Cele mai bune alternative Lenovo ThinkPad X1 Extreme în 2021

Sursa: Windows Central

Cel mai bun Alternativ Lenovo ThinkPad X1 Extreme Windows Central 2021

ThinkPad X1 Extreme de a doua generație a Lenovo este un Ultrabook puternic de 15 inchi, complet cu GPU dedicat și ecran tactil OLED până la 4K. Are o tastatură remarcabilă, o mulțime de porturi și o mulțime de funcții suplimentare pentru securitate și ușurință în utilizare. Dacă nu este exact ceea ce căutați, vă recomandăm să verificați Dell XPS 15 (7590). Oferă performanțe uimitoare și afișaj 4K OLED spectaculos și este disponibil la un preț de pornire mai accesibil. Există și alte alternative grozave la X1 Extreme (Gen 2), pe care le-am adunat aici.

 • Cel mai bun în general: Dell XPS 15 (7590)
 • Cel mai bun joc: Razer Blade 15 Advanced
 • Cea mai bună stație de lucru: Lenovo ThinkPad P1 (Gen 2)
 • Cel mai bun convertibil: HP Spectre x360 15t

Cel mai bun în general: Dell XPS 15 (7590)

Dell XPS 15 este, fără îndoială, unul dintre principalele laptop-uri cu care Lenovo a vrut să concureze atunci când a lansat X1 Extreme. Având în vedere cât de impresionant este XPS 15 (7590), este o alternativă aproape perfectă dacă nu sunteți fan al jocului ThinkPad.

XPS 15 sunt până la 15.Ecran 4K de 6 inchi, cu ecran OLED non-touch sau LCD tactil la alegere. Primul vă oferă o reproducere a culorilor 100% DCI-P3, în timp ce cel de-al doilea atinge 100% AdobeRGB cu ceva mai multă luminozitate. Există, de asemenea, o opțiune de asemenea FHD care ajută la reducerea costurilor și atingerea o reproducere a culorilor 100% sRGB pentru o imagine cu rezoluție mai mică, dar frumoasă.

Hardware-ul Intel de o nouă generație este disponibil de la un Core i5-9300H până la un Core i9-9980HK, în timp ce X1 Extreme este disponibil la un procesor (CPU) Core i9-9880H vPro. Stocarea și memoria RAM din XPS 15 pot fi actualizate de utilizator. Din fabrică, puteți configura până la 2TB de M.2 unități de stocare PCIe SSD, precum și 32 GB de memorie RAM DDR4. Ca și X1 Extreme, XPS 15 poate fi configurat cu o placă grafică (GPU) NVIDIA GTX 1650 dedicată cu 4 GB de VRAM.

XPS 15 nu are o cameră IR pentru Windows Hello, și unele dintre funcțiile de securitate suplimentare cu care sunt livrate mai mult decât ThinkPad-urilor, iar tastatura sa nu se vada cu ceea ce oferă X1 Extreme. Totuși, laptopul Dell are o baterie mai mare de 97 Wh și un design general greu de învins.

Pro:

 • Opțiuni de afișare tactilă 4K OLED sau LCD
 • GPU NVIDIA GTX 1650 disponibil
 • Hardware Intel Core din a 9-a generație
 • Baterie mai mare de 97Wh comparativ cu X1 Extreme
 • Șasiu frumos din aluminiu

Contra:

 • Tastatură inferioară în comparație cu X1 Extreme
 • Fără cameră IR pentru Windows Hello

Cel mai bun în general

Dell XPS 15 (7590)

O alternativă demnă la ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2)

Tastatura sa nu se compară, dar Dell XPS 15 (7590) oferă performanțe similare, durată de viață mai lungă a bateriei și afișaj ireal.

 • De la 980 USD la Dell

Cel mai bun joc: Razer Blade 15 Advanced

Sursa: Windows Central

ThinkPad X1 Extreme (Gen 2) include un GPU dedicat pentru a ajuta la editare și munca creativă și se va descurca cu unele jocuri de gaming ușoare până la medii, în special cu opțiunea de afișare FHD. Cu toate acestea, pentru performanțe reale de joc de la un laptop de 15 inchi, vă recomandăm să verificați ceva de genul Razer Blade 15 Advanced.

Blade 15 Advanced nu numai că este echipat cu funcții pentru care doresc jucătorii - iluminare RGB personalizabilă, sunet robust, SSD și RAM upgrade și o selecție decentă de porturi pentru periferice de jocuri - se mântrește și cu o putere impresionantă. Alegeți dintre un GPU NVIDIA RTX 2070 sau 2080 Max-Q și asociați-l cu un procesor Intel Core i7-9750H de 9-a generație cu șase nuclee.

Cei 15.Ecranul de 6 inchi este disponibil în FHD sau UHD (4K). Cu primul, bucurați-vă de o rată de reîmprospătare de 240 Hz pentru imagini incredibil de fluide sau mergeți cu cel din urmă dacă puteți obține OLED și pixeli suplimentari. Rama este subțire în jurul ecranului și totul este găzduit într-un șasiu elegant din aluminiu, care este doar 0.70 inchi (17.8 mm) subțire.

Pro:

 • Performanță mult mai bună la joc
 • Iluminare RGB personalizabilă
 • Afișează specificații adaptate pentru jocuri
 • Șasiu subțire din aluminiu
 • Sunet decent de la difuzoarele de top

Contra:

 • Plătiți mult pentru performanță
 • Multe caracteristici inutile pentru cei care care nu sunt jucători
 • Tastatura ar putea fi mai bună

Cel mai bun joc

Razer Blade 15 Advanced

Alternativă de joc cu grafică NVIDIA RTX

Blade 15 Advanced oferă hardware de performanță stelară și ecran tactil OLED HDR până la 4K cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz.

