Recenzie ASRock Taichi Z490: O placă de bază cu sunet mecanic, cu suport solid pentru overclocking

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Gama de plăci de bază Taichi de la ASRock a fost o alegere solidă atât pentru procesare AMD, cât și pentru Intel, iar Z490 este cel mai recent pentru team blue. Pe lângă continuarea esteticii superbe pe care am ajuns să o iubim cu această serie, cea mai recentă placă de bază Taichi de la ASRock vine cu suport pentru procesarea Intel din a 10-a și a 11-a generație.

Pentru că vorbim de suport pentru a 11-a generație, ASRock a funcționat în PCIe 4.0 tehnologie care va fi gata să meargă cu cele mai noi procese de la Intel. Există un design de fază de livrare a puterii grele cu răcire activă pentru performanță și overclockare și 2.Conectivitatea LAN de 5 Gb/s (sau Wi-Fi 6) permite un transfer de date foarte rapid prin rețele.

ASRock Taichi Z490

Concluzie: Plăcile de bază Taichi de la ASRock sunt opțiuni excelente pentru build-uri de PC-uri de ultimă generație, iar Taichi alimentat cu Z490 este încă o altă alegere bună. Are numeroase conexiuni de stocare, Wi-Fi 6, 2.LAN de 5 Gb și răcire VRAM activă pentru o experiență de overclocking mai stabilă.

Binele

 • Suport pentru procesare Intel din a 10-a și a 11-a generație
 • PCIe Gen 4.0 gata
 • Design robust de livrare a puterii pentru overclocking
 • O mulțime de opțiuni de extindere a spațiului de stocare
 • Suport bun pentru BIOS

Răul

 • Curba ventilatorului VRM implicită puternică
 • Scump
 • 353 USD la Newegg

Recenzie ASRock Taichi Z490:

 • Pret si disponibilitate
 • Binele
 • Răul
 • Competiție
 • Ar trebui să cumperi?

ASRock Taichi Z490: Preț și disponibilitate

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

La fel ca majoritatea componentelor PC-ului, veți avea dificultăți în găsirea plăcii de bază ASRock Taichi Z490 la un preț rezonabil. Din fericire, există o listă oficială pe Newegg pentru 353 USD, ceea ce este la fel de bun pe cât veți obține chiar acum. Cel puțin este chiar sub prețul de lansare și nu este (încă) umflat.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

ASRock Taichi Z490: Ce vă va plăcea la această placă de bază

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Cel mai recent Taichi de la ASRock vine cu chipsetul Intel Z490. This placă de bază poate fi utilizat cu un procesor Intel din a 10-a sau a 11-a generație și poate gestiona până la patru stick-uri de module DIMM DDR4 până la un total de 128 GB RAM cu viteze de 4.666 MHz și mai mult.

Această plasă de bază este proiectată în mod clar pentru overclockare și utilizare întuziastă. Există trei PCIe 3 de dimensiune completă.0 x16, precum și alte două PCIe 3.0 x1 sloturi. Unde lucruri devin cu adevărat interesante este cu stocarea, datorită celor opt porturi SATA și trei porturi M.2 sloturi.

Categoria ASRock Taichi Z490
mărimea ATX
CPU Intel din a 10-a și a 11-a generație
Priză LGA1200
RAM 4x DDR4 DIMM (până la DDR4 4666)
Chipset Intel Z490
Expansiune 3x PCIe 3.0 x16 slot
2x PCIe 3.0 x1 slot
Depozitare 8x SATA (6Gbps)
3x M.2 (suporta SSD x4/x2)
Audio Realtek ALC1220
Porturi din spate 1x HDMI
1x DisplayPort 1.4
2x conectori de antenă
2x USB-A 3.2 Gen 2
1x USB-C 3.2 Gen 2x2
5x USB-A 3.2 Gen 1
1x 2.5Gb LAN
1x 1Gb LAN
1x S/PDIF
6x mufe audio
NVIDIA SLI -
AMD CrossFire
Preț de lansare 360 USD

ASRock Z490 Taichi este o placă de bază uimitoare, cu numeroase caracteristici pentru un computer puternic.

