoperire vastă cu opt rețele, 2.Port 5G WAN/LAN, porturi USB duale, caracteristică QoS pentru jocuri

Pro:

 • Preț mic pentru un router de jocuri tri-band
 • Banda rapidă de 5GHz dedicată jocurilor
 • Design impresionant roșu și negru
 • HomeCare și controlul parental sunt incluse gratuit

Contra:

 • Modul 160MHz folosește DFS
 • Antene fixate pe loc

Archer GX90 de la TP-Link este un router tri-band AX6600 relativ simplu, cu optimizare software pentru a-l face potrivit pentru o casă care pune jocul pe primul loc. Nu numai asta, dar una dintre benzile de 5GHz poate fi dedicată jocurilor, în timp ce o altă bandă merită restul dispozitivelor rapide de 5GHz. Vitezele Wi-Fi depășesc la 4804 Mbps pe banda de jocuri de 5 GHz, 1201 Mbps pe banda de 5 GHz rămasă și 574 Mbps pe banda de gaming 2.banda de 4GHz.

Ceea ce face acest router excelent pentru jucători este software-ul. O setare Game Accelerator QoS recunoaște când rulează un joc și se asigură că acele pachete ajung mai întâi. This setare poate pune deoparte lățimea de bandă pentru consola sau PC-ul dvs. Acest lucru se va dezactiva cu un buton din aplicația TP-Link atunci când ar putea fi nevoie de viteză înapoi pentru muncă sau pentru descărcare. Cel 2.Portul Ethernet de 5 Gbps poate fi configurat și ca WAN sau LAN, permițând o conexiune la internet sau un dispozitiv LAN extrem de rapid.

Archer GX90 trece, de asemenea, testul parental cu un preț accesibil pentru viteza sa, controalele parentale ușor de utilizat și software-ul de securitate HomeCare inclus gratuit. Cu HomeCare și controlul parental, părinții pot decide când este timpul pentru teme și când este timpul pentru jocuri fără lag.

TP-Link Archer GX90

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru jocuri cu buget redus

TP-Link Archer GX90 este un router de gaming Wi-Fi 6 accesibil, cu o conexiune tri-band AX6600 și software-ul pentru a-l face backup.

 • 250 USD pe Amazon
 • 250 USD la B&H
 • 250 USD la Newegg

Sursa: Netgear

4. Netgear Nighthawk RAX70

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru o familie numeroasă

350 USD pe Amazon

Concluzie: Nighthaw RAX70 multă viteză la vine 6600 cu suport o mulțime de dispozitive pentru AX Wi-Fi tri-band și chiar suport de 160MHz. Cu software-ul Nighthawk care îl face backup, RAX70 ar trebui să ofere performanță mai mult decât suficientă pentru majoritatea oamenilor, fără a transpira.

 • Viteze maxime: AX6600 cu trei benzi, 4.8 Gbps + 1.2 Gbps @ 5 Ghz, 0.6 Gbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: 4x porturi Ethernet, 1x USB 3.Port 0, agregare de legi pentru WAN și LAN, QoS după aplicare

Pro:

 • Wi-Fi 6 rapid tri-band cu suport 160MHz
 • Design modern cu dimensiuni rezonabile
 • O mulțime de opțiuni de conectivitate
 • Excelent software Nighthawk
 • Controlează inteligenta parentală Netgear

Contra:

 • Mai lent decât alții la acest preț
 • nr 2.Ethernet 5G
 • Scump

Netgear a fost un lider timpuriu în Wi-Fi 6 specifice de vânzare bine echilibrate și design-urilor frumoase și moderne. Nighthawk menține această tendință cu viteze mari și cu selecția adecvată a opțiunilor pentru majoritatea caselor. În timp ce opțiunile mai rapide sunt disponibile în linia Nighthawk, RAX70 are o rată excelentă la AX6600 cu capabilități tri-band și un canal lat de 5GHz de 160MHz, permițând viteze incredibile pe dispozitivele acceptate. Aceasta este o configurație excelentă pentru mulți oameni.

