Cele mai bune plăci grafice pentru monitoare 4K în 2020

Sursa: Harish Jonnalagadda / Windows Central

Cel mai bun Placi grafice pentru monitoare 4K Windows Central 2021

Când vine vorba de afișare pentru PC, nu este mai bun decât monitoarele 4K. Oferind o rezoluție de patru ori mai mare decât a ecranelor HD tradiționale și prezentând adesea funcții speciale, cum ar fi suportul HDR, vă permiteți să vă bucurați și să lucrați la lucruri precum jocuri, videoclipuri și multe altele la un nivel de calitate care altfel nu. ar fi posibil. Cu toate acestea, din cauza cât de dificilă este rularea și redarea lucrurilor la 4K pe computer, veți avea nevoie de un GPU robust pentru a vă susține sistemul. Printre cele mai bune opțiuni de plăci grafice disponibile, alegerea noastră preferată pentru proprietarii de ecrane 4K este MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super performanței sale puternice, prețului echitabil și faptului că aveți acces la suportul de ray tracing exclusiv pentru NVIDIA.

 • Cel mai bun general: MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super
 • Cea mai bună alegere de elită: ASUS NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
 • Cea mai bună elită pentru stații de lucru: NVIDIA Titan RTX
 • Cel mai bun nivel mediu: ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 2070 Super
 • Cel mai bun buget: EVGA NVIDIA GeForce RTX 2060 Super

Cel mai bun general: MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super

Sursa: MSI

Dacă aveți o experiență 4K de vârf, dar nu puteți plăti banii necesari pentru a pune mâna pe RTX 2080 Ti de elită, MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super este cel mai bun pariu al dvs. Oferă performanțe excelente, care vă permiteți să rulați jocuri la 4K și 50-60 FPS fără să vă transpirați și, de asemenea, vă gestionați confortabil orice proiecte media 4K la care lucrați. De asemenea, vine și cu 8 GB de DDR6 VRAM, astfel încât memoria video nu va fi deloc o problemă. În plus, la fel ca toate plăcile RTX ale NVIDIA, poate alimenta ray tracing în jocuri și programe care îl acceptă. În cele din urmă, acest GPU are un preț bun - este încă scump, dar când te gândești la cât de mare obțin scorul 2080 Super din punct de vedere al performanței, este ușor de înțeles de acest lucru este atât de mare.

Pro:

 • Excelent pentru media 4K de ultimă generație
 • Suport pentru urmărirea razelor
 • Valoare mare a dolarului

Contra:

 • Scump

Cel mai bun în general

MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super

Campioana universală

Dispunând de putere de vârf, suport pentru ray tracing și un preț rezonabil, MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super este alegerea noastră de top 4K.

 • 720 USD de la Newegg
 • 729 USD de la Best Buy

Cea mai bună alegere de elită: ASUS NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti

Sursa: ASUS

Dacă aveți mii de cheltuit pe un computer nu de puternic și țintiți la o calitate de elită, nu căutați mai departe decât absurdul de scump RTX 2080 Ti. Este una dintre cele două plăci grafice care vă vor permite să atingeți o valoare constantă de 60 FPS (sau mai mare)!) framerate la rezoluție 4K în jocuri și se va descurca cu ușurință orice alte proiecte pe care să le aruncați, de asemenea. Datorită celor 11 GB de memorie RAM DDR6, nici măcar nu va trebui să vă gândiți la probleme legate de memoria video. Și, desigur, vă puteți bucura și de beneficiile ray tracing-ului.

Există multe versiuni ale RTX 2080 Ti pe piață dar varianta ASUS RO Strix este preferată a noastră, ventilatoarelor sale triple. În comparație cu alte versiuni care au doar două ventilatoare, cel suplimentar pentru această versiune a GPU-ului va ajuta în mod semnificativ la controlul întregii călduri pe care vă va genera instalația.

În cele din urmă, problema cu RTX 2080 Ti este costul. Acesta este un GPU pe care ar trebui să-l cumpărați numai dacă nu sunteți limitat de un buget, deoarece 2080.

Pro:

 • Performanță nebună 4K
 • Ventilatorul suplimentar în mod semnificativ la combaterea căldurii
 • Suport pentru urmărirea razelor

Contra:

 • Foarte, foarte scump

Cea mai bună alegere de elită

ASUS NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti

Cine are nevoie de buget, oricum?

ASUS NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti este cel mai bun GPU 4K de elită disponibil, asigurând performanțe incredibile - dar la un cost devastator de mare.

 • 1.401 USD de la Grooves Inc
 • 1.900 USD de la Newegg

Cea mai bună elită pentru stații de lucru: NVIDIA Titan RTX

Sursa: NVIDIA

Dacă ați crezut că 2080 Ti este scump, atunci prețul de 2.500 USD al GPU-ului Titan RTX de la NVIDIA vă va avea probabil falcă pe podea. Oferă suficientă putere pentru a depăși chiar și puternicul 2080. Acest lucru se datorează faptului că cei 24 GB de memorie DDR6 VRAM ai cardului vor face o diferență masivă în scenariul de lucru legat de grafică, dar nu vor fi simțiți în jocuri, deoarece jocurile moderne nu folosesc nici pe departe atât de multă memorie video. Cu toate acestea, trebuie să remarcați că, dacă vă plasați jocurile, Titan RTX le poate descurca la fel de bine ca și un RTX 2080 Ti. În cele din urmă, nu ar trebui să vă gândiți să obțineți acest GPU decât dacă puteți profita de beneficiile sale concentrate pe stația de lucru.