Indiferent dacă intenționați să utilizați cel mai recent GPU din seria RTX 30 sau mai multe GPU-uri mai vechi într-o configurație cu mai multe carduri, nu veți avea nicio problemă să instalați totul pe ASRock Taichi Z490. Există chiar și Wi-Fi 6 încorporat, în cazul în care computerul nu va fi nicăieri în apropierea unui router sau a unui comutator de rețea.

În spate, pentru I/O, veți găsi toate porturile de care aveți nevoie, inclusiv HDMI și DisplayPort, opt porturi USB, două conexiuni LAN și 7.1 mufe audio compatibil. Placa de bază este ambalată strâns, cu mult suport în cutia principală. Odată despachetat, este ușor să te pierzi privind toate elementele de design.

Deși nu este la fel de prieten cu modurile ca ceva de genul NZXT N7 Z490 (care este făcut din întâmplare de ASRock), Z490 Taichi este o placă de bază superbă. ASRock include un manual și toate cablurile de care veți avea nevoie de Taichi pentru a începe.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Cele mai multe plăci de bază moderne sunt bine proiectate cu o placă de circuit imprimat (PCB) neagră și, într-adevăr, când vine vorba de asta, putem folosi orice placă de bază pentru un PC bun. Dacă aveți ceva cu funcționalitate suplimentară, precum și pentru overclocking mai stabil, aici intra în joc ceva de genul Taichi.

Cu adevărat săpă designul mecanic asemănător cu roțile plăcilor de bază Taichi. Accentele sunt suficiente de subtile pentru a trece neobservate, dacă nu știi ce cauți. De exemplu, o amprentă mare neagră poate fi amplasată pe marele M întunecat.2 plăci de acoperire. Îl împiedică să fie fad, fără a depăși orice altceva în carcasă.

Trei sloturi PCIe x16 sunt o atingere plăcută, la fel și cele opt porturi SATA, având în vedere că majoritatea plăcilor de bază vin cu patru sau șase. ASRock oferit o mulțime de caracteristici această plăci de bază, sau rețea rapidă a plăcii inclusiv 2.Port LAN de 5 GB și Wi-Fi 6.

Alte caracteristici notabile includ două USB 3.0 conexiuni la panoul frontal, mai multe anteri de ventilator (inclusiv anteturi dedicate AIO/pump) și butoane de alimentare și resetare situate pe placă în sine, ceea ce scutește nevoia de a folosi o șurubelniță pe pinii dezvoltate pentru a parcurge sistemul. În cele din urmă, există un LED de stare pentru a ajuta diagnosticarea.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Categoria Banc de testare
CPU Intel Core i7-10700K
Placa de baza ASRock Taichi Z490
Răcire liniște! Rock întunecat 4
Amintirea 2x 8GB Corsair Vengeance DDR4 3000
Depozitare 1TB Sabrent M.2 SSD
Grafică EVGA RTX 3060 Ti XC
PSU liniște! Dark Power Pro 12 1200W

Deoarece folosim o placă de bază care poate face față unor overclockări grave pe hârtie, am creat o platformă de testare care a constatat din carcasa Razer ATX Tomahawk, procesor Intel Core i7-10700K, 16 GB de RAM DDR4, RTX 3060 Ti de la EVGA , si un M.2 SSD pentru sistemul de operare. Intel Core i7-10700K ar trebui să ofere spațiu suficient pentru overclockare, astfel încât să putem vedea câte de departe este posibil să se impingă placa de bază fără a afecta stabilitatea sistemului.

Folosind interfața BIOS a lui ASRock, am reușit să obțin un overclock pe Core i7-10700K de 5.1GHz la 1.35V fără a întâmpina niciun accident. Pentru benchmarking, Taichi Z490 a reușit să atingă 7.646 în PCMark 10. Rezultatele CPU-Z au văzut un 5.741 și 583, ceea ce este destul de bun și depășește Gigabyte Z490 AORUS ULTRA.

Temperaturile au fost și ele destul de stabile, iar răcirea activă pentru VRM-uri cu siguranță ajută la probleme atunci când împingeți cu adevărat sistemul. Indiferent dacă intenționați să faceți overclock sau nu, Aichi Z490 este o bază solidă pentru computerele entuziaste.