Netgear împachetează antenele în două aripi de fiecare parte a corpului routerului principal. Deși acest lucru nu va fi ideal pentru o configurație de rețea montată verticală, ar trebui să ofere totuși suficientă acoperire pentru majoritatea caselor mari. Patru porturi Ethernet sunt disponibile pentru dispozitivele din spate, dintre care două capabile de agregare de legi. Unul dintre aceste porturi LAN se poate combina și cu portul WAN pentru agregarea legilor dacă aveți nevoie de mai multă viteză. Ar fi fost frumos să văd un 2.Port 5G, dar aceasta nu va fi o problemă ani de zile pentru majoritatea oamenilor.

Netgear păstrează oferta de software relativ simplă. Aplicația Nighthawk permite majoritatea ajustărilor de îngrijire a oamenilor au nevoie de un control mai precis disponibil într-un browser sau PC. Un abonament Armor este disponibil net pentru a adăuga software de securitate suplimentar la software-ul routerului dumneavoastră. Netgear a inclus, de asemenea, suport pentru controlul parental inteligent, care oferă o experiență robustă și rafinată cu programare și filtrare. Aceste comenzi funcționează chiar și atunci când dispozitivul copilului dvs. se află la altă conexiune, inclusiv LTE.

Netgear continut designul asemănător unei nave spațiale, cu aripile extinse ale RAX70, aducând lățimea totală a routerului la 13.66 inci cu o înălțime de 6.57 inci. Chiar și așa, cu trei antene în fiecare aripă, ar trebui să ofere o acoperire excelentă chiar și în casele mari. Acesta este un router foarte frumos echilibrat care ar trebui să se potrivească majorității oamenilor.

Netgear Nighthawk RAX70

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru o familie numeroasă

Nighthawk RAX70 continuă liderul Netgear în Wi-Fi 6 cu o soluție rapidă tri-band, cu o mulțime de funcții pentru majoritatea oamenilor.

 • 350 USD pe Amazon
 • 350 USD la Best Buy
 • 350 USD la Newegg

Sursa: TP-Link

5. TP-Link Archer AX1500 (AX10)

Cel mai bun router Wi-Fi 6 sub 100 USD

70 USD pe Amazon

Concluzie: Dacă accept suport Wi-Fi 6 pentru dispozitivele dvs., dar nu pot să cheltuiți prea mult - și nu aveți nevoie de viteza suplimentară oferită de Wi-Fi 6 - TP-Link Archer AX1500 este cel mai bun pariu al dvs.

 • Viteze maxime: 1200 Mbps @ 5 Ghz, 300 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Dual-band, consum redus de energie, 4x porturi Ethernet, profil redus

Pro:

 • Preț incredibil pentru Wi-Fi 6
 • Design subțire
 • Compatibilitate Alexa
 • Controale parentale de bază incluse

Contra:

 • Lipsește securitatea WPA 3
 • Incet 2.Viteze de 4 Ghz
 • Nu pentru cei cu case mai mari

TP-Link oferă cea mai mare valoare pentru banii dvs. cu routerele sale Wi-Fi 6 entry-level. Archer AX1500 poate oferi viteze până la 1201 Mbps la 5 GHz și 300 Mbps la 2.4GHz. Deși vitezele nu sunt depășitoare față de routerele Wi-Fi 5 comparabile, beneficiază de avantajele Wi-FI 6, inclusiv o acoperire mai bună și suport pentru mai multe dispozitive conectate, datorită MU-MIMO și OFDMA.

Cu patru porturi Ethernet, nici nu renunți la nicio utilizare, dar lași în urmă suportul WPA 3 pentru securitate. Cu toate acestea, cu acoperire pentru o casă mică până la medie, Archer AX1500 este cea mai ieftină modalitate de a intra în Wi-Fi 6, iar în reală, vitezele ar trebui să fie adecvate pentru mulți oameni.

Archer AX1500 poate fi configurat cu aplicația TP-Link Tether. Odată configurat, poți controla rețeaua cu Amazon Alexa, permițându-vă să vă controlați rapid și ușor rețeaua cu vocea. Sunt incluse controale parentale de bază, permițându-vă să restricționați timpul petrecut online pentru dispozitive și să blocați conținutul.