 • De la 2.400 USD la Amazon

Cea mai bună stație de lucru: Lenovo ThinkPad P1 (Gen 2)

Sursa: Lenovo

ThinkPad P1 de a doua generație împărtășește multe cu X1 Extreme, inclusiv dimensiunea totală, bateria și până la 15.Ecran tactil OLED 4K de 6 inchi. Veți obține o tastatură stelară, un obturator pentru cameră web, o mulțime de porturi și aspectul ThinkPad negru, precum și o cameră IR, cititor de amprentă și conectivitate Wi-Fi 6.

Acolo unde ThinkPad P1 se îndepărtează de X1 Extreme sunt opțiunile hardware interne. P1 este orientat către designeri și dezvoltatori, astfel poate fi configurat până la un procesor Intel Xeon E-2276M și GPU NVIDIA Quadro T2000 cu 4 GB de VRAM. Adăugați până la 64 GB de RAM ECC pentru a procesorul Xeon și obțineți complet până la 4 TB de spațiu de stocare SSD într-o configurație RAID 0/1.

P1 include, de asemenea, numeroase certificări Independent Software Vendor (ISV), asigurând dispozitivul va funcționa optim cu programul popular. Singurul dezavantaj aici este că veți plăti ceva mai mult pentru funcții specializate.

Pro:

 • Disponibil cu hardware Intel Xeon
 • Până la un GPU NVIDIA Quadro T2000
 • Afișaj OLED 4K opțional
 • Conectivitate Wi-Fi 6
 • O mulțime de certificări ISV incluse

Contra:

 • Mai scump decât X1 Extreme

Cea mai bună stație de lucru

Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2)

Un laptop similar proiectat pentru proiectare și dezvoltare

Dacă aveți nevoie de un laptop cu hardware Intel Xeon, grafică NVIDIA Quadro și certificări ISV, consultați ThinkPad P1.

 • De la 1.679 USD la Lenovo

Cel mai bun convertibil: HP Spectre x360 15t

Dacă sunteți în căutarea unui 15.Laptop de 6 inchi care se poate transforma în modul cort, suport și tabletă, HP Spectre x360 15t este o opțiune solidă. Folosește procesarea Intel Core din a 9-a generație pentru performanțe excelente, susținută până la 16 GB de RAM DDR4 și 2 TB de M.2 stocare SSD PCIe NVMe. Ca și X1 Extreme, Spectre x360 15t este disponibil cu un GPU dedicat NVIDIA GTX 1650 cu 4 GB de VRAM.

Ecranul vine fie în 4K LCD, fie în AMOLED, ambele cu funcție tactilă și suport pentru cerneală pentru a merge împreună cu designul convertibil. Un stilou activ este inclus cu toate modelele. Rama este puțin groasă în partea de sus a afișajului unde este puțină o cameră IR, deși acest lucru este valabil (dacă este puțin mai mult) pe X1 Extreme.

Șasiul tăiat cu pietre prețioase are un aspect mult mai premium decât ThinkPad și este încărcat cu porturi pentru conectarea accesoriilor. Nu există declanșator pentru camere, dar există un întrerupător care întrerupe complet alimentarea camerei. De asemenea, este inclus și un cititor de amprentă pentru mai multă securitate. Cel mai mare dezavantaj al Spectre x360 15t este, fără îndoială, folosi driverelor de touchpad Synaptics, deși acest lucru se schimbă cu o reîmprospătare din 2020.

Pro:

 • Design decapotabil frumos tăiat cu pietre prețioase
 • Ecran tactil cu suport pentru cerneală
 • Conectivitate Wi-Fi 6
 • Cameră IR și cititor de amprentă
 • GPU NVIDIA dedicat

Contra:

 • Fără drivere pentru touchpad Precision
 • Rama este relativ groasă în partea superioară

Cel mai bun decapotabil

HP Spectre x360 15t

Un laptop comparabil care se convertește în mai multe moduri

Spectre x360 15t este un laptop convertibil minunat, cu hardware puternic, afișaj strălucitor și design unic cu tăieturi prețioase.

 • De la 1.300 USD la HP

Concluzie

Sunt destule 15.Ultrabook-uri de 6 inchi pe piață, dar combinația de putere, aspect și opțiuni de afișare a ceva precum X1 Extreme (Gen 2) nu este atât de comună. Dacă nu sunteți unul pentru aspectul ThinkPad și suplimentare de securitate pe care le include, Dell XPS 15 este fără îndoială o alternativă bună. Tastatura sa nu se potriveste pentru oricine care scrie mult, dar, in rest, ofera performante puternice si un design elegant.

Alegeți dintre opțiunile de afișare FHD sau 4K (OLED sau LCD), adăugați un GPU NVIDIA GTX 160 dedicat pentru performanță și alegeți dintre hardware-ul Intel Core de a 9-a generație. RAM și SSD pot fi actualizate de utilizator după cumpărare, ceea ce facilitează păstrarea laptopului relevant în viitor.

Credite — Echipa care a lucrat la acest ghid

Cale Hunt Este scriitor personal la Windows Central. El se concentrează în principal pe acoperirea PC, laptop și accesorii, precum și pe lumea în curs de dezvoltare a VR. Este un jucător pasionat de jocuri pe computer și un utilizator multiplatform și petrece cea mai mare parte a timpului fie căutând, fie scris despre tehnologie.

Edmonds bogat Este evaluator de personal la Windows Central, ceea ce vrea să testeze mai mult software și hardware decât amintește. Înscriindu-se în Mobile Nations în 2010, puteți găsi de obicei într-o carcasă de computer, chitând-o când nu este la un ecran, luptă cu Grammarly pentru a folosi cuvinte britanice. Loviți-l pe Twitter: @RichEdmonds.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here