Pro:

 • Cele mai bune performanțe 4K
 • 24 GB de VRAM sunt perfecte pentru stațiile de lucru
 • Suport pentru urmărirea razelor

Contra:

 • Absurd de scump

Cea mai bună elită pentru stații de lucru

NVIDIA Titan RTX

Eu unul, salut noul nostru suveran GPU

Titan RTX oferă o cantitate divină de putere grafică pentru stațiile de lucru, dar este absurd de scump și ar trebui să-l evitați dacă nu veți profita de ceea ce poate face VRAM-ul său.

 • 2.499 USD de la Amazon
 • 2.500 USD de la B&H

Cel mai bun nivel mediu: ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 2070 Super

Sursa: ZOTAC

ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 2070 Super este GPU-ul ideal pentru a merge dacă aveți o experiență 4K de calitate la un preț mediu. Este puțin mai puțin capabil decât 2080 Super și va oferi framerate în intervalul 35-45 la 4K în jocuri (puteți reduce setările în joc pentru a crește acest lucru), dar acesta este încă un lucru foarte respectabil și valori. performanță completată în sine. În plus, se descurcă excelent aplicații creative și, de asemenea, suport pentru ray tracing. La fel ca 2080 Super, vine și cu 8 GB de DDR6 VRAM. În cele din urmă, acest card este perfect pentru persoanele care nu le deranjează să se mulțumească cu performanță 4K redusă pentru a economisi niște bani.

Pro:

 • Performanță 4K solidă
 • Suport pentru urmărirea razelor
 • Mai accesibil

Contra:

 • Trebuie să reducă unele setări dacă vor putea un FPS mai mare

Cel mai bun nivel mediu

ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 2070 Super

Accesibil și de încredere

Această plasă grafică va fi potrivită dacă ceva vă accesibil, care să fie performante solide 4K.

 • 530 USD de la B&H
 • 540 USD de la Newegg

Cel mai bun buget: EVGA NVIDIA GeForce RTX 2060 Super

Sursa: EVGA

Dacă poți să cheltuiți mai mică sumă de bani posibilă pentru a vă bucura de 4K în mod rezonabil, EVGA NVIDIA RTX 2060 Super este perfect. Este mai puțin capabil decât RTX 2070 Super și, chiar și cu setările ajustate, veți obține doar aproximativ 30 FPS în jocuri. Cu toate acestea, nu este rău și datorită faptului că vine cu 8 de DDR6 VRAM, RTX 2060 Super gestionează destul de bine sarcinile creative 4K. Mai ales când iei în considerare faptul că este cea mai accesibilă dintre cardurile care pot gestiona 4K, 2060 Super se remarcă drept cea mai bună alegere 4K la buget.

Pro:

 • Performanță decentă 4K
 • Suport pentru urmărirea razelor
 • Cel mai accesibil

Contra:

 • Trebuie să reduceți multe setări pentru a face 4K viabil

Cel mai bun buget

EVGA NVIDIA GeForce RTX 2060 Super

Economiseste bani

Acest GPU este ideal pentru cei care doresc să se poată bucura de o experiență decentă 4K, economisind și bani. Doar fiți pregătit să reduceți setările.

 • 414 USD de la Amazon
 • 419 USD de la Walmart

Concluzie

Monitoarele 4K sunt excelente, dar pentru a rula și a reda lucrurile la 4K, veți avea nevoie de o placă grafică puternică. Cu unul, veți putea juca jocuri la rate de cadre mai mari în 4K și, de asemenea, veți putea lucra cu media 4K în aplicații creative mai rapid, fără nicio încetinire.

Toate plăcile grafice din această listă sunt excelente pentru 4K, în funcție de bugetul dvs., dar dacă ar trebui să alegem doar una, ar fi MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Super. Cu el, vei obține performanță 4K de top, o mulțime de VRAM și suport pentru ray tracing la un preț ridicat, dar foarte corect. Deși nu va fi perfect pentru toată lumea, este cea mai bună alegere pentru cei care doresc să obțină cele mai bune rezultate dintr-o configurație 4K. Pentru mai multe despre plăcile grafice, nu ratați turul nostru cu cele mai bune plăci grafice pentru jocuri, precum și lista noastră cu cele mai bune plăci grafice ieftine.

Credite — Echipa care a lucrat la acest ghid

Brendan Lowry este un scriitor Windows Central cu o pasiune arzătoare pentru jocurile video, al căror fan îndrăgit încă din copilărie. Este relativ nou în scriituri, dar contracarează această lipsă de experiență cu o etică a muncii solidă și cu dorința unei scene de a avea fiecare oportunitate. Îl veți găsi făcând recenzii, editoriale și acoperire generală pe orice Xbox și PC. Urmărește-l pe Twitter.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here