TP-Link Archer AX1500 (AX10)

Cel mai bun router Wi-Fi 6 sub 100 USD

Intrați în rețeaua Wi-Fi 6 pentru cât mai puțin posibil cu Archer AX1500. Aveți în continuare patru porturi Ethernet și un USB, de asemenea.

 • 70 USD pe Amazon
 • 69 USD la Walmart
 • 85 USD la Dell

Sursa: Samuel Contreras / Android Central

6. Netgear Nighthawk RAX120

Cel mai bun router Wi-Fi 6 de mare capacitate

364 USD pe Amazon

Concluzie: Unii oameni cer mai mult de la rețelele lor decât alții, iar Nighthawk RAX10 este proiectat să facă față încărcăturii suplimentare oferite configurației sale Wi-Fi AX6000 cu 12 fluxuri. Cu patru fluxuri la 2.4GHz și încă opt fluxuri la 5GHz, acest router va fi capabil să facă față multor dispozitive de viteză maximă.

 • Viteze maxime: 4800 Mbps @ 5 Ghz, 1200 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Dual-band, 12-stream, 4x porturi Gigabit Ethernet, 1x 5Gbps Ethernet, 2x USB 3.0 porturi

Pro:

 • Viteze foarte rapide AX6000
 • Suport 160MHz cu 12 fluxuri
 • Port Ethernet de 5 Gbps

Contra:

 • Prea scump pentru majoritatea oamenilor

Netgear Nighthawk RAX120 nu arată prea mult cu Wi-Fi AX6000 dual-band și un design Netgear destul de standard. Asta se reduce la 1200 Mbps la 2.4GHz și 4800Mbps la 5GHz. Acest router nu pare prea special numai după aceste numere, dar funcționează mai mult sub capotă cu 12 fluxuri care alimentează dispozitivele conectate.

Cu majoritatea routerelor AX6000 lipite de doar opt fluxuri, RAX120 va putea să-și mențină viteza chiar și cu multe mai multe dispozitive conectate. Această capacitate suplimentară nu este în niciun caz sau ceritate pentru majoritatea oamenilor, dar pentru cei care au grijă de cei care au mutat-o ​​casă inteligentă în mare parte wireless, știi că routerul tău va fi capabil să facă față sarcinii poate merita.

Nighthawk RAX120 este, de asemenea, foarte capabil când vine vorba de conexiuni prin cablu. Un port Ethernet de 5 Gbps poate fi folosit pentru WAN sau LAN, astfel încât să poată profita la maximum de un NAS de mare viteză sau dacă există noroc, sau conexiune la internet de mare viteză prin fibră. Aceasta acceptă și agregarea de legi, astfel și soluțiile NAS mai vechi și mai ieftine se vor conecta la o viteză mai mare de 1 Gbps.

Nighthawk RAX120 este configurat prin aplicația Nighthawk și este un proces rapid și ușor. Asigurați-vă că permiteți actualizarea software-ului la cea mai nouă versiune cât mai curând posibil. De asemenea, puteți gestiona acest router într-un browser web cu setări avansate. Netgear include pachetul său software Armor în aplicație, care poate adăuga sau oarecare securitate în rețea dacă sunteți dispus să plătiți pentru un abonament anual.

Netgear Nighthawk RAX120

Cel mai bun router Wi-Fi 6 de mare capacitate

Nighthawk RAX120 este un router grozav pentru persoane cu o mulțime de dispozitive, datorită conexiunii sale Wi-Fi 6 cu 12 fluxuri.

 • 364 USD pe Amazon
 • 364 USD la Best Buy
 • 429 USD la B&H

Sursa: TP-Link

7. TP-Link Deco X20

Sistem Wi-Fi 6 cu plasă de cea mai bună valoare

180 USD pe Amazon

Concluzie: TP-Link realizează unele dintre cele mai bune sisteme de plasă cu seria Deco. De exemplu, Deco X20 oferă AX1800 Wi-Fi 6 viteze la aproximativ 4.000 de metri pătrați cu două noduri și extindere ușoară a rețelei.

