Cele mai bune alternative Photoshop pentru Windows în 2021

Cel mai bun Photoshop alternativ pentru Windows Windows Central 2021

Nu o aveam când Adobe a decis să dubleze prețul Photoshop la începutul lunii mai. Chiar dacă prețul a fost readus la normal de atunci, ideea unui abonament i-a împiedicat pe mulți să folosească software-ul Adobe. Din fericire, există multe programe care funcționează la fel de bine pentru a vă ajuta să editați fotografii sau să creați artă digitală. Preferatul nostru este Affinity Photo, deoarece sunt multe dintre aceleași instrumente ca și Photoshop și produc editări puternice.

 • Cea mai bună per total: Affinity Photo
 • Cele mai bune opțiuni de filtrare: Corel PaintShop Pro
 • Cel mai bun software gratuit: GIMP
 • Cel mai bun pentru începători: CyberLink PhotoDirector Ultra
 • Cel mai bun pentru desen și pictură digitală: Clip Studio Paint Pro
 • Cel mai bun organizator de fotografii: ACDSee Photo Studio Professional

Cea mai bună per total: Affinity Photo

Aceasta este cea mai bună alternativă la Photoshop în prezent. Face o tranziție ușoară, găsește multe dintre aceleași cum ar fi rapid de apăsare a gustului și oferă multe dintre aceleași funcții de editare. Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune lucruri despre Affinity este prețul. Efectuați o plată unică și software-ul este de utilizare - fără abonamente și fără modificări neașteptate ale prețului.

Veți găsi instrumentele de bază precum eliminarea ochilor roșii, decuparea, redimensionarea, instrumentele de desen, selecția și multe altele, dar veți găsi și corecția distorsurilor lentilelor, o ștampilă de clonare, ajustarea culorii, estompare, pensule, măști de straturi. , și alte câteva instrumente avansate de editare. Important este că sunt și procesați în lot, astfel încât să puteți face aceeași ajustare la mai multe imagini simultan. pentru chiar să utilizați acest software a crea imagini HDR sau pentru a lega mai multe imagini într-o panoramă. Unul dintre cele mai multe lucruri pe care le oferă acest software este instrumentul Inpainting Brush Tool, care funcționează la fel ca și umplerea în funcție de conținutul din Photoshop. Veți putea elimina obiectele nedorite din fotografiile dvs. și veți umple spațiu în mod credibil, astfel încât să pară nimic nu a fost eliminat vreodată.

Doriți alte alternative Adobe? Compania oferă, de asemenea, Affinity Designer și o versiune să fie a Affinity Publisher, care sunt similare cu Illustrator și, respectiv, InDesign. Aceasta înseamnă că puteți obține echivalentul întregii suite creative. Programele de afinitate au venit recent și pe iPad și, cu ceva noroc, le vom vedea pe tabletele Android în viitorul apropiat.

Pro

 • Plată unică
 • Ieftin
 • Unelte profesionale
 • Interfață similară cu Photoshop
 • Măști de straturi

Contra

 • Nu se pot organiza fotografii

Cel mai bun în general

Fotografie de afinitate

Un editor foto puternic și ieftin

Affinity Photo vă oferă acces la o multitudine de instrumente de editare care sunt similare cu ceea ce obțineți cu Photoshop. Produce rezultate puternice și este o opțiune excelentă pentru profesioniști cu buget redus. Cel mai bun din toate, necesită doar o plată unică în loc de abonament anual sau lunar.

 • 50 USD la Serif

Cele mai bune opțiuni de filtrare: Corel PaintShop Pro

Corel există de ani de zile și a creat o bază de date impresionantă de tutorial și de asistență pentru a vă ajuta să vă învățați software-ul. Începătorii și editorii frecventi deopotrivă le vor aprecia, împreună cu toate instrumentele de editare automată. Veți găsi 99 de filtre presetate, fiecare vă permite să oferiți fotografiilor dvs. un efect artistic unic. De asemenea, puteți ajusta manual imaginile pentru a le face exact așa cum poate face.