ASRock Taichi Z490: Ce nu vă va plăcea la Taichi Z490

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Singurul dezavantaj al ASRock Taichi Z490 pe care l-am găsit a fost curba implicită a ventilatorului pentru răcirea activă VRM. După ce am ajustat puțin, zgomotul a fost mai suportabil, deoarece sunt atât de mici. Lăsarea curbei implicite a ventilatorului pe loc nu devine o supărare, dar permite plăcii să producă mult mai mult decât este necesar.

ASRock Taichi Z490: Competiție

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Există nenumărate plăci de bază cu chipset-ul Intel Z490. Unele pot fi găsite la aproximativ 100 USD pentru versiuni de PC-uri prietenoase cu bugetul, în timp ce altele (cum ar fi acest Z490 Taichi) au o primă mai mare. Totul se reduce la aceste caracteristici considerați utile pe plăcile de bază și dacă intenționați să faceți ceva overclock.

ASUS Strix Z490-E GAMING este un competitor apropiat, cu un design similar de livrare a fazei de putere, dar nu are răcirea activă găsită pe Tiachi. De asemenea, sunt mai puține porturi SATA, suport pentru RAM DDR4-4600 și doar un singur USB 3.0 conexiune panou frontal. Toate acestea se reflectă în prețul puțin mai accesibil.

Dacă vă place puțin modding, poate să cumpărați sau să plătiți de bază Z490 precum NZXT N7. Are o carcasă masivă care acoperă o mare parte din PCB și poate fi vopsit pentru a se potrivi cu o construcție personalizată de PC, deși sunt mai puține porturi SATA și o listă mai mică de caracteristici, dar este considerabil mai accesibil la 230 USD.

ASRock Taichi Z490: Ar trebui să-l cumpărați?

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Ar trebui să cumperi asta dacă ...

 • Aveți un procesor Intel din a 10-a sau a 11-a generație
 • Planificați să vă overclockați computerul
 • Aveți mai mult de 300 USD de cheltuit pe o placă de bază
 • Vrei să te bucuri de PCIe 4.0 funcționalitate

Nu ar trebui să cumperi asta dacă ...

 • Au un buget mai restrâns
 • Nu intenționați să utilizați PCIe 4.0
 • Nu vă va overclocka computerul

Z490 Taichi este o placă de bază arătoasă și bine proiectată, cu o mulțime de caracteristici la un preț cerut destul de ridicat. Dacă puteți extinde bugetul pentru a acoperi costul suplimentar, merită luat în considerare pentru versiunea computerului dvs. Intel, în special cu PCIe 4.0 suport. Dar ar trebui să fii departe dacă vrei să economisești bani sau nu plănuiești să faci overclock.

4.5 din 5

Sunt multe de iubit despre Taichi și ar putea fi luat în considerare pentru lista celor mai bune plăci de bază. Are un design robust de fază de putere pentru livrare stabilă către procesor și alte componente conectate, ceea ce are ca rezultat o experiență de overclocking mult mai bună. Există, de asemenea, mai multe conexiuni de stocare decât veți ști cu ce să faceți, ceea ce face din aceasta o bază excelentă pentru o platformă de jocuri sau un computer cu date în valoare de TB.

Designul plăcii este de asemenea bun, permițând multe modele personalizate de PC. Lor.2 sloturi au toate răcirea pasivă cu plăci de căldură și capabile metalice, există răcire VRM activă, iar BIOS-ul este destul de ușor de înțeles chiar și pentru noi veniți la overclock. Cu toate acestea, veți dori să modificați curba ventilatorului răcirii VRM, deoarece pot fi puțin zgomotoase în mod implicit.

ASRock Taichi Z490

Concluzie: ASRock face niște plăci de bază excelentă, iar Z490 Taichi este încă o versiune excelentă în această linie bine stabilită de plăci de bază. Suport extraordinar pentru procesare Intel din a 10-a și a 11-a generație cu PCIe 4.0, vei avea un timp mare de overclocking.

 • 353 USD la Newegg

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here