 • Viteze maxime: 1201 Mbps @ 5 Ghz, 574 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: 2x porturi Ethernet per nod, dimensiune compactă, software TP-Link HomeCare

Pro:

 • Nodurile mici sunt ușor de ascuns
 • AX1800 oferă suficientă viteză pentru majoritatea utilizării
 • Aplicația TP-Link Deco este rapidă și ușoară
 • Carcasă compactă

Contra:

 • Wi-Fi cu bandă dublă nu este cea mai bună opțiune pentru rețea

Deco X20 de la TP-Link este disponibil ca pachet de două sau trei pachete, cu o acoperire până la 4.000 și, respectiv, 5.800 de metri pătrați. Pentru mulți oameni, două noduri sunt mai mult decât suficiente. Deco X20 sunt hardware AX1800 Wi-Fi 6 dual-band. Aceste viteze se reduc la 574 Mbps atunci când sunt conectate la 2.4GHz și 1201Mbps la 5GHz. Amintiți-vă că nu veți putea niciodată să utilizați aceste viteze maxime, deoarece nodurile X20 vor trebui să partajeze banda de 5 GHz între dispozitive și legătură de plasă. Cu toate acestea, viteze mai mari de 500 Mbps ar trebui să fie posibile în condițiile ideale.

Nodurile Deco X20 au două porturi Ethernet în spate. Pe routerul principal, unul dintre aceștia trebuie să utilizeze pentru a conecta Deco la modemul. Celălalt poate fi folosit pentru dispozitive LAN și poate conecta cele două Decos prin Ethernet pentru viteze de plasă și mai mari. Dacă aveți nevoie de mai multă, TP-Link face și un Deco X60 cu viteze AX3000. folosi chiar și nodurile De X20 pentru a extinde o altă plasă TP-Link Deco mai rapidă.

Unul dintre cele mai frumoase lucruri care vin cu seria Deco este TP-Link HomeCare. Acest pachet software vine atât cu protecție antivirus, cât și cu control parental avansat. configurarea profilurilor pentru fiecare membru al familiei cu filtre de conținut, precum și cu programare. Pentru securitate, conexiunile de intrare sunt scanate pentru conținut rău cunoscut și blocate dacă este necesar.

TP-Link Deco X20 pachet de 2

Sistem Wi-Fi 6 cu plasă de cea mai bună valoare

TP-Link Deco X20 este un sistem mesh ieftin și rapid cu suport Wi-FI 6 și compatibilitate cu toate sistemele Deco.

 • 180 USD pe Amazon
 • 180 USD la B&H
 • 180 USD la Newegg

Sursa: Samuel Contreras / Android Central

8. TP-Link Archer AX73

O opțiune Wi-Fi 6 solidă pentru casele cu o mulțime de dispozitive

180 USD pe Amazon

Concluzie: Archer AX73 de la TP-Link nu este foarte accesibil, ci și suficient de rapid pentru întreaga familie. De asemenea, vine cu HomeShied suplimentar de securitate și control parental.

 • Viteze maxime: 4804 Mbps @ 5 Ghz, 574 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Dual-band, 4x porturi Ethernet, 1x USB 3.Port 0, OneMesh extensibil

Pro:

 • Viteze foarte rapide de 5 Ghz
 • Suport larg pentru canale de 160 MHz
 • HomeShield inclus
 • Capacitate de extindere OneMesh

Contra:

 • Scăzut 2.Viteze de 4 Ghz

TP-Link Archer AX73 este un router rapid cu viteze AX5400 dual-band. Aceasta se reduce la 4804 Mbps la 5 GHz și 574 Mbps la 2.4GHz. În comparație cu un router AX6000, reduce alocarea de resurse către vechiul 2.4GHz și se concentrează pe 5GHz, oferind viteze maxime acolo unde dispozitivele au cel mai mult nevoie. lucru ajutor Archer AX73 să atinge un preț care funcționează pentru acesti oameni fără a renunța la viteză mare pentru majoritatea dispozitivelor conectate. Totuși, cu 2 reduse.Capacitate de 4 GHz, aceasta nu va fi cea mai potrivită pentru o casă cu o mulțime de 2.Dispozitiv inteligent de acasă de 4 GHz, cum ar fi camerele de securitate.