Interfața este curată și organizată în două fișiere: Gestionare și Editare. În fila Editare, veți găsi instrumentele de editare de bază, cum ar fi selecția, decuparea, redimensionarea și formarea, precum și instrumentele avansate. Acest software include instrumente de retușare pentru a ajuta la eliminarea petelor și a elementelor nedorite din fotografiile dvs. Acest program funcționează în straturi, astfel încât să poată face modificări la un strat fără a afecta restul. Nu veți găsi multe instrumente vectoriale în acest software în comparație cu altele, ceea ce limitează proiectele potențiale. Acest program nu poate crea GIF-uri animate, așa că, dacă vă place să faceți asta, este posibil să aveți nevoie de un alt program.

Fila Gestionare vă permite să căutați imagini pe computer. După ce ați găsit ceea ce puteți să utilizați, organizați fotografiile după evaluare, categorii, date și locație. Există chiar și o funcție de recunoaștere facială, dar, așa cum este comun cu multe programe de editare foto, face adesea greșeli. Va trebui să etichetați manual fiecare fotografie și să vă asigurați că nu a etichetat doar o parte aleatorie a unui fundal ca chip.

Pro

 • 99 de filtre
 • Interfață simplă
 • Ieftin
 • Biblioteca de organizare foto
 • Funcționează în straturi

Contra

 • Nu se pot face GIF-uri animate
 • Instrumente vectoriale limitate

Cele mai bune opțiuni de filtrare

Corel PaintShop Pro

Un editor foto ieftin

PaintShop Pro este un editor de fotografii consacrat, care include și o mulțime de instrumente puternice. Retușează fotografii, organizează-ți biblioteca de fotografii sau creează ceva de la zero. Are o interfață simplă și oferă instrumente de îndepărtare a obiectelor, astfel încât să puteți elimina elementele care vă distrag atenția din fotografii.

 • 49 USD pe Amazon
 • 39 USD.67 la Walmart

Cel mai bun software gratuit: GIMP

Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest software gratuit creat de comunitate este versatilitatea sa. instalați o instalați de plugin-uri pentru a obține instrumentele dorite și serie vă oferă acces la instrumentul de bază, ar fi instrument de decupare, selector de culori, radiere, selecție și instrument de text. De asemenea, veți putea folosi câteva funcții mai avansate, cum ar fi un instrument de clonare, straturi, pată, estompare, ascuțire și instrumente stilou. Există chiar și un număr limitat de presetări automate pe care le puteți utiliza pentru a ajusta aspectul imaginilor dvs.

Profesioniștii vor observa că efectele de editare nu sunt adesea la fel de bune pe care le-ați găsi într-un editor foto plătit. Ajustările de culoare pot părea puțin decolorate sau modificările de luminozitate pot părea prea dur. Acestea sunt spuse, încă oferă rezultate decente și este o opțiune excelentă pentru proiectele de acasă. Profesioniștii îl pot folosi, dar ar putea fi nevoiți să apeleze la alt software pentru a obține un anumit aspect al muncii lor. În plus, interfața și funcționalitatea software-ului pot fi mai puțin greoaie. Interfața cu utilizatorul are toate instrumentele de care aveți nevoie, dar acestea nu sunt organizate în cel mai bun mod, așa că ar putea fi greu să găsiți ceea ce căutați.

Creatorii GIMP spun că funcționează cel mai bine atunci când este utilizat împreună cu alte programe gratuite, cum ar fi Scribus, un software de publicare desktop și Inkscape, care este un editor de grafică vectorială. Dacă îl utilizați cu acele programe, va fi similar cu a avea potrivită creativă Adobe.

Pro

 • Este gratis!
 • Poate instala pluginuri și scripturi
 • Funcționează în straturi
 • Primește în mod regulat actualizări

Contra

 • Editările nu arată întotdeauna la fel de profesional
 • Nu la fel de intuitiv ca alte programe

Cel mai bun software gratuit

GIMP

Software gratuit care oferă de fapt instrumente decente de editare

GIMP este cel mai popular software gratuit de editare foto din lume. Oferă o gamă largă de instrumente pentru a vă face fotografiile sau pentru a crea imagini digitale. Unele dintre funcții nu sunt la fel de bune ca alte programe plătite, dar în vedere că nu trebuie să plătiți nimic, este o opțiune bună pentru a merge cu.