În spate, există patru porturi Gigabit LAN Ethernet, iar pe lateral este un singur USB 3.0 port. Acest router are un design frumos, cu multă ventilație în partea de sus, permițând răcirea completă pasivă. Scoaterea unui ventilator din ecuație este doar un punct potențial de defecțiune mai puțin. Link Aggregation este acceptată și între două porturi Ethernet.

Acest router vine cu software-ul HomeShield de la TP-Link. A nu se confunda cu HomeCare, HomeShield oferă multe dintre aceleași caracteristici simplificate pentru a se potrivi unui model de abonament. Deși abonamentul este mai mic decât cel oferit de Netgear, ar putea să nu aveți nevoie nici măcar de el. Filtrarea de bază a conținutului este disponibilă gratuit în controlul parental, precum și în informațiile de securitate. HomeShield costă 5 USD.99 pe luna sau 54 USD.99 pe an.

TP-Link Archer AX73

O opțiune Wi-Fi 6 solidă pentru casele cu o mulțime de dispozitive

Archer AX73 de la TP-Link este un router rapid cu viteze AX5400, iar HomeShield îl face o valoare excelentă pentru familii.

 • 180 USD pe Amazon
 • 200 USD la B&H
 • 200 USD la Newegg

Sursa: Eero

9. Eero 6

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru o configurare ușoară

129 USD pe Amazon

Concluzie: Eero 6 este un router compact pentru case sau apartamente mici, care se poate extinde rapid într-un sistem mesh.

 • Viteze maxime: 1201 Mbps @ 5 Ghz, 574 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: dublă bandă, 2.000 sq ft. acoperire, porturi Ethernet 2x, configurare ușoară, hub pentru casă inteligentă Zigbee

Pro:

 • Se extinde cu ușurință ca o plasă cu orice alt Eero
 • Suficient de rapid pentru conexiuni gigabit
 • Configurare și gestionare robustă cu aplicația Eero
 • Valoare excelentă

Contra:

 • Doar 2 porturi Ethernet
 • Opțiuni limitate în comparație cu alte routere

Eero 6 nu dobândește niciun record de viteză la AX1800, dar conexiunea sa Wi-Fi 6 dual-band nu ar trebui să aibă nicio problemă să țină pasul cu o conexiune gigabit singură sau peste 500 Mbps atunci când se implementează într-o rețea. Vitezele se reduce la 1201 Mbps pe banda de 5 GHz cu Wi-Fi 6 și 867 Mbps cu dispozitive Wi-Fi 5. 574 Mbps este disponibil la 2.4GHz pentru o gamă mai extinsă. Acest router are, de asemenea, un hub pentru casă inteligentă Zigbee încorporat, astfel încât să puteți simplifica configurarea rețelei de acasă dacă aveți nevoie.

În comparație cu principalele routerelor Wi-Fi 6, Eero 6 este mic. La 3.91 inci latime, 3.82 inci adâncime și 2.Cu o înălțime de 42 de inci, acest router se va potrivi cu aproape orice casă și ar trebui să fie ușor de ascuns în afara drumului. Având un singur port Ethernet liber pe spate, este posibil să fie necesar să luați în considerare un comutator dacă există multe dispozitive cu fir. Desigur, aceasta nu va fi o problemă dacă ați trecut la toate dispozitivele wireless.

În timp ce Eero 6 funcționează bine singur, este într-adevăr proiectat pentru a face parte dintr-o configurație de plasă. Toate Eeros sunt compatibile cu toate celelalte Eeros, așa că puteți să vă extindeți cu un model mai vechi sau să credeți că ați dori să adăugați mai multă capacitate în viitor, puteți. Re cumpărați dacă adăugați mai multe Eeros, ar trebui să puneți cel mai rapid router în centrul rei. În prezent, doar Eero Pro 6 este mai rapid. Deci, dacă poți extinde amprenta de acoperire a lui E 6 în viitor, Eero 6 Extender este cel mai bun pariu.

Lucrul care ajută pe Eero să iasă cel mai mult în evidență este aplicația Eero. În timp ce aproape fiecare router poate fi configurat cu o aplicație, aplicația Eero se simte cea mai rafinată și mai eficientă dintre toate, cu o gamă solidă de opțiuni. Aplicația are toate setările de care are nevoie de un utilizator standard, inclusiv redirecționarea portului și suportul WPA 3. Din păcate, nu există nicio interfață web, așa că este cât de profundă. Eero are, de, un serviciu de abonament numit Eero Secure care vă oferă caracteristici suplimentare de securitate și informații de rețea dacă puteți de asemenea.

Router Wi-Fi 6 cu bandă dublă Amazon eero 6

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru o configurare ușoară

Eero 6 este un router Wi-Fi 6 entry-level care funcționează cu întregul ecosistem Eero. Acoperirea pentru o casă mică și viteză suficientă pentru majoritatea conexiunilor îl fac o valoare excelentă.

 • 129 USD pe Amazon
 • 129 USD la Best Buy
 • 130 USD la Dell

Sursa: ASUS

10. ASUS ROG Rapture AX11000

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru jocuri

429 USD pe Amazon

Concluzie: Mare și impunător, ROG Rapture AX11000 de la ASUS este ultra-rapid, cu specificații nebunești și pur și simplu exagerat din toate punctele de vedere. Dar este și cel mai rapid router pe care l-am testat vreodată.

 • Viteze maxime: 4800 Mbps @ 5 Ghz, 1148 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Tri-band, 4x porturi Ethernet, 1x port USB, optimizări pentru jocuri, iluminare RGB

Pro:

 • Unul dintre cele mai rapide routere pe care le puteți găsi
 • Funcții de joc încorporate
 • VPN gratuit încorporat

Contra:

 • Design masiv și foarte divizor

ROG Rapture GT-AX11000 de la Asus este proiectat să arate ca un router hardcore pentru jucătorii hardcore. În departamentul de specificații, nu dezamăgește. Acest router se mândrește cu viteze AX11000 din configurația sa cu 12 fluxuri tri-band, oferind 4804Mbps pe canalele de 5GHz și 1148Mbps la 2.4GHz. A 2.Portul Ethernet de 5 Gbps conectează acest router la rețea sau conexiunea la internet prin fibră fără compromisuri.

Acoperirea nu ar trebui să fie chiar și într-o casă substanțială, deoarece celor optează înaintea masive. Cu toate acestea, dacă descoperiți că aveți nevoie de și mai multă acoperire, puteți extinde rețeaua cu AiMesh. Acest lucru vă permite să utilizați orice alt router Asus cu software AiMesh ca nod la distanță pentru a adăuga mai multă acoperire casei dvs. sub un singur nume Wi-Fi.

Patru porturi Ethernet din spate vă permit să vă conectați computerul sau consola de jocuri și men să cumpere să cumpere scăderea. Software-ul Asus facilitează adăugarea setărilor specifice jocului, cum ar fi redirecționarea eficientă a portului și a opțiunilor accesibile de calitate a serviciilor. AiProtection este, de asemenea, inclus, permițând protecție antivirus de la Trend Micro.

O funcție interesantă numită VPN Fusion vă permite să vă conectați la o VPN de cele mai multe ori, dar permite traficului de joc să treacă pentru a menține timpii de ping mai mici. De asemenea, obțineți software adaptiv QoS și wtfast. Jucătorilor le pasă mai mult de timpi de ping și pierderea pachetelor decât arată în cea mai mare parte, dar asta nu a împiedicat Asus să ofere acest router controale RGB complete și un aspect unghiular agresiv. Va arăta ca acasă lângă hardware-ul tău de jocuri.