 • Gratuit la Gimp

Cel mai bun pentru începători: CyberLink PhotoDirector Ultra

Interfața PhotoDirector este organizată în șase fișiere diferite, astfel încât să puteți găsi rapid diferite instrumente. Acest lucru este deosebit de bun pentru începători, poate împiedică să se simtă copleșiți și să ajutați să învețe mai repede fiecare dintre instrumente. Recumpărați acest program nu este un program pictori digitali, deoarece nu puteți crea o imagine de la zero, puteți edita doar fotografiile existente. În plus, instrumentele incluse sunt doar pentru a crea fotografiile, astfel încât să nu găsiți instrumente vectoriale sau pensule complexe. Chiar și instrumentul stilou se comportă mai mult ca o perie de pixeli.

Instrumentele de editare sunt împărțite între fila Ajustare și fila Editare. În fila Ajustare, veți găsi filtre prestabilite și instrumente de editare de bază, cum ar fi eliminarea ochilor roșii și decuparea. Această filă este perfectă atunci când trebuie doar să faceți sau să editați simplu. Fila Editare este locul în care veți găsi o mulțime de instrumente cosmetice și remedieri pentru fotografii. Acest filă vă ajută, de asemenea, să creați panoramă la 360 de grade cu imaginile dvs., să adăugați efecte de culoare, să eliminați obiectele nedorite, să vă transformați fotografiile în imagini HDR și multe altele.

În fila Bibliotecă, separați imaginile după culoare, evaluare și cuvinte cheie, făcându-le mai ușor de organizat și sortat. Când ați terminat de editat și organizat, puteți folosi fila Creare pentru a adăuga fotografii la o prezentare de diapozitiv. Completați experiența adăugând muzică, alegând viteza diapozitivelor și alegându-vă propriile tranziții.

Pro

 • Ușor de folosit
 • Excelent sistem de organizare a fotografiilor
 • Mai multe caracteristici de asistență
 • Funcționează în straturi
 • Creator de prezentari de diapozitive

Contra

 • Instrumente limitate de grafică vectorială
 • Nu se pot crea imagini de la zero

Cel mai bun pentru începători

CyberLink PhotoDirector Ultra

Un editor foto simplu care produce rezultate excelente

CyberLink PhotoDirector este unul dintre cele mai ușor de utilizat editor foto. Dispune de o interfață intuitivă, iar instrumentele în sine produc editări de înaltă calitate. De asemenea, veți putea să vă organizați fotografii în mai multe moduri diferite. Când ați terminat de editat, creați prezentări de diapozitive complete, cu muzică și tranziții.

 • 45 USD pe Amazon
 • 95 USD la Walmart

Cel mai bun pentru desen și pictură digitală: Clip Studio Paint Pro

Sunt un mare fan al acestui software și voi spune că funcționează mai bine decât Photoshop atunci când vine vorba de pensule de pictat și desene, parțial pentru a vă permite să lucrați cu straturi raster și vectoriale în același fișier. Mijloacele de pensulă apar la fel ca pe hârtie, oferindu-vă mult control atunci când desenați. Deoarece este axat pe desen, acest software funcționează cel mai bine împreună cu o tabletă de desen.

Există pixuri, pensule pentru acuarelă, pensule pentru pictură în ulei, creioane, pasteluri, aerografe și multe altele. Am descoperit că aceste pensule se amestecă mult mai bine decât Photoshop. Dacă mâinile vă tremură puțin, utilizați instrumentul de stabilizare pentru a netezi mișcările. Ingenios, eh? Clip Studio Paint oferă, de asemenea, unele dintre cele mai bune resurse din biblioteca sa de șabloane, cu opțiuni precum copaci, clădiri și multe altele. Dacă întâmpinați dificultăți să desenați o poziție complexă a corpului, pozați și scalați șabloanele de figură umană 3D înainte de a desena peste ele.

Deși există mai multe instrumente de desen și pictură, acesta nu este software-ul de utilizare pentru editarea fotografiilor. Filtrele, instrumentele de ajustare și instrumentele de decupare, dar sunt mai greoaie decât alte programe și vor dura mai mult timp pentru a fi folosit. În plus, acesta nu este cel mai ușor program pentru începători, deoarece este un software profesional. Va trebui să vă bazați foarte mult pe tutoriale pentru a afla toate trucurile și funcțiile pe care le oferă. Dacă stăpânești acest software, vei descoperi că creează rezultate uimitoare și facilitează procesele de pictură și cerneală.