ASUS ROG Rapture AX11000

Cel mai bun router Wi-Fi 6 pentru jocuri

ROG Rapture AX11000 reușește să fie routerul de gaming suprem, cu viteze rapide, aspect agresiv și software excelent.

 • 429 USD pe Amazon
 • 450 USD la Best Buy
 • 432 USD la B&H

Sursa: Netgear

11. NETGEAR Orbi Whole Home Mesh (RBK752)

Cel mai bun router Wi-Fi 6 mesh

349 USD pe Amazon

Concluzie: Netgear Orbi RBK752 este un alt router Wi-Fi 6 masiv, impunător, care oferă viteze maxime în caz uriașe.

 • Viteze maxime: 1200 Mbps @ 5 Ghz, 600 Mbps @ 2.4Ghz
 • Caracteristici de top: Tri-bandă, 5.000 sq ft. acoperire, 3x + 2x porturi Ethernet, backhaul dedicat 5Ghz, configurare ușoară

Pro:

 • Viteze de plasă fiabile
 • Satelit inclus in cutie
 • Suport pentru ecosistemul Netgear
 • Valoare excelentă

Contra:

 • Plictisitor de proiectare

Linia Orbi a Netgear a fost o introducere excelentă în mesh pentru mulți oameni, dar Netgear a reușit să continue să crească cu sistemele sale Wi-Fi 6 Orbi. RBK752 vine cu un router și un satelit, ambele cu viteze tri-band AX4200. Orbi face puțin diferit decât unii cu o bandă Wi-Fi dedicată de 2400 Mbps 5 GHz pentru a conecta routerele între ele. Pentru dispozitive, rămâne un 2 mai modest.4GHz și 5GHz duo la 600Mbps și, respectiv, 1200Mbps.

Acest sistem Mesh va acoperi până la 5.000 de metri pătrați în casă și vă oferiți acces până la 60 de dispozitive simultan, fără a încetini. Routerul principal vine cu trei porturi Ethernet disponibil pentru dispozitive, iar satelitul are două. Cu ajutorul acestui sistem puternic și dedicat, adăugarea unui satelit la un birou de acasă sau la un sistem de divertisment poate fi de excelentă de a conecta dispozitivul cu fir online la viteze incredibile.

Netgear a păstrat designul simplu, cu o carcasă gri în două tonuri și alb mat, poziționând 7.2 inci lățime și 9.1 inch înălțime. Deși este puțin mare, este doar 2.Adâncime de 8 inci, fiind ușor de așezat pe spatele unui birou sau raft.

Aplicația Orbi de la Netgear permite o configurare ușoară și acces la actualizările software. adăugare rapidă și ușor săteli suplimentare, după cum este necesar. De asemenea, puteți utiliza software-ul pentru a vizualiza traficul dvs. și pentru a controla accesul la internet la toate dispozitivele conectate. Un abonament opțional Netgear Armor poate adăuga protecție antivirus oferită de BitDefender și controale suplimentare ale dispozitivului.

NETGEAR Orbi Whole Home Mesh (RBK752)

Cel mai bun router Wi-Fi 6 mesh

Orbi RBK752 are multă viteză cu un backhaul dedicat rapid. O mulțime de porturi Ethernet sunt deschise pentru dispozitive cu fir.

 • 349 USD pe Amazon
 • 350 USD la Best Buy
 • 450 USD la Dell

Concluzie

În timp ce mulți oameni caută la Wi-Fi 6 pentru a se asigura că au cât mai multă viteză posibil, prețurile au scăzut în cele din urmă chiar și până la punctul în care sistemele mesh sunt posibile. În timp ce multe dintre cele mai bune routere wireless au Wi-Fi 6, unele încă destul de multe cu tehnologia mai veche Wi-Fi 5. Mesh cu Fi 6 are sens pentru persoanele care caută stabilitate și acoperire foarte bine gestionării Wi-se ajută la conexiuni multiple. Wi-Fi 6 vine pe mai multe dispozitive și există deja upgrade-uri disponibile pentru desktop-uri și laptop-uri.

În ultimul timp, Wi-Fi 6 și-a făcut loc într-o gamă largă de routere, de la monștri de jocuri super-rapidi și multi-gig până la genul de lucruri pe care oamenii le-ar cumpăra. Datorită acestui fapt, este posibil ca cineva să obțină un router excelent compatibil Wi-Fi 6 la cele mai multe puncte de preț. Cu toate acestea, dacă vă puteți asigura că rețeaua dvs. este pregătită pentru viitor, trebuie să vă asigurați că routerul are toate caracteristicile esențiale. TP-Link Archer AX90 are tot ce au nevoie de oameni. Conexiunea sa tri-band oferă o viteză mai mult decât suficientă pentru a ține pasul cu o conexiune gigabit. Suplimentele software ale TP-Link oferă suficiente controale parentale și suplimente de securitate pentru mulți oameni.

Ar trebui să cumpărați o soluție Wi-Fi 6 mesh?

Cele mai bune route Wi-Fi mesh sunt o excelentă de a crește acoperirea, dar oferă ceva mai mult decât suprafață pătrată. Nodurile plasate cu grijă pot construi o rețea puternică chiar și în condiții dificile, cum ar fi o casă cu pereți de beton sau în jurul unui sistem HVAC care provoacă interferențe. De exemplu, o rețea cu Wi-Fi 6 poate avea o conexiune mai puternică la fiecare nod, cu mai puține șanse de interferență.

Cu toate acestea, mulți oameni nu au nevoie deloc de un sistem de plasă, în funcție de dimensiunea caselor lor. Dacă descoperiți că un singur router pur și simplu nu îl taie, un sistem de rețea Wi-Fi 6 grozav va fi mai capabil decât unul bazat pe Wi-Fi 5. Totuși, începerea cu un router capabil de rețea vă oferă opțiunea de a vă extinde pe drum.

Merită să plătiți sau primă pentru Wi-Fi 6 chiar acum?

Routerele Wi-Fi 5 au devenit destul de repede și pentru majoritatea oamenilor de astăzi și în următorii câțiva ani, nu va exista o crești enormă a experienței utilizatorilor la obținerea unui router Wi-Fi 6. Motivul principal pentru a merge la Wi-Fi 6 cu noul tău router este să te asiguri că va funcționa cât mai bine cu dispozitivul nu în următorii câțiva ani.

Dacă aveți un router Wi-Fi5 rapid care nu vă încetinește, nu există prea multe motive pentru a renunța la el. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un nou router astăzi, un dispozitiv compatibil Wi-Fi 6 va menține vitezele ridicate și interferențele scăzute mult mai departe în viitor.

Dacă vă pasă de Wi-Fi 6E?

Wi-Fi 6E folosește o bandă de 6 GHz în plus față de cea tradițională 2.4GHz și 5GHz. Această nouă bandă are multe mai multe canale disponibile, inclusiv șapte canale simultane posibile de 160 MHz. Acest lucru permite acestui router să utilizeze 160MHz cu un efect mai semnificativ cu mult mai puțin interferențe decât este posibil cu un singur canal larg disponibil la 5GHz.

Deși toate acestea sunt foarte impresionante, doar câteva câteva acceptă în prezent WI-Fi 6E, ceea ce înseamnă că pentru mulți oameni, nu există prea multe motive pentru a face upgrade, mai ales dacă aveți un nou router Wi-Fi 6. Cu toate acestea, unele dintre cele mai fiabile routere Wi-Fi 6E sunt deja disponibile dacă pot fi pregătiți pentru viitor și toate acceptă dispozitive Wi-Fi 6 și Wi-FI 5.

Credite — Echipa care a lucrat la acest ghid

Samuel Contreras Când Samuel nu scrie rețele și operatori, petrece cea mai mare parte a timpului cercetând componentele computerului și obsedând ce procesor merge în computerul final cu Windows 98. Este Pentium 3.

Andrew Myrick Este un scriitor independent la Android Central. Îi place tot ce are de-a face cu tehnologia, inclusiv tablete, smartphone-uri și tot ce este între ele. Poate că petrecerea lui preferată este să strângă căști diferite, chiar dacă toate ajung în același sertar.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here