Pro

 • Instrumente excelente de perie
 • Instrumente de linie
 • Funcționează în straturi
 • Bibliotecă mare de șablone

Contra

 • Nu este ușor pentru începători
 • Nu este bun pentru editarea fotografiilor

Cel mai bun pentru desen și pictură digitală

Clip Studio Paint Pro

Software conceput pentru ilustratori și pictori

Clip Studio Paint Pro este software-ul de pictură digitală indispensabil pentru artiștii serioși. Pe lângă calitatea uimitoare a pensulelor și instrumentelor, acest software vă permite să lucrați atât cu straturi raster, cât și cu straturi vectoriale în cadrul aceluiași program. Funcționează cel mai bine cu o tabletă grafică, așa că asigurăți-vă că aveți o pregătire.

 • 60 USD pe Amazon
 • 60 USD la Walmart

Cel mai bun organizator de fotografii: ACDSee Photo Studio Professional

Ceea ce face cu adevărat acest editor foto să iasă în evidență printre celelalte sunt caracteristicile sale excepționale de organizare a fotografiilor. sorta și căutarea fotografiilor după metadate, dată, evaluare, locații, etichete de culoare, dimensiune fișier și tip de imagine. Sunt mai multe categorii de organizare decât au altor editori foto. Folosind procesarea lotului, puteți edita, roți, redimensiona și exporta mai multe fișiere în același timp. chiar să vă protejați cu parolă fișierele foto pentru a păstra siguranța.

Veți găsi opțiuni de editare de bază, cum ar fi decuparea și eliminarea ochilor roșii, dar există și câteva funcții mai avansate, cum ar fi capacitatea de a netezi pielea, de a face ajustări de culoare și de a elimina obiectele nedorite din fotografiile dvs. Cu toate acestea, procesul de editare a fotografiilor este plin de pași suplimentari inutile. Vă puteți obișnui cu el după un timp, dar este puțin dezamăgitor atunci când începeți să utilizați programul. Totul este împărțit în fișier, dar interfața cu utilizatorul este confuză. Îți va lua ceva timp să știi la ce filă să mergi pentru anumite instrumente.

Dacă poți să profiti de SeeDrive{.nofollow}, stocarea în cloud a ACDSee, va trebui să plătiți suplimentar. Multe alte companii de editare foto care oferă stocare în cloud fac acest lucru gratuit. Cea mai mică opțiune este un plan de 50 GB, care costă 25 USD pe an.

Pro

 • Organizarea loturilor
 • Mai multe caracteristici de sortare
 • Instrumente de editare puternice
 • Protejați-vă fișierele prin parolă

Contra

 • Plătiți suplimentar pentru stocarea în cloud
 • Editarea necesită pași suplimentari
 • Interfață de utilizator confuză

Cel mai bun organizator de fotografii

ACDSee Photo Studio Professional

Un software cu funcții excepționale de organizare a fotografiilor

Cu acest software, opțiunile de organizare a fotografiilor sunt la fel de utile ca și instrumentele de editare. Editează-ți fotografiile și apoi sortează-le într-un mod care să aibă cel mai mult sens pentru tine. Instrumentele de editare sunt puternice și vor crea rezultate la nivel profesional.

 • 60 USD la ACDSee

Rezumând

După cum puteți vedea, există o mulțime de alternative la Adobe Photoshop pe piață. Atunci când decidem ce program să plasăm în această listă, am luat în considerare comoditatea, prețul, instrumentele de editare oferite și orice caracteristici speciale. Va trebui să vă dați seama exact ce căutați într-un editor foto pentru a vă face să vă cumpărați.

Dacă puteți pur și simplu ceva asemănător cu Photoshop, vă recomandăm să utilizați Affin Photo. Este foarte asemănător cu programul menționat mai sus și produce rezultate la nivel profesional. Dacă vă puteți afla în principal un editor foto care vă permite să desenați și să pictați, ar trebui să utilizați Clip Studio Paint Pro. Deoarece se concentrează pe pictură și desen, are instrumente de linii și pensule mai bune decât Photoshop și vă va ajuta să creați exact ceea ce vă imaginați.

credite

Rebecca Spear are experiență în design grafic și a testat zeci de programe de editare foto în ultimii patru ani. Pe lângă crearea propriei opere de artă digitală, îi place să citească și să se joace jocuri